Pomsky – Een liefdevolle viervoeter

Inhoudsopgave

De Pomsky hond is een relatief nieuw en populair designer ras dat een kruising is tussen een Pomeriaan en een Siberische Husky. Hier zijn enkele dingen die u moet weten over de Pomsky:

Uiterlijk van een Pomsky

Pomskies zijn kleine tot middelgrote honden met een dikke, zachte vacht in verschillende kleuren, waaronder wit, zwart, grijs en bruin. Ze hebben een vosachtig uiterlijk met spitse oren en een gekrulde staart.

Het uiterlijk van een Pomsky kan variëren, afhankelijk van welke genen van het ouderras dominanter zijn. Ze hebben vaak de kleuren en aftekeningen van een Siberische husky in combinatie met de pluizige vacht van een Pomeriaan. De vacht van het ras is middellang tot lang, zacht en pluizig, en kan in verschillende kleuren en kleurcombinaties voorkomen, zoals zwart-wit, blauw-wit, grijs-wit, bruin of roodbruin, blauw-wit, rood of tan met verschillende patronen en aftekeningen. De vacht is dik en biedt isolatie bij warm en koud weer.

Pomsky’s zijn kleine tot middelgrote honden die tussen de 4,5 en 15 kilo wegen, afhankelijk van hun fok. Het is belangrijk een fokker te kiezen die transparant is over de grootte van hun honden en voorbereid te zijn op de mogelijkheid van een grotere of kleinere Pomsky dan verwacht.

Verzorging

Pomsky honden hebben een dikke, pluizige dubbele vacht die regelmatig verzorgd moet worden om hem gezond en glanzend te houden. Hier zijn enkele tips voor de verzorging van uw Pomsky:

 • Borstelen: Pomskies moeten minstens eenmaal per week worden geborsteld om klitten en verharen te voorkomen. Gebruik een slickerborstel of een kam om klitten en knopen in de vacht te verwijderen.
 • Wassen: Pomskies hoeven niet vaak in bad, omdat ze natuurlijke oliën hebben die hun vacht gezond houden. Als ze echter vies worden of gaan stinken, kunt u ze een bad geven met een milde hondenshampoo.
 • Nagels knippen: Trim de nagels van uw Pomsky eens per maand om te voorkomen dat ze te lang worden en ongemak veroorzaken. Gebruik een nagelknipper en pas op dat u de vingernagel niet doorknipt, dat is een ader die door de nagel loopt.
 • Oren schoonmaken: Pomskies hebben flaporen die vuil en vocht kunnen vasthouden, wat leidt tot oorontstekingen. Maak hun oren schoon wanneer nodig met een vochtige doek of een watje en een reinigingsoplossing voor hondenoren.
 • Professionele verzorging: Als u wilt, kunt u uw Pomsky naar een professionele trimsalon brengen voor regelmatige verzorging, waaronder het trimmen van de vacht, het schoonmaken van de oren en het knippen van de nagels.

In het algemeen is regelmatige verzorging essentieel om uw Pomsky gezond, comfortabel en op zijn best te houden.

Karakter

Pomskies staan bekend als speelse, intelligente en aanhankelijke honden. Ze zijn trouw aan hun eigenaren en zijn graag bij mensen in de buurt. Ze kunnen echter soms koppig zijn en vereisen strenge training.

Hier zijn enkele van de gemeenschappelijke kenmerken van Pomsky honden:

 • Levendig en speels: Pomskies hebben veel energie en spelen graag met hun baasjes. Ze houden van rennen, springen en apporteren.
 • Intelligent: Pomskies zijn intelligente honden die gemakkelijk getraind kunnen worden met positieve versterkingstechnieken. Ze leren snel en genieten van mentale stimulatie.
 • Aanhankelijk: Pomskies zijn zeer aanhankelijke honden die graag bij mensen in de buurt zijn. Ze hechten zich nauw aan hun baasjes en genieten van knuffelen.
 • Onafhankelijk: Pomskies kunnen soms onafhankelijk zijn, en hebben soms een strenge training nodig om te voorkomen dat ze te koppig worden.
 • Alert: Pomskies zijn alerte honden die goede waakhonden zijn. Ze zullen blaffen om hun baas te waarschuwen voor mogelijke bedreigingen of indringers.
 • Sociaal: Pomskies zijn sociale honden die graag bij andere honden en mensen zijn. Ze kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren als ze goed gesocialiseerd zijn.

Over het algemeen zijn Pomskies liefdevolle en speelse honden die een geweldig gezelschap vormen voor gezinnen en individuen die bereid zijn hen de aandacht, beweging en training te geven die ze nodig hebben.

