Wat is de prijs voor een Lagotto Romagnolo?

Inhoudsopgave

Ben je op zoek naar een Lagotto Romagnolo pup? Dat is een goede keuze! De Lagotto romagnolo houdt van zijn baasje en werkt graag met hem samen. Hij is gehoorzaam en intelligent. En een echte familiehond! Maar hoeveel kost een Lagotto?

De prijs van een Lagotto Romagnolo ligt gemiddeld tussen 1500 en € 3500. Echter, er bestaan ook fokkers die € 5000 euro vragen voor een pup. 100% Belgische pups bij een fokker zijn gewoonlijk iets duurder dan een pup uit Oost-Europa. Daarnaast moet je tellen op een maandelijkse prijs van 50 tot 100 euro voor voer, speeltjes, medische zorgen, enz.

Als u een Lagotto Romagnolo puppy wilt kopen, moet u rekenen dat u het eerste jaar zo’n 3750 euro moet uitgeven. Dat is inclusief aankoop puppy, voer, toebehoren en medische kosten.

Ik moet zeggen dat de uitgaven langs de hogere kant genomen zijn. Je kunt je hond luxe of basis accessoires geven. Dat is al direct een groot prijsverschil en beide zijn goed voor je hond.

Nu we de basis overlopen hebben, is het tijd om meer in detail te treden.

Lagotto romagnolo prijzen 2023

Hoeveel kosten Lagotto Romagnolo puppy’s?

Als je op zoek bent naar een Lagotto Romagnolo is het aangeraden om een gerenommeerde fokker te zoeken. Die kunnen soms wat duurder zijn om te starten, maar het bespaart veel problemen en geld op de lange termijn.

Een fokker vraagt tussen 1500 en € 3500 voor een Lagotto Romagnolo puppy. De fokker is uiteraard vrij om minder of meer te vragen als hij dat nodig vindt. Voor de juiste prijs, die we bij Woefkesranch vragen, kunt u het beste de beschikbare puppy’s bezoeken.

Welke factoren bepalen de prijs?

Zoals bij de meeste hondenrassen, zijn bepaalde factoren van invloed op de initiële kosten van uw Lagotto Romagnolo puppy. Dit zijn de belangrijkste dingen om te overwegen:

Bloedlijn en reputatie van de fokker: Als de ouders van uw Lagotto Romagnolo puppy afkomstig zijn van een gerenommeerde fokker, kunt u verwachten dat de prijs aanzienlijk hoger zal zijn.

Goede fokkers hebben de neiging om meer geld te investeren dan anderen in het verzorgen van hun fokhonden en puppy’s.

Training en socialisatie: Sommige fokkers kiezen ervoor om hun honden pas te verkopen nadat ze zijn getraind en gesocialiseerd. Dit kan ook de prijs van de puppy verhogen, maar zal besparingen opleveren omdat u waarschijnlijk niet meer geld, tijd en moeite hoeft te investeren in het zelf opleiden van de pup. Het vergroot ook de kans om vanaf het begin een goed opgevoede hond te krijgen.

Populariteit van het ras en de locatie van de koper: Lokale vraag en aanbod hebben altijd een impact op de prijzen van de Lagotto Romagnolo. Kleine honden zoals de Boomer, Pomeriaan of Poedels zijn bijvoorbeeld populairder in grootstedelijke gebieden waar mensen in kleinere ruimtes leven. Ondertussen zijn sommige hondenrassen zoals Husky’s meer in trek in koudere klimaten, en andere zoals Beagles waar jagen populair is, enz. Vanwege deze verschillen is het de moeite waard om op verschillende locaties naar Lagotto prijzen te zoeken. Het is echter riskant om een pup te kopen zonder hem eerst te zien of in ieder geval de fokker te ontmoeten en de kennel te bezoeken.

Leeftijd: Leeftijd is een van de meest prominente factoren als het gaat om de kosten van een Lagotto Romagnolo. Omdat de meeste mensen hun nieuwe harige vriend zo jong mogelijk willen hebben, zijn de prijzen meestal hoger wanneer de hond jonger is. Gemiddeld zal een twee maand oude puppy bijvoorbeeld duurder zijn dan een 5-6 maanden oude puppy.

