Ga naar inhoud

Shiba inu pups – Belgisch Shiba fokker

Gepubliceerd op

Op zoek naar een Shiba Inu? Lees dan verder op deze informatie pagina of bekijk onze beschikbare puppies

Shiba Inu

Beschrijving van de Shiba Inu

De Shiba is een kleine, compacte, behendige hond. De Shiba heeft een gericht gezicht, een breed voorhoofd en driehoekige prikoren. De ogen zijn klein en donker. De tanden zouden in een schaarbeet moeten samenkomen. De neus is donker. De staart ligt in dikke en sterke krullen over de rug wordt gedragen in een ring of in een sikkelkromme. Hoewel alle kleuren aanvaardbaar zijn, komt de rode vacht vaakst in rood, of rood met een weinig zwart, of zwarte met tan noteringen. De hond zou witte of room-gekleurde noteringen aan de wangen en de kanten van de snuit, de keel, de onderkant en de borst moeten hebben. Het wit wordt ook toegelaten op de benen, staartuiteinde en boven de ogen.

Karakter en temperament van de Shiba Inu

De Shiba is een waakzame, levendige hond. Onafhankelijke, maar hartelijk en liefhebbend, moedig en proper. Een grote hond in het lichaam van een kleine hond. De Shiba Inu is behendig, snel en speels. Hij charmeert en heeft een open karakter. Shiba’s blaffen weinig en hebben een dichte band met hun eigenaars, alhoewel ze onafhankelijk wensen te blijven. Het kan zijn dan ze gereserveerd zijn naar vreemdelingen toe, maar de omgang met kinderen veroorzaken gewoonlijk geen problemen, wat Shiba’s goede metgezellen voor kinderen maakt. Socialiseer dit ras goed reeds als puppy. Zij doen het goed met andere honden en katten als zij van pup af met hen vertrouwd geraken. Vertrouw deze hond niet rond andere kleine huisdieren zoals knaagdieren en kleine vogels. De grote vogels zoals papegaaien vormen geen probleem. De Shiba Inu is een gemakkelijke hond om mee te reizen. Zorgvuldig zijn tijdens het jachtseizoen, aangezien de hond op een vos lijkt en aldus kan aanzien worden als wild.

Hoogte en gewicht van de Shiba Inu

Hoogte: Reu: 36-41 cm cm, Teef: 33-38 cm
Gewicht: Reu: 8-11 kg, Teef: 6.8-9 kg

Levensomstandigheden van de Shiba Inu

De Shiba zal het goed doen in een flat doen als hij voldoende wordt uitgelaten. Het is matig actief binnen en een gemiddelde tuin zal hem goed doen. De waterdichte vacht van Shiba beschermt met in zowel koude als warme omstandigheden, zodat de Shiba Inu perfect buiten in openlucht kan leven, als u hok van redelijke grootte hebt. Nochtans, beschouwt hij zich als deel van de familie en houden ze er niet van alleen buiten te worden gelaten. Dit ras is veel gelukkiger bij zijn familie binnen.
De Shiba Inu is een gemakkelijke hond die zal aanpassen aan uw omstandigheden, mits het een dagelijkse wandelijk krijgt. Het is een zeer actieve hond en zal gezonder en gelukkiger zijn met een regelmatige oefening. Dit hondenras kan uren lopen aangezien het een enorme uithouding heeft.

Levensverwachting van de Shiba Inu

12 tot 15 jaar.

Verzorging van de Shiba Inu

Shiba heeft een schone, ruwe, stijve, kortharige vacht die gemakkelijk te verzorgen is. Borstel met een vaste varkenshaarborstel om het dode haar te verwijderen en geen hem een bad alleen wanneer absoluut noodzakelijk, om de waterdichtheid van de vacht niet aan te tasten.

Oorsprong van de Shiba Inu

De Shiba Inu is een oud Aziatisch ras, waarschijnlijk verwant met Chow Chow en Kyushu. Het werd naar Japan gebracht vanuit China zo’n 2000 jaar geleden. Zes verschillende rassen ontwikkelden zich van deze originele honden, met inbegrip van Akita en Shiba Inu. De Shiba is de kleinste van de zes Japanse spitstype honden. Enkele van de andere zes rassen zijn reeds uitgestorven. Shiba’s werden oorspronkelijk gekweekt om op vogels te jagen. Het ras perfect in het kreupelhout op de loer liggen. De kleur van z’n vacht is als de heldere rode kleur van de herfstbladeren. Het woord “Shiba” betekent “kreupelhout” en het woord “Inu” betekent “hond.”
De Tweede Wereldoorlog was een moeilijke tijd voor vele hondrassen, en dit was voor de Shiba geen uitzondering. Hoewel het ras bijna uitgestorven was, werden er kweekprogramma’s opgestart onmiddellijk na deze oorlog, met individuele honden van het platteland in Japan. De Shiba is nu veruit het populairste ras in Japan en de laatste jaren winnen zij aan populariteit in de Verenigde Staten, waar ze hoofdzakelijk als metgezelhond genomen worden.
De talenten van de Shiba omvatten: de jacht, het volgen, waakhond, het bewaken, behendigheid en het uitvoeren van oefeningen.

De prijzen van de Shiba pupjes kan u hier terug vinden!

Shiba inu pups te koop

 

 

Laatste mails & reviews van onze klanten met hun Shiba Inu

 • Shiba Inu – Chieko

  Hallo Marleen, Wij hebben 1 september bij jullie een puppie shiba inu gekocht en nu zijn we al weer paar maandjes verder en hebben we veel plezier aan onze lieve Chieko. Het is een hele leuke en speelse hond. We hebben er erg veel plezier aan en hij is ook kern gezond. Ik wilde je […]

 • Shiba Inu – GioMio

  Dank! Dank bij voorbaat, Vriendelijke groeten, Kind regards, Ellen GioMio […]

 • Juno – Shiba Inu

  Prima reis naar huis, Juno heeft heerlijk liggen slapen aan mijn voeten. Thuis een geïmproviseerd mandje, wat gelijk een veilig plekje is. Kennis gemaakt met Nala (onze kat) Of ze vriendjes gaan worden is de vraag, maar voor nu zeker niet ontevreden. Groetjes KM […]

 • Shiba inu – Suki

  Suki is vandaag 2jaar,  dikke knuffel van Suki 😘😘❤❤ Verstuurd vanaf mijn iPhon […]

 • Shiba Inu creme – Elise

  Bonjour,   Oui Asha a bien été revermifugé en temps et en heure. Il va très bien comme vous pouvez le voir sur les photos jointes   Cordialement   Elise BOUVIER &nbs […]

Naam
Email
Score
Description

Relevante rassen

Beagle

Beagle

Welsh corgi pembroke

welsh corgi pembroke

Siberisch husky

Siberische huskyOnze rassen

Tags: