Beste tips voor een Beagle puppy zindelijk te maken

Zindelijkheidstraining is een van de belangrijkste lessen wanneer je een nieuwe Beagle pup in huis haalt. Maar weten hoe je een beagle puppy zindelijk moet maken, kan een van de moeilijkste en frustrerende jobs zijn van het nieuwe baasje.

Om het proces een beetje soepeler te laten verlopen, hebben we dit artikel geschreven om u te begeleiden bij het snel en efficiënt zindelijk maken van uw Beagletje.

Hoe lang duurt het om een Beagle puppy zindelijk te maken?

Geduld is een mooie gave. Voor sommige pups kan het tot een jaar duren. Bij andere pups enkele maanden, en wanneer u consequent met uw pupje naar buiten gaat, kan het soms maar enkele weekjes duren.

Beagle puppy

Als de zindelijkheidstraining consistent is en uw puppy voldoende mogelijkheden krijgt om de hele dag zindelijk te worden, kan hij realistisch gezien binnen een maand of twee leren om grotendeels zindelijk te zijn.

Maar als je niet goed oplet, of als hij niet genoeg tijd krijgt om zindelijk te worden, is een ongeluk in huis af en toe te verwachten.

Hoe krijg je een Beagle puppy zindelijk?

Kies zijn pipi plaats.

Laat uw puppy direct na thuiskomst kennismaken met zijn pipi plekje. Prijs hem als hij interesse toont in het gebied, en vooral als hij daar zindelijk wordt.

Zorg ervoor dat de plaats praktisch en gemakkelijk toegankelijk is. Het gewenste plekje moet uit de buurt van gevaarlijke of giftige planten zijn. Zoek een veilig plekje: niet aan een zwembad of een vijver.

Als je in de stad woont of geen eigen tuin hebt, kun je je pup nog steeds aanmoedigen en trainen om zindelijk te worden in een specifiek gebied waar je hem uitlaat. Op een veilig plekje, waar niet te veel vreemde honden komen.

Houd er rekening mee dat puppy’s jonger dan 16 weken niet in het openbaar op de grond mogen worden gezet vanwege het ziekterisico. Overweeg zindelijkheidstraining op puppy plaskussens totdat uw puppy zijn vaccinaties heeft voltooid (ongeveer 16 weken oud).  

Ga elke keer met je pup naar buiten en prijs hem heel enthousiast als hij pipi of kaka gedaan heeft op het gewenste plekje. Beloon hem of haar met een hondensnoepje.

Neem hem bovendien elke keer mee naar dezelfde plek, zodat hij leert om alleen in dat ene gebied zindelijk te worden en je de rest van je tuin schoon kunt houden!

Verbale opdrachten gebruiken

Een goede tip voor het zindelijk maken van een beagle puppy is om een verbaal commando te kiezen dat betekent dat het tijd is voor een zindelijkheidspauze, zoals “Buiten!”

Terwijl uw beagle puppy pipi of kaka doet, gebruikt u een ander specifiek woord of zin (zoals “flinke pipi!”). Hij zal dat woord uiteindelijk associëren met de daad, en naarmate je puppy uitgroeit tot een zindelijk volwassen hond, kun je die zin gebruiken om hem op commando pipi te laten doen.

Zorg voor een vast voedingsschema

Het handhaven van een consistent voedingsschema zal de sleutel zijn in het snel en efficiënt zindelijk maken van een puppy. Hier zijn enkele tips voor het handhaven van consistentie in de eetroutine van uw beagle puppy:

  • Bied slechts twee tot vier keer per dag voedsel aan (afhankelijk van zijn leeftijd) en bied elke maaltijd elke dag op hetzelfde tijdstip aan. Dit zal uw puppy helpen een getimed en voorspelbaar zindelijkheidsschema op te stellen.
  • Totdat uw beagle puppy een beetje gegroeid is, laat u zijn eten slechts 30 minuten staan of totdat hij wegloopt.
  • Wanneer het langer duurt voor u hem zindelijk krijgt: geef zijn water dan alleen bij zijn voeding.
beagle puppy
Beagle puppy