Vachtkleur en markeringen: Vachtkleur, patroon en kapseltrends kunnen snel veranderen. Voor de meeste hondenrassen zijn sommige vachtkleuren meer in trek dan andere, vaak tijdelijk. Wanneer de interesse voor een bepaalde kleur, patroon of kleurencombinatie groeit, worden puppy’s met die eigenschappen duurder omdat een toename in populariteit meestal leidt tot een hogere marktprijs. En ten slotte kunnen puppy’s met zeldzaam gekleurde vacht ook behoorlijk duur zijn.

Hoeveel kosten de basisbenodigdheden voor een Lagotto Romagnolo?

€ 150 – 650

Zoals bij elke hond, heb je bepaalde producten tot je beschikking nodig om het opvoeden van een hond gemakkelijker te maken. Dit omvat items zoals kommen, speelgoed, bedden, shampoo, een riem en sanitair. Om er maar een paar te noemen.

Op basis van prijzen van meer dan 250 bestsellers van Amazon, ZooPlus en bol.com, bedragen de basisbenodigdheden voor een Lagotto het eerste jaar ergens tussen de € 150 en € 650. Uiteraard is de prijs afhankelijk van de kwaliteit van de gekochte artikelen en de locatie.

Benodigdheden accessoiresGemiddelde kosten
Voer- en waterbak€ 15
leiband€ 20
ID-tag met telefoonnummer€ 10
Hondenhalsbanden (x2)€ 20
Plastic poepzakjes€ 55
Poepschepper€ 20
Honden bed€ 35
Hondenbench€ 50
Vlek- en geurverwijderende spray€ 10
speelgoed€ 30
Huistraining pads€ 25
EHBO-doos€ 30
Shampoo€ 10

Naarmate uw hond ouder wordt, wordt de prijs van benodigdheden aanzienlijk lager. Elk jaar na het eerste levensjaar van uw pup brengt u kosten met zich mee van € 55 tot € 260, met een gemiddelde van € 140. Bekijk onze Lagotto Romagnolo puppy’s te koop op de website van Woefkesranch voor meer informatie over dit prachtige ras.

Dit omvat het opnieuw kopen van enkele van de hierboven genoemde items, zoals speelgoed, bedden, shampoo, poepzakjes, enz.

Bovendien kan uw pup items nodig hebben die hierboven niet zijn vermeld, zoals boxen, hekken, muilkorven, kleding, schoenen, harnassen en andere cosmetische of onderhoudsartikelen. Deze items zullen uw uitgaven verhogen, dus houd hier rekening mee bij het plannen van uw budget.

Zoals u kunt zien, kan de prijs van benodigdheden voor een hond behoorlijk hoog zijn. Als je een krap budget hebt of gewoon geld wilt besparen op deze benodigdheden, kun je altijd tweedehandswinkels en websites bezoeken om geweldige aanbiedingen te vinden.

Opleidingskosten?

€ 150 tot € 200

Volgens professionele dierengedragsdeskundige en hondentrainers is een professionele training meestal niet nodig voor een hond van dit ras. In feite is het zeer waarschijnlijk dat ervaren hondenbezitters zelf een Lagotto met succes zullen trainen.

Dat gezegd hebbende, een paar groepstrainingen kunnen nog steeds een goed idee zijn. Deze groepstrainingssessies hebben betrekking op basisgehoorzaamheid en socialisatie en kosten gewoonlijk tussen € 150 en € 200 voor vijf wekelijkse lessen van 1 uur.

Als je hulp nodig hebt bij het trainen van de nieuwste toevoeging aan je gezin, maak je geen zorgen. Er zijn tal van goede trainingsboeken voor honden die het proces van het trainen van uw pup zullen vergemakkelijken, vooral als u voor het eerst eigenaar bent.

In deze boeken leert u alles wat u moet weten over het trainen, opvoeden en verzorgen van uw hond. U leert onder andere hoe u de juiste puppy kiest, welke trainingstechnieken het beste werken, hoe u de juiste benodigdheden kiest, waar u de beste dierenklinieken vindt en hoe u het juiste voer selecteert.

Medische kosten

Volgens de meeste erkende dierenartsen zouden de medische kosten voor dit ras bijna € 150-300 moeten bedragen voor het eerste levensjaar en ongeveer € 100-150 elk jaar daarna. Bovendien is er een potentiële eenmalige vergoeding van € 50 tot € 300 als u uw pup wilt steriliseren / castreren.

