Wanneer wordt een beagle loops?

Inhoudsopgave

Het hebben van een vrouwelijke Beagle betekent dat je alles van de loopsheid moet begrijpen. Er zijn veel mythes over hitte, sterilisatie en alles wat daarbij komt kijken. Dit artikel is volgens ons “verplichte” literatuur als u erover denkt om een vrouwelijke Beagle in uw gezin op te nemen of als u momenteel een vrouwelijke hond heeft. Hier gaan we eens kijken naar de problemen, inclusief de leeftijd waarop de Beagle loopsheid begint en alle gerelateerde informatie.

Een beagle wordt voor de eerst keer loops tussen de leeftijd van 1 jaar en 2 jaar. Vanaf dan worden ze twee keer per jaar loops.

Beagle loops

Als u uw hond wenst te steriliseren, wacht dan tot ze minstens één keer en bij voorkeur twee keer loops geweest zijn. Dan laat u het natuurlijke proces zijn gang gaan tot je beagle is volgroeid. Je steriliseert ook geen kinderen, waarom dan wel puppy’s?

Wat is de loopsheid beagle?

Loopsheid is een fase in de voortplantingscyclus van een vrouwelijke hond en is het equivalent van de menstruatie van een vrouwelijke hond. Dit wordt ook wel in het seizoen genoemd en de medische terminologie is de oestruscyclus. 

De eerste loopsheid markeert het stadium waarin de hond de puberteit ingaat. Het is gedurende deze tijd dat een hond vruchtbaar is; eitjes vallen en ze kan zwanger worden.

Gemiddeld krijgt uw Beagle haar eerste cyclus als ze ongeveer 1 jaar oud is. Dit verschilt echter per hond. Sommige gaan al na 10 maanden loops worden en sommige komen pas na 15 maanden loops. Het lijkt te vroeg in de ogen van zoveel eigenaren, maar het kan zo jong beginnen en eigenaren moeten zich bewust zijn van wat er zal gebeuren en hoe ze hun hond veilig kunnen houden.
Opmerking: als uw Beagle ouder is dan 15 maanden en nog niet haar eerste warmtecyclus heeft gehad, moet ze een volledige controle bij de dierenarts ondergaan.

Hoe herken je wanneer je beagle loops is?

Je zal merken:

  • Haar vulva zal gezwollen raken – dit kan licht tot matig zijn. Het wordt aangeraden om op te letten hoe dit gebied eruitziet als de hond niet loops is, zodat u weet wanneer deze begint op te zwellen.
  • Er zal bloedverlies zijn. De kleur varieert van lichtroze tot donkerrood en verandert van kleur in de loop van de loopsheid cyclus doordat het bloed zich vermengt met andere vloeistoffen. De hoeveelheid is ook afhankelijk van de specifieke hond. Middelgrote rassen zoals de Beagle hebben meestal genoeg om op te merken. Hoewel er misschien geen constante stroom is, zal de afvoer zich in de loop van deze paar weken ophopen op beddengoed, vloeren en andere oppervlakken. Om deze reden kiezen veel eigenaren ervoor om gedurende deze tijd een “hondenluier” bij hun vrouwtje te gebruiken om hygiënische redenen en het plaatsen van een hondenbroekje daarover wordt ook vaak gedaan.
  • Reuen lijken misschien overdreven geïnteresseerd in haar. U merkt misschien dat vreemde honden daadwerkelijk voor uw huis komen rondlopen. Dit komt omdat niet gecastreerde reuen kunnen detecteren dat uw Beagle loops is tot op een afstand van 5 kilometer. Om deze reden is het erg belangrijk om uw hond gedurende deze tijd niet alleen buiten te laten
  • Gedurende een kleiner tijdsbestek tijdens de cyclus zal het vrouwtje ontvankelijk zijn voor mannetjes en dit uiten door haar staart naar hen toe op te heffen (bekend als vlaggen).
  • Er kunnen enkele stemmingswisselingen zijn. Sommige vrouwtjes lijken in deze periode misschien wat aanhankelijker te zijn en anderen trekken zich vaker terug.
601x1200
Koop hier een loopsheid broek

Krampen

Veel eigenaren vragen zich af of een hond pijn voelt tijdens de loopsheid. Studies suggereren dat ze zich door het gedrag van de vrouwelijke hond zeer bewust is van haar cyclus en krampen en ongemak kan voelen als de baarmoeder samentrekt. 

Veel vrouwelijke honden kunnen nestgedrag vertonen en het kan zijn dat ze vaker dan normaal wil rusten, wat de theorie leent dat honden inderdaad wat buikpijn hebben gedurende deze tijd.
Opmerking: geef uw hond gedurende deze tijd nooit medicatie, laat haar gewoon rusten wanneer ze dat wenst en zorg voor een zachte, warme plek om dit te doen. Sommige honden vinden dat een verwarmd verwarmingskussen op de buik goed aanvoelt, omdat het de buikspieren kan ontspannen.

