Woefkesranch

Wat zijn de kenmerken van een beagle?

De Beagle is een vrolijke en aanhankelijke hond die graag gezelschap heeft. Het is een perfecte familiehond met toch wel een koppig karakter. Wij, als grote Beagle fan, zetten alle kenmerken van deze lieverds even op een rijtje. Hieronder de kenmerken beagle.

Omvang

Gewichtsklasse:
 • Reu: 11-16 kg
 • Teef: 10-15 kg
Schofthoogte:
 • Reu: 38 cm
 • Teef: 33 cm

Uiterlijke Eigenschappen

Hangoren (van nature)

Vacht

Lengte: kort

Eigenschappen: plat

Kleuren: Iedere echte jachthond-kleur

Behoefte aan verzorging: Laag

Fokdoel

 • Jacht op konijnen/ hazen
 • Familiehond

Verwachtingen:

Energieniveau: gemiddeld

Levensduur: 12-15 jaar

Neiging tot kwijlen: laag 

Neiging tot snurken: laag

Neiging tot blaffen: hoog

Neiging tot graven: laag 

Sociale/Aandachtsbehoeften: hoog

Kenmerken beagle

Karakter kenmerken Beagle

Het is een zachtaardigelevendige en nieuwsgierige hond die van iedereen houdt! Beagles zijn erg vriendelijk. Ze zijn heel goed met kinderen, maar ook met andere honden en zelfs andere dieren. Met kleinere dieren kan het soms iets moeilijker zijn door hun natuurlijk jachtinstinct, maar het is zeker niet onmogelijk.

Reken er wel niet op dat ze uw huis gaan bewaken. Ze blaffen misschien maar meer zullen ze niet doen als ze geconfronteerd worden met een indringer.

Beagles zijn meute-honden. Dit wil zeggen dat ze groepshonden zijn en een roedel nodig hebben. Neem je een Beagle pup in huis, dan wordt jij zijn nieuwe “roedel. Beagles houden van gezelschap, zowel van mensen als van andere honden. Alleen zijn is minder hun ding en ze kunnen dan ook destructief worden en/of buitensporig blaffen.

Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om 24/7 bij je hond te zijn. Leer je pup vanaf dag 1 dat hij af en toe alleen zal moeten blijven. Zoek een plaats waar hij zich veilig voelt en laat hem daar even alleen met enkele speeltjes. Na bijvoorbeeld 30 minuten ga je terug naar je pup en beloon je hem als hij flink was. Zo leert je pup dat hij af en toe alleen zal moeten zijn, maar hij leert ook dat je altijd terugkomt. Een andere mogelijkheid is om een speelkameraadje voor je pup te zoeken. Zo zit hij nooit alleen. Hierover moet natuurlijk goed nagedacht worden want dit wil ook zeggen dat je een andere pup moet trainen.

Ze zijn intelligente honden, maar zeer doelbewust en eigenwijs. Dit maakt de opvoeding soms lastig, maar het eigenwijze karakter bezorgt de opvoeders doorgaans veel plezier.

Deze honden luisteren over het algemeen goed, maar ze zijn snel afgeleid. Zorg dus tijdens de training voor afwisseling en las voldoende pauzes in.

Levensomstandigheden

Beagle pups hebben voldoende beweging nodig, maar in een redelijk grote tuin kan hij al behoorlijk wat van zijn energie kwijt.

Maar dit wil niet zeggen dat je een tuin moet hebben. Het is ook mogelijk om je beagle pup op een appartement te houden. Een Beagle heeft best veel energie, dus als je een beagle neemt op een appartement moet je er wel voor zorgen dat hij zijn energie kwijt kan. Maak extra wandelingen of ga bijvoorbeeld naar een park in de buurt waar je met je pup kunt spelen.

Een beagle is een sportieve hond, een dagelijkse wandeling met je Beagle pup is aangeraden. Gebruik altijd een leiband wanneer u gaat wandelen. Omdat de Beagle een jachthond is, durft hij wel eens op eigen houtje achter wild aangaan.