En nogmaals, we moeten vermelden dat deze cijfers variëren afhankelijk van waar u woont en sterk afhankelijk zijn van de klinieken die voor u toegankelijk zijn.

Dierenartskosten voor een Lagotto Romagnolo puppy

Elk bezoek aan de dierenarts kost geld. Je puppy moet minstens 1 maal gedurende het eerste jaar voor zijn 3e vaccinatie naar de dierenarts gaan. En neem je je hondje mee naar het buitenland op vakantie, dan heeft jouw hond ook een rabiës vaccinatie nodig.

Sommige dierenartsen laten je een paar weken later terug komen voor een booster vaccinatie.

Een dierenarts vraagt voor een bezoek met vaccinatie meestal tussen € 50 en € 150. Als hij je twee keer laat komen, komt dat tussen € 100 en € 300. Leer meer over de verschillen en gelijkenissen tussen de Italiaanse Waterhond en Spaanse Waterhond in dit diepgaande artikel.

Maar dierenarts kosten kunnen oplopen. Als u juist pech heeft dat je een ongezonde pup hebt gekozen, dan kan het nodig zijn dat je puppy extra zorgen nodig heeft.

Een operatie kan gaan van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s. Het is wel aangeraden om een hondenverzekering voor je hond te nemen. Zo ben je zeker dat je de medische kosten voor je hond kan blijven betalen.

Dierenartskosten voor een volwassen Lagotto Romagnolo

Elk jaar na het eerste puppyjaar van uw Lagotto Romagnolo moet u minimaal één keer per jaar naar de dierenarts gaan. Gewoonlijk kosten deze jaarlijkse bezoeken tussen € 75 en € 200, afhankelijk van de kliniek die voor u toegankelijk is en de plaats.

Dit dierenarts bezoek houdt in dat hij je hond zijn vaccinaties up-to-date houdt. En een controle van de algemene gezondheid van je hond.

Heeft je hond medicatie of iets tegen vlooien, kan de prijs iets hoger liggen dan eerder vermeld.

De kosten van een huisdierenverzekering

Als eigenaar van een hond kunt u overwegen om uw pup in te schrijven voor een ziektekostenverzekering als vangnet tegen onverwachte kosten. Dit zal het budgetteren een stuk makkelijker maken.

Je moet tellen op een maandelijkse prijs voor een verzekering tussen 15 en 50 euro afhankelijk van het ras, leeftijd, enz.

Lagotto romagnolo prijsgids

Kosten voor de voeding

Lagotto Romagnolo honden wegen gemiddeld 14 kilogram (meestal tussen de 11 en 16 kilogram).

Nadat we de prijzen van bestverkochte merken zoals Purina, Purina One, Royal Canin en Pro Plan hebben doorgenomen, hebben we geschat dat de kosten voor het voeren van een puppy van dit ras gedurende het eerste levensjaar gemiddeld € 125 zullen bedragen.

Volwassen Lagotto’s eten doorgaans een jaarlijkse uitgave van gemiddeld € 150. Houd er rekening mee dat er een enorm kostenverschil is tussen premium en budget-hondenvoermerken.

Een Lagotto Romagnolo pupje kopen bij Woefkesranch:

  • Een Lagotto Romagnolo pup
  • Een Lagotto pup die ingeënt is
  • Een pup die ontwormd is
  • Een pup met een microchip
  • Een pup met garantie
  • Service na aankoop pup: 24/7 service bij problemen en vragen
  • Begeleiding met opvoedingstips

Benieuwd wat andere Lagotto Romagnolo eigenaars vinden van dit ras? Bekijk de reviews.

Volg ons op Facebook voor leuke foto’s en weetjes.

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Lagotto Romagnolo.

Italiaanse Waterhond – Luna – Aalst

Hier madame is aan haar boekhouding bezig 😉
Rollo 💙💛 Norra
°17/7/2023
Aalst

Lagotto Italiano – Azoukie

 

 

 

Hi there Wannes en Marlee; Happy Spring!

 

We wanted to share a huge thank you for bringing Azoukie into the world and into our lives. We share with you some photos of him at his 1 year birthday anniversary so you can see his adventures since he came home with us last August. 

 

We hope you all are well. Take good acre, 

 

Mandy, Elise and Azoukie xo

 

 

Afbeelding verwijderd door afzender.

Unia – Lagotto Romagnola – Ciney

Voici Unia en super forme !