Pomskies kunnen geweldige huisdieren zijn, maar het is belangrijk om met een paar factoren rekening te houden als het gaat om de opvoeding met kinderen. Pomskies zijn energiek en worden graag betrokken bij gezinsactiviteiten, maar ze kunnen eenzaam worden als ze lange tijd alleen gelaten worden. Pomskies zijn van nature prikkelbaar, wat een probleem kan zijn als u thuis zeer jonge kinderen of kleine, kwetsbare huisdieren hebt. Het is belangrijk om toezicht te houden op de interactie tussen jonge kinderen en eventuele huisdieren.

Pomskies kunnen goed opschieten met andere huisdieren als ze goed worden gesocialiseerd en op jonge leeftijd aan andere dieren worden voorgesteld. Er zijn echter een paar dingen waar u rekening mee moet houden als u een Pomsky aan andere huisdieren voorstelt:

 1. Verschil in grootte: Pomskies zijn kleine tot middelgrote honden, dus ze zijn misschien niet geschikt om alleen gelaten te worden met grotere honden of andere dieren. Het is belangrijk om toezicht te houden op hun interacties en ervoor te zorgen dat iedereen veilig is.
 2. Energieniveau: Pomskies hebben veel energie en kunnen erg speels zijn, wat te veel kan zijn voor sommige katten of andere kleine huisdieren. Het is belangrijk om toezicht te houden op hun interacties en ervoor te zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt.
 3. Prooidrift: Net als hun Husky-ouders hebben Pomskies een natuurlijke prooidrift, wat betekent dat ze geneigd kunnen zijn kleinere dieren zoals katten of konijnen op te jagen. Het is belangrijk ze zorgvuldig te trainen en te socialiseren om incidenten te voorkomen.
 4. Socialisatie: Uw Pomsky van jongs af aan socialiseren met andere dieren kan hem helpen te leren omgaan met andere huisdieren. Introduceer ze langzaam en voorzichtig, en beloon positieve interacties.
 5. Training: Het trainen van uw Pomsky om commando’s als “laat het” en “kom” te gehoorzamen kan helpen ongewenst gedrag rond andere huisdieren te voorkomen.

Pomskies kunnen goed opschieten met kinderen en andere huisdieren als ze goed worden geïntroduceerd en gesocialiseerd. Het is belangrijk hun interacties in de gaten te houden en een goede training te geven om ervoor te zorgen dat iedereen veilig en gelukkig blijft.

Beweging en training

Pomskies hebben veel energie en hebben regelmatig beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Ze houden van wandelen, apporteren en andere vormen van lichaamsbeweging.

Pomskies hebben een hoog energieniveau en hebben regelmatig beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Een geschikte oefening voor Pomskies is wandelen, wat zowel buiten als binnen gedaan kan worden. Pomskies kunnen ook gaan joggen met hun baasjes en spelletjes doen om ze actief te houden.

Volgens de Pomsky Owners Association wordt een typische Pomsky tussen 9 en 15 kilo zwaar en 25 tot 38 cm groot, maar het duurt meestal ongeveer een jaar voor ze volgroeid zijn. Volgens de American Pomsky Kennel Club is de meerderheid van de Pomskies een bankzitter, met uitzondering van een noodzakelijke wandeling voor mentale stimulatie, toiletpauzes, enz. U traint uw Pomsky hoeveel beweging hij nodig heeft.

Training: Pomskies zijn intelligente honden die gemakkelijk kunnen worden getraind met positieve versterkingstechnieken. Ze reageren goed op traktaties en lof, maar kunnen verveeld raken door repetitieve trainingsmethoden.

Het trainen van een Pomsky vereist geduld, consistentie en positieve bekrachtiging. Hier volgen enkele tips voor de training van uw Pomsky:

 1. Begin vroeg: Begin uw Pomsky hond te trainen zodra u hem thuisbrengt. Dit zal hem helpen vanaf het begin goed gedrag aan te leren.
 2. Socialiseer uw Pomsky: introduceer uw Pomsky aan verschillende mensen, dieren en omgevingen om hem te helpen zich aan te passen en vertrouwen te krijgen.
 3. Gebruik positieve versterking: Beloon uw Pomsky met lekkers, lof en genegenheid als hij goed gedrag vertoont. Dit zal hem aanmoedigen het gedrag te herhalen.
 4. Wees consequent: Gebruik steeds dezelfde commando’s en technieken als u uw Pomsky traint. Dit zal hem helpen begrijpen wat er van hem wordt verwacht.
 5. Houd de trainingssessies kort: Pomskies hebben een korte aandachtsspanne, dus houd de trainingssessies beperkt tot ongeveer 10-15 minuten per keer.
 6. Leer basiscommando’s: Begin met basiscommando’s zoals “zit”, “blijf” en “kom”. Zodra ze deze onder de knie hebben, kunt u overgaan op meer geavanceerde commando’s.
 7. Gebruik een bench: Het gebruik van een bench kan helpen bij de zindelijkheidstraining en ook een veilige plek bieden voor uw Pomsky hond om zich in terug te trekken als ze alleen tijd nodig hebben.
 8. Zoek indien nodig professionele hulp: Als u worstelt met de training van uw Pomsky, overweeg dan de hulp in te roepen van een professionele hondentrainer.