Nog enkele Beagle weetjes

 • Beagles zijn fijnproevers. Ze houden van eten en kunnen soms ook blijven eten. Een hondensnoepje of stukje vlees op tafel zal ook snel verdwenen zijn als je ze niet in de gaten houdt. Dit kan er wel voor zorgen dat ze snel overgewicht hebben.
 • Ze houden ervan te kauwen. (Dit geldt misschien voor de meeste honden) Geef ze regelmatig een kauwbotje en ze amuseren zich rot.
 • Ze zijn dol op knuffels en menselijk contact.
 • Ze slapen ook graag bij je in de buurt.
 • Touwtrek spelen vinden ze geweldig.
 • Ze zijn geen goede waakhonden. Meestal zijn ze vriendelijk tegen iedereen die ze tegenkomen
 • Ze kunnen moeilijk zindelijk worden doordat ze soms koppig kunnen zijn. In vele gevallen kan een draadkooi helpen om uw pup zindelijk te krijgen.
 • Ze kunnen zich vervelen als ze te lang alleen zijn. Ze gaan dan andere manieren vinden om hun te vermaken zoals huilen, graven of proberen te ontsnappen.
 • De meest voorkomende reden dat hij in het asiel komt, is doordat ofwel de eigenaren ofwel de buren het geblaf moe zijn. Dit kan vermeden worden door een correcte opvoeding.
 • Omdat ze speurhonden zijn, zullen ze hun neus volgen als ze een interessante geur ruiken.
 • Hoewel dit ras lief en zachtaardig is, kunnen ze onafhankelijk en koppig zijn. Gehoorzaamheidstraining wordt aanbevolen, voedsel als beloning kunnen de meeste honden niet weerstaan

Hier kan je ervaringen terugvinden van Beagle eigenaars: https://www.woefkesranch.be/review-ras/beagle/

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Beagle.

Oscar – Beagle

Beste

In bijlage een paar foto’s van Oscar. Wordt ondertussen een grote meneer ;)

GroetjesR5r8b41ynn6s3zkh2fjbjw23f71w1s3tnyw1sqggm1w kdhw1gdnym3lcdf0w3bpb

Cooper – Beagle

Hallokes   

Onze Cooper ondertussen zijn vaccin gehad hier nog fotootjes van Cooper. 

 R5r8b41ynn6s3zkh2fjpqw1q5mxg3lfbbww1q48bm1xp16nw1gdpbw1wzjrdw24wbcg25fmr9w1 hvy

Lila – Beagle

 Bonjour,

Notre petite Lila se porte très bien. Les gens l’admire et les enfants en raffolent.

Bon dimanche

beagle : Nala

We now also have a 5 month old baby who Nala absolutely adores ♥️

R5r8b41ynn6s3zkh2fdg w1srtcg1spn9hw3jjpvl1xnxrtw1gc r 3dh b1w1q44k 1xnclkw22wfc01 yr87n1s4kbj4w1

Beagle : Bella Happy Birthday 1 year old-

🎂🎉🎊

Sent from Yahoo Mail on Android

R5r8b41ynn6s3zkh2fdlpw1zmvzg3k22lfw1v2skp1w vtqw1gd36q3bkmg w3yn3bc3h3bghw25cyy81 yr87n1s4kbj4w1

Samba – Beagle

Bonjour;

Voici notre petite samba qui a bien grandit.

Elle est heureuse parmi nous.😍

Bon dimanche 

R5r8b41ynn6s3zkh2fc yw3h39gs3lj5wqw3lhh z1x0

Jules – Beagle

Zoals je ziet ben ik al flink gegroeid en zit ik vol fratsen xxx

Beagle – millie

Hierbij ter info een paar foto’s van Millie. De pup die nu bijna 2 weken bij ons is. Ze doet het heel goed. Ze is een flinke, ondeugende, speelse en lieve hond. Groeten vanwege de familie Caes uit Aarschot

Barry – Beagle

Ben al  groot aan worden 🐾

Grtjs Jean en Gerda 

 

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Beagle

Lees meer over de op onze blog.