Ga naar inhoud

Shiba inu pups – Belgisch Shiba fokker

Op zoek naar een Shiba Inu? Lees dan verder op deze informatie pagina of bekijk onze beschikbare puppies

Shiba Inu

Beschrijving van de Shiba Inu

De Shiba is een kleine, compacte, behendige hond. De Shiba heeft een gericht gezicht, een breed voorhoofd en driehoekige prikoren. De ogen zijn klein en donker. De tanden zouden in een schaarbeet moeten samenkomen. De neus is donker. De staart ligt in dikke en sterke krullen over de rug wordt gedragen in een ring of in een sikkelkromme. Hoewel alle kleuren aanvaardbaar zijn, komt de rode vacht vaakst in rood, of rood met een weinig zwart, of zwarte met tan noteringen. De hond zou witte of room-gekleurde noteringen aan de wangen en de kanten van de snuit, de keel, de onderkant en de borst moeten hebben. Het wit wordt ook toegelaten op de benen, staartuiteinde en boven de ogen.

Karakter en temperament van de Shiba Inu

De Shiba is een waakzame, levendige hond. Onafhankelijke, maar hartelijk en liefhebbend, moedig en proper. Een grote hond in het lichaam van een kleine hond. De Shiba Inu is behendig, snel en speels. Hij charmeert en heeft een open karakter. Shiba’s blaffen weinig en hebben een dichte band met hun eigenaars, alhoewel ze onafhankelijk wensen te blijven. Het kan zijn dan ze gereserveerd zijn naar vreemdelingen toe, maar de omgang met kinderen veroorzaken gewoonlijk geen problemen, wat Shiba’s goede metgezellen voor kinderen maakt. Socialiseer dit ras goed reeds als puppy. Zij doen het goed met andere honden en katten als zij van pup af met hen vertrouwd geraken. Vertrouw deze hond niet rond andere kleine huisdieren zoals knaagdieren en kleine vogels. De grote vogels zoals papegaaien vormen geen probleem. De Shiba Inu is een gemakkelijke hond om mee te reizen. Zorgvuldig zijn tijdens het jachtseizoen, aangezien de hond op een vos lijkt en aldus kan aanzien worden als wild.

Een hond die op een kat lijkt

De shiba is een hond die veel onafhankelijker en properder is dan de gemiddelde hond. Een shiba inu word meestal zeer snel zindelijk, het duurt meestal slecht enkele dagen dat een shiba in huis plast. 

Goede waakhond

De shiba inu heeft geen luidruchtige stem. Echter als hij vreemde geluiden rond het huis hoort, zal een shiba blaffen.

Sierlijk, behendig en actief

Een shiba inu is een sierlijke en behendige hond.

Hij kan over het hek springen in één enkele sprong. Al zal een shiba niet zomaar over een hek springen. Meestal is dit aangeleerd of uit verveling.

Hatchi, een van onze dekruitjes, heeft geleerd om op de bobcat te springen en samen met zijn baasje rond te rijden.

Een Einstein hond

Een shiba inu is een zeer slimme hond die veel gehoorzaamheidsopdrachten kan leren. Hij denkt ook dat hij veel slimmer is dan jij, en zal je alleen gehoorzamen wanneer het hem uitkomt.

Een shiba daagt ons uit en houd ons scherp en jong!

Een gigantische persoonlijkheid

Een shiba inu mag misschien klein van lichaam zijn, maar hij heeft een gigantische persoonlijkheid.

Sterke eigenwijze wil

Een shiba heeft een “Never give up, Never surrender”-houding.

Hij zal niet terugdeinzen voor een uitdaging en zal vaak terugvechten als hij een bedreiging waarneemt. Hierdoor krijgen veel Shiba-eigenaren agressieproblemen. Ga hier van het begin goed mee om voor het te laat is.

Hoogte en gewicht van de Shiba Inu

Hoogte: Reu: 36-41 cm cm, Teef: 33-38 cm
Gewicht: Reu: 8-11 kg, Teef: 6.8-9 kg

Levensomstandigheden van de Shiba Inu

De Shiba zal het goed doen in een flat doen als hij voldoende wordt uitgelaten. Het is matig actief binnen en een gemiddelde tuin zal hem goed doen. De waterdichte vacht van Shiba beschermt met in zowel koude als warme omstandigheden, zodat de Shiba Inu perfect buiten in openlucht kan leven, als u hok van redelijke grootte hebt. Nochtans, beschouwt hij zich als deel van de familie en houden ze er niet van alleen buiten te worden gelaten. Dit ras is veel gelukkiger bij zijn familie binnen.
De Shiba Inu is een gemakkelijke hond die zal aanpassen aan uw omstandigheden, mits het een dagelijkse wandelijk krijgt. Het is een zeer actieve hond en zal gezonder en gelukkiger zijn met een regelmatige oefening. Dit hondenras kan uren lopen aangezien het een enorme uithouding heeft.