Que du bonheur 😍

Unia, ° 27/03/2023

Rollo x MeryR5r8b41ynn6s3zkh2fjznw1sqb1825ffdhw3gkmfg1w ldsw1gytbc22sqjlw1q68vn3gkt2cw1vp4nh1 yr87n1s4kbj4w1

Lagotto – Cooper

Dag Marleen en Wannes 

 

We willen jullie graag laten weten dat het heel goed gaat met Cooper .

Deze week gaat Cooper naar de kapper.

 

Hij moet nog heel wat leren van ons en anderzijds moeten wij  hem nog beter leren begrijpen. 

Maar het gaat de goede kant uit .

 

We leren hem naar het hondentoilet te gaan achteraan in de tuin maar dat is niet gemakkelijk ! 

Hoe leggen we hem uit om daar zijn boodschap te doen? 

Eten en slapen zijn geen probleem 

 

We danken jullie voor Cooper en sturen jullie onze  vriendelijke groeten 

 

Herman en Magda 

De Vuyst Van Holsbeeck 

 

 

 

 

R5r8b41ynn6s3zkh2fcy2w20xmmx1v0kwgw3m0cxj1x2dgyw1gd2v43jf02lw3lhpm73z96ppw1 jkwd1 yr87n1s4kbj4w1

Lagotto Romagnolo – Georges

Lieve woefkesranch, ik wou even laten weten dat ik het goed doe. Ik maak zoveel stapjes vooruit in de hondenschool! Lieve groetjes vanuit Knokke! Georges – °14/10/23

Verstuurd vanaf mijn iPhone

lagotto Romagnolo – Baraka

Bonjour,

Pour être tout à fait honnête, au prime abord lors de notre arrivée, nous nous sommes demandé où nous avions “atterri” :-) Un super marché de chiens (?) :-) Tant il y avait de monde et de chiens… Cela nous a un peu inquiétés…

Mais tout à fait aussi honnêtement, vous nous avez agréablement surpris par la propreté de vos installations, la qualité de vos chiots, votre patience (il en faut beaucoup dans votre métier), votre écoute et vos excellents conseils !

Evidemment comme la plupart de vos “adoptants” nous avons “craqués” comment faire autrement devant ces petites boules de poils, surtout que nous sommes repartis avec un chiot e 4 mois au lieu des 8 semaines habituelles, d’une race que nous ne connaissions pas du tout (Lagotto Romagnolo) alors que cela fait des mois que nous nous renseignons sur les “labra et/ou goldendoodle” …

Nous tenons aussi à vous féliciter pour votre professionnalisme non seulement au niveau de votre accueil mais aussi pour tous les documents administratifs que vous nous avez remis ! Donc non, pas trop de conseils à vous donner pour améliorer vos services que nous avons trouver excellents ! Bravo!!!

Nous ne manquerons pas de vous recommander auprès de toutes nos connaisances comme je vous l’ai écris dans mon whatsapp !

Bonne continuation !

Meilleures salutations,
Met vriendelijke groeten,
Best Regards,

—————————–
Nadine H

BARAKA : betekent ‘geluk’BARAKA signifie bonheur

BARAKA means happiness

Lagatto : KARO

KARO  voor  het eerst  naar de hondentrimster, precies  een  klein  beertje! Aan jullie  gedacht  bij die  windhoos,daar.Hopelijk hebben  jullie  geen  schade gehad. Lieve Zuienkerkse groetjes en pootje KARO. 

 

R5r8b41ynn6s3zkh2fd5sw3jjkss3k1dt9w1 l2gk1x2d55w1gyxkj1q1gg1w1qs3jw1 bcw1ntrv61 yr87n1s4kbj4w1

Lagotto romagnolo -Toby

Hier helemaal vanuit het zuiden van Belgie, stuurt Toby en heel zijn gevolg jullie de beste wensen voor dit nieuwe jaar. Toby werd bij jullie geboren op 8 mei en is ondertussen al wat groter en wijzer. Een lief hondje!
Thanks, Manu

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Lagotto Romagnolo – Juul

 

Juul gaat morgen naar de kapper tis ne prachtige hond

Zijn er blij mee moet wel nog een beetje afleren (of wij)🤭🫣

Tnxxx Joëlle & Dirk Stalmans-Witters

 

Rollo x Lady

°12/1/2023

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Lagotto Romagnolo

Lees meer over de op onze blog.