Husky intelligentie: Hoe slim zijn ze?

Husky’s zijn prachtige honden en een van de meest gewilde rassen. Het zijn geweldige huisdieren, maar ik vroeg me af hoe intelligent ze zijn. Hieronder heb ik wat verder onderzoek gedaan, dit is wat ik gevonden heb.

Hoe slim zijn husky’s? Husky’s zijn zeer intelligente, onafhankelijke honden. Ze werden gefokt als werkhonden en staan bekend als een intelligent ras. Husky’s zijn misschien iets moeilijker te trainen, niet omdat ze niet begrijpen wat je ze probeert te laten doen, maar omdat ze koppig kunnen zijn.

Husky’s zijn een ingewikkelder ras als het gaat om intelligentie en persoonlijkheid. Als je meer wilt weten over zijn intelligentie, temperament en persoonlijkheid, geschiedenis en meer, blijf dan lezen.

Intelligentie van de Husky

Zoals hierboven vermeld, zijn Husky’s een van de intelligentste hondenrassen. Ze staan zelfs op nummer twee in de top tien van slimste hondenrassen door dogster.com.

Maar Huskies zijn een ander soort intelligent. Ze zijn geen doorsnee intelligent hondenras, dat zeer gehoorzaam, gemakkelijk te trainen en bereid om te luisteren is. Wat Huskies zo intelligent maakt, is hun onafhankelijkheid. Ze zijn erg goed in voor zichzelf zorgen en navigeren.

Omdat Husky’s zo intelligent zijn, zijn ze ook erg koppig. Ze staan bekend als erg onafhankelijk; dit maakt ze moeilijk te trainen. Het is niet dat ze niet slim genoeg zijn om erachter te komen wat je wilt dat ze doen, het is dat ze zo slim zijn dat ze zullen beslissen of ze willen doen wat je zegt of niet. Zij zullen degene zijn om te beslissen of het hun tijd waard is, en als dat niet het geval is, zullen ze niet de moeite nemen.

Dit is een van de redenen waarom Huskies voor sommige mensen moeilijk te bezitten zijn. Ze hebben de neiging onvoorspelbaar te zijn als het erom gaat dat ze iets willen doen. De ene dag kunnen ze meteen komen als je ze roept, en de volgende dag rennen ze over straat en negeren je commando volledig. Wat voor sommige eigenaren frustrerend kan zijn.

Ze handelen ook op hun instinct. Dit kan soms vervelend zijn, maar bijna alles wat ze doen heeft een doel en draagt bij aan hun intelligentie.

Ze zijn gefokt om voor zichzelf te zorgen en te overleven. Ze staan erom bekend veel te graven. Ze zullen dit vaak doen voor onderdak, om dingen te verbergen of zelfs om een dier te vangen dat ze hebben gezien.

Ze hebben niet veel voedsel nodig om te overleven en zijn in staat om hun eigen voedsel te vinden. Dit is wat ze slecht maakt in de buurt van dieren zoals katten, of kleinere dieren rond het huis.

Husky’s zijn geen agressieve honden, maar het is bekend dat ze katten doden of opeten, zelfs als ze al maanden of jaren bij hen hebben gewoond. Het is het beste om Huskies uit de buurt te houden van kleinere dieren, of om geen kleinere dieren in de buurt te hebben.

Huskies zijn gemaakt om te rennen, letterlijk. Ze werden oorspronkelijk gefokt om sleeën te trekken en kilometers ver te rennen. Dat deel van de fokkerij wordt tot nu toe overgedragen. Er zijn veel verhalen van eigenaren die hun Husky opsluiten en hij doet er alles aan om te ontsnappen.

Ze springen over hekken, graven gaten onder poorten en dingen die veel ingewikkelder en doordachter zijn, afhankelijk van wat hen opgesloten houdt.

Vaak als Huskies ontsnappen, zullen ze rennen totdat ze niet meer willen. Hoe meer je achtervolgt, hoe meer ze zullen rennen, totdat ze goed zijn en klaar om terug te komen, maar gelukkig zijn het geweldige navigators.

Een ander ding dat hen hoog op de lijst van intelligentie plaatst, is hun vermogen om te navigeren. Dit komt uit hun tijd als sledehonden. Zelfs zonder chauffeur weten ze de weg terug naar huis te vinden, ook al is het honderden kilometers verder. Ze zijn attent en zich bewust van hun omgeving.

Husky temperament en persoonlijkheid

Husky’s zijn een zeer populair ras. Ook al zijn Huskies onafhankelijk en koppig, dit betekent niet dat ze slechte huisdieren of slechte honden zijn. Ze staan in feite op nummer 12 van de 193 voor raspopulariteit volgens de American Kennel Club.

