Wat mag een Beagle niet eten? Een uitgebreide gids

Inhoudsopgave

Een beagle is een type hond dat bekend staat als vriendelijk en goed met kinderen. Ze staan er ook om bekend dat ze gemakkelijk te trainen zijn. Zoals bij alle honden is het echter belangrijk te weten wat ze wel en niet mogen eten. In deze uitgebreide gids bespreken we de soorten voedsel die schadelijk zijn voor beagles en die ze erg ziek kunnen maken. We zullen ook enkele tips geven over hoe je je beagle gezond en gelukkig kunt houden!

Wat mag een Beagle niet eten?

Wat mag een beagle niet eten

Chocolade

Chocolade bevat een stof genaamd theobromine, die giftig is voor honden. Zelfs kleine hoeveelheden chocolade kunnen bij honden braken, diarree en trillen veroorzaken.

Als het in grote hoeveelheden wordt ingenomen, kan het zelfs dodelijk zijn.

Druiven en rozijnen

Druiven en rozijnen kunnen nierfalen veroorzaken bij honden. Zelfs een kleine hoeveelheid kan uw hond erg ziek maken, dus het is het beste om het geven van druiven of rozijnen helemaal te vermijden.

Uien en knoflook

Uien en knoflook bevatten thiosulfaat, dat giftig is voor honden. Zelfs kleine hoeveelheden kunnen bloedarmoede en braken bij honden veroorzaken.

Macadamianoten

Macadamianoten zijn giftig voor honden. Ze kunnen zwakte, trillen en verlamming veroorzaken. Als ze in grote hoeveelheden worden ingenomen, kunnen ze zelfs dodelijk zijn.

Cafeïne

Cafeïne is een stimulerend middel en kan giftig zijn voor honden. Het kan braken, diarree en rusteloosheid veroorzaken. In grote hoeveelheden kan het zelfs dodelijk zijn.

Op zoek naar koffie? Klik hier.

Alcohol

Alcohol is ook een stimulerend middel en kan giftig zijn voor honden. Het kan braken, diarree en rillingen veroorzaken. In grote hoeveelheden, kan het dodelijk zijn.

Xylitol

Xylitol is een kunstmatige zoetstof die giftig is voor honden. Het kan braken, diarree en leverfalen veroorzaken. In grote hoeveelheden kan het dodelijk zijn.

Nu we weten wat we onze honden niet moeten geven, volgen hier enkele tips over hoe we ze gezond kunnen houden:

 • Zorg ervoor dat ze voldoende beweging krijgen. Beagles zijn een type hond dat veel beweging nodig heeft. Ze moeten rennen en spelen om gezond en gelukkig te blijven.
 • Zorg voor een evenwichtige voeding. Beagles hebben een voeding nodig met veel eiwitten en weinig vet. Zij hebben ook een hele reeks vitaminen en mineralen nodig om gezond te blijven.
 • Zorg ervoor dat ze toegang hebben tot vers water. Beagles moeten veel water drinken om gehydrateerd te blijven. Zorg ervoor dat ze altijd een bak met vers water ter beschikking hebben.
 • Breng ze naar de dierenarts voor regelmatige controles. Beagles moeten naar de dierenarts voor routine controles en vaccinaties. Zo blijven ze gezond en worden eventuele problemen vroegtijdig ontdekt.

Door deze tips te volgen, kun je je beagle gezond en gelukkig houden!

Heb je vragen over wat een beagle wel en niet moet eten? Laat hieronder een reactie achter en we beantwoorden ze graag!

Goed beagle voer: Wat is goed beagle eten?

Een beagle heeft voeding nodig die rijk is aan eiwitten en arm aan vet. Ze hebben ook een verscheidenheid aan vitaminen en mineralen nodig om gezond te blijven. Een evenwichtige voeding is de beste manier om ervoor te zorgen dat uw beagle alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft.

Beste Beagle voeding

Op zoek naar het beste beagle voer? Zoek het bij bol.com.

Hoeveel beweging heeft een beagle nodig?

Beagles hebben veel beweging nodig. Ze moeten dagelijks rennen en spelen om gezond en gelukkig te blijven. Een gebrek aan beweging kan leiden tot zwaarlijvigheid en andere gezondheidsproblemen.

Wat zijn slechte hondenbrokken?

