Poedel – Professioneel Belgische fokker

Home / Onze honden rassen / Poedel – Professioneel Belgische fokker

De poedel is één van de slimste hondenrassen ter wereld.

Beschrijving van de Poedel

De Poedel is een elegante, levendige, hond met een kwistig krullende vacht. De oren zijn lang, vlak en breed, dicht bij het hoofd liggend. Het hoofd is lang met donkere, amandelvormige ogen die een waakzame uitdrukking hebben.

De tanden zouden een schaarbeet moeten hebben. Een goede Poedel heeft ongeveer een vierkant silhouet, met dezelfde lengte als hoogte bij de schoften. De voeten zijn klein, ovaal, met overspannen tenen.

De vacht kan in drie basisstijlen worden verzorgd: met vrij kort haar helemaal over het lichaam, met de achter helft van het lichaam geschoren, armbanden rond de enkels, en pompons links op de staarten en de heupen. Alle kleuren zijn toelaatbaar.

De Poedel heeft verrukkelijke veerkrachtige loop.

Karakter en temperament van de Poedel

De Poedel is gevoelig en opmerkelijk intelligent. Ze zijn één van gemakkelijkst trainbare honden. Zij houden van bij mensen te zijn. Ze zijn zeer amuserend en knap, maar zij zijn gereserveerd naar vreemde mensen toe en zouden als puppy moeten worden gesocialiseerd. Ze zijn zeer gemakkelijk te socialiseren. Poedels zijn zeer goede waakhond. Sommige kunnen schuchter zijn. Zij kunnen bijten als zij worden geplaagd of verrast. Zij doen het best met oudere, attente kinderen en zijn over het algemeen goed met andere huisdieren en honden. Tenzij goed opgeleid, neigt dit ras tot blaffen.

Hoogte en gewicht van de Poedel

Grote of Koningspoedel: 45 – 60 cm, ongeveer 22 kg.
Middenslag: 35 – 45 cm, ongeveer 12 kg.
Dwerg: 28 – 35 cm, ongeveer 7 kg.
Toy: kleiner dan 28 cm, minder dan 7 kg.

Levensomstandigheden van de Poedel

Poedels zijn geschikt voor het stadsleven evenals het leven op het platteland. Zij zijn zeer actief binnen en zullen een kleine tuin fijn vinden.
Zij houden van een wandeling, en hun humeur zal verbeteren wanneer er regelmatige kansen geboden worden om vrij rond te lopen. Poedels zijn niet veeleisend op vlak van spelletjes.

toy poedel

Levensverwachting van de Poedels

12 tot 15 jaar.

Verzorging van de Poedels

De poedels moeten regelmatig worden gebaad en geknipt, om de zes weken. Controleer vaak de oren op besmetting. Maak ze regelmatig schoon en knip de haren binnen het oor kanaal. De traditionele vachtsnitten werden ontwikkeld om het gewicht van de vacht te verlichten voor het zwemmen en de belangrijkste organen te beschermen tegen koude, maar vele huisdiereneigenaars opteren voor een duidelijke haarsnit (dezelfde lengte over het ganse lichaam). De tanden vergen een regelmatige poetsbeurt. De poedels werpen weinig of geen haar af en zijn dus ideaal voor allergielijders.

Oorsprong van de Poedels

Hoewel de poedels in heel Westelijk Europa minstens 400 jaar is gekend, is zijn oorsprong controversieel. Of ze nu in Frankrijk werden ontwikkeld, Duitsland of Denemarken is onzeker. Ondanks de eisen van verscheidene andere landen, is Frankrijk nu officieel erkend als zijnde het land van herkomst. Het ras bezet een speciale plaats in de harten van de Fransen. Het is bepaald dat de Poedels van een nu bijna uitgestorven Franse waterhond, Barbet en misschien de Hongaarse waterhond afstamt. De naam ‘Poedel’ komt waarschijnlijk uit het Duitse woord “Pudel” voort, wat betekent: wie in water speelt.

poedel te koop

De Poedels werden vroeger gebruikt als jachthond. Zij werden oorspronkelijk gebruikt in Duitsland en Frankrijk als Retriever van watervogels. De jagers knipten de dikke vacht van de hond om het hen gemakkelijk te maken om te zwemmen. Ze lieten haar op de beenverbindingen om hen tegen extreem koud en het scherpe riet te beschermen.
De Fransen maakten gebruik van de hoge intelligentie van het ras, de opleidbaarheid en de aangeboren showman karakter en maakten van de Poedel in een circusuitvoerder. Zijn grote populariteit in Frankrijk leidde tot de gemeenschappelijke naam “Franse Poedel”. In Frankrijk, echter, wordt de Poedels “Caniche” of “Chien Canard” genoemd.
Poedels werden ook gebruikt om truffels die ondergronds of in het hout liggen te zoeken.
Poedels werden afgeschilderd in de 15de -eeuwse schilderijen. Poedels werden koninklijke favorieten, in het bijzonder in de 18de eeuw.

Toys en de dwergvariëteit van de poedel werden gekweekt vanuit de grotere honden, die we vandaag de Standaardpoedels noemen. De drie grootten wordt beschouwd als één ras en door dezelfde norm beoordeeld.

Vandaag, is de poedel hoofdzakelijk een metgezel en show hond, hoewel hij bijna om het even wat kan leren.

De prijzen van de Poedels pupjes kan u hier terugvinden!

Beschikbare puppy’s

Speelgoed voor poedels

Elke puppy zal graag spelen, het is dan ook belangrijk dat je je puppy het juiste speelgoed geeft. Hieronder vind u een lijst met speelgoed dat wij aanraden voor een poedel puppy.

Video’s

[embedyt]https://www.youtube.com/embed?listType=playlist&list=PL4D235010EF535922&v=TulB46SaP7Y[/embedyt]

Mails van onze Poedel klanten

Hieronder vindt u laatste mails van tevreden klanten die bij ons een poedel gekocht hebben. U kun ook alle mails over poedels lezenPoedel – Zita

Dag Marleen en Wannes,   Hier onze Zita vandaag 6 maand oud. Ze is onze hartendief en kunnen haar niet meer missen. Ze was vlug proper en slaapt graag in haar bench, ze is super lief maar ook een deugniet ze bijt graag in onze voeten en neemt onze sloffen af. Naar de kapster gaan […]

Het bericht Poedel – Zita verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.Bély, 1 jaar – Poedel

Waf, Met Bély hier, Op 2 mei ‘20 blaas ik 1 kaarsje uit Als ik iets hoor blaf ik wel nog te luid Zindelijk was ik al snel Alleen in een bench slapen is de hel Nu lig ik lekker bij mijn baasjes Wel flink in een mandje Alles wat ik vind eet ik nog […]

Het bericht Bély, 1 jaar – Poedel verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.Poedel – Marley

  Hoi Marleen   Net Gemaakt Marley Groetjes Fred en Margret Pijnacker         Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

Het bericht Poedel – Marley verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.Jill – Dwergpoedel

Sorry, De mail was ergens onderaan gekomen. Het gaat erg goed met Jill en we zijn erg blij met haar. Gr

Het bericht Jill – Dwergpoedel verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.