Wat is de prijs voor een Maltipoo?

Inhoudsopgave

Je wilt een Maltipoo in huis nemen? Een goed idee! De Maltipoo is een kruising tussen de geliefde rassen Maltezer en poedel. Deze honden staan bekend om hun intelligentie, vriendelijkheid en levendige persoonlijkheden, waardoor ze een uitstekend huisdier zijn voor elk huis. Maar wat kost een Maltipoo?

De prijs van een Maltipoo ligt gemiddeld tussen € 700 – € 2600 afhankelijk van de fokker, vraag en kleur. 100% Belgische pups bij een fokker zijn gewoonlijk iets duurder dan een pup uit Oost-Europa. Daarnaast moet je tellen op een maandelijkse prijs van 50 tot 100 euro voor voer, speeltjes, medische zorgen, enz.

Als u een Maltipoo puppy wilt kopen, moet u rekenen dat u het eerste jaar zo’n 3000 euro moet uitgeven. Dat is inclusief aankoop puppy, voer, toebehoren en medische kosten.

Ik moet zeggen dat de uitgaven langs de hogere kant genomen zijn. Je kunt je hond luxe of basis accessoires geven. Dat is al direct een groot prijsverschil en beide zijn goed voor je hond.

Nu we de basis overlopen hebben, is het tijd om meer in detail te treden.

Een donzige, lichtbruine en witte puppy ligt op een witte ondergrond en draagt een gele vlinderdas met zwarte pootafdrukken. Met zijn hoofd lichtjes gekanteld en zijn oren naar beneden geklapt, vertegenwoordigt deze pup perfect een van de schattige hondenrassen. De achtergrond is effen wit.

Hoeveel kosten Maltipoo puppy’s?

Als je op zoek bent naar een Maltipoo is het aangeraden om een gerenommeerde fokker te zoeken. Die kunnen soms wat duurder zijn om te starten, maar het bespaart veel problemen en geld op de lange termijn.

Een fokker vraagt tussen € 700 – € 2600 voor een Maltipoo puppy. De fokker is uiteraard vrij om minder of meer te vragen als hij dat nodig vindt. Voor de juiste prijs, die we bij Woefkesranch vragen, kunt u het beste de beschikbare puppy’s bezoeken.

Welke factoren bepalen de prijs?

Zoals bij de meeste hondenrassen, zijn bepaalde factoren van invloed op de initiële kosten van uw Maltipoo puppy. Dit zijn de belangrijkste dingen om te overwegen:

Bloedlijn en reputatie van de fokker: Als de ouders van uw Maltipoo puppy afkomstig zijn van een gerenommeerde fokker, kunt u verwachten dat de prijs aanzienlijk hoger zal zijn.

Goede fokkers hebben de neiging om meer geld te investeren dan anderen in het verzorgen van hun fokhonden en puppy’s.

Training en socialisatie: Sommige fokkers kiezen ervoor om hun honden pas te verkopen nadat ze zijn getraind en gesocialiseerd. Dit kan ook de prijs van de puppy verhogen, maar zal besparingen opleveren omdat u waarschijnlijk niet meer geld, tijd en moeite hoeft te investeren in het zelf opleiden van de pup. Het vergroot ook de kans om vanaf het begin een goed opgevoede hond te krijgen.

Populariteit van het ras en de locatie van de koper: Lokale vraag en aanbod hebben altijd een impact op de prijzen van de Maltipoo. Kleine honden zoals de Maltipoo, Pomeriaan of Poedels zijn bijvoorbeeld populairder in grootstedelijke gebieden waar mensen in kleinere ruimtes leven. Ondertussen zijn sommige hondenrassen zoals Husky’s meer in trek in koudere klimaten, en andere zoals Beagles waar jagen populair is, enz. Vanwege deze verschillen is het de moeite waard om op verschillende locaties naar Maltipoo prijzen te zoeken. Het is echter riskant om een pup te kopen zonder hem eerst te zien of in ieder geval de fokker te ontmoeten en de kennel te bezoeken.

