Middelgrote hondenrassen: Welke hondenrassen worden middelgroot?

U zoekt een hond, maar vind een bvb een maltezer te klein, maar u heeft de plaats niet voor een hele grote hond. Dan kunt u best kiezen voor middelgrote hondenrassen, zoals een beagle of een shiba inu.

Definitie van middelgrote honden

Onder een middelgrote honden ras verstaan wij een ras dat zwaarder dan 10 kilo word en maximaal 35-40 kilo zwaar. Dit is uiteraard het gewicht van de hond als hij volwassen is. De schofthoogte van een middelgrote hond schommelt tussen 30 en 50 cm.

Een middelgroot ras als een Beagle

Een beagle is een hond die heel goed gebouwd is. Het ras zal vele malen minder kans hebben op bot problemen dan bijvoorbeeld een grote Berner Sennen. Een beagle heeft ook een gespierd ras, wat de kans op letsels doet verkleinen. Bovendien is een beagle een echte gezinshond die goed met kinderen overweg kan.

middelgrote honden: beagle

Een middelgroot ras als een Shiba inu

Een Shiba inu is net zoals een Beagle een zeer goed gebouwd ras. Het is een heel slim ras dat makkelijk met zijn baasje zijn voeten wilt spelen. Wees daarom altijd correct met de opvoeding. De Shiba inu is ook zeer trouw aan zijn baasje. Een hond die je veelt kunt leren dus. Een Shiba is ook zeer sportief gebouwd, dus ideaal om mee te wandelen/joggen

shiba inu hatchi

Een middelgroot ras als een Welsh corgi pembroke

Een Welsh corgi pembroke is een een heel sociaal hondje. Onze Fons (de papa van de puppies) speelt direct met elke andere hond of mens. Door de korte pootjes is het ras wel minder geschikt om hele lange wandelingen mee te maken. De Welsh corgi is de favoriete hond van de Britse Queen. Ze heeft er meer dan 15 Corgies, maar zij is niet de enige die dit een super ras vindt. Ga op bezoek bij een Welsh Corgi Pembroke en je word direct erop verliefd.

Welsh corgi pembroke

Franse Bulldog

De Franse bulldog is een middelgroot ras dat ook zeer gespierd is. Al kan zware fysiek inspanning een probleem vormen omdat de bulldog een platte snoet heeft. Dit is niet echt natuurlijk en maakt het iets moeilijker om adem te nemen tijdens inspanning. Hun karakter is zachtaardig en ze zijn goed geschikt voor mensen die kleiner wonen. Ze worden maar +-30 cm hoog en wegen zo’n 9-13 kg. En door hun plat snoet vragen ze minder beweging dan bvb een Beagle

Franse Bulldog

Conclusie

Elk ras heeft zijn specifieke eigenschappen, en dit kan wel lichtjes afwijken per individu. Ze zeggen op elk potje past een deksel, dit geldt ook voor honden. Dus voor elke hond bestaat er een geschikt baasje. Bent u nog niet zeker welk ras het beste bij u past, laat u dan adviseren door ons. Bel ons of kom ons bezoeken voor meer informatie.

Beschikbare Beagle puppies

Beschikbare Shiba inu puppies

Beschikbare Welsh Corgi Pembroke puppies

Beschikbare Franse Bulldog puppies