Levensverwachting van de Shiba Inu

12 tot 15 jaar.

Verzorging van de Shiba Inu

Shiba heeft een schone, ruwe, stijve, kortharige vacht die gemakkelijk te verzorgen is. Borstel met een vaste varkenshaarborstel om het dode haar te verwijderen en geen hem een bad alleen wanneer absoluut noodzakelijk, om de waterdichtheid van de vacht niet aan te tasten.

Oorsprong van de Shiba Inu

De Shiba Inu is een oud Aziatisch ras, waarschijnlijk verwant met Chow Chow en Kyushu. Het werd naar Japan gebracht vanuit China zo’n 2000 jaar geleden. Zes verschillende rassen ontwikkelden zich van deze originele honden, met inbegrip van Akita en Shiba Inu. De Shiba is de kleinste van de zes Japanse spitstype honden. Enkele van de andere zes rassen zijn reeds uitgestorven. Shiba’s werden oorspronkelijk gekweekt om op vogels te jagen. Het ras perfect in het kreupelhout op de loer liggen. De kleur van z’n vacht is als de heldere rode kleur van de herfstbladeren. Het woord “Shiba” betekent “kreupelhout” en het woord “Inu” betekent “hond”. We hebben ook een apart bericht over de van benaming van de shiba inu
De geschiedenis van shiba inu is er eentje met up en downs. Vooral de Tweede Wereldoorlog was een moeilijke tijd voor vele hondrassen, en dit was voor de Shiba geen uitzondering. Hoewel het ras bijna uitgestorven was, werden er kweekprogramma’s opgestart onmiddellijk na deze oorlog, met individuele honden van het platteland in Japan. De Shiba is nu veruit het populairste ras in Japan en de laatste jaren winnen zij aan populariteit in de Verenigde Staten, waar ze hoofdzakelijk als metgezelhond genomen worden.
De talenten van de Shiba omvatten: de jacht, het volgen, waakhond, het bewaken, behendigheid en het uitvoeren van oefeningen.

De prijzen van de Shiba pupjes kan u hier terug vinden!

Shiba inu pups te koop

 

 

Laatste mails & reviews van onze klanten met hun Shiba Inu

 • Mana – Shiba Inu

  Beste, Vandaag is mijn shiba inu dat ik bij jullie heb gehaald 1 jaar geworden. Ik wou even laten weten dat het super goed gaat en dat het een super beestje is! Ik ben heel content van jullie! Mvg, Het bericht Mana – Shiba Inu verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Shiba Inu – Kaya (01/04/2017)

  Greetings from Kaya… Het bericht Shiba Inu – Kaya (01/04/2017) verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Yasu

  Beste Marleen, hier een paar foto’s van Yasu en hoe die al gegroeid is. Hij doet het goed bij ons en volgens mij is hij gelukkig in ons kleine gezinnetje 😉 Yasu is bij ons van 7 oktober 2017. Zo zijn jullie ook wat op de hoogte! Vriendelijke groeten, Susy Vandesande.   Het bericht Yasu verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • SHiba Inu – Luna

  heykes. hier een update van LUNA de Sheba-inu van Patricia hier met mijn maat KING de Mechelaar allez mijn maa maar ik pest hem zo graag bijt in zijn poten val hem aan vanachter een hoekje als het bazinnetje niet kijkt want anders krijg ik troubels. en weglopen doe ik nog steeds maar t bazinnetje […] Het bericht SHiba Inu – Luna verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • chiot Shiba Inu : Orion

  Bonjour, le petit Orion s’habitue bien à sa nouvelle famille, et tout le monde est heureux d’être en sa compagnie. Il est très joueur, curieux et actif au plaisir de tout le monde.   Het bericht chiot Shiba Inu : Orion verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

Naam
Email
Score
Description

Relevante rassen

Beagle

Beagle

Welsh corgi pembroke

welsh corgi pembroke

Siberisch husky

Siberische huskyOnze rassen