Leeftijd: Leeftijd is een van de meest prominente factoren als het gaat om de kosten van een Maltipoo. Omdat de meeste mensen hun nieuwe harige vriend zo jong mogelijk willen hebben, zijn de prijzen meestal hoger wanneer de hond jonger is. Gemiddeld zal een twee maand oude puppy bijvoorbeeld duurder zijn dan een 5-6 maanden oude puppy.

Vachtkleur en markeringen: Vachtkleur, patroon en kapseltrends kunnen snel veranderen. Voor de meeste hondenrassen zijn sommige vachtkleuren meer in trek dan andere, vaak tijdelijk. Wanneer de interesse voor een bepaalde kleur, patroon of kleurencombinatie groeit, worden puppy’s met die eigenschappen duurder omdat een toename in populariteit meestal leidt tot een hogere marktprijs. En ten slotte kunnen puppy’s met zeldzaam gekleurde vacht ook behoorlijk duur zijn.

Hoeveel kosten de basisbenodigdheden voor een Maltipoo?

€ 150 – 650

Zoals bij elke hond, heb je bepaalde producten tot je beschikking nodig om het opvoeden van een hond gemakkelijker te maken. Dit omvat items zoals kommen, speelgoed, bedden, shampoo, een riem en sanitair. Om er maar een paar te noemen.

Op basis van prijzen van meer dan 250 bestsellers van Amazon, ZooPlus en bol.com, bedragen de basisbenodigdheden voor een Maltipoo het eerste jaar ergens tussen de € 150 en € 650. Uiteraard is de prijs afhankelijk van de kwaliteit van de gekochte artikelen en de locatie.

Benodigdheden accessoiresGemiddelde kosten
Voer- en waterbak€ 15
leiband€ 20
ID-tag met telefoonnummer€ 10
Hondenhalsbanden (x2)€ 20
Plastic poepzakjes€ 55
Poepschepper€ 20
Honden bed€ 35
Hondenbench€ 50
Vlek- en geurverwijderende spray€ 10
speelgoed€ 30
Huistraining pads€ 25
EHBO-doos€ 30
Shampoo€ 10

Naarmate uw hond ouder wordt, wordt de prijs van benodigdheden aanzienlijk lager. Elk jaar na het eerste levensjaar van uw pup brengt u kosten met zich mee van € 55 tot € 260, met een gemiddelde van € 140.

Dit omvat het opnieuw kopen van enkele van de hierboven genoemde items, zoals speelgoed, bedden, shampoo, poepzakjes, enz.

Bovendien kan uw pup items nodig hebben die hierboven niet zijn vermeld, zoals boxen, hekken, muilkorven, kleding, schoenen, harnassen en andere cosmetische of onderhoudsartikelen. Deze items zullen uw uitgaven verhogen, dus houd hier rekening mee bij het plannen van uw budget.

Zoals u kunt zien, kan de prijs van benodigdheden voor een hond behoorlijk hoog zijn. Als je een krap budget hebt of gewoon geld wilt besparen op deze benodigdheden, kun je altijd tweedehandswinkels en websites bezoeken om geweldige aanbiedingen te vinden.

Opleidingskosten?

€ 150 tot € 200

Volgens professionele dierengedragsdeskundige en hondentrainers is een professionele training meestal niet nodig voor een hond van dit ras. In feite is het zeer waarschijnlijk dat ervaren hondenbezitters zelf een Maltipoo met succes zullen trainen.

Dat gezegd hebbende, een paar groepstrainingen kunnen nog steeds een goed idee zijn. Deze groepstrainingssessies hebben betrekking op basisgehoorzaamheid en socialisatie en kosten gewoonlijk tussen € 150 en € 200 voor vijf wekelijkse lessen van 1 uur.

Als je hulp nodig hebt bij het trainen van de nieuwste toevoeging aan je gezin, maak je geen zorgen. Er zijn tal van goede trainingsboeken voor honden die het proces van het trainen van uw pup zullen vergemakkelijken, vooral als u voor het eerst eigenaar bent.

In deze boeken leert u alles wat u moet weten over het trainen, opvoeden en verzorgen van uw hond. U leert onder andere hoe u de juiste puppy kiest, welke trainingstechnieken het beste werken, hoe u de juiste benodigdheden kiest, waar u de beste dierenklinieken vindt en hoe u het juiste voer selecteert.