JaarHuskies Rang van meest populaire ras (van 193)
201712
201612
201512
201413
201314

Informatie voor tabel verkregen van akc.org

Dus wat maakt ze zo’n populair ras om te hebben? Hun temperament en persoonlijkheid maken ze tot een zeer liefhebbende en aanhankelijke hond.

Een van de belangrijkste dingen die mensen over husky’s zeggen, is dat het geen waakhonden zijn. Ze zijn niet agressief, beschermend of achterdochtig tegenover vreemden. Ze behandelen vreemden alsof ze deel uitmaken van het gezin en zijn bijna nooit voorzichtig met mensen die ze niet kennen.

Het zijn sociale dieren. Ze houden niet alleen van mensen, maar ook van andere honden. Het zijn roedeldieren, dus soms geven ze zelfs de voorkeur aan andere honden boven mensen. Het wordt aanbevolen om niet meer dan twee husky’s tegelijk in hetzelfde huishouden te hebben, omdat ze meer ondeugend zijn en meer problemen krijgen als ze in een roedel zitten.

Het zijn ook zeer energieke en puppy-achtige honden. Zelfs wanneer ze in hun volwassen levensfase komen, behouden ze de liefde om te spelen en te dollen. Ze houden van rennen, spelen en sporten.

Ze staan ook bekend als een goofy persoonlijkheid. Het zijn eigenzinnige en grappige honden, die voor veel gelach zorgen bij hun familie. Ze hebben liefde voor het leven en lijken het altijd naar hun zin te hebben. Ze weten niet dat ze moeten blaffen, maar ze zijn verre van stil. Ze houden van zeuren, kreunen en huilen om aandacht te krijgen, en kunnen vaak klinken alsof ze tekenen.

Het zijn zeer aanhankelijke en aanhankelijke dieren. Ze zijn een populair ras voor therapiedieren vanwege hun neiging om goed te zijn met vreemden, intelligentie en aanhankelijke persoonlijkheid.

Geschiedenis van de Husky

Husky’s werden oorspronkelijk gefokt in Noordoost-Azië door de Chukchi-bevolking. Ze gebruikten Huskies als gezelschapsdieren en ook als sledehonden. Toen de jacht en voedsel schaars werd, reisden ze honderden kilometers door sleden die werden voortgetrokken door een roedel Huskies.

Husky’s begonnen aan populariteit te winnen in de vroege jaren 1900 toen sleeën populair werden bij dit hondenras. Huskies begonnen erkenning te krijgen en werden steeds populairder. Op een gegeven moment waren sleeën getrokken door husky’s de meest populaire vorm van transport in arctische gemeenschappen, vóór de uitvinding van het vliegtuig en de sneeuwscooters.

Een van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis voor husky’s, waardoor hun populariteit enorm groeide, was de Serum Run to Nome in 1925. In 1925 werd de stad Nome, Alaska, getroffen door een ziekte en had een serum nodig om de gemeenschap te helpen genezen.

Helaas was het serum 674 mijl verderop in een andere stad in Alaska. De mensen hadden geen manier om het op te halen of te laten bezorgen. Totdat een man genaamd Leonhard Seppala zijn team van 150 husky’s voorstelde. Ze liepen de 674 mijl met de slee in vijf en een halve dag.

De leidende husky voor het laatste stuk van de ren, Balto, ging de geschiedenis in als een held en is tot op de dag van vandaag een van de beroemdste honden in de geschiedenis, met een standbeeld in de stad Anchorage, Alaska en Central Park in New York Stad.

Dit zorgde voor veel aandacht voor Huskies, waardoor ze een grote populariteitsstijging over de hele wereld kregen. Ze zijn nog steeds populair over de hele wereld, en er zijn zelfs enkele sledehondenteams onder leiding van husky’s.

6 trainingstips voor husky’s

Husky intelligent

Zoals we hebben geleerd, zijn Huskies weliswaar erg slim, maar niet het meest bereid om te gehoorzamen. Dit kan training erg moeilijk maken, omdat ze onvoorspelbaar kunnen zijn als het gaat om luisteren, hoe goed ze ook zijn getraind.

Het trainen van een nieuwe husky kan eng en intimiderend lijken, vooral als je nog nooit een hond hebt getraind. Hieronder heb ik een aantal tips op een rij gezet om je te helpen bij het trainen van je nieuwe (of oude) Husky.

#1: Begin jong

Dit is een van de belangrijkste tips die ik kan geven als het gaat om het trainen van een Husky. Husky’s zijn koppig en willen dansen op het ritme van hun eigen trommel. Door te beginnen met trainen wanneer je husky nog een puppy is (zo jong mogelijk), is wat ze ook leren, alles wat ze zullen weten. Ze zullen een reden zien om te volgen wat je zegt, want zo is het altijd geweest.

