Ben je ook zo gek op honden met lange oren? Dat kunnen wij ons voorstellen. Deze honden zijn altijd een leuke en grappige vertoning. Honden met lange oren hebben vaak een hoog knuffelgehalte en zijn daarom erg populair. Sommige hondenrassen kunnen hun grote oren bewegen, maar bij andere hondenrassen kunnen de oren niets anders dan langs de kop hangen. In dit artikel zetten wij een aantal leuke honden met lange oren op een rijtje.

#1 De Beagle

De beagle is een bekend ras en ze zijn echte leuke gezinshonden met lange oren. Dit ras kan erg goed met kinderen opschieten en kan een stevige wandeling aan. Maar ook zonder kinderen zal de beagle je beste maatje worden.

Verder is de beagle een ras dat eigenwijs is en graag op andere dieren jaagt, in het bos kun je hem best in de gaten houden.

De beagle is niet te groot en kan daardoor ook in kleinere huizen prima als huisdier gehouden worden. Ze hebben dan natuurlijk wel hun beweging nodig.

Meer weten over de beagle? Bekijk dan info rechtstreeks via deze link: https://www.woefkesranch.be/beagle-pups-te-koop/

Een brak met een driekleurige vacht (zwart, wit en bruin) zit op een lichtbeige achtergrond. De hond kantelt zijn kop iets naar links en ziet er nieuwsgierig en aandachtig uit. Zijn lange oren hangen aan weerszijden van zijn gezicht.

#2 De Teckel

Een van de meeste bekende honden met lange oren is de Teckel. De Teckel is ooit gefokt om te jagen en is daardoor een echte jachthond. In het bos hebben de honden de neiging om achter konijnen aan te rennen en ook het konijnenhol in te schieten. De honden zijn hun jachtinstinct nog lang niet kwijt.

De honden hebben een enorme uithoudingsvermogen en willen daarom ook graag lekker rennen en spelen. Dit ras is prima te houden in een gezin met kinderen.

Dit ras heeft echter wel een adertje onder het gras, gehoorzamen doen ze liever niet. Wanneer je dus een goed afgetrainde Teckel wil hebben, dan zal je er behoorlijk wat aandacht en energie in moeten steken om hem te trainen. Met aandacht en discipline is het zeker mogelijk om jouw Teckel te trainen tot een hond die netjes jouw instructies zal opvolgen.

Stoppen met een spelletje is voor de Teckel erg lastig, ze willen steeds meer en hebben met hun goede conditie geen rem. De honden moeten letterlijk en figuurlijk gestopt worden en gedwongen worden om rust te nemen, anders gaat dit trouwe maatje gerust de hele dag door.

Wij kunnen u meer info geven als Teckel fokker.

F2f4cb5e 4aad 4e8c 86d1 dc43845762d9

#3 De Poedel

De Poedel is een elegante, levendige, hond met een kwistig krullende vacht. De oren zijn lang, vlak en breed, dicht bij het hoofd liggend. Het hoofd is lang met donkere, amandelvormige ogen die een waakzame uitdrukking hebben.

De tanden zouden een schaarbeet moeten hebben. Een goede Poedel heeft ongeveer een vierkant silhouet, met dezelfde lengte als hoogte bij de schoft. De voeten zijn klein, ovaal, met overspannen tenen.

De vacht kan in drie basisstijlen worden verzorgd: met vrij kort haar helemaal over het lichaam, met de achter helft van het lichaam geschoren, armbanden rond de enkels, en pompons links op de staarten en de heupen. Alle kleuren zijn toelaatbaar.

Wij kunnen u meer advies geven als poedel fokker.

3 poedle bruno

#4 De Golden retriever

De golden retriever is al lang een populaire hond met lang oren. Misschien, omdat Golden Retrievers lieve, goed gemanierde, intelligente honden zijn met een grote charme. Zij zijn gemakkelijk op te leiden en altijd geduldig en zacht met kinderen. Het is een actieve familiehond. De golden Retrievers genieten van de aanwezigheid van hun baasjes. Ze zijn zeer gehoorzaamheid en blinken dan ook uit in gehoorzaamheidscompetities.

Ze zijn vriendschappelijk met iedereen, met inbegrip van andere honden. Tegenover kinderen is hij doorgaans geduldig en goedmoedig. Alhoewel ze een vreemdeling niet zullen aanvallen, zullen Golden Retrievers zich laten horen wanneer een vreemd persoon zich op hun domein bevindt. Toch een echte mensenvriend, maar daardoor niet minder waaks.

Dit ras moet bij mensen zijn om gelukkig te zijn. Het is niet goed een Golden Retriever lang alleen te laten of te isoleren van menselijk contact. Goldens zijn ook fijne jachthonden, zowel op het land als in het water. Hij heeft een uitstekende neus en niet alleen voor de jacht en het volgen, maar ook voor narcoticaopsporing. Wegens zijn grote behoefte aan waardering en leren, wordt de Golden Retriever ook gebruikt als gids voor de blinde, therapiehond en diensthond voor de gehandicapten.

