Pomsky prijs?

Inhoudsopgave

De Pomsky is een beetje een komiek en heeft de neiging te weten dat zijn schattige capriolen veel bewondering zullen krijgen van menselijke toeschouwers. Ze zijn zeer goed aanpasbaar aan veranderingen. En dus fantastische honden om in huis te nemen! Ben je op zoek naar een Pomsky, maar je weet niet wat de kosten zijn voor dit ras? Lees dan verder en kom meer over de pomsky prijs te weten.

Pomsky prijs
Pomsky prijs

De prijs van een Pomsky ligt gemiddeld tussen 1500 en € 3500. 100% Belgische pups bij een fokker zijn gewoonlijk iets duurder dan een pup uit Oost-Europa. Daarnaast moet je tellen op een maandelijkse prijs van 50 tot 100 euro voor voer, speeltjes, medische zorgen, enz.

Als u een Pomsky puppy wilt kopen, moet u rekenen dat u het eerste jaar zo’n 3500 euro moet uitgeven. Dat is inclusief aankoop puppy, voer, toebehoren en medische kosten.

Ik moet zeggen dat de uitgaven langs de hogere kant genomen zijn. Je kunt je hond luxe of basis accessoires geven. Dat is al direct een groot prijsverschil en beide zijn goed voor je hond.

Nu we de basis overlopen hebben, is het tijd om meer in detail te treden.

Pomsky prijs belgië
Pomsky prijs

Pomsky Prijs – Hoeveel kosten Pomsky puppy’s?

Als je op zoek bent naar een Pomsky is het aangeraden om een gerenommeerde fokker te zoeken. Die kunnen soms wat duurder zijn om te starten, maar het bespaart veel problemen en geld op de lange termijn.

Een fokker vraagt tussen 1500 en € 3500 voor een Pomsky puppy. De fokker is uiteraard vrij om minder of meer te vragen als hij dat nodig vindt. Voor de juiste prijs, die we bij Woefkesranch vragen, kunt u het beste de beschikbare puppy’s bezoeken.

Welke factoren bepalen de Pomsky prijs?

Zoals bij de meeste hondenrassen, zijn bepaalde factoren van invloed op de initiële kosten van uw Pomsky puppy. Dit zijn de belangrijkste dingen om te overwegen:

Bloedlijn en reputatie van de fokker: Als de ouders van uw puppy afkomstig zijn van een gerenommeerde fokker, kunt u verwachten dat de prijs aanzienlijk hoger zal zijn.

Goede fokkers hebben de neiging om meer geld te investeren dan anderen in het verzorgen van hun fokhonden en puppy’s. Ze investeren ook meer in de mooiste bloedlijnen, én uiteraard ook de gezondste lijnen.

Populariteit van het ras en de locatie van de koper: Lokale vraag en aanbod hebben altijd een impact op de prijzen van de Pomsky pups. Kleine honden zoals de Boomer, Pomeriaan of Poedels zijn bijvoorbeeld populairder in grootstedelijke gebieden waar mensen in kleinere ruimtes leven. Ondertussen zijn sommige hondenrassen zoals Husky’s meer in trek in koudere klimaten, en andere zoals Beagles waar jagen populair is, enz. Vanwege deze verschillen is het de moeite waard om op verschillende locaties naar Pomsky prijzen te zoeken. Het is echter riskant om een pup te kopen zonder hem eerst te zien of in ieder geval de fokker te ontmoeten en de kennel te bezoeken.

Leeftijd: Leeftijd is een van de meest prominente factoren als het gaat om de kosten van een Pomsky. Omdat de meeste mensen hun nieuwe harige vriend zo jong mogelijk willen hebben, zijn de prijzen meestal hoger wanneer de hond jonger is. Gemiddeld zal een twee maand oude puppy bijvoorbeeld duurder zijn dan een 5-6 maanden oude puppy.

Vachtkleur en markeringen: Vachtkleur, patroon en kapseltrends kunnen snel veranderen. Voor de meeste hondenrassen zijn sommige vachtkleuren meer in trek dan andere, vaak tijdelijk. Wanneer de interesse voor een bepaalde kleur, patroon of kleurencombinatie groeit, worden puppy’s met die eigenschappen duurder omdat een toename in populariteit meestal leidt tot een hogere marktprijs. En ten slotte kunnen puppy’s met zeldzaam gekleurde vacht ook behoorlijk duur zijn.

Hoeveel kosten de basisbenodigdheden?

€ 150 – 650

Zoals bij elke hond, heb je bepaalde producten tot je beschikking nodig om het opvoeden van een hond gemakkelijker te maken. Dit omvat items zoals kommen, speelgoed, bedden, shampoo, een riem en sanitair. Om er maar een paar te noemen.