Medische kosten

Volgens de meeste erkende dierenartsen zouden de medische kosten voor dit ras bijna € 150-300 moeten bedragen voor het eerste levensjaar en ongeveer € 100-150 elk jaar daarna. Bovendien is er een potentiële eenmalige vergoeding van € 50 tot € 300 als u uw pup wilt steriliseren / castreren.

En nogmaals, we moeten vermelden dat deze cijfers variëren afhankelijk van waar u woont en sterk afhankelijk zijn van de klinieken die voor u toegankelijk zijn.

Dierenartskosten voor een Maltipoo puppy

Elk bezoek aan de dierenarts kost geld. Je puppy moet minstens 1 maal gedurende het eerste jaar voor zijn 3e vaccinatie naar de dierenarts gaan. En neem je je hondje mee naar het buitenland op vakantie, dan heeft jouw hond ook een rabiës vaccinatie nodig.

Sommige dierenartsen laten je een paar weken later terug komen voor een booster vaccinatie.

Een dierenarts vraagt voor een bezoek met vaccinatie meestal tussen € 50 en € 150. Als hij je twee keer laat komen, komt dat tussen € 100 en € 300.

Maar dierenarts kosten kunnen oplopen. Als u juist pech heeft dat je een ongezonde pup hebt gekozen, dan kan het nodig zijn dat je puppy extra zorgen nodig heeft.

Een operatie kan gaan van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s. Het is wel aangeraden om een hondenverzekering voor je hond te nemen. Zo ben je zeker dat je de medische kosten voor je hond kan blijven betalen.

Dierenartskosten voor een volwassen Maltipoo

Elk jaar na het eerste puppyjaar van uw Maltipoo moet u minimaal één keer per jaar naar de dierenarts gaan. Gewoonlijk kosten deze jaarlijkse bezoeken tussen € 75 en € 200, afhankelijk van de kliniek die voor u toegankelijk is en de plaats.

Dit dierenarts bezoek houdt in dat hij je hond zijn vaccinaties up-to-date houdt. En een controle van de algemene gezondheid van je hond.

Heeft je hond medicatie of iets tegen vlooien, kan de prijs iets hoger liggen dan eerder vermeld.

De kosten van een huisdierenverzekering

Als eigenaar van een hond kunt u overwegen om uw pup in te schrijven voor een ziektekostenverzekering als vangnet tegen onverwachte kosten. Dit zal het budgetteren een stuk makkelijker maken.

Je moet tellen op een maandelijkse prijs voor een verzekering tussen 15 en 50 euro afhankelijk van het ras, leeftijd, enz.

Kosten voor de voeding

Maltipoos zijn zeker niet de grootste honden die je tegen kunt komen. Als volwassen honden wegen ze gemiddeld 5 kilogram (meestal tussen de 4 en 8 kilogram).

Nadat we de prijzen van bestverkochte merken zoals Purina, Purina One, Royal Canin en Pro Plan hebben doorgenomen, hebben we geschat dat de kosten voor het voeren van een puppy van dit ras gedurende het eerste levensjaar gemiddeld € 125 zullen bedragen.

Volwassen Maltipoos eten doorgaans een jaarlijkse uitgave van gemiddeld € 150. Houd er rekening mee dat er een enorm kostenverschil is tussen premium en budget-hondenvoermerken.

Een Maltipoo pupje kopen bij Woefkesranch:

  • Een Maltipoo pup
  • Een Maltipoo pup die ingeënt is
  • Een pup die ontwormd is
  • Een pup met een microchip
  • Een pup met garantie
  • Service na aankoop pup: 24/7 service bij problemen en vragen
  • Begeleiding met opvoedingstips

Volg ons op Facebook voor leuke foto’s en weetjes.

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Maltipoo.

