Wanneer wordt een beagle loops?

Het hebben van een vrouwelijke Beagle betekent dat je alles van de loopsheid moet begrijpen. Er zijn veel mythes over hitte, sterilisatie en alles wat daarbij komt kijken. Dit artikel is volgens ons “verplichte” literatuur als u erover denkt om een vrouwelijke Beagle in uw gezin op te nemen of als u momenteel een vrouwelijke hond heeft. Hier gaan we eens kijken naar de problemen, inclusief de leeftijd waarop de Beagle loopsheid begint en alle gerelateerde informatie.

Een beagle wordt voor de eerst keer loops tussen de leeftijd van 1 jaar en 2 jaar. Vanaf dan worden ze twee keer per jaar loops.

beagle

Als u uw hond wenst te steriliseren, wacht dan tot ze minstens één keer en bij voorkeur twee keer loops geweest zijn. Dan laat u het natuurlijke proces zijn gang gaan tot je beagle is volgroeid. Je steriliseert ook geen kinderen, waarom dan wel puppy’s?

Wat is de loopsheid?

Loopsheid is een fase in de voortplantingscyclus van een vrouwelijke hond en is het equivalent van de menstruatie van een vrouwelijke hond. Dit wordt ook wel in het seizoen genoemd en de medische terminologie is de oestruscyclus. 

De eerste loopsheid markeert het stadium waarin de hond de puberteit ingaat. Het is gedurende deze tijd dat een hond vruchtbaar is; eitjes vallen en ze kan zwanger worden.

Gemiddeld krijgt uw Beagle haar eerste cyclus als ze ongeveer 1 jaar oud is. Dit verschilt echter per hond. Sommige gaan al na 10 maanden loops worden en sommige komen pas na 15 maanden loops. Het lijkt te vroeg in de ogen van zoveel eigenaren, maar het kan zo jong beginnen en eigenaren moeten zich bewust zijn van wat er zal gebeuren en hoe ze hun hond veilig kunnen houden.
Opmerking: als uw Beagle ouder is dan 15 maanden en nog niet haar eerste warmtecyclus heeft gehad, moet ze een volledige controle bij de dierenarts ondergaan.

Hoe herken je de loopsheid periode?

Je zal merken:

  • Haar vulva zal gezwollen raken – dit kan licht tot matig zijn. Het wordt aangeraden om op te letten hoe dit gebied eruitziet als de hond niet loops is, zodat u weet wanneer deze begint op te zwellen.
  • Er zal bloedverlies zijn. De kleur varieert van lichtroze tot donkerrood en verandert van kleur in de loop van de loopsheid cyclus doordat het bloed zich vermengt met andere vloeistoffen. De hoeveelheid is ook afhankelijk van de specifieke hond. Middelgrote rassen zoals de Beagle hebben meestal genoeg om op te merken. Hoewel er misschien geen constante stroom is, zal de afvoer zich in de loop van deze paar weken ophopen op beddengoed, vloeren en andere oppervlakken. Om deze reden kiezen veel eigenaren ervoor om gedurende deze tijd een “hondenluier” bij hun vrouwtje te gebruiken om hygiënische redenen en het plaatsen van een hondenbroekje daarover wordt ook vaak gedaan.
  • Reuen lijken misschien overdreven geïnteresseerd in haar. U merkt misschien dat vreemde honden daadwerkelijk voor uw huis komen rondlopen. Dit komt omdat niet gecastreerde reuen kunnen detecteren dat uw Beagle loops is tot op een afstand van 5 kilometer. Om deze reden is het erg belangrijk om uw hond gedurende deze tijd niet alleen buiten te laten. 
  • Gedurende een kleiner tijdsbestek tijdens de cyclus zal het vrouwtje ontvankelijk zijn voor mannetjes en dit uiten door haar staart naar hen toe op te heffen (bekend als vlaggen).
  • Er kunnen enkele stemmingswisselingen zijn. Sommige vrouwtjes lijken in deze periode misschien wat aanhankelijker te zijn en anderen trekken zich vaker terug.

Krampen

Veel eigenaren vragen zich af of een hond pijn voelt tijdens de loopsheid. Studies suggereren dat ze zich door het gedrag van de vrouwelijke hond zeer bewust is van haar cyclus en krampen en ongemak kan voelen als de baarmoeder samentrekt. 

Veel vrouwelijke honden kunnen nestgedrag vertonen en het kan zijn dat ze vaker dan normaal wil rusten, wat de theorie leent dat honden inderdaad wat buikpijn hebben gedurende deze tijd.
Opmerking: geef uw hond gedurende deze tijd nooit medicatie, laat haar gewoon rusten wanneer ze dat wenst en zorg voor een zachte, warme plek om dit te doen. Sommige honden vinden dat een verwarmd verwarmingskussen op de buik goed aanvoelt, omdat het de buikspieren kan ontspannen.

