Ga naar inhoud

Poedel – Professioneel Belgische fokker

De poedel is een van de slimste honden rassen ter wereld.

Beschikbare poedels pupsMails van onze klanten met onze poedels

Vragenlijst voor aanschaf
van een puppy

Thuislevering

Accessoires voor uw poedels

poedel

Beschrijving van de Poedel

De Poedel is een elegante, levendige, hond met een kwistig krullende vacht. De oren zijn lang, vlak en breed, dicht bij het hoofd liggend. Het hoofd is lang met donkere, amandel-vormige ogen die een waakzame uitdrukking hebben.

De tanden zouden een schaarbeet moeten hebben. Een goede Poedel heeft ongeveer een vierkant silhouet, met de zelfde lengte als hoogte bij de schoften. De voeten zijn klein, ovaal, met overspannen tenen.

De vacht kan in drie basisstijlen worden verzorgd: met vrij kort haar helemaal over het lichaam, met de achterhelft van het lichaam geschoren, armbanden rond de enkels, en pom-poms links op de staarten en de heupen.Alle kleuren zijn toelaatbaar.

De Poedel heeft verrukkelijke veerkrachtige loop.

poedel pups

Karakter en temperament van de Poedel

De Poedel is gevoelig en opmerkelijk intelligent. Ze zijn één van gemakkelijkst trainbare honden. Zij houden van bij mensen te zijn. Ze zijn zeer amuserend en knap, maar zij zijn gereserveerd naar vreemde mensen toe en zouden als puppy moeten worden gesocialiseerd. Ze zijn zeer gemakkelijk te socialiseren. Poedels zijn zeer goede waakhond. Sommige kunnen schuchter zijn. Zij kunnen bijten als zij worden geplaagd of verrast. Zij doen het best met oudere, attente kinderen en zijn over het algemeen goed met andere huisdieren en honden. Tenzij goed opgeleid, neigt dit ras tot blaffen.

poedel puppy

Hoogte en gewicht van de Poedel

Grote of Koningspoedel: 45 – 60 cm, ongeveer 22 kg.
Middenslag: 35 – 45 cm, ongeveer 12 kg.
Dwerg: 28 – 35 cm, ongeveer 7 kg.
Toy: kleiner dan 28 cm, minder dan 7 kg.

Levensomstandigheden van de Poedel

Poedels zijn geschikt voor het stadsleven evenals het leven op het platteland. Zij zijn zeer actief binnen en zullen een kleine tuin fijn vinden.
Zij houden van een wandeling, en hun humeur zal verbeteren wanneer er regelmatige kansen geboden worden om vrij rond te lopen. Poedels zijn niet veeleisend op vlak van spelletjes.

toy poedel

Levensverwachting van de Poedels

12 tot 15 jaar.

Verzorging van de Poedels

De poedels moeten regelmatig worden gebaad en geknipt, om de zes weken. Controleer vaak de oren op besmetting. Maak ze regelmatig schoon en knip de haren binnen het oorkanaal. De traditionele vachtsnitten werden ontwikkeld om het gewicht van de vacht te verlichten voor het zwemmen en de belangrijkste organen te beschermen tegen koude, maar vele huisdiereneigenaars opteren voor een duidelijke haarsnit (de zelfde lengte over het ganse lichaam). De tanden vergen een regelmatige poetsbeurt. De poedels werpen weinig of geen haar af en zijn dus ideaal voor allergielijders.

fokker

Oorsprong van de Poedels

Hoewel de poedels in heel Westelijk Europa minstens 400 jaar is gekend, is zijn oorsprong controversieel. Of ze nu in Frankrijk werden ontwikkeld, Duitsland of Denemarken is onzeker. Ondanks de eisen van verscheidene andere landen, is Frankrijk nu officieel erkend als zijnde het land van herkomst. Het ras bezet een speciale plaats in de harten van de Fransen. Het is bepaald dat de Poedels van een nu bijna uitgestorven Franse waterhond, Barbet en misschien de Hongaarse waterhond afstamt. De naam ‘ Poedel ‘ komt waarschijnlijk uit het Duitse woord “Pudel” voort, wat betekent: wie in water speelt.

poedel te koop

De Poedels werden vroeger gebruikt als jachthond. Zij werden oorspronkelijk gebruikt in Duitsland en Frankrijk als Retriever van watervogels. De jagers knipten de dikke vacht van de hond om het hen gemakkelijk te maken om te zwemmen. Ze lieten haar op de beenverbindingen om hen tegen extreem koud en het scherpe riet te beschermen.
De Fransen maakten gebruik van de hoge intelligentie van het ras, de opleidbaarheid en de aangeboren showmanskarakter en maakten van de Poedel in een circusuitvoerder. Zijn grote populariteit in Frankrijk leidde tot de gemeenschappelijke naam “Franse Poedel”. In Frankrijk, echter, wordt de Poedels “Caniche” of “Chien Canard” genoemd.
Poedels werden ook gebruikt om truffels die ondergronds of in het hout liggen te zoeken.
Poedels werden afgeschilderd in de 15de eeuwse schilderijen. Poedels werden koninklijke favorieten, in het bijzonder in de 18de eeuw.

Toys en de dwergvariëteit van de poedel werden gekweekt vanuit de grotere honden, die we vandaag de Standaardpoedels noemen. De drie grootten wordt beschouwd als één ras en door de zelfde norm beoordeeld.

Vandaag, is de poedel hoofdzakelijk een metgezel en show hond, hoewel hij bijna om het even wat kan leren.

De prijzen van de Poedels pupjes kan u hier terug vinden!

Beschikbare puppies

Mails van onze Poedel klanten

Hieronder vind u laatste mails van tevreden klanten die bij ons een poedel gekocht hebben. U kun ook alle mails over poedels lezen

 • Lotte – Poedel

    Hallo,   Een paar foto’s nog van onze vedette Lotte.   Er is een sfeer foto bij van bij onze cocker, eentje van als 2 maanden oud was, die met het hoedje is van gisteren (29/9) haar eerste verjaardag, en dan natuurlijk haar verjaardagstaart mocht ook niet ontbreken hé.   Ja, ze is van […] Het bericht Lotte – Poedel verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Poedel – Lotte

  10/12/2017 8:24 Bijlage niet beschikbaar Ofwel werd deze bijlage verwijderd, ofwel heeft de persoon die dit deelde geen toelating dit met jou te delen. Hallo, ik wil hierbij laten weten dat onze nieuwe lieve schat zich al zeer goed thuis voelt. Het is een hevige baasje hoor. Alleen de kennismaking met onze cocker is niet […] Het bericht Poedel – Lotte verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Poedel – Floppie

  Floppie stelt het goed . Verstuurd vanaf mijn iPhone Het bericht Poedel – Floppie verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Poedel – Para

  Para is gezond, speels  en slimme deugeniet !!! Perfect !!!   Outlook voor Android downloaden   Het bericht Poedel – Para verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Dwergpoedel – Bruno

  Hier nog foto’s van onze heerlijke pup die we bij jullie hebben verkregen Bruno: hè is gorgeous Verstuurd vanaf mijn iPhone Van der Lei , Berend and Julie Het bericht Dwergpoedel – Bruno verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

★★★★★
5 5 1
Enfin des nouvelles de Yoully née le 19 juillet, . Petit chien adorable hyper attachante et très affectueuse et comprend très vite l’apprentissage, genre donner la patte… Que du bonheur avec elle

Geef onze poedeltjes een review

Naam
Email
Score
Description

Relevante Rassen

Yorkshire terrier

Yorkshire terrier

Maltezer

Maltezer

Mal-chi

Mal-chiOnze rassen