10 weetjes over de Maltipoo

Inhoudsopgave

Een kruising tussen een Maltezer en een poedel: de Maltipoo staat bekend als een lieve en plezierige hond die niets anders wil dan dicht bij zijn gezin blijven omdat het aanpassingsgerichte honden zijn.

Dit ras kan in elk type huis leven: een appartement, een huis met grote tuin, huizen met kinderen en ouderen. Een geweldige keuze, zelfs voor beginnende eigenaren.

De Maltipoo is gefokt als gezelschapsdier, wat betekent dat ze heel gelukkig zijn als ze tijd doorbrengen met hun gezin, of het nu gaat om knuffelen of spelen. Ze zijn ook aanhankelijk en zachtaardig, waardoor ze uitstekende therapiehonden zijn.

Maltipoo puppy

10 weetjes over de Maltipoo

  • Maltipoos zijn lieve en toegewijde honden.

De Maltipoo is het soort hond dat iedereen begroet die hij tegenkomt. Vriendelijk, zachtaardig en toegewijd. Dit ras is het gelukkigst als ze tijd doorbrengen met hun familie. Ze zullen comfortabel op uw schoot kruipen en ze zijn even gelukkig als ze spelen en leuke activiteiten doen met hun gezin. Het zijn ook alerte en waakzame honden. Ze laten het u weten als er iemand in de buurt van uw huis komt. Verwacht echter niet dat ze u enige vorm van bescherming bieden, want ze zullen vreemden waarschijnlijk uitnodigen voor een kopje koffie in plaats van ze af te schrikken.

Hoewel ze zachtaardig en vriendelijk zijn, hebben Maltipoos nog steeds vroege socialisatie nodig, net als alle andere hondenrassen. Terwijl ze nog jong zijn, moet u ervoor zorgen dat ze worden blootgesteld aan verschillende plaatsen, geluiden, mensen, dieren en omgevingen. Dit zal hen helpen om uit te groeien tot een veelzijdige hond.

  • Maltipoos zijn geschikt voor mensen met een allergie.

Omdat beide ouders hypoallergeen zijn, is de Maltipoo ook een hypoallergene hond. Opgelet: in sommige gevallen kan er toch allergisch gereageerd worden. Er wordt daarom aangeraden om, voordat je een pup mee naar huis neemt, eerst een flinke tijd met ze door te brengen en te kijken hoe je lichaam zal reageren.

Maltipoo teef 3108 1
  • Maltipoos hebben niet veel beweging nodig.

Als het gaat om hun bewegingsbehoeften zijn Maltipoos gemakkelijk te onderhouden. Elke dag hebben ze beweging nodig in de vorm van korte wandelingen, speelsessies of een goed apporteerspel in de tuin. Ze spelen ook graag met speelgoed in huis. Zorg dus voor een verscheidenheid aan speelgoed. Maltipoos gedijen bij menselijk gezelschap en moeten daarom in de buurt van hun gezin leven, zolang ze de juiste hoeveelheid beweging krijgen. Dit ras is een uitstekende huishond.

  • Maltipoos zijn gemakkelijk te trainen.

Omdat ze intelligent zijn. Ze zijn zeer trainbare honden, vooral met gehoorzaamheidstraining. Zorg ervoor dat u vroeg begint met trainen en dit combineert met socialisatie om ervoor te zorgen dat u een hond krijgt die zich aanpast, flexibel is en zich goed gedraagt. Zorg er tijdens de training voor dat alleen positieve versterkingstechnieken worden gebruikt, zoals voedselbeloningen, complimenten en veel speeltijd. Maltipoos, zoals alle andere hondenrassen, verdragen heel harde straffen niet goed.

  • Ze zijn geschikt voor mensen die voor het eerst een hond nemen.

Omdat ze gemakkelijk te trainen zijn, weinig beweging nodig hebben en vriendelijke honden zijn. Maltipoos zijn uitstekende keuzes voor beginnende hondenbezitters. Zodra u ze mee naar huis neemt, zult u zich realiseren dat deze hond zoveel liefde te geven heeft. Bovendien doen ze het ook goed in huizen met oudere mensen. Dit komt omdat ze graag lang geknuffeld worden. En ze zijn ook gevoelig voor de wensen en behoeften van hun mens. Als ze merken dat het niet goed met je gaat, zal deze hond bij je blijven en je laten weten dat je er niet alleen voor staat.

