Ga naar inhoud

Poedel

Gepubliceerd op januari 19th, 2017

De poedel is een van de slimste honden rassen ter wereld.

Beschikbare poedels pups

Mails van onze klanten met onze poedels

Vragenlijst voor aanschaf
van een puppy

Thuislevering

Accessoires voor u poedels

poedel

 

Beschrijving van de Poedel

De Poedel is een elegante, levendige, hond met een kwistig krullende vacht. De oren zijn lang, vlak en breed, dicht bij het hoofd liggend. Het hoofd is lang met donkere, amandel-vormige ogen die een waakzame uitdrukking hebben.

De tanden zouden een schaarbeet moeten hebben. Een goede Poedel heeft ongeveer een vierkant silhouet, met de zelfde lengte als hoogte bij de schoften. De voeten zijn klein, ovaal, met overspannen tenen.

De vacht kan in drie basisstijlen worden verzorgd: met vrij kort haar helemaal over het lichaam, met de achterhelft van het lichaam geschoren, armbanden rond de enkels, en pom-poms links op de staarten en de heupen.Alle kleuren zijn toelaatbaar.

De Poedel heeft verrukkelijke veerkrachtige loop.

Karakter en temperament van de Poedel

De Poedel is gevoelig en opmerkelijk intelligent. Ze zijn één van gemakkelijkst trainbare honden. Zij houden van bij mensen te zijn. Ze zijn zeer amuserend en knap, maar zij zijn gereserveerd naar vreemde mensen toe en zouden als puppy moeten worden gesocialiseerd. Ze zijn zeer gemakkelijk te socialiseren. Poedels zijn zeer goede waakhond. Sommige kunnen schuchter zijn. Zij kunnen bijten als zij worden geplaagd of verrast. Zij doen het best met oudere, attente kinderen en zijn over het algemeen goed met andere huisdieren en honden. Tenzij goed opgeleid, neigt dit ras tot blaffen.

Hoogte en gewicht van de Poedel

Grote of Koningspoedel: 45 – 60 cm, ongeveer 22 kg.
Middenslag: 35 – 45 cm, ongeveer 12 kg.
Dwerg: 28 – 35 cm, ongeveer 7 kg.
Toy: kleiner dan 28 cm, minder dan 7 kg.

Levensomstandigheden van de Poedel

Poedels zijn geschikt voor het stadsleven evenals het leven op het platteland. Zij zijn zeer actief binnen en zullen een kleine tuin fijn vinden.
Zij houden van een wandeling, en hun humeur zal verbeteren wanneer er regelmatige kansen geboden worden om vrij rond te lopen. Poedels zijn niet veeleisend op vlak van spelletjes.

Levensverwachting van de Poedels

12 tot 15 jaar.

Verzorging van de Poedels

De poedels moeten regelmatig worden gebaad en geknipt, om de zes weken. Controleer vaak de oren op besmetting. Maak ze regelmatig schoon en knip de haren binnen het oorkanaal. De traditionele vachtsnitten werden ontwikkeld om het gewicht van de vacht te verlichten voor het zwemmen en de belangrijkste organen te beschermen tegen koude, maar vele huisdiereneigenaars opteren voor een duidelijke haarsnit (de zelfde lengte over het ganse lichaam). De tanden vergen een regelmatige poetsbeurt. De poedels werpen weinig of geen haar af en zijn dus ideaal voor allergielijders.

Oorsprong van de Poedels

Hoewel de poedels in heel Westelijk Europa minstens 400 jaar is gekend, is zijn oorsprong controversieel. Of ze nu in Frankrijk werden ontwikkeld, Duitsland of Denemarken is onzeker. Ondanks de eisen van verscheidene andere landen, is Frankrijk nu officieel erkend als zijnde het land van herkomst. Het ras bezet een speciale plaats in de harten van de Fransen. Het is bepaald dat de Poedels van een nu bijna uitgestorven Franse waterhond, Barbet en misschien de Hongaarse waterhond afstamt. De naam ‘ Poedel ‘ komt waarschijnlijk uit het Duitse woord “Pudel” voort, wat betekent: wie in water speelt.