Hoe lang duurt de loopsheid?

De meeste loopsheid cycli duren tussen de 2 en 3 weken. Beagles hebben elke 5 tot 7 maanden een warmtecyclus, dus dit is gemiddeld twee keer per jaar. Tenzij en totdat een vrouwtje wordt gesteriliseerd, kan ze dit de rest van haar leven blijven krijgen. In tegenstelling tot mensen is er geen menopauzale fase, aangezien honden opgroeien tot senioren.

Overgeslagen en stille hitte

Af en toe kan een hond het seizoen ingaan zonder de typische symptomen te vertonen. Dit staat bekend als stille loopsheid. Dit is anders dan een overgeslagen cycli, waarbij de cyclus van de hond helemaal niet voorkomt. Als een Beagle een zeer lichte ontlading heeft, kunnen sommige eigenaren dat verwarren met een stille of overgeslagen hitte. In beide gevallen is dit echter te wijten aan abnormale schommelingen met hormonen. Je kunt best je dierenarts verwittigen als dit vaak voorkomt.

Uw vrouw veilig houden

Uw loopse vrouwelijke Beagle zal de place to be zijn van elke niet-gecastreerde reu binnen een straal van 5 kilometer. Niet-gecastreerde reuen van welk ras dan ook zullen vanaf deze afstand haar geur oppikken. Elke keer dat een loopse vrouw plast, wordt er wat bloed afgezet, wat een sterke geur achterlaat in de tuin.

Het wordt sterk aangeraden om haar gedurende deze tijd altijd naar buiten te begeleiden, alleen naar buiten te gaan om eliminatieredenen en haar aan een korte lijn van 1,8 meter te houden.

Als je je klaarmaakt om haar naar buiten te brengen, open dan langzaam de deur en kijk goed om je heen voordat je haar mee naar buiten neemt. 

FAQ

Wanneer wordt een beagle loops?

Een beagle word voor het eerst loops rond de leeftijd van 1 jaar. Dit herhaalt zich gemiddeld elke 6 maanden.

Hoe lang duurt de loopsheid?

Meestal duurt de loopsheid twee à drie weken.

Hoe herken je de loopsheid?

Hun vulva zal gezwollen raken. Ze verliezen een beetje bloed. En alle reutjes zullen veel interesse in je hond tonen.

Voor reviews van onze klanten kan u op deze link klikken: https://www.woefkesranch.be/review-ras/beagle/

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Beagle.

Oscar – Beagle

Beste

In bijlage een paar foto’s van Oscar. Wordt ondertussen een grote meneer ;)

GroetjesR5r8b41ynn6s3zkh2fjbjw23f71w1s3tnyw1sqggm1w kdhw1gdnym3lcdf0w3bpb

Cooper – Beagle

Hallokes   

Onze Cooper ondertussen zijn vaccin gehad hier nog fotootjes van Cooper. 

 R5r8b41ynn6s3zkh2fjpqw1q5mxg3lfbbww1q48bm1xp16nw1gdpbw1wzjrdw24wbcg25fmr9w1 hvy

Lila – Beagle

 Bonjour,

Notre petite Lila se porte très bien. Les gens l’admire et les enfants en raffolent.

Bon dimanche

Beagle – Nala

We now also have a 5 month old baby who Nala absolutely adores ♥️

R5r8b41ynn6s3zkh2fdg w1srtcg1spn9hw3jjpvl1xnxrtw1gc r 3dh b1w1q44k 1xnclkw22wfc01 yr87n1s4kbj4w1

Beagle : Bella Happy Birthday 1 year old-

🎂🎉🎊

Sent from Yahoo Mail on Android

R5r8b41ynn6s3zkh2fdlpw1zmvzg3k22lfw1v2skp1w vtqw1gd36q3bkmg w3yn3bc3h3bghw25cyy81 yr87n1s4kbj4w1

Samba – Beagle

Bonjour;

Voici notre petite samba qui a bien grandit.

Elle est heureuse parmi nous.😍

Bon dimanche 

R5r8b41ynn6s3zkh2fc yw3h39gs3lj5wqw3lhh z1x0

Jules – Beagle

Zoals je ziet ben ik al flink gegroeid en zit ik vol fratsen xxx

Beagle – millie

Hierbij ter info een paar foto’s van Millie. De pup die nu bijna 2 weken bij ons is. Ze doet het heel goed. Ze is een flinke, ondeugende, speelse en lieve hond. Groeten vanwege de familie Caes uit Aarschot

Barry – Beagle

Ben al  groot aan worden 🐾

Grtjs Jean en Gerda 

 

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Beagle

Lees meer over de op onze blog.