Wij kunnen u advies geven als Golden retriever fokker.

Een golden retriever ligt in een veld met gele bloemen en groen gras en kijkt met een vrolijke uitdrukking rechtstreeks naar de camera met zijn mond open. De vacht van de hond is lichtgoudkleurig en de voorpoten zijn naar voren uitgestrekt.

#5 De Labradoodle

De labradoodle is de laatste jaren in populariteit aan het winnen. Misschien doordat het een hond met lange oren is, of misschien door Barack Obama?

Doordat de labradoodles nog geen erkend hondenras is met vastgelegde uiterlijke kenmerken, kunnen honden onderling nogal van mekaar verschillen.

Mini labradoodles zijn bijvoorbeeld tussen de 40 & 45cm hoog met een gewicht dat schommelt tussen de 10 en 20kg. Een labradoodle van gemiddelde hoogte is zo’n 45 à 58cm groot en weegt tot 23kg.

Typisch voor deze hond is zijn niet ruiende vacht. Hierdoor verliest hij doorgaans veel minder haar dan andere hondenrassen, wat het risico op allergische reacties sterk vermindert.

De vacht komt voor in verschillende kleuren zoals wit, rood, bruin, zwart, zilver-, karamel- chocoladebruin , abrikoos en goudkleurig. Ook de structuur van de vacht kan sterk verschillen. Sommige doodles hebben krullen terwijl andere lange sluikharen hebben of soms zelfs kortharig.

Wij kunnen u advies geven als labradoodle fokker.

Een donzige, lichtgekleurde hond met een licht golvende vacht zit op weelderig groen gras. De hond draagt een blauwe riem die aan een halsband is bevestigd en kijkt met een kalme uitdrukking rechtstreeks in de camera.

#6 De Engelse Cocker Spaniël

Een sportieve, aanhankelijke en vrolijke hond met groten oren, dat is de Cocker Spaniël. De honden hebben behoefte aan een baasje met een sterk karakter, ze kunnen namelijk erg eigenwijs zijn en vragen dus om een stevige opvoeding. Ook heeft dit ras een vacht dat elke dag goed verzorgd moet worden. De honden vragen daardoor dagelijks tijd in onderhoud, naast de dagelijkse wandelingen die je doet. De Cocker Spaniël loopt het liefst de hele dag achter zijn baas aan, zo gehecht en trouw zijn deze honden. Dit ras heeft ook een gebruiksaanwijzing met kinderen, de honden laten namelijk niet met zich sollen. Als kinderen hem dwars zitten of gaan pesten, dan grijpt de hond in.

Een zwart-bruine cocker-spaniël zit op een verhard pad met een riem aan zijn halsband. De hond kijkt naar de camera, zijn mond iets open en zijn staart er achter gekruld. De achtergrond is wazig en toont een hek en wat groen.

Lees onze reviews en zie wat onze klanten vinden van deze honden met lange oren: https://klantentevredenheid.woefkesranch.be/

Grappig weetje over honden met lange oren.

Wist je dat honden met grote oren soms moeite hebben met drinken / eten uit een normale voer of drinkbak? De oren zitten in veel gevallen in de weg. Speciaal voor honden met lange oren zijn er daarom speciale water en voerbakken, met deze bakken hebben de honden niet langer last van hun lange oren bij het eten of drinken.

Extra rassen

Enkele rassen die wij zelf niet (meer) fokken, maar het zijn wel leuke honden met lange oren:

De Labrador retriever

De labrador is een stevige, gespierde hond, lichtjes langer dan hoog. Ze hebben een korte, harde, gemakkelijk te verzorgen, waterbestendige dubbele vacht die geen golven heeft. De ondervacht beschermt de Labrador tegen de kou, en de bovenvacht beschermt tegen water.
De kleuren kunnen zwart, geel of chocoladekleur zijn. De labrador heeft een breed hoofd, dikke neus, tanden met schaarbeet, een vrij brede snuit en zijn hals is krachtig. Labradors hebben kastanje- of hazelaarbruine ogen met een intelligente uitdrukking. De oren voelen soepel aan en zijn ver naar achteren geplaatst. De otterstaart is sterk, dichtbij het lichaam dik behaard. De staart wordt vrolijk gedragen, maar mag niet over de rug krullen. Zijn lidmaten hebben goede beenstructuur.

3 image0 3

Basset hond

De Basset hound (ook wel Bassethond) is een laagbenige jachthond van Engels-Franse afkomst. Kenmerken van de basset hound zijn een robuuste bouw, korte poten, losse hoofdhuid, afhangende onderste oogleden en lange oren. De kortharige vacht is meestal driekleur (zwart-wit-bruin) of roodwit. De Franse term ‘basset’ betekent zoveel als laaggesteld en verwijst naar de bouw van de hond.

Een bassethond met een zwarte, witte en bruine vacht zit buiten op een grasveld. Zijn lange oren hangen langs de zijkanten van zijn gezicht en hij heeft een rode riem aan zijn halsband.