Op basis van prijzen van meer dan 250 bestsellers van Amazon, ZooPlus en bol.com, bedragen de basisbenodigdheden voor een Pomsky het eerste jaar ergens tussen de € 150 en € 650. Uiteraard is de prijs afhankelijk van de kwaliteit van de gekochte artikelen en de locatie.

Benodigdheden accessoiresGemiddelde kosten
Voer- en waterbak€ 15
leiband€ 20
ID-tag met telefoonnummer€ 10
Hondenhalsbanden (x2)€ 20
Plastic poepzakjes€ 55
Poepschepper€ 20
Honden bed€ 35
Hondenbench€ 50
Vlek- en geurverwijderende spray€ 10
speelgoed€ 30
Huistraining pads€ 25
EHBO-doos€ 30
Shampoo€ 10
Pomsky prijs

Naarmate uw hond ouder wordt, wordt de prijs van benodigdheden aanzienlijk lager. Elk jaar na het eerste levensjaar van uw pup brengt u kosten met zich mee van € 55 tot € 260, met een gemiddelde van € 140.

Dit omvat het opnieuw kopen van enkele van de hierboven genoemde items, zoals speelgoed, bedden, shampoo, poepzakjes, enz.

Bovendien kan uw pup items nodig hebben die hierboven niet zijn vermeld, zoals boxen, hekken, muilkorven, kleding, schoenen, harnassen en andere cosmetische of onderhoudsartikelen. Deze items zullen uw uitgaven verhogen, dus houd hier rekening mee bij het plannen van uw budget.

Zoals u kunt zien, kan de prijs van benodigdheden voor een hond behoorlijk hoog zijn. Als je een krap budget hebt of gewoon geld wilt besparen op deze benodigdheden, kun je altijd tweedehandswinkels en websites bezoeken om geweldige aanbiedingen te vinden.

Opleidingskosten?

€ 150 tot € 200

Volgens professionele dierengedragsdeskundige en hondentrainers is een professionele training meestal niet nodig voor een hond van dit ras. In feite is het zeer waarschijnlijk dat ervaren hondenbezitters zelf een Pomsky met succes zullen trainen.

Dat gezegd hebbende, een paar groepstrainingen kunnen nog steeds een goed idee zijn. Deze groepstrainingssessies hebben betrekking op basisgehoorzaamheid en socialisatie en kosten gewoonlijk tussen € 150 en € 200 voor vijf wekelijkse lessen van 1 uur.

Als je hulp nodig hebt bij het trainen van de nieuwste toevoeging aan je gezin, maak je geen zorgen. Er zijn tal van goede trainingsboeken voor honden die het proces van het trainen van uw pup zullen vergemakkelijken, vooral als u voor het eerst eigenaar bent.

In deze boeken leert u alles wat u moet weten over het trainen, opvoeden en verzorgen van uw hond. U leert onder andere hoe u de juiste puppy kiest, welke trainingstechnieken het beste werken, hoe u de juiste benodigdheden kiest, waar u de beste dierenklinieken vindt en hoe u het juiste voer selecteert.

Medische kosten

Volgens de meeste erkende dierenartsen zouden de medische kosten voor dit ras bijna € 150-300 moeten bedragen voor het eerste levensjaar en ongeveer € 100-150 elk jaar daarna. Bovendien is er een potentiële eenmalige vergoeding van € 50 tot € 300 als u uw pup wilt steriliseren / castreren.

En nogmaals, we moeten vermelden dat deze cijfers variëren afhankelijk van waar u woont en sterk afhankelijk zijn van de klinieken die voor u toegankelijk zijn.

Dierenartskosten voor een puppy

Elk bezoek aan de dierenarts kost geld. Je puppy moet minstens 1 maal gedurende het eerste jaar voor zijn 3e vaccinatie naar de dierenarts gaan. En neem je je hondje mee naar het buitenland op vakantie, dan heeft jouw hond ook een rabiës vaccinatie nodig.

Sommige dierenartsen laten je een paar weken later terug komen voor een booster vaccinatie.

Een dierenarts vraagt voor een bezoek met vaccinatie meestal tussen € 50 en € 150. Als hij je twee keer laat komen, komt dat tussen € 100 en € 300.

Maar dierenarts kosten kunnen oplopen. Als u juist pech heeft dat je een ongezonde pup hebt gekozen, dan kan het nodig zijn dat je puppy extra zorgen nodig heeft.

Een operatie kan gaan van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s. Het is wel aangeraden om een hondenverzekering voor je hond te nemen. Zo ben je zeker dat je de medische kosten voor je hond kan blijven betalen.

Dierenartskosten voor een volwassen Pomsky

Elk jaar na het eerste puppyjaar van uw Pomsky moet u minimaal één keer per jaar naar de dierenarts gaan. Gewoonlijk kosten deze jaarlijkse bezoeken ongeveer 75 euro, afhankelijk van de kliniek/dierenarts die voor u toegankelijk is en de plaats.

