Ga naar inhoud

Shiba inu pups – Belgisch Shiba fokker

Op zoek naar een Shiba Inu? Lees dan verder op deze informatie pagina of bekijk onze beschikbare puppy’s voor een Shiba Inu te kopen. Wij zijn Belgische Shiba inu fokkers, neem contact met ons op voor meer info.

Shiba Inu

Beschrijving van de Shiba Inu

De Shiba is een kleine, compacte, behendige hond. De Shiba heeft een gericht gezicht, een breed voorhoofd en driehoekige puntoren. De ogen zijn klein en donker. De tanden zouden in een schaarbeet moeten samenkomen. De neus is donker. De staart ligt in een dikke en sterke krul over de rug. Hoewel alle kleuren aanvaardbaar zijn, komt de rode vacht vaakst in rood, of rood met een weinig zwart, of black and tan noteringen. De hond zou witte of room-gekleurde noteringen aan de wangen en de kanten van de snuit, de keel, de onderkant en de borst moeten hebben. Het wit wordt ook toegelaten op de benen, staartuiteinde en boven de ogen.

Een Shiba puppy is een streling voor het oog. Ze lijken precies op jonge vosjes.

Shiba inu Karakter en temperament

De Shiba is een waakzame, levendige hond. Onafhankelijke, maar hartelijk en liefhebbend, moedig en proper. Een grote hond in het lichaam van een kleine hond. De Shiba Inu is behendig, snel en speels. Hij charmeert en heeft een open karakter. Shiba’s blaffen weinig en hebben een dichte band met hun eigenaars, alhoewel ze onafhankelijk wensen te blijven. Het kan zijn dan ze gereserveerd zijn naar vreemdelingen toe, maar de omgang met kinderen veroorzaken gewoonlijk geen problemen, wat Shiba’s goede metgezellen voor kinderen maakt. Socialiseer dit ras al goed als puppy. Ze doen het goed met andere honden en katten als ze van pup af met hen vertrouwd raken. Vertrouw deze hond niet rond andere kleine huisdieren zoals knaagdieren en kleine vogels. De grote vogels zoals papegaaien vormen geen probleem. De Shiba Inu is een gemakkelijke hond om mee te reizen. Voorzichtig zijn tijdens het jachtseizoen, omdat de hond op een vos lijkt en zo kan aanzien worden als wild.

Een hond die op een kat lijkt.

De Shiba is een hond die veel onafhankelijker en properder is dan de gemiddelde hond. Een Shiba Inu word meestal snel zindelijk, het duurt meestal slecht enkele dagen dat een Shiba in huis plast.

Goede waakhond.

De Shiba Inu heeft geen luidruchtige stem. Echter, als hij vreemde geluiden rond het huis hoort, zal een Shiba blaffen.

Sierlijk, behendig en actief

Een Shiba Inu is een sierlijke en behendige hond.

Hij kan over het hek springen in één enkele sprong. Al zal een Shiba niet zomaar over een hek springen. Meestal is dit aangeleerd of uit verveling.

Hatchi, een van onze dekruitjes, heeft geleerd om op de bobcat te springen en samen met zijn baasje rond te rijden.

Een Einstein hond

Een Shiba Inu is een slimme hond die veel gehoorzaamheidsopdrachten kan leren. Hij denkt ook dat hij veel slimmer is dan je, en zul je je alleen gehoorzamen wanneer het hem uitkomt.

Een Shiba daagt ons uit en houd ons scherp en jong!

Een gigantische persoonlijkheid

Een Shiba Inu mag dan wel klein van lichaam zijn, maar hij heeft een gigantische persoonlijkheid.

Sterke eigenwijze wil

Een Shiba heeft een “Never give up, never surrender”-houding.

Hij zal niet terugdeinzen voor een uitdaging en zal vaak terugvechten als hij een bedreiging waarneemt. Hierdoor krijgen sommige Shiba eigenaren agressieproblemen. Als je een correcte opvoeding geeft, is dit geen enkel probleem.

Hoogte en gewicht

Hoogte: Reu: 36-41 cm, teef: 33-38 cm Gewicht: Reu: 8-11 kg, teef: 6.8-9 kg

Levensomstandigheden

De Shiba zal het goed doen in een flat doen als hij voldoende wordt uitgelaten. Het is matig actief binnen en een gemiddelde tuin zal hem goed doen. De waterdichte vacht van Shiba beschermt met in zowel koude als warme omstandigheden, zodat de Shiba Inu perfect buiten in openlucht kan leven, als u hok van redelijke grootte hebt. Toch, beschouwt hij zich als deel van de familie en houden ze er niet van alleen buiten te worden gelaten. Dit ras is veel gelukkiger bij zijn familie binnen. De Shiba Inu is een gemakkelijke hond die zal aanpassen aan uw omstandigheden, als het een dagelijkse wandeling krijgt. Het is een zeer actieve hond en zal gezonder en gelukkiger zijn met een regelmatige oefening. Dit hondenras kan uren lopen omdat het een enorme uithouding heeft.