Maltipoo – Yoshie

Bonjour Madame

a pris 300 g et s’amuse beaucoup

Francine Demange

Maltipoo – Yoshie

Bonjour Marleen

Yoshie a fait un bon voyage avec deux arrêts pipi
Pour sa deuxième nuit 1 heure de pleurs seulement
Elle s’adapte facilement aux sorties sur notre gazon
Elle s’amuse beaucoup avec ses jouets et mange à son rythme durant la journée
Bien cordialement

Maltipoo – Loki

Dag Marleen,

Enkele foto’s van onze kleine bandiet 😘.
Ze weet al goe hoe ze ons moet inpalmen.
We hebben al door dat we er te veel tijd insteken en dat ze hierdoor misbruik maakt van haar schattig snoetje.
Ze geeft ook al goed aan wanneer ze buiten wil en heeft nog niet te veel in huis gedaan.
Ze slaapt vanaf 22 uur tot 7 uur door en heeft nog nooit in haar Bench geplast.

Het enig wat nog vervelend is dat ze voortdurend bijt, ze komt heel lief een likje geven en binnen de 3 seconde bijt ze.
We tikken ieder keer op haar neus en roepen ‘Neen Loki’ maar voorlopig schrikt ze alleen even en doet ze gewoon verder.

Voor de rest zijn we superblij maar eerlijk gezegd hebben we het een beetje onderschat omdat ze continu aandacht vraagt.
Ik heb zelf nooit een hondje gehad en probeer haar zo goed mogelijk in te schatten en dat begint aardig te lukken.

Tania gaat nu elke dag ook even weg en dan schreeuwt Loki alles bij elkaar in haar Bench maar we werken eraan om dat niet te horen.
Als ze niet kort bij ons zit doordat ze achter een hekje moet blijven wanneer er bv. iemand aan de deur is schreeuwt ze ook alles bij elkaar maar we weten ook dat ze nog een pupje is en dat ze nog veel moet leren.

Groetjes,

Ronny & Tania

Maltipoo – Chipie

 

Bonjour

 

Merci pour votre message d’anniversaire ! Notre chienne Chipie a eu 1 an le 11 février 2024 et elle fait le bonheur de toute la famille.

 

Voici 2 photos d’elle. A bientôt !


Bien cordialement / Best regards / freundliche Grüße / Mat frëndlechen Gréiss

https://www.instagram.com/hervelancelin/

 

Jefke x Milou,

°11/2/2023

Maltipoo- Choepy

Allles verloopt prima met Choepy. Is voor de eerste keer mee op het vliegtuig geweest en hij heeft dat schitterend gedaan 👍🏻 prachtig hondje 😀

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Maltipoo – Choupie

Choepy voelt zich al helemaal thuis en ook met Champy de labradoodle klikt het erg goed, zo lief hondje 🥰

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Shoonik – Maltipoo

Hi Wannes

Just wanted to give you some news from Shoonik , our little maltipoo that We bought at your place
He is doing great , starting adolescence and all what comes with it
He is clean (since day one actually) loving and full of surprises
We are very happy with him and thank you for your support and assistance
Many people have asked me where we got him and I gave them your address saying how nice you were and reassuring
Here are some pictures of Shoonik
I am sure you will appreciate
With kind regards
A. and I. and Shoonik

Maltipoo – Shoonik

Good morning Marleen, good morning Wannes,

Many thanks for keeping in touch with us through your emails, calls and videos ! This is of great help and sooooo reassuring in getting us to welcome, train and do the right thing for Shoonik (our little maltipoo)!

He has been with us 36 hours and he is already comfortable at home : has a dedicated sleeping area next to the kitchen , an additional basket next to us in the TV room, some little toys . I bought him a toy to bite on as he is biting everything (including our finger/) but he gets very excited and barks when frustrated not to put him he strings out (see the picture )He gets out every 2 hours (first at 5 am last at 10.30 pm), eats and drinks, even did his first stool outside ! He is a great little dog , talks a lot and bites a lot but me try gently to tell him not too.

A question to you : He often putting his legs around ours , an does movement with his hips (similar to a sexual arousal)

What should we do to spot this behavior?

I’d like to thank particularly Wannes you bay is of great support. We are following all your advices and they work really well ! You are the best , really ! Shoonik being my first dog , I really needed your guidance ! Thanks

Kindest regards

Armen and Ilona

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Maltipoo

Lees meer over de op onze blog.