Als ze bijvoorbeeld nog nooit op de bank hebben kunnen kruipen, zullen ze veel vaker niet op de bank komen als ze volwassen zijn, maar als je een nieuwe bank krijgt als je Husky een paar jaar oud is, en plotseling niet meer op de bank mogen, zullen ze waarschijnlijk niet luisteren omdat ze geen doel of reden zien waarom ze niet op de bank mogen komen.

#2: Breng tijd door met je husky

Tijd doorbrengen en contact maken met je Husky is super belangrijk als het gaat om gehoorzaamheid en training. Je moet een band met je hond opbouwen, wat het gemakkelijkst is als ze jong zijn. Door tijd met je Husky door te brengen en ze met liefde en vriendelijkheid te behandelen, bouw je een band met ze op en laat je ze je vertrouwen.

Husky’s zijn onafhankelijke denkers, wat betekent dat ze dingen doen als ze een doel zien. Als uw husky een band met u heeft en u vertrouwt, zullen ze vertrouwen wanneer u hem vertelt iets te doen. Je moet je husky met respect behandelen, zodat ze je terug zullen respecteren.

Vaak wanneer mensen Huskies trainen, of welke hond dan ook, trainen ze met angst. Als de hond niet doet wat hij moet doen of niet luistert,danze reageren met schreeuwen, woede of in extreme gevallen misbruik. Dit is niet uw hond trainen om u te respecteren en te vertrouwen, het leert hem om bang voor u te zijn.

Dit is vooral belangrijk om te onthouden voor Huskies die zo onafhankelijk zijn. Als ze in angst leven of zich gedwongen voelen om iets te doen, zullen ze ontsnappen (waarvan bekend is dat ze er heel goed in zijn) en niet terugkomen, of zich gaan gedragen en slechter worden.

#3: Voorzie je husky van positieve versterking

Als je husky doet wat hij moet doen, prijs hem dan mondeling. Vertel ze dat ze een goede hond zijn en geef ze krabbels en liefde. Als ze nog in de trainingsfase zitten, kun je ze zelfs iets lekkers geven.

Geweldige traktaties om te geven zijn babywortels of trainingssnoepjes die in kleinere porties voor uw hond zijn, zodat u ze niet overvoert met traktaties.

Hier is een link naar een voorbeeld van goede trainingstraktaties die je op bol.com kunt kopen.

Door uw Husky positieve versterking en beloningen te geven, geeft u uw Husky een stimulans en een reden om te doen wat ze moeten doen. Ze houden van genegenheid en ook al lijkt het soms niet zo, ze houden er ook van om hun baasje te plezieren.

#4: Oefen volharding en geduld

Dit is nog een heel belangrijke tip. Je moet ervoor zorgen dat je volhardend bent met je Husky-pup. Laat ze geen misbruik van je maken als je ze vertelt te gaan zitten, zorg ervoor dat ze op zijn minst vooruitgang laten zien in de richting van zitten. Geef niet op, of laat je husky je misleiden door te denken dat ze niet weten wat ze moeten doen.

Maar verwar volharding niet met het dwingen van je husky om iets te doen. Je kunt streng zijn zonder gemeen te zijn. Oefen altijd geduld met trainen. Zoals mijn moeder altijd tegen me zei: “Als je doet alsof je 15 minuten hebt om iets te doen, kost het je de hele dag, maar als je doet alsof je de hele dag hebt om iets te doen, kost het je 15 minuten.”

Je moet niet proberen je husky te haasten met iets waar ze niet klaar voor zijn. Dit zal alleen maar eindigen in frustratie aan beide kanten. Neem de tijd en laat uw Husky leren hoe lang het ook duurt. Onthoud dat zelfs kleine stapjes vooruitgang boeken.

#5: Beëindig een trainingssessie altijd op een goede manier

Het is niet goed om uren aan één training te besteden. Je husky zal dat niet willen doorstaan, als ze alleen maar willen gaan spelen.

De ideale trainingstijd is 10 tot 15 minuten per sessie en één tot twee sessies per dag. Dit lijkt misschien niet lang, maar uiteindelijk zal het een veel effectievere manier van trainen zijn. Als je langer traint, verliest je Husky zijn interesse en wil hij niet meer luisteren.

Beëindig de training altijd op een goede manier en op uw voorwaarden. Dit kan uw sessie korter maken, maar als uw husky precies doet wat u wilt, is het geen slecht idee om uw training wat korter te maken. Geef ze veel lof en laat ze gaan spelen. Het is altijd beter om ze te laten verlangen naar meer, in plaats van te proberen ze te dwingen hun aandacht vast te houden.

