U zoekt een hond, maar vind bijvoorbeeld een maltezer te klein en u hebt de plaats niet voor een hele grote hond. Dan kunt u best kiezen voor middelgrote hondenrassen, zoals een beagle of een shiba inu.

Definitie van middelgrote honden

Onder middelgrote honden verstaan we een ras dat zwaarder dan 10 kilo wordt en maximaal 35-40 kilo zwaar. Dit is uiteraard het gewicht van de hond als hij volwassen is. De schofthoogte van een middelgrote hond schommelt tussen 30 en 50 cm.

Een middelgroot ras: Beagle

Een beagle is een hond die heel goed gebouwd is. Het ras zal vele malen minder kans hebben op bot problemen dan bijvoorbeeld een grote Berner Sennen. Een beagle is ook een gespierd ras, wat de kans op letsels doet verkleinen. Bovendien is een beagle een echte gezinshond die goed met kinderen overweg kan.

Middelgrote honden: beagle
Middelgrote honden: Beagle

Een middelgroot ras: Shiba inu

Een Shiba inu is net zoals een Beagle een zeer goed gebouwd ras. Het is een heel slim ras dat makkelijk met zijn baasje zijn voeten wilt spelen. Wees daarom altijd correct met de opvoeding. De Shiba inu is ook zeer trouw aan zijn baasje. Een hond die je veel kunt leren dus. Een Shiba is ook zeer sportief gebouwd, dus ideaal om mee te wandelen/joggen.

Shiba inu teef 4895 1
Middelgrote honden: shiba inu puppy
1 hachi simba 1 1
Middelgrote honden: shiba inu

Een middelgroot ras: Welsh Corgi Pembroke

Een Welsh corgi Pembroke is een heel sociaal hondje. Onze Fons (de papa van de puppy’s) speelt direct met elke andere hond of mens. Door de korte pootjes is het ras wel minder geschikt om hele lange wandelingen mee te maken. De Welsh corgi is de favoriete hond van de Britse Queen. Ze heeft meer dan 15 Corgi’s, maar ze is niet de enige die dit een superras vindt. Ga op bezoek bij een Welsh Corgi Pembroke en je wordt er direct op verliefd.

Welsh corgi pembroke
Middelgrote honden: Welsh Corgi Pembroke

Een middelgroot ras: Franse Bulldog

De Franse bulldog is een middelgroot ras dat ook zeer gespierd is. Al kan zware fysiek inspanning een probleem vormen omdat de bulldog een platte snoet heeft. Dit is niet echt natuurlijk en maakt het iets moeilijker om adem te nemen tijdens inspanning. Hun karakter is zachtaardig en ze zijn goed geschikt voor mensen die kleiner wonen. Ze worden maar +-30 cm hoog en wegen zo’n 9-13 kg. En door hun plat snoet vragen ze minder beweging dan bijvoorbeeld een Beagle

Franse bulldog
Middelgrote honden: Franse Bulldog

Een middelgroot ras: Cockapoo

De Cockapoo is het resultaat van geplande kruisingen. Hij is het nageslacht van de Poedel en de Cocker Spaniël. Ook bekend als de Cockapoodle, Cockerpoo of Cock-a-Poo. Hij is een buitengewoon schattige kleine hond met een gezicht dat een hart van steen kan laten smelten. Bovendien is hij in de meeste gevallen een hypoallergene hond: dit wil zeggen dat ze niet ruiven en dat ze een perfecte hond zijn voor mensen met een allergie.

Het gemiddelde formaat van een cockapoo is 35 tot 38 cm en met een gewicht van ongeveer 10 kg, klein genoeg om te knuffelen en groot genoeg om met grotere honden te ravotten. 

Cockapoo reu 4792 2
Middelgrote honden: cockapoo
Cockapoo reu 1396 5
Middelgrote honden: cockapoo

Een middelgroot ras: Engelse Cocker Spaniël

De Engelse Cocker Spaniël is een waakzame, stevig gebouwde, middelgrote hond met lange oren. Ze worden tussen 36 en 41 cm hoog, met een gewicht tussen 12 en 16 kilo. De Engelse Cocker Spaniël is een sterke, energieke, vrolijke, lieve en hartelijke hond. Deze levendige hond is een uitstekende metgezel voor kinderen, maar tolereert geen gepest.

Engelse cocker reu 5201 2
Engelse cocker spaniël puppy
Tobias 1
Engelse cocker spaniël

Een middelgroot ras: Lagotto Romagnolo

De Lagotto Romagnolo of Italiaanse waterhond is een waterhond afkomstig uit Italië. De schofthoogte van de Lagotto Romagnolo ligt tussen 40 en 50 cm. Ze zullen tussen 11 en 16 kilo gaan wegen. Ze zijn goed gebouwd, gedrongen en levendig en de Lagotto Romagnolo beschikt over buitengewone goede reukzintuigen. Ze vertonen een oplettende, intelligente en zachte uitdrukking. De Lagotto Romagnolo is een trouw en aanhankelijk ras en is een uitstekende familie metgezel.

De Italiaanse waterhond is geschikt voor mensen met een allergie. Ze zijn hypoallergeen en ruiven dus niet.

1 lagotto romagnolo reu 4920 2 1
Lagotto romagnolo puppy
Rollo 5
Lagotto romagnolo

Een middelgroot ras: Pomsky

De Pomsky is een kleine tot middelgrote hond die qua grootte ergens tussen de Dwergkees en Siberische Husky valt. Er is enige variatie in grootte, omdat de rasstandaarden niet stevig zijn vastgesteld. Maar het is redelijk veilig om aan te nemen dat een Pomsky meestal niet zwaarder zal zijn dan 16 kilogram als hij volgroeid is.

De Pomsky is een beetje een komiek en heeft de neiging te weten dat zijn schattige capriolen veel bewondering zullen krijgen van menselijke toeschouwers. Ze zijn zeer goed aanpasbaar aan veranderingen. 

Pomsky teef 4817 2
Pomsky puppy
311991573 10228993498132269 1290465387509512576 n 1
Pomsky

Conclusie

Elk ras heeft zijn specifieke eigenschappen, en dit kan wel lichtjes afwijken per individu. Ze zeggen op elk potje past een deksel, dit geldt ook voor honden. Dus voor elke hond bestaat er een geschikt baasje. Bent u nog niet zeker welk ras het beste bij u past, laat u dan adviseren door ons. Bel ons of kom ons bezoeken voor meer informatie.

Linken naar beschikbare pups