Poedel – Professioneel Belgische fokker

De poedel is één van de slimste hondenrassen ter wereld.

Beschrijving van de Poedel

De Poedel is een elegante, levendige, hond met een kwistig krullende vacht. De oren zijn lang, vlak en breed, dicht bij het hoofd liggend. Het hoofd is lang met donkere, amandelvormige ogen die een waakzame uitdrukking hebben.

De tanden zouden een schaarbeet moeten hebben. Een goede Poedel heeft ongeveer een vierkant silhouet, met dezelfde lengte als hoogte bij de schoften. De voeten zijn klein, ovaal, met overspannen tenen.

De vacht kan in drie basisstijlen worden verzorgd: met vrij kort haar helemaal over het lichaam, met de achter helft van het lichaam geschoren, armbanden rond de enkels, en pompons links op de staarten en de heupen. Alle kleuren zijn toelaatbaar.

De Poedel heeft verrukkelijke veerkrachtige loop.

poedel pups

Karakter en temperament van de Poedel

De Poedel is gevoelig en opmerkelijk intelligent. Ze zijn één van gemakkelijkst trainbare honden. Zij houden van bij mensen te zijn. Ze zijn zeer amuserend en knap, maar zij zijn gereserveerd naar vreemde mensen toe en zouden als puppy moeten worden gesocialiseerd. Ze zijn zeer gemakkelijk te socialiseren. Poedels zijn zeer goede waakhond. Sommige kunnen schuchter zijn. Zij kunnen bijten als zij worden geplaagd of verrast. Zij doen het best met oudere, attente kinderen en zijn over het algemeen goed met andere huisdieren en honden. Tenzij goed opgeleid, neigt dit ras tot blaffen.

poedel puppy

Hoogte en gewicht van de Poedel

Grote of Koningspoedel: 45 – 60 cm, ongeveer 22 kg.
Middenslag: 35 – 45 cm, ongeveer 12 kg.
Dwerg: 28 – 35 cm, ongeveer 7 kg.
Toy: kleiner dan 28 cm, minder dan 7 kg.

Levensomstandigheden van de Poedel

Poedels zijn geschikt voor het stadsleven evenals het leven op het platteland. Zij zijn zeer actief binnen en zullen een kleine tuin fijn vinden.
Zij houden van een wandeling, en hun humeur zal verbeteren wanneer er regelmatige kansen geboden worden om vrij rond te lopen. Poedels zijn niet veeleisend op vlak van spelletjes.

toy poedel

Levensverwachting van de Poedels

12 tot 15 jaar.

Verzorging van de Poedels

De poedels moeten regelmatig worden gebaad en geknipt, om de zes weken. Controleer vaak de oren op besmetting. Maak ze regelmatig schoon en knip de haren binnen het oor kanaal. De traditionele vachtsnitten werden ontwikkeld om het gewicht van de vacht te verlichten voor het zwemmen en de belangrijkste organen te beschermen tegen koude, maar vele huisdiereneigenaars opteren voor een duidelijke haarsnit (dezelfde lengte over het ganse lichaam). De tanden vergen een regelmatige poetsbeurt. De poedels werpen weinig of geen haar af en zijn dus ideaal voor allergielijders.

fokker

Oorsprong van de Poedels

Hoewel de poedels in heel Westelijk Europa minstens 400 jaar is gekend, is zijn oorsprong controversieel. Of ze nu in Frankrijk werden ontwikkeld, Duitsland of Denemarken is onzeker. Ondanks de eisen van verscheidene andere landen, is Frankrijk nu officieel erkend als zijnde het land van herkomst. Het ras bezet een speciale plaats in de harten van de Fransen. Het is bepaald dat de Poedels van een nu bijna uitgestorven Franse waterhond, Barbet en misschien de Hongaarse waterhond afstamt. De naam ‘Poedel’ komt waarschijnlijk uit het Duitse woord “Pudel” voort, wat betekent: wie in water speelt.

poedel te koop

De Poedels werden vroeger gebruikt als jachthond. Zij werden oorspronkelijk gebruikt in Duitsland en Frankrijk als Retriever van watervogels. De jagers knipten de dikke vacht van de hond om het hen gemakkelijk te maken om te zwemmen. Ze lieten haar op de beenverbindingen om hen tegen extreem koud en het scherpe riet te beschermen.
De Fransen maakten gebruik van de hoge intelligentie van het ras, de opleidbaarheid en de aangeboren showman karakter en maakten van de Poedel in een circusuitvoerder. Zijn grote populariteit in Frankrijk leidde tot de gemeenschappelijke naam “Franse Poedel”. In Frankrijk, echter, wordt de Poedels “Caniche” of “Chien Canard” genoemd.
Poedels werden ook gebruikt om truffels die ondergronds of in het hout liggen te zoeken.
Poedels werden afgeschilderd in de 15de -eeuwse schilderijen. Poedels werden koninklijke favorieten, in het bijzonder in de 18de eeuw.

Toys en de dwergvariëteit van de poedel werden gekweekt vanuit de grotere honden, die we vandaag de Standaardpoedels noemen. De drie grootten wordt beschouwd als één ras en door dezelfde norm beoordeeld.

Vandaag, is de poedel hoofdzakelijk een metgezel en show hond, hoewel hij bijna om het even wat kan leren.

De prijzen van de Poedels pupjes kan u hier terugvinden!

Beschikbare puppy’s

Video’s

Mails van onze Poedel klanten

Hieronder vindt u laatste mails van tevreden klanten die bij ons een poedel gekocht hebben. U kun ook alle mails over poedels lezen

 • Poedel – Sloeber

  Beste Marleen en Wannes, Hartelijk dank voor jullie herinnering om onze Sloeber te ontwormen. Hij is het bij ons al goed gewoon en hij is ieders vriend. Er is leven in huis ! We hebben hem heel graag en hij ons ook. We zijn heel blij om hem bij ons te hebben. Beste Groeten, Albertina Het bericht Poedel – Sloeber verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • Poedel – Happie

  Beste, Op 9 Juli hebben wij bij jullie een poedeltje gekocht Happie. Ik wilde maar even laten weten dat alles heel goed met hem gaat. Ook de dierenarts zei dat het een subliem hondje was, dat hij tip top in orde is. Hij heeft intussen ook zijn volwassen spuitje gehad en gaat nu overal mee Het bericht Poedel – Happie verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • Poedel – Spencer maakt het goed

  Hallo Marleen, Allereerst excuus; ik heb hele lange tijd niets van me laten horen. We waren dolgelukkig met onze dwergpoedel Spencer! Hij doet het erg goed en geniet van alle drukte in Amsterdam. Met vriendelijke groet, Casper Schins   Q&A | Communicatie   Het bericht Poedel – Spencer maakt het goed verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • Poedel – Coby

  Dag Marleen, Onze Coby is intussen 8 maanden oud en het gaat super goed met hem. Het is een lieve, speelse hond, af en toe wel ondeugend maar dat hoort erbij. Als ik met hem ga wandelen krijgt hij veel aandacht. Ik word regelmatig aangesproken omdat ze hem zo schattig vinden met zijn krolletjes. Hier Het bericht Poedel – Coby verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • Laika – Poedel

  Dat is hij zeker. En lief en vrolijk Het bericht Laika – Poedel verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

[RICH_REVIEWS_SHOW category=”poedel”]

Geef onze poedeltjes een review

[RICH_REVIEWS_FORM category=”poedel”]

Follow Us!