Breng hem naar zijn pipi plekje op vaste momenten

Naast een consistent voedingsschema zal, hoe actief uw puppy overdag is, bepalen hoe vaak hij moet uitgelaten worden. Bovendien zou je verwachten dat een jonge Beagle op deze belangrijke momenten zindelijk moet worden:

  • Eerste ding in de ochtend
  • Na het spelen en sporten
  • Binnen 30 tot 60 minuten na de maaltijd
  • Na het ontwaken van dutjes
  • Nadat hij uit zijn bench komt
  • Voordat hij in zijn bench wordt gestopt
  • En vlak voor het slapengaan

Dit zijn momenten waarop puppy’s het meest waarschijnlijk zichzelf moeten ontlasten, dus zorg ervoor dat uw puppy de mogelijkheid krijgt om naar zijn plekje te gaan.

Bench en controleren

Als er niemand beschikbaar is om hem volledig in de gaten te houden, zet je uw Beagle pup best in zijn bench of in een veilige, puppybestendig (en ongevalbestendige) ruimte.

Een bench kan wonderen doen voor het zindelijk maken van een puppy. De bench is een veilige, comfortabele plek voor uw Beagle. Na enkele weekjes gaan ze automatisch hun veilige plek zoeken om te rusten. Wanneer u uw pup kan controleren: geef hem zijn vrijheid. Je kunt hem dan ook dadelijk straffen (gewoon je stem verheffen). Op de juiste moment straffen is de beste leerschool! U kunt het ‘accidentje’ ook dadelijk reinigen, zodat de geur niet blijft hangen op het tapijt of op uw vloer.

Let goed op en blijf alert op signalen dat uw hondje geeft om aan te tonen dat het tijd is om uitgelaten te worden:

Zoals janken, cirkelen, snuffelen of blaffen/krabben aan de deur. Wanneer je deze tekenen ziet, neem hem dan onmiddellijk mee naar zijn plekje. Door de pre-eliminatiesignalen van uw puppy te herkennen, kan hij worden getraind om te wachten om buiten zindelijk te worden zonder de noodzaak van straf, en kan hij snel leren communiceren wanneer de natuur roept.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Beagle.

Beagle: Waldo 1 jaar

Beste Marleen,

 

Bedankt voor uw berichtje. 

Hierbij enkele foto’s van Waldo.

 

Mvg,

 

Luc, Lieve en Waldo 

 

°9/11/2022

Gatsby x Linda

Beagle - Willow

Onderwerp: Re: Happy Birthday

 

Dank u 🙂 

Willow 

Beagle : Bobien, 1 jaar

Hierbij foto van ons jarig beagle bobien. Bij julkie aangekocht.

ze stelt  het hier heel goed.

 

Verjaardag van Tobee, 1 jaar

Beste Mevrouw,

 

Van harte dank voor je verjaardagswensen aan ons eenjarige beagle. 

Tobee doet het geweldig goed en is en schat van een hond. 

Zie hoe ze speelt. 

Prettige dag 

Hubert van de Werve 

Bernadette van de Werve

Gahia - Beagle

Bonjour, 

 

Gahia est parmi nous depuis 1 semaine, tout se passe très bien. 

Elle a vite pris ses repères et est pleine de vie. 

Elle mange bien, dort bien, joue énormément etc… 

C est un amour

 

Salutations 

 

 

Beagles

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Beagle - Kerry - Heist op den Berg - België

Happy Birthday !!

 

 

GATSBY X KERRY

°22/7/2022

Beagle
The best team, impeccable service, maximum kindness and promptness! I recommend Woefkesranch!
🥰🥰 This review makes us skip a hearthbeat. Thx so much for these kind words!!

 

Beagle - Otto - Beveren-Waas, België

Thank you for your kindness, communication, seriousness and promptness! I am very happy that I chose the Woefkesranch team!
Have a nice weekend! 

Otto was born on the 23rd of April 2022.
Donna x Oscar

Laad meer

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Beagle