Er zijn veel verschillende soorten hondenlekkernijen op de markt, en het kan moeilijk zijn om te weten welke goed zijn voor uw hond en welke niet. Er zijn echter enkele algemene richtlijnen die u kunt volgen bij het kiezen van traktaties voor uw beagle. Hier zijn een aantal dingen die u beter niet aan uw beagle kunt geven:

 • Traktatie die veel suiker bevatten
 • Snoepjes die kunstmatige ingrediënten bevatten
 • Snoepjes met veel vet
 • Snoepjes die niet geschikt zijn voor de leeftijd

Wat zijn een aantal goede honden traktaties?

Nu we een aantal dingen hebben besproken die je beter niet aan je beagle kunt geven, laten we het eens hebben over een aantal goede opties.

 • Traktaties met veel eiwitten
 • Traktaties met weinig suiker
 • Traktaties met natuurlijke ingrediënten
 • Traktaties die geschikt zijn voor de leeftijd

Als het gaat om het kiezen van de juiste traktaties voor je beagle, is het belangrijk om je onderzoek te doen en verstandig te kiezen. Het laatste wat je wilt is uw hond iets geven dat hem ziek kan maken. Als u vragen heeft over welke traktaties geschikt zijn voor uw beagle, raadpleeg dan zeker uw dierenarts. Zij zullen u kunnen helpen de beste optie voor uw harige vriend te kiezen.

Wat moet ik doen als mijn hond geen brokjes eet?

Als uw hond brokjes weigert te eten, kunnen daar verschillende redenen voor zijn. Het is belangrijk om eerst met uw dierenarts te overleggen om eventuele gezondheidsproblemen uit te sluiten. Als u medische problemen heeft uitgesloten, zijn er een paar dingen die u kunt doen om uw hond weer brokken te laten eten.

 • Voeg wat natvoer toe aan de brokjes om het aantrekkelijker te maken
 • Probeer eens een ander merk of smaak brokken
 • Voeg wat gekookte kip of rundvlees toe aan de brokken
 • Praat met uw dierenarts over andere opties

Als u problemen heeft om uw hond brokken te laten eten, bespreek dit dan met uw dierenarts. Hij/zij kan u helpen een oplossing te vinden die werkt voor u en uw hond.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen met wat je je beagle niet moet voeren en hoe je ze weer brokken kunt laten eten. Blijf kijken voor meer artikelen zoals deze! Tot de volgende keer, zorg goed voor die pups!

Wil je weten wat onze klanten vinden? Klik op deze link.

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Beagle.

Oscar – Beagle

Beste

In bijlage een paar foto’s van Oscar. Wordt ondertussen een grote meneer ;)

GroetjesR5r8b41ynn6s3zkh2fjbjw23f71w1s3tnyw1sqggm1w kdhw1gdnym3lcdf0w3bpb

Cooper – Beagle

Hallokes   

Onze Cooper ondertussen zijn vaccin gehad hier nog fotootjes van Cooper. 

 R5r8b41ynn6s3zkh2fjpqw1q5mxg3lfbbww1q48bm1xp16nw1gdpbw1wzjrdw24wbcg25fmr9w1 hvy

Lila – Beagle

 Bonjour,

Notre petite Lila se porte très bien. Les gens l’admire et les enfants en raffolent.

Bon dimanche

Beagle – Nala

We now also have a 5 month old baby who Nala absolutely adores ♥️

R5r8b41ynn6s3zkh2fdg w1srtcg1spn9hw3jjpvl1xnxrtw1gc r 3dh b1w1q44k 1xnclkw22wfc01 yr87n1s4kbj4w1

Beagle : Bella Happy Birthday 1 year old-

🎂🎉🎊

Sent from Yahoo Mail on Android

R5r8b41ynn6s3zkh2fdlpw1zmvzg3k22lfw1v2skp1w vtqw1gd36q3bkmg w3yn3bc3h3bghw25cyy81 yr87n1s4kbj4w1

Samba – Beagle

Bonjour;

Voici notre petite samba qui a bien grandit.

Elle est heureuse parmi nous.😍

Bon dimanche 

R5r8b41ynn6s3zkh2fc yw3h39gs3lj5wqw3lhh z1x0

Jules – Beagle

Zoals je ziet ben ik al flink gegroeid en zit ik vol fratsen xxx

Beagle – millie

Hierbij ter info een paar foto’s van Millie. De pup die nu bijna 2 weken bij ons is. Ze doet het heel goed. Ze is een flinke, ondeugende, speelse en lieve hond. Groeten vanwege de familie Caes uit Aarschot

Barry – Beagle

Ben al  groot aan worden 🐾

Grtjs Jean en Gerda 

 

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Beagle

Lees meer over de op onze blog.