Hoe lang duurt de loopsheid?

De meeste loopsheid cycli duren tussen de 2 en 3 weken. Beagles hebben elke 5 tot 7 maanden een warmtecyclus, dus dit is gemiddeld twee keer per jaar. Tenzij en totdat een vrouwtje wordt gesteriliseerd, kan ze dit de rest van haar leven blijven krijgen. In tegenstelling tot mensen is er geen menopauzale fase, aangezien honden opgroeien tot senioren.

Overgeslagen en stille hitte

Af en toe kan een hond het seizoen ingaan zonder de typische symptomen te vertonen. Dit staat bekend als stille loopsheid. Dit is anders dan een overgeslagen cycli, waarbij de cyclus van de hond helemaal niet voorkomt. Als een Beagle een zeer lichte ontlading heeft, kunnen sommige eigenaren dat verwarren met een stille of overgeslagen hitte. In beide gevallen is dit echter te wijten aan abnormale schommelingen met hormonen. Je kunt best je dierenarts verwittigen als dit vaak voorkomt.

Uw vrouw veilig houden

Uw loopse vrouwelijke Beagle zal de place to be zijn van elke niet-gecastreerde reu binnen een straal van 5 kilometer. Niet-gecastreerde reuen van welk ras dan ook zullen vanaf deze afstand haar geur oppikken. Elke keer dat een loopse vrouw plast, wordt er wat bloed afgezet, wat een sterke geur achterlaat in de tuin.

Het wordt sterk aangeraden om haar gedurende deze tijd altijd naar buiten te begeleiden, alleen naar buiten te gaan om eliminatieredenen en haar aan een korte lijn van 1,8 meter te houden.

Als je je klaarmaakt om haar naar buiten te brengen, open dan langzaam de deur en kijk goed om je heen voordat je haar mee naar buiten neemt. 

FAQ

Wanneer wordt een beagle loops?

Een beagle word voor het eerst loops rond de leeftijd van 1 jaar. Dit herhaalt zich gemiddeld elke 6 maanden.

Hoe lang duurt de loopsheid?

Meestal duurt de loopsheid twee à drie weken.

Hoe herken je de loopsheid?

Hun vulva zal gezwollen raken. Ze verliezen een beetje bloed. En alle reutjes zullen veel interesse in je hond tonen.

Wilt u meer weten over de beagles? Klik op deze link: Beagle blog

Voor reviews van onze klanten kan u op deze link klikken: https://www.woefkesranch.be/review-ras/beagle/

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Beagle.

Gahia - Beagle

Bonjour, 

 

Gahia est parmi nous depuis 1 semaine, tout se passe très bien. 

Elle a vite pris ses repères et est pleine de vie. 

Elle mange bien, dort bien, joue énormément etc... 

C est un amour

 

Salutations 

 

 

Beagles
Verstuurd vanaf mijn iPhone
Beagle - Kerry - Heist op den Berg - België

Happy Birthday !!

 

 

[Marleen - Woefkesranch]

GATSBY X KERRY

°22/7/2022

Beagle
The best team, impeccable service, maximum kindness and promptness! I recommend Woefkesranch!
🥰🥰 This review makes us skip a hearthbeat. Thx so much for these kind words!!

 

Beagle - Otto - Beveren-Waas, België

Thank you for your kindness, communication, seriousness and promptness! I am very happy that I chose the Woefkesranch team! Have a nice weekend! 

Otto was born on the 23rd of April 2022. Donna x Oscar

Beagle - Luna - Merksem, België

Luna is een lieve en een actief meisje. 

Luna is geboren op 19/04/2022.

Dabber x Billy

Beagle - Snoopy - Schaarbeek, België
Bonsoir vous m avez envoyer un mail pour demander des nouvelles de mon petit beagle qui a u 1 ans notre snoopy une merveille le champions des bêtise mais on l adore il es magnifique une vrai fouine il adore jouer avec tt les chiens au dog parck tous les chiens aiment jouer avec lui voilà quelque photos de la star

Snoopy est né le 8/01/2022.

Lucy x Oscar

Beagle - Maya - Dudelange, Luxemburg

Maya est né le 19/03/2022

Kimmy x Gatsby

Beagle - Beau - Antwerpen, België

Hoi,

 

hier onze jarige Beau. Vandaag 2 jaar oud.

 

Groetjes,

Beau is geboren op 15/03/2021

Looza x Gatsby
Laad meer

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Beagle