Image1 1
  • Maltipoos kunnen heel soms luidruchtig zijn.

Ze kunnen in elk type huis leven, maar het is belangrijk te bedenken dat Maltipoos soms luidruchtig kunnen zijn. Dit is een goede zaak als u op zoek bent naar een hond die u waarschuwt voor alles wat verdacht is, maar dit kan een probleem zijn als u in een huis woont met geluidsbeperkingen of als u dicht bij de buren woont, omdat uw hond hen kan storen. Gelukkig kunnen ze worden getraind wanneer wel en wanneer niet te blaffen, wees gewoon geduldig en consequent met de training en u zult in een mum van tijd succes hebben.

  • Maltipoos moeten regelmatig worden verzorgd.

Hoewel het weinig verharende honden zijn, moeten Maltipoos wekelijks geborsteld worden zodat hun haar vrij blijft van matten en klitten. Hun haar, dat van gemiddelde tot lange lengte is, moet ook minstens eenmaal per jaar worden geschoren of enkele keren per jaar worden geknipt om het in de beste conditie te houden. Trim het haar op hun hoofd, vooral rond de ogen, zodat ze er altijd netjes uitzien. Andere verzorgingsbehoeften zijn het knippen van hun nagels als ze te lang worden en het controleren van hun ogen en oren op roodheid, ontsteking, irritatie of tekenen van infectie.

  • Maltipoos zijn gezonde honden.

Over het algemeen wordt de Maltipoo beschouwd als een gezond hondenras met een gemiddelde levensduur van 10 tot 13 jaar. Ze kunnen echter nog steeds vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsaandoeningen waar u op moet letten als u dit ras overweegt. Enkele daarvan zijn het white shaker syndroom, patellar luxatie, porto systemische shunt, progressieve retinol atrofie, en been kuit perthes ziekte. Om ervoor te zorgen dat uw Maltipoo een lang en gezond leven leidt, zorg ervoor dat ze regelmatig veterinaire controles krijgen, ongeveer een of twee keer per jaar.

Maltipoo teef 3162 2
  • Maltipoos zijn het meest geschikt voor oudere kinderen.

De Maltipoo schiet goed op met kinderen van alle leeftijden. Maar omdat het kleine honden zijn met een kwetsbaar lichaam, zijn Maltipoos het best geschikt om te leven met oudere kinderen die al weten hoe ze goed met hen om moeten gaan. Ruw spel, zoals trekken aan oren en staart, mag nooit worden aangemoedigd, omdat dit ongelukken en gevaar voor beide partijen kan veroorzaken. Als u kleinere kinderen hebt, zorg er dan voor dat elke interactie tussen uw hond en het kind te allen tijde onder toezicht staat.

  • Maltipoos kunnen goed overweg met andere dieren.

Omdat ze zo’n zachtaardige persoonlijkheid hebben, wordt verwacht dat Maltipoos goed overweg kunnen met andere honden en huisdieren. Ze doen het prima in een huis met andere honden en katten. Hoewel het, net als met kinderen, raadzaam is om toezicht te houden op hun interactie met andere dieren om ervoor te zorgen dat er geen ongelukken gebeuren.

Uiteindelijk zijn Maltipoos in staat om de harten van veel mensen te stelen vanwege hun persoonlijkheid en uiterlijk. Voor gezinnen die houden van een knuffelig huisdier dat tegelijkertijd leuk en actief is, zal dit ras een uitstekende keuze zijn

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Maltipoo.