Dit dierenarts bezoek houdt in dat hij je hond zijn vaccinaties up-to-date houdt. En een controle van de algemene gezondheid van je hond.

Heeft je hond medicatie of iets tegen vlooien, kan de prijs iets hoger liggen dan eerder vermeld.

De kosten van een huisdierenverzekering

Als eigenaar van een hond kunt u overwegen om uw pup in te schrijven voor een ziektekostenverzekering als vangnet tegen onverwachte kosten. Dit zal het budgetteren een stuk makkelijker maken.

Je moet tellen op een maandelijkse prijs voor een verzekering tussen 15 en 50 euro afhankelijk van het ras, leeftijd, enz.

Kosten voor de voeding

Pomsky honden wegen gemiddeld 11 kilogram (meestal tussen de 5 en 18 kilogram).

Nadat we de prijzen van bestverkochte merken zoals Eukanuba, Pro plan, Denkadog, Royal Canin… hebben doorgenomen, hebben we geschat dat de kosten voor het voeren van een puppy van dit ras gedurende het eerste levensjaar gemiddeld € 125 zullen bedragen.

Volwassen Pomsky’s eten doorgaans een jaarlijkse uitgave van gemiddeld € 150. Houd er rekening mee dat er een enorm kostenverschil is tussen premium en budget-hondenvoermerken.

Een Pomsky pupje kopen bij Woefkesranch:

  • Een Pomsky pup
  • Een Pomsky pup die ingeënt is
  • Een pup die ontwormd is
  • Een pup met een microchip
  • Een pup met garantie
  • Service na aankoop pup: 24/7 service bij problemen en vragen
  • Begeleiding met opvoedingstips

Benieuwd wat andere Pomsky eigenaars vinden van dit ras? Bekijk de reviews.

Volg ons op Facebook voor leuke foto’s en weetjes.

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Pomsky.

Pomsky – Trésor

Bonjour!

Voilà notre petit trésor. Notre birthday boy 🥰

Bonne journée,

Nicolas S.

 

Pomsky- SKY

Bonjour Marleen,

Je vous envoie quelques photos de la petite Sky.

Elle adore jouer et faire des siestes, et aime parfois dormir avec son plus jeune propriétaire.😁😁

C’est une gourmande qui adore manger…

Nous sommes super contents d’elle, c’est un amour de fille….

Nous sommes fiers de notre princesse

Enviado do meu Galaxy

 

R5r8b41ynn6s3zkh2fdg7w1spn 71 x q7w1w vgv1xn5zsw1gysmv3dhwx1w1vnqrc1n86c9w1s1l801 yr87n1s4kbj4w1

Pomsky – Cheyenne

Cheyenne découvre la neige et elle adoooooore ❤️

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Pomsky – TOKYO

Meilleurs vœux de luc Ferson et TOKYO


Dribbel x Pascha,
° 6/4/2023

Pomsky – Balou

Hierbij enkele foto’s van onze Balou, kerngezond, een prachtbeest, lief, sociaal, speels, verstandig.  We zouden hem niet meer kunnen missen.

17,7kg , 52cm hoog

Dag Marleen,

Om af te sluiten nog 2 foto’s.  Je mag er ook één op de website plaatsen hoor.

Ik schrijf eerstdaags nog een review.  We zijn supertevreden en krijgen ongelofelijk goeie reacties op onze Prins.😎

Puck x Tony

°8/10/2022

Afbeelding verwijderd door afzender.

pomsky – Chablis

Bonjour, 

 

Voici quelques photos du petit Chablis qui se porte très bien ❤️😊

Il fête ses un an aujourd’hui!

Envoyé de mon iPhone

R5r8b41ynn6s3zkh2fc tw1q3h4d3gmrncw3k3jqm1xmp3cw1gc t41wzdnkw3yntqz1qsz6rw1yzmgz1 yr87n1s4kbj4w1

Pomsky – Stella

Bonjour,

 

Voici des nouvelles de notre Stella qui se porte à merveilles.

 

Steve Van Acker

 

Envoyé à partir de Outlook pour Android

R5r8b41ynn6s3zkh2fjzkw1s3t4x3jhwwcw23fybl1w yvgw1gd31l3lcxzcw3gj6yl1q48hdw3m1p0n1 yr87n1s4kbj4w1

Pomsky -Bailey

Hallo, we hebben haar de naam Bailey gegeven! Al super flink en fijn kunnen spelen met ons hondje! Bedankt voor dit geweldige hondje!🤩

L

Pomsky – Blue

Bonsoir voici quelque photos de notre blue qui a bien grandit 🥰

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Pomsky

Lees meer over de op onze blog.