Levensverwachting van de Shiba Inu

12 tot 15 jaar.

Verzorging van de Shiba Inu

Shiba heeft een schone, ruwe, stijve, kortharige vacht die gemakkelijk te verzorgen is. Borstel met een vaste varkensharenborstel om het dode haar te verwijderen en geen hem een bad alleen wanneer absoluut nodig, om de waterdichtheid van de vacht niet aan te tasten.

Oorsprong van de Shiba Inu

De Shiba Inu is een oud Japans hondenras, waarschijnlijk verwant met Chow Chow en Kyushu. Het werd naar Japan gebracht vanuit China zo’n 2000 jaar geleden. Zes verschillende rassen ontwikkelden zich van deze originele honden, met inbegrip van Akita en Shiba Inu. De Shiba is de kleinste van de zes Japanse Spitstype honden. Enkele van de andere zes rassen zijn al uitgestorven. Shiba’s werden oorspronkelijk gekweekt om op vogels te jagen. Het ras perfect in het kreupelhout op de loer liggen. De kleur van zijn vacht is als de heldere rode kleur van de herfstbladeren. Het woord “Shiba” betekent “kreupelhout” en het woord “Inu” betekent “hond”. We hebben ook een apart bericht over de van benaming van de Shiba Inu De geschiedenis van Shiba Inu is er eentje met up en downs. Vooral de Tweede Wereldoorlog was een moeilijke tijd voor vele hondenrassen, en dit was voor de Shiba geen uitzondering. Hoewel het ras bijna uitgestorven was, werden er kweekprogramma’s begonnen onmiddellijk na deze oorlog, met individuele honden van het platteland in Japan. De Shiba is nu veruit het populairste ras in Japan en de laatste jaren winnen ze aan populariteit in de Verenigde Staten, waar ze vooral als metgezelhond genomen worden. De talenten van de Shiba omvatten: de jacht, het volgen, waakhond, het bewaken, behendigheid en het uitvoeren van oefeningen.

Shiba of Akita inu

Shiba inu is net als de Akita inu een Japanse hondenras. Van karakter lijken ze beide op elkaar, voor een goed beeld te vormen kun je best naar de film Hatchi kijken. In de film zie je een Akita Inu, de Shiba inu die wij fokken is kleiner van formaat.

Lijst met alle Japanse hondenrassen:

Een Shiba Inu boek kan ook veel info geven.

Belgische Hondjes Woefkesranch – Belgische hondjes – Pano

Shiba Inu pups te koop

De prijs van een Belgische gefokte Shiba Inu is tussen € 1350 en € 1500 afhankelijk van de kleur, leeftijd en aanbod. Let bij aankoop van een puppy dat u een pup koopt bij een kennel of fokker die zelf fokt. De enige manier om dit te zien is als je pups bij de moeder ziet. Hieronder onze Shiba Inu pups te koop.

Laatste mails & reviews van onze klanten met hun Shiba Inu

Beoordelingen van klanten met een Shiba Inu hond van ons:

 • shiba inu – Thén

  Bonjour madame, monsieur , Merci de m’avoir rappelé concernant revermifuge. Oui, je lui ai donné le Flubenol pendant ces 2jours. Jeudi passé (5ème jour) Thén va bien☺️, il a plein d’énergie!  Merci, T. Mitsuhashi Het bericht shiba inu – Thén verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Rouky – Shiba Inu

  Bonjour je vous envoie une photo de rouky né  le 1 juillet 2018 et qui est adorable. Het bericht Rouky – Shiba Inu verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Shiba – Roxy

  Bonjour. Voici roxy, 1 an, adoptée le 25 novembre dernier. Elle profite de la plage pendant les vacances et ravit sa famille. Elle est née à votre élevage le 9 août 17. Encore merci pour tout. Het bericht Shiba – Roxy verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Kyo – Shiba Inu

  Dag Wannes en Marleen Een kleine update over Kyo: hij is nu al 10 dagen bij ons en alles gaat zeer goed met hem! Hij was zeer snel gewend aan zijn nieuwe omgeving. Het is echt een pittig beestje 😉 Ik voeg enkele foto’s van hem toe als bijlage. Groetjes Maxim Het bericht Kyo – Shiba Inu verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Shiba Inu – Benji

  Bonjour,   Notre petit Benji va très bien. Il est propre depuis 2 semaines, s’habitue très bien à la maison et à la famille. Il est assez remuant mais nous avons été tout de suite au dog training et il est assez obéissant. Voici des photos d’aujourd’hui. Bien à vous A Gothot Het bericht Shiba Inu – Benji verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

Geef onze Shiba’s een review

Naam
Email
Score
Description

Relevante rassen

Beagle

Beagle

Welsh corgi pembroke

welsh corgi pembroke

Siberisch husky

Siberische huskyOnze rassen