Vergeet niet dat het trainen van een Pomsky tijd en geduld vergt, maar met consequent zijn en positieve bekrachtiging kunt u hem helpen een goed opgevoede en gelukkige metgezel te worden.

Gezondheid

Pomskies zijn over het algemeen gezonde honden, maar ze kunnen vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie, oogproblemen en allergieën. Het is belangrijk om uw Pomsky te kopen bij een gerenommeerde fokker die zijn fokhonden screent op genetische gezondheidsproblemen.

Leuke weetjes

 • Pomskies zijn een kruising tussen Siberische Husky’s en Pomeranians, en ze zijn ontstaan door kunstmatige inseminatie in 2012.
 • Ze zijn nog niet erkend door de Amerikaanse Kennel Club.
 • Ze huilen soms en kunnen op hun Husky-ouders lijken als het op blaffen aankomt.
 • Er zijn twee verschillende soorten Pomskies, de 50/50 variëteit, die een raszuivere Siberische Husky ouder en een raszuivere Pomeriaan ouder hebben, en de 25/75 variëteit.
 • De Pomsky wordt meestal gemaakt door een vrouwelijke Siberische Husky te kruisen met een mannelijke Pomeriaan, om complicaties te voorkomen die worden veroorzaakt door de kleinere Pomeriaan die een nest grotere pups draagt.

Conclusie

Over het algemeen zijn Pomskies liefdevolle en speelse honden die geweldige metgezellen zijn voor gezinnen en individuen die bereid zijn hen de aandacht, beweging en training te geven die ze nodig hebben.

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Pomsky.

Pomsky – Trésor

Bonjour!

Voilà notre petit trésor. Notre birthday boy 🥰

Bonne journée,

Nicolas S.

 

Pomsky- SKY

Bonjour Marleen,

Je vous envoie quelques photos de la petite Sky.

Elle adore jouer et faire des siestes, et aime parfois dormir avec son plus jeune propriétaire.😁😁

C’est une gourmande qui adore manger…

Nous sommes super contents d’elle, c’est un amour de fille….

Nous sommes fiers de notre princesse

Enviado do meu Galaxy

 

R5r8b41ynn6s3zkh2fdg7w1spn 71 x q7w1w vgv1xn5zsw1gysmv3dhwx1w1vnqrc1n86c9w1s1l801 yr87n1s4kbj4w1

Pomsky – Cheyenne

Cheyenne découvre la neige et elle adoooooore ❤️

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Pomsky – TOKYO

Meilleurs vœux de luc Ferson et TOKYO


Dribbel x Pascha,
° 6/4/2023

Pomsky – Balou

Hierbij enkele foto’s van onze Balou, kerngezond, een prachtbeest, lief, sociaal, speels, verstandig.  We zouden hem niet meer kunnen missen.

17,7kg , 52cm hoog

Dag Marleen,

Om af te sluiten nog 2 foto’s.  Je mag er ook één op de website plaatsen hoor.

Ik schrijf eerstdaags nog een review.  We zijn supertevreden en krijgen ongelofelijk goeie reacties op onze Prins.😎

Puck x Tony

°8/10/2022

Afbeelding verwijderd door afzender.

pomsky – Chablis

Bonjour, 

 

Voici quelques photos du petit Chablis qui se porte très bien ❤️😊

Il fête ses un an aujourd’hui!

Envoyé de mon iPhone

R5r8b41ynn6s3zkh2fc tw1q3h4d3gmrncw3k3jqm1xmp3cw1gc t41wzdnkw3yntqz1qsz6rw1yzmgz1 yr87n1s4kbj4w1

Pomsky – Stella

Bonjour,

 

Voici des nouvelles de notre Stella qui se porte à merveilles.

 

Steve Van Acker

 

Envoyé à partir de Outlook pour Android

R5r8b41ynn6s3zkh2fjzkw1s3t4x3jhwwcw23fybl1w yvgw1gd31l3lcxzcw3gj6yl1q48hdw3m1p0n1 yr87n1s4kbj4w1

Pomsky -Bailey

Hallo, we hebben haar de naam Bailey gegeven! Al super flink en fijn kunnen spelen met ons hondje! Bedankt voor dit geweldige hondje!🤩

L

Pomsky – Blue

Bonsoir voici quelque photos de notre blue qui a bien grandit 🥰

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Pomsky

Lees meer over de op onze blog.