De Poedels werden vroeger gebruikt als jachthond. Zij werden oorspronkelijk gebruikt in Duitsland en Frankrijk als Retriever van watervogels. De jagers knipten de dikke vacht van de hond om het hen gemakkelijk te maken om te zwemmen. Ze lieten haar op de beenverbindingen om hen tegen extreem koud en het scherpe riet te beschermen.
De Fransen maakten gebruik van de hoge intelligentie van het ras, de opleidbaarheid en de aangeboren showmanskarakter en maakten van de Poedel in een circusuitvoerder. Zijn grote populariteit in Frankrijk leidde tot de gemeenschappelijke naam “Franse Poedel”. In Frankrijk, echter, wordt de Poedels “Caniche” of “Chien Canard” genoemd.
Poedels werden ook gebruikt om truffels die ondergronds of in het hout liggen te zoeken.
Poedels werden afgeschilderd in de 15de eeuwse schilderijen. Poedels werden koninklijke favorieten, in het bijzonder in de 18de eeuw.

Toys en de dwergvariëteit van de poedel werden gekweekt vanuit de grotere honden, die we vandaag de Standaardpoedels noemen. De drie grootten wordt beschouwd als één ras en door de zelfde norm beoordeeld.

Vandaag, is de poedel hoofdzakelijk een metgezel en show hond, hoewel hij bijna om het even wat kan leren.

 

De prijzen van de Poedels pupjes kan u hier terug vinden!

Beschikbare puppies

 • 1516

  beschikbare puppy

  Beschikbaar

  €795

 • 1548

  beschikbare puppy

  Beschikbaar

  €795

 • 1608

  beschikbare puppy

  Beschikbaar

  €795

 • 1614

  beschikbare puppy

  Beschikbaar

  €795

 • 1664

  beschikbare puppy

  Beschikbaar

  €795

 

 

Mail van onze Poedel klanten

Hieronder vind u laatste mails van tevreden klanten die bij ons een poedel gekocht hebben. U kun ook alle mails over poedels lezen

 • Hel-La haar eerste dag in haar nieuwe thuis

  Best Marleen,   Hel-La haar eerste dagje zit erop, eten, drinken, kleine en grote boodschap allemaal geen probleem, vinnig, levendig, leerrijk en aanhankelijk. Vannacht was een ander paar mouwen, in haar benche mee op de slaapkamer eens het licht uit, miste ze haar oude stek, huilen, schreeuwen en blaffen, dat heeft ze wel een tijdje […] Het bericht Hel-La haar eerste dag in haar nieuwe thuis verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Dwergpoedel – Bruno

    Goedemorgen Marleen,   Onze Bruno maakt en doet het goed. Het is een pienter hondje. Hij loopt al achter ons aan naar buiten voor zijn behoefte. Hij eet en drinkt goed. Alleen ’s nachts is het ‘nog’ moeilijk. Wat adviseren jullie, hem toch hele nacht in bench te houden? Hij ‘huilt’ enkele uren achter […] Het bericht Dwergpoedel – Bruno verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Poedel – Milo 1 jaar

  Op 11 maart was Milo jarig. Dus Milo en natuurlijk ook Maickey die op 11 februari jarig was, werden weer verwend met een lekker taartje en speeltjes. (Maickey is de witte Malchi, Milo de poedel) Tot de volgende keer > > > > Verstuurd vanaf mijn iPhone Het bericht Poedel – Milo 1 jaar verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Caniche – Yoully

  Bonjour Madame Marleen Enfin des nouvelles de Yoully née le 19 juillet,  . Petit chien adorable hyper attachante et très affectueuse et comprend très vite l’apprentissage, genre donner la patte… Que du bonheur avec elle Martine Boulanger Envoyé depuis Windows Mail Het bericht Caniche – Yoully verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Marley – Dwergpoedel

    Beste woefkesranch Even een bericht van de familie pijnacker uit hoogerheide nederland Onze dwergpoedel (19-07-2016) is een schot in de roos. Superfijn beestje. Is nu lekker aan het puberen. Klaar voor de volgende cursus bij onze hondenclub. Dit is onze 3de hond die we bij jullie gekocht hebben. We zijn er heel blij met […] Het bericht Marley – Dwergpoedel verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

Relevante Rassen

Yorkshire terrier

Yorkshire terrier

Maltezer

Maltezer

Mal-chi

Mal-chi

 Onze rassen

Tags: