Poedel pups te koop- erkend Belgische fokker

De poedel is één van de slimste hondenrassen ter wereld. Kom jij een dwergpoedel puppy kopen?

Poedel-reu-04749-2.jpg
Mannetje - Ref.: 4749 - € 2250Beschikbaar

Dwergpoedel - Caniche Nain - Dwarf Poodle
°8/10/2022

- Herkomst: Eigen kwekerij

Puppy alert
Poedel-reu-04749-1.jpg
Mannetje - Ref.: 4749 - € 2250Beschikbaar

Dwergpoedel - Caniche Nain - Dwarf Poodle
°8/10/2022

- Herkomst: Eigen kwekerij

Puppy alert
Ida_2B_teefjes_1.jpg
2 meisjes/Femelles/Girls- € 2250Beschikbaar: 18/2/2023

Dwergpoedel – Caniche Nain – Dwarf Poodle
°24/12/2022

- Herkomst: Eigen kwekerij

Puppy alert
Ida_2B_Reutjes_1.jpg
3 Mannetjes/Mâles/Boys - € 2250Beschikbaar: 18/2/2023

Dwergpoedel – Caniche Nain – Dwarf Poodle
°24/12/2022

- Herkomst: Eigen kwekerij

Puppy alert
Poedel_teefjes_2.jpg
3 meisjes/Femelles/Girls- € 1950Beschikbaar: 7/2/2023

Dwergpoedel – Caniche Nain – Dwarf Poodle
°13/12/2022

- Herkomst: Eigen kwekerij

Puppy alert
Poedel_reutje_2.JPG
Mannetje - € 1950Beschikbaar: 7/2/2023

Dwergpoedel – Caniche Nain – Dwarf Poodle
°13/12/2022

- Herkomst: Eigen kwekerij

Puppy alert

poedel puppy kopen

Beschrijving van de Poedel

De Poedel is een elegante, levendige, hond met een kwistig krullende vacht. De oren zijn lang, vlak en breed, dicht bij het hoofd liggend. Het hoofd is lang met donkere, amandelvormige ogen die een waakzame uitdrukking hebben.

De tanden zouden een schaarbeet moeten hebben. Een goede Poedel heeft ongeveer een vierkant silhouet, met dezelfde lengte als hoogte bij de schoften. De voeten zijn klein, ovaal, met overspannen tenen.

De vacht kan in drie basisstijlen worden verzorgd: met vrij kort haar helemaal over het lichaam, met de achter helft van het lichaam geschoren, armbanden rond de enkels, en pompons links op de staarten en de heupen. Alle kleuren zijn toelaatbaar.

De Poedel heeft verrukkelijke veerkrachtige loop.

dwergpoedel

Karakter en temperament van de Poedel

De Poedel is gevoelig en opmerkelijk intelligent. Ze zijn één van gemakkelijkst trainbare honden. Zij houden van bij mensen te zijn. Ze zijn zeer amuserend en knap, maar zij zijn gereserveerd naar vreemde mensen toe en zouden als puppy moeten worden gesocialiseerd. Ze zijn zeer gemakkelijk te socialiseren. Poedels zijn zeer goede waakhond. Sommige kunnen schuchter zijn. Zij kunnen bijten als zij worden geplaagd of verrast. Zij doen het best met oudere, attente kinderen en zijn over het algemeen goed met andere huisdieren en honden. Tenzij goed opgeleid, neigt dit ras tot blaffen.

poedel te koop

Hoogte en gewicht van de Poedel

Grote of Koningspoedel: 45 – 60 cm, ongeveer 22 kg.
Middelslag: 35 – 45 cm, ongeveer 12 kg.
Dwerg: 28 – 35 cm, ongeveer 7 kg.
Toy: kleiner dan 28 cm, minder dan 7 kg.

poedel adopteren

Levensomstandigheden van de Poedel

Poedels zijn geschikt voor het stadsleven evenals het leven op het platteland. Zij zijn zeer actief binnen en zullen een kleine tuin fijn vinden.
Zij houden van een wandeling, en hun humeur zal verbeteren wanneer er regelmatige kansen geboden worden om vrij rond te lopen. Poedels zijn niet veeleisend op vlak van spelletjes.

Levensverwachting van de Poedels

12 tot 15 jaar.

toy poedel

Verzorging van de Poedels

De poedels moeten regelmatig worden gebaad en geknipt, elke zes weken. Controleer vaak de oren op besmetting. Maak ze regelmatig schoon en knip de haren binnen het oor kanaal. De traditionele vachtsnitten werden ontwikkeld om het gewicht van de vacht te verlichten voor het zwemmen en de belangrijkste organen te beschermen tegen koude, maar vele huisdiereneigenaars kiezen voor een duidelijke haarsnit (dezelfde lengte over het ganse lichaam). De tanden vergen een regelmatige poetsbeurt. De poedels werpen weinig of geen haar af en zijn dus ideaal voor allergielijders.

Oorsprong van de Poedels

Hoewel de poedels in heel Westelijk Europa minstens 400 jaar is gekend, is zijn oorsprong controversieel. Of ze nu in Frankrijk werden ontwikkeld, Duitsland of Denemarken is onzeker. Ondanks de eisen van verscheidene andere landen, is Frankrijk nu officieel erkend als zijnde het land van herkomst. Het ras bezet een speciale plaats in de harten van de Fransen. Het is bepaald dat de Poedels van een nu bijna uitgestorven Franse waterhond, Barbet en misschien de Hongaarse waterhond afstamt. De naam ‘Poedel’ komt waarschijnlijk uit het Duitse woord “Pudel” voort, wat betekent: wie in water speelt. De Poedels werden vroeger gebruikt als jachthond. Zij werden oorspronkelijk gebruikt in Duitsland en Frankrijk als Retriever van watervogels. De jagers knipten de dikke vacht van de hond om het hen gemakkelijk te maken om te zwemmen. Ze lieten haar op de beenverbindingen om hen tegen extreem koud en het scherpe riet te beschermen.
De Fransen maakten gebruik van de hoge intelligentie van het ras, de opleidbaarheid en de aangeboren showman karakter en maakten van de Poedel in een circusuitvoerder. Zijn grote populariteit in Frankrijk leidde tot de gemeenschappelijke naam “Franse Poedel”. In Frankrijk, echter, wordt de Poedels “Caniche” of “Chien Canard” genoemd.
Poedels werden ook gebruikt om truffels die ondergronds of in het hout liggen te zoeken.
Poedels werden afgeschilderd in de 15de eeuwse schilderijen. Poedels werden koninklijke favorieten, in het bijzonder in de 18de eeuw.

Toys en de dwergvariëteit van de poedel werden gekweekt vanuit de grotere honden, die we vandaag de Standaardpoedels noemen. De drie grootten wordt beschouwd als één ras en door dezelfde norm beoordeeld.

Vandaag, is de poedel hoofdzakelijk een metgezel en show hond, hoewel hij bijna om het even wat kan leren.

De prijzen van de Poedels pupjes kan u hier terugvinden!

Mails van onze Poedel klanten

Bij Woefkesranch hebben we vele tevreden klanten, wij doen er alles aan om 100% tevreden klanten te hebben. U kunt al onze tevreden klanten mails hier terug vinden. U kunt ook alle mails over poedels lezen.