Shiba Inu pups te koop – Belgisch fokker

Op zoek naar Shiba Inu pups te koop? Wij zijn Belgisch hondenfokker, neem contact met ons op voor meer info en bezoek onze puppy’s.

Shiba Inu pups te koop van Belgisch fokker. Zoek je een pup van een betrouwbare en erkende fokker? Bij ons vind je altijd de leukste Shiba Inu pups te koop!

Kom langs en neem een kijkje bij onze selectie van schattige Shiba Inu pups. Of breng een bezoek aan onze website voor meer informatie over onze fokkerij en de pups die wij te koop aanbieden. Wij zijn er altijd voor je om je te helpen bij het uitzoeken van de perfecte pup!

Neem snel contact met ons op of kom langs bij onze fokkerij om je droom pup in levende lijve te ontmoeten! Wacht niet langer en kies vandaag nog je favoriete Shiba Inu pup!

Beschikbare pups

 

Shiba-inu-04847-2.jpg
Meisje - Ref.: 4847 - € 1000Beschikbaar

Shiba Inu
°02/9/2022

- Herkomst: Eigen kwekerij

Puppy alert
Shiba-inu-04847-1.jpg
Meisje - Ref.: 4847 - € 1000Beschikbaar

Shiba Inu
°02/9/2022

- Herkomst: Eigen kwekerij

Puppy alert
Shiba-inu-reu-4771-2.jpg
Mannetje - Ref.: 4771 - € 1750Beschikbaar

Shiba Inu
°15/10/2022

- Herkomst: Eigen kwekerij

Puppy alert
Shiba-inu-reu-4771-1.jpg
Mannetje - Ref.: 4771 - € 1750Beschikbaar

Shiba Inu
°15/10/2022

- Herkomst: Eigen kwekerij

Puppy alert
Shiba-inu-teef-4767-1.jpg
Meisje - Ref.: 4767 - € 1750Beschikbaar

Shiba Inu
°15/10/2022

- Herkomst: Eigen kwekerij

Puppy alert
Shiba-inu-teef-4767-2.jpg
Meisje - Ref.: 4767 - € 1750Beschikbaar

Shiba Inu
°15/10/2022

- Herkomst: Eigen kwekerij

Puppy alert
shiba inu pups

Over het ras

Shiba Inu pups zijn kleine, compacte, behendige honden. Het is een middelgrote hond. Hij is net zoals zijn groter familielid, de Akita Inu, een Japanse hond.

Een Shiba puppy is een streling voor het oog. Ze lijken precies op jonge vosjes.

Ze werden vroeger gebruikt voor jacht en drijven van vee of als sledehond. Tegenwoordig zijn ze populaire gezinshonden geworden.

Ze kunnen gemiddeld een leeftijd tussen 12 en 15 jaar halen.

shiba inu kopen

Hoogte en Gewicht

Een reu heeft een schofthoogte tussen 36 en 41 cm met een gewicht van 8 tot 11 kg. Een teef heeft een schofthoogte van 33 tot 38 cm en een gewicht van 7 tot 9 kg.

Karakter en temperament

De Shiba is een waakzame, levendige hond. Onafhankelijke, maar hartelijk en liefhebbend, moedig en proper. Een grote hond in het lichaam van een kleine hond. Het ras is behendig, snel en speels. Shiba’s blaffen weinig en hebben een dichte band met hun eigenaars, alhoewel ze onafhankelijk wensen te blijven.

Als je een puppy koopt, zal ervan bewust moeten zijn dat je hem zeer consequent moet opvoeden. Steek genoeg tijd in je jonge puppy, anders zal hij erg onafhankelijk worden. Maar voor wie er genoeg tijd insteekt, zal een super hond in de plaats krijgen. Shiba Inu’s zijn namelijk zeer slim, wat betekent dat je ze veel trucjes en commando’s kunt aanleren. De omgang met kinderen en andere huisdieren verloopt vlot, zeker als je van jongs af aan begint met socialisatie.

Het kan zijn dan ze gereserveerd zijn naar vreemdelingen toe, maar de omgang met kinderen veroorzaken gewoonlijk geen problemen, wat Shiba’s goede metgezellen voor kinderen maakt. Socialiseer dit ras al goed als puppy. Ze doen het goed met andere honden en katten als ze van pup af met hen vertrouwd raken.

De Shiba Inu is een gemakkelijke hond om mee te reizen. Voorzichtig zijn tijdens het jachtseizoen, omdat de hond op een vos lijkt en zo kan aanzien worden als wild. 😉

shiba inu te koop

Verzorging

Shiba heeft een schone, ruwe, stijve, kortharige vacht die gemakkelijk te verzorgen is. Een hond gaat twee keer per jaar ruien, borstel dan met een vaste varkensharenborstel om het dode haar te verwijderen.

Geef hem alleen een bad wanneer absoluut nodig, om de waterdichtheid van de vacht niet aan te tasten.

Vacht

De vachtkleur is meestal rossig bruin, maar er zijn ook zwart exemplaren. De crèmekleurige vacht komt ook voor, maar dit is zelden.

Levensomstandigheden

shiba inu puppy kopen

De Shiba zal het goed doen in een flat doen als hij voldoende wordt uitgelaten. Het is redelijk actief binnen en een gemiddelde tuin is dan ook aangeraden. Of een dagelijkse wandeling is natuurlijk ook mogelijk.

De waterdichte vacht van dit hondenras beschermt met in zowel koude als warme omstandigheden, zodat deze hond perfect buiten in openlucht kan leven, als u hok van redelijke grootte hebt.

