Woefkesranch is al reeds 30+ jaar Belgisch hondenfokker en weet u veel te vertellen over hondenrassen.

Belgische honden zijn voornamelijk gezelschapshonden of werkhonden zoals een politiehond. De Belgische Hondenrassen zijn de trots van veel hondenliefhebbers en bewonderd door hondenliefhebbers uit de hele wereld.

Of u nu op zoek ben naar Belgische hondenrassen of een hondenfokker met Belgische pups, lees zeker verder ze komen beide aan bod.

Belgische honden

Belgische honden zijn geliefd bij mensen over de hele wereld. De werkhonden zoals de Mechelse herder behoren tot de top en zijn zeer geliefd als politiehond.

Andere zijn meer gezelschapshonden, zoals het Schipperke dat een beetje lijkt op een grotere Pomeriaan met een langer snoetje.

Dit is de lijst met Belgische hondenrassen:

Belgisch fokker

Wij van Woefkesranch, fokken al onze pups in onze eigen Belgische hondenfokkerij, hierdoor zijn al onze pups Belgische honden. Helaas fokken we geen Belgische hondenrassen, maar neem gerust een kijkje bij onze rassen.

Misschien wilt u wel een labradoodle in plaats van een Bouvier des Flandres? Of vindt je een Belgisch gefokte Maltezer beter dan een Petit brabançon?

Wie weet kom je ons een bezoekje brengen bij het zoeken naar een nieuwe hond ter adoptie. Waar je zeker van kunt zijn is dat elke klant hier verschiet hoe goed onze honden en service zijn.

Belgische rassen

Belgische hondenrassen zijn hondenrassen die in België zijn ontstaan. Lees verder voor meer info per Belgisch ras.

Bloedhond

bloedhond

De bloedhond wordt soms ook Sint hubertushond genoemd. Het is een jachthond, net zoals de Beagle maar dan een stukje groter.

Ze hebben ook een slechtere gezondheid dan een Beagle en zullen gemiddeld 5 jaar minder oud worden dan een Beagle.

Bouvier des Ardennes

Bouvier des Ardennes

De bouvier des Ardennes of Ardense koehond is een ras dat gebruikt wordt als veehoeder en als waakhond. Ze zijn tussen 54 to 59 cm hoog

Bouvier des Flandres

Bouvier des Flandres

De bouvier des Flandres, ook wel Vlaamse koehond, is een ras dat oorspronkelijk werd gefokt als veedrijver, schapenhoeder en trekhond.

Tegenwoordig zijn ze ook populair als waakhond en politiehond of als huisdier.

Épagneul nain continental

Épagneul nain continental

De épagneul nain continental, de continentale dwergspaniël, is een Belgisch-Frans hondenras. Het komt voor in twee variëteiten: het vlinderhondje en het minder vaak geziene nachtvlinderhondje.

Het enige verschil tussen beide is de vorm van de oren. Het vlinderhondje heeft grote staande oren, die aan een vlinder (papillon) doen denken. De eveneens grote oren van het nachtvlinderhondje hangen (phalène = mot). Beide typen kunnen in één nestje voorkomen.

Griffon Belge

Griffon Belge

De griffon belge onderscheidt zich door zijn haarkleur van de ruwharige griffon bruxellois en door zijn ruwe vachtstructuur van de petit brabançon.

De griffon belge heeft een kleine, vierkante lichaamsbouw met een ruwharige vacht in de kleuren zwart, zwart met brand (black & tan) en zwart met roodbruin gemengd.

Griffon Bruxellois

Griffon Bruxellois

De griffon bruxellois onderscheidt zich door de rode haarkleur van de zwarte griffon belge en door zijn ruwe vachtstructuur van de kortharige petit brabançon.

De griffon bruxellois heeft een kleine, vierkante lichaamsbouw met een rode en harde ruwharige vacht.

Groenendaeler

Groenendaeler

De Groenendaeler, ook Groenendaler gespeld, is een van de Belgische herders. Hij is naar Groenendaal in de Belgische gemeente Hoeilaart bij Brussel vernoemd.

Zoals alle Belgische herders wordt hij als bescherm- en gezinshond gebruikt. De vacht is langharig en de kleur van de Groenendaeler is altijd zwart. Zijn schofthoogte is 58 tot 62 centimeter, het gewicht 20 tot 30 kilogram.

Laekense herder

Laekense herder

De Laekense herder, ook Lakense herder gespeld, is de ruwharige variant van de Belgische herders. Hij is naar de Brusselse deelgemeente Laken vernoemd. Hij wordt van alle Belgische herders het minst vaak aangetroffen.

Het is een moedige en oplettende hond, die qua werkplezier, intelligentie en behendigheid zeker niet de mindere van de andere Belgische herders is. Hij heeft een vrij dominante aard en is zeer gehecht aan zijn eigen ‘roedel’.

Mechelse herder

Mechelse herder

De Mechelse herder, ook mechelaar genoemd, is een van de variëteiten van de Belgische herders. Hij is naar de Belgische stad Mechelen vernoemd.

De Mechelse herder is een waakzame en actieve hond. Naast zijn aangeboren geschiktheid als bewaker van de kudde beschikt hij over de eigenschappen van waakhond voor huis en erf.

Petit Brabançon

Petit Brabançon

De petit brabançon (kleine brabander) is een klein hondenras, afkomstig uit België.

De petit brabançon onderscheidt zich enkel door zijn korte vachtstructuur van de ruwharige griffon bruxellois en de ruwharige griffon belge.

De petit brabançon heeft een kleine, vierkante lichaamsbouw met een korte, gladde en glanzende vacht in de kleuren rood, zwart, zwart met brand (black & tan) en zwart met roodbruin gemengd.

Schipperke

Schipperke

Het Schipperke is internationaal de naam van een van oorsprong Belgisch hondenras. Het behoort tot de familie van herdershonden en is het kleinste herdershondje ter wereld.

De rasvereniging in België, de ‘Koninklijke Schipperkes Club’, werd in 1888 opgericht en is daarmee de oudste kynologische vereniging van het land.


Tervuerense herder

Tervuerense herder

De Tervuerense herder, ook Tervurense of Tervuurse herder gespeld, behoort tot de groep van de Belgische herders. Hij is naar de gemeente Tervuren, bij Brussel, vernoemd.

De Tervuerense herder moet, net zoals zijn naaste familielid de groenendaeler, van jongs af aan gewend raken aan kinderen en andere huisdieren. Dan levert dat later geen enkel probleem op. Ze zijn aanhankelijk en zijn het liefst dicht bij hun baas.