Maltipoo – Yoshie

Bonjour Marleen

Yoshie a fait un bon voyage avec deux arrêts pipi
Pour sa deuxième nuit 1 heure de pleurs seulement
Elle s’adapte facilement aux sorties sur notre gazon
Elle s’amuse beaucoup avec ses jouets et mange à son rythme durant la journée
Bien cordialement

Maltipoo – Loki

Dag Marleen,

Enkele foto’s van onze kleine bandiet 😘.
Ze weet al goe hoe ze ons moet inpalmen.
We hebben al door dat we er te veel tijd insteken en dat ze hierdoor misbruik maakt van haar schattig snoetje.
Ze geeft ook al goed aan wanneer ze buiten wil en heeft nog niet te veel in huis gedaan.
Ze slaapt vanaf 22 uur tot 7 uur door en heeft nog nooit in haar Bench geplast.

Het enig wat nog vervelend is dat ze voortdurend bijt, ze komt heel lief een likje geven en binnen de 3 seconde bijt ze.
We tikken ieder keer op haar neus en roepen ‘Neen Loki’ maar voorlopig schrikt ze alleen even en doet ze gewoon verder.

Voor de rest zijn we superblij maar eerlijk gezegd hebben we het een beetje onderschat omdat ze continu aandacht vraagt.
Ik heb zelf nooit een hondje gehad en probeer haar zo goed mogelijk in te schatten en dat begint aardig te lukken.

Tania gaat nu elke dag ook even weg en dan schreeuwt Loki alles bij elkaar in haar Bench maar we werken eraan om dat niet te horen.
Als ze niet kort bij ons zit doordat ze achter een hekje moet blijven wanneer er bv. iemand aan de deur is schreeuwt ze ook alles bij elkaar maar we weten ook dat ze nog een pupje is en dat ze nog veel moet leren.

Groetjes,

Ronny & Tania

R5r8b41ynn6s3zkh2fd0pw1w tfy1n5xlhw3yrt1g1xp1zrw1gdtxb3ggsj9w1z0lym3bp5bgw21j5lh1 yr87n1s4kbj4w1

Maltipoo – Chipie

 

Bonjour

 

Merci pour votre message d’anniversaire ! Notre chienne Chipie a eu 1 an le 11 février 2024 et elle fait le bonheur de toute la famille.

 

Voici 2 photos d’elle. A bientôt !


Bien cordialement / Best regards / freundliche Grüße / Mat frëndlechen Gréiss

https://www.instagram.com/hervelancelin/

 

Jefke x Milou,

°11/2/2023

Maltipoo- Choepy

Allles verloopt prima met Choepy. Is voor de eerste keer mee op het vliegtuig geweest en hij heeft dat schitterend gedaan 👍🏻 prachtig hondje 😀

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Maltipoo – Choupie

Choepy voelt zich al helemaal thuis en ook met Champy de labradoodle klikt het erg goed, zo lief hondje 🥰

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Shoonik – Maltipoo

Hi Wannes

Just wanted to give you some news from Shoonik , our little maltipoo that We bought at your place
He is doing great , starting adolescence and all what comes with it
He is clean (since day one actually) loving and full of surprises
We are very happy with him and thank you for your support and assistance
Many people have asked me where we got him and I gave them your address saying how nice you were and reassuring
Here are some pictures of Shoonik
I am sure you will appreciate
With kind regards
A. and I. and Shoonik

Maltipoo – Shoonik

Good morning Marleen, good morning Wannes,

Many thanks for keeping in touch with us through your emails, calls and videos ! This is of great help and sooooo reassuring in getting us to welcome, train and do the right thing for Shoonik (our little maltipoo)!

He has been with us 36 hours and he is already comfortable at home : has a dedicated sleeping area next to the kitchen , an additional basket next to us in the TV room, some little toys . I bought him a toy to bite on as he is biting everything (including our finger/) but he gets very excited and barks when frustrated not to put him he strings out (see the picture )He gets out every 2 hours (first at 5 am last at 10.30 pm), eats and drinks, even did his first stool outside ! He is a great little dog , talks a lot and bites a lot but me try gently to tell him not too.

A question to you : He often putting his legs around ours , an does movement with his hips (similar to a sexual arousal)

What should we do to spot this behavior?

I’d like to thank particularly Wannes you bay is of great support. We are following all your advices and they work really well ! You are the best , really ! Shoonik being my first dog , I really needed your guidance ! Thanks

Kindest regards

Armen and Ilona

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Maltipoo

Lees meer over de op onze blog.