Op die manier zullen ze positieve associaties hebben met trainen en willen ze ook in de toekomst blijven leren en trainen.

Last but not least, geef uw Husky niet op, ook niet als het moeilijk wordt. 

Ook al hebben Huskies een slechte reputatie als moeilijk te trainen en koppig te zijn, het is mogelijk. Elke Husky is uniek en afhankelijk van de liefde en de tijd die ze ontvangen, kunnen ze enkele van de beste, meest braafe honden worden. Als je echt gepassioneerd en toegewijd bent aan je Husky, komt het goed. Ze leren met je mee, onthoud dat.

De hierboven genoemde tips, gecombineerd met toewijding en hard werken, zullen resulteren in een geweldige hond. Vergeet niet je husky niet te onderschatten, of hem op te geven als het moeilijk wordt. Ik beloof niet dat het gemakkelijk zal zijn om ze te trainen, maar het zal de moeite waard zijn als ze uitgroeien tot een deel van je gezin.

Gerelateerde Vragen:

Zijn Huskies goede gezinshonden?

Husky’s zijn goede gezinshonden. Ze staan bekend als niet agressief en goed met mensen en kinderen. Ze doen het ook goed met andere honden. Ze staan ook bekend als goedaardig en aanhankelijk.

Hoe lang leven husky’s?

Huskies hebben een gemiddelde levensduur voor een middelgrote hond van 12 tot 15 jaar. Ze staan bekend als een gezonder hondenras en zijn niet vatbaar voor unieke gezondheidsproblemen. De belangrijkste gezondheidsproblemen zijn:in risico op krijgen zijn veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij honden, zoals oogziekten en heupdysplasie.

Hebben husky’s het ooit te koud?

Het is onwaarschijnlijk dat een Husky het te koud krijgt. Ze zijn gefokt om temperaturen tot -70 graden Fahrenheit te weerstaan. Hoewel ze de voorkeur geven aan de kou en de kou beter aankunnen, zijn het aanpasbare honden, en hoewel ze niet gefokt zijn om extreme hitte aan te kunnen, kunnen ze comfortabel in warmere klimaten leven als ze de juiste accommodatie krijgen.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Siberische husky.

Husky -Laika

Hallo… Vandaag onze Laika 10 jaar geworden. We zijn zo gelukkig met haar, zo gezond en een super karakter. Dank aan de Woefkesranch. Ze word elke dag verwend met een wandeling. Ze leeft binnen in huis, ze heeft zelfs ons bed ingepalmd. Dankjewel nogmaals. Mevrouw Vanderhallen Masset Dilsen-Stokkem

Siberische Husky – Barry

Den Barry 2jaar geleden bij jullie gekocht in mei wordt hij 3 jaar

Husky – Akamaru

Bonjour, 

 

Voici quelques photos d’Akamaru. C’est vraiment un amour et tout le monde le trouve magnifique. 

 

 

 

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxrr3w3fqvjt4t4fnjw2pjnzz1h36dv0? Si=8000000024329025&pi=e58042f4 10e7 48c9 babb eca4f690baca

Husky – Belle

Bonjour,
Avec mon compagnon nous avons acheté notre chien chez vous le 9juillet 2022.
Voilà maintenant 10mois qu’elle fait partie de notre famille et aujourd’hui elle fête son 1er anniversaire.
Voici Bella et quelques photos de son évolution 🐾

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Siberische husky – Will – Vorst, België

One-year-old 

And I changed my family life…. 

Will is geboren op 11/04/2022

Zora x Dodge

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxrr3w3fqvjt4t4fnjw2pjnzz1h36dv0? Si=8000000024329025&pi=6f202ac9 f819 4f13 8e11 a5083f09aecc

Laika – Husky

Lieve medewerkers, 

 

Bij deze laten wij u weten dat onze husky Laika vandaag 9 jaar is geworden. We zijn zo gelukkig met haar. Dank aan jullie voor uw inzet elke dag voor de hondjes ❤️

 

Mvg AM

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxr xvw2rn34r64v6w1cdlmn1h36dv0? Si=8000000025101976&pi=9e425bc0 6052 475f 80ba d5635ee7d99a

Husky – Dendermonde, België

Siberische Husky – Neo – Genk, België

Beste, neo bedankt u voor de wensen en dat jullie hem niet zijn vergeten.(zie hier een paar foto’s,eerste dag en nu)

Siberische Huksy – Vito – Izegem, België

Dag Marleen,

Dank voor de foto’s.

Vito heeft de rit naar huis goed verwerkt. Na het ontdekken van ons huis , wil hij eigenlijk altijd zo dicht mogelijk bij ons zijn om zijn rustjes te nemen.

Gr Davy en Melissa

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Siberische husky

Lees meer over de op onze blog.