Toch, beschouwt hij zich als deel van de familie en houden ze er niet van alleen buiten te worden gelaten. Dit ras is veel gelukkiger bij zijn familie binnen.

De Shiba Inu is een gemakkelijke hond die zal aanpassen aan uw omstandigheden, als het een regelmatige wandeling krijgt. Het is een zeer actieve hond en zal gezonder en gelukkiger zijn met een regelmatige oefening. Dit hondenras kan uren lopen omdat het een enorme uithouding heeft.

Geschiedenis

Dit ras is een oud Japans hondenras, waarschijnlijk verwant met Chow Chow en Kyushu. Het werd naar Japan gebracht vanuit China zo’n 2000 jaar geleden. Zes verschillende rassen ontwikkelden zich van deze originele honden, met inbegrip van Akita en Shiba Inu. De Shiba is de kleinste van de zes Japanse Spitstype honden. Enkele van de andere zes rassen zijn al uitgestorven. Shiba’s werden oorspronkelijk gekweekt om op vogels te jagen. Het ras perfect in het kreupelhout op de loer liggen. De kleur van zijn vacht is als de heldere rode kleur van de herfstbladeren. Het woord “Shiba” betekent “kreupelhout” en het woord “Inu” betekent “hond”. We hebben ook een apart bericht over de van benaming van de Shiba Inu.

De geschiedenis van Shiba Inu is er eentje met up en downs. Vooral de Tweede Wereldoorlog was een moeilijke tijd voor vele hondenrassen, en dit was voor de Shiba geen uitzondering. Hoewel het ras bijna uitgestorven was, werden er kweekprogramma’s begonnen onmiddellijk na deze oorlog, met individuele honden van het platteland in Japan. De Shiba is nu veruit het populairste ras in Japan en de laatste jaren winnen ze aan populariteit in de Verenigde Staten, waar ze vooral als metgezelhond genomen worden.
De talenten van de Shiba omvatten: de jacht, het volgen, waakhond, het bewaken, behendigheid en het uitvoeren van oefeningen.

Kindvriendelijk
shiba inu pups te koop

Een goed opgevoede Shiba Inu zal zeer trouw zijn aan zijn familie. Hij kan dus goed met kinderen om. Het is natuurlijk het beste dat u ze nooit alleen samen laat. Voor vreemde kinderen vormt er normaal ook geen probleem, al is het dan iets meer opletten.

Hondvriendelijk

Als uw Shiba correct is opgevoed en gesocialiseerd is, vormt de omgang met andere honden geen probleem.

Kan alleen zijn

Dit ras kan, toch ze zeer trouw zijn naar hun familie, zeer goed alleen blijven. Hij geeft zelfs de voorkeur om af en toe eens zijn eigen willetje te kunnen doen.

Nood aan beweging

Deze hond is een bewegelijk, sierlijke hond die eens graag een wandelingetje maakt.

Gehoorzaamheid

Dit ras is zeer slim, dus als je ze correct opvoed kunnen ze veel leren. Bij goede opvoeding ben ik geneigd om een Shiba zelfs 5/5 te geven op gehoorzaamheid. Het opvoeden moet consequent gebeuren.

shiba inu hond

Shiba of Akita inu

Wie de film van Hatchi gezien is, is misschien verliefd op hem. Die Hatchi was een Akita Inu, de grotere broer van een Shiba Inu. Van karakter lijken ze beide op elkaar, misschien een Shiba Inu overwegen?

Lijst met alle Japanse hondenrassen:

Een boek kan ook veel info geven.

Veelgestelde vragen

Hoe groot is dit ras?

De eerste standaard werd gepubliceerd in 1934 en 1937; het ras is aangewezen als een natuurlijk monument van Japan. In tegenstelling tot wat je je op sommige foto’s kunt voorstellen, is de Shiba Inu een hond met een vrij kleine grootte en massa, omdat hij gemiddeld 38 cm meet en ongeveer 9 kg weegt. Lees meer over hoe groot is een shiba.

Hoe oud wordt dit ras gemiddeld?

Shiba Inu honden halen gemiddeld een leeftijd van 13 jaar. Lees hier meer over.

Hoe lang duurt het voordat een Shiba Inu zindelijk is?

De Shiba is een hond die veel onafhankelijker en properder is dan de gemiddelde hond. Een Shiba Inu word meestal snel zindelijk, het duurt meestal slecht enkele dagen dat een Shiba in huis plast.

Is een Shiba Inu een goede waakhond?

De Shiba Inu heeft geen luidruchtige stem. Echter, als hij vreemde geluiden rond het huis hoort, zal een Shiba blaffen.

Hieronder een video van Pano, een Belgische documentaire over de herkomst van honden waar Woefkesranch een deelgenomen heeft.

Laatste mails & reviews van onze klanten

Beoordelingen van klanten:

Donna

Dag Marleen,
Nog bedankt voor de verjaardagswens voor Donna! Ze heeft zeker kunnen genieten van haar eerste verjaardag bij ons, ze is echt verwend worden! Hieronder wat fotootjes van haar

Max

Hier is onze bink. Max 1ste verjaardag. Groetjes

Hatchi

Beste Marleen,
Dank voor uw lange gesprek, geeft een beetje verlichting.
hieronder enkele foto’s van onze Hatchi, (voor u natuurlijk Hatchi Junior)
Moeilijk tot onmogelijk dat iemand zijn plaats zal vervangen,
maar we zijn wel klaar, voor 2 shibas tegelijk zelfs, als u een fit heeft natuurlijk,
Als het goed is komen we zaterdag eens kijken. maar deze keer met de hele familie. (4)