Belgische pups? Hoe herken je ze?

Belgische pups husky
Belgische pups husky
Belgische pups teckel
Belgische pups teckel
Belgische pup pomeranian
Belgische pup pomeranian
Belgische honden, belgisch paspoort

Elke hond heeft in principe een paspoort nodig. Dit paspoort is gelinkt aan een chip. Het nummer van een paspoort van Belgische honden begint altijd met BE.

Welke gegevens staan er in?

Een Belgische pup heeft een Belgisch paspoort. In dit paspoort staan onder andere de gegevens van de hond. Deze gegevens zijn de belangrijkste feiten om de hond te kunnen identificeren. Er staat in wat het volledig chipnummer van de hond is. Maar ook het ras, kleur en geslacht van de hond. Controleer ook even de geboortedatum die in paspoort vermeld staan en of die klopt met de leeftijd van de pup. Een pup van 15 weken is normaal zijn tandjes aan het wisselen. Naast de gegevens van de hond kun je ook de gegevens van de fokker terug vinden.

Paspoort als bewijs van vaccinaties

Als laatste misschien één van de belangrijkste vermeldingen zijn de vaccinaties.

Alsook overige opmerkingen die de dierenarts genoteerd heeft. Gaat u na aankoop naar de dierenarts om een jaarlijkse vaccinatie, heeft de dierenarts dus ook zijn paspoort nodig. Hier vult hij dan de nieuw gegeven vaccinatie in. Zodanig dat u kunt bewijzen dat uw hond volledig gevaccineerd is volgens de wet.
De Belgische organisatie die verantwoordelijk is voor het uitgeven van honden paspoorten is DogID
Uw Belgisch paspoortje is meestal ook een Europees paspoort. Dit heeft u nodig wanneer uw hondje mee op reis gaat. 
Let wel op, in dit geval moet hij of zij geldig gevaccineerd zijn tegen rabiës.