Woefkesranch

Beste tips voor een Beagle puppy zindelijk te maken

Zindelijkheidstraining is een van de belangrijkste lessen wanneer je een nieuwe Beagle pup in huis haalt. Maar weten hoe je een beagle puppy zindelijk moet maken, kan een van de moeilijkste en frustrerende jobs zijn van het nieuwe baasje.

Om het proces een beetje soepeler te laten verlopen, hebben we dit artikel geschreven om u te begeleiden bij het snel en efficiënt zindelijk maken van uw Beagletje.

Hoe lang duurt het om een Beagle puppy zindelijk te maken?

Geduld is een mooie gave. Voor sommige pups kan het tot een jaar duren. Bij andere pups enkele maanden, en wanneer u consequent met uw pupje naar buiten gaat, kan het soms maar enkele weekjes duren.

Beagle bicolor
Beagle puppy

Als de zindelijkheidstraining consistent is en uw puppy voldoende mogelijkheden krijgt om de hele dag zindelijk te worden, kan hij realistisch gezien binnen een maand of twee leren om grotendeels zindelijk te zijn.

Maar als je niet goed oplet, of als hij niet genoeg tijd krijgt om zindelijk te worden, is een ongeluk in huis af en toe te verwachten.

Hoe krijg je een Beagle puppy zindelijk?

Kies zijn pipi plaats.

Laat uw puppy direct na thuiskomst kennismaken met zijn pipi plekje. Prijs hem als hij interesse toont in het gebied, en vooral als hij daar zindelijk wordt.

Zorg ervoor dat de plaats praktisch en gemakkelijk toegankelijk is. Het gewenste plekje moet uit de buurt van gevaarlijke of giftige planten zijn. Zoek een veilig plekje: niet aan een zwembad of een vijver.

Als je in de stad woont of geen eigen tuin hebt, kun je je pup nog steeds aanmoedigen en trainen om zindelijk te worden in een specifiek gebied waar je hem uitlaat. Op een veilig plekje, waar niet te veel vreemde honden komen.

Houd er rekening mee dat puppy’s jonger dan 16 weken niet in het openbaar op de grond mogen worden gezet vanwege het ziekterisico. Overweeg zindelijkheidstraining op puppy plaskussens totdat uw puppy zijn vaccinaties heeft voltooid (ongeveer 16 weken oud).  

Ga elke keer met je pup naar buiten en prijs hem heel enthousiast als hij pipi of kaka gedaan heeft op het gewenste plekje. Beloon hem of haar met een hondensnoepje.

Neem hem bovendien elke keer mee naar dezelfde plek, zodat hij leert om alleen in dat ene gebied zindelijk te worden en je de rest van je tuin schoon kunt houden!

Verbale opdrachten gebruiken

Een goede tip voor het zindelijk maken van een beagle puppy is om een verbaal commando te kiezen dat betekent dat het tijd is voor een zindelijkheidspauze, zoals “Buiten!”

Terwijl uw beagle puppy pipi of kaka doet, gebruikt u een ander specifiek woord of zin (zoals “flinke pipi!”). Hij zal dat woord uiteindelijk associëren met de daad, en naarmate je puppy uitgroeit tot een zindelijk volwassen hond, kun je die zin gebruiken om hem op commando pipi te laten doen.

Zorg voor een vast voedingsschema

Het handhaven van een consistent voedingsschema zal de sleutel zijn in het snel en efficiënt zindelijk maken van een puppy. Hier zijn enkele tips voor het handhaven van consistentie in de eetroutine van uw beagle puppy:

  • Bied slechts twee tot vier keer per dag voedsel aan (afhankelijk van zijn leeftijd) en bied elke maaltijd elke dag op hetzelfde tijdstip aan. Dit zal uw puppy helpen een getimed en voorspelbaar zindelijkheidsschema op te stellen.
  • Totdat uw beagle puppy een beetje gegroeid is, laat u zijn eten slechts 30 minuten staan of totdat hij wegloopt.
  • Wanneer het langer duurt voor u hem zindelijk krijgt: geef zijn water dan alleen bij zijn voeding.
Beagle puppy
Beagle puppy

Breng hem naar zijn pipi plekje op vaste momenten

Naast een consistent voedingsschema zal, hoe actief uw puppy overdag is, bepalen hoe vaak hij moet uitgelaten worden. Bovendien zou je verwachten dat een jonge Beagle op deze belangrijke momenten zindelijk moet worden:

  • Eerste ding in de ochtend
  • Na het spelen en sporten
  • Binnen 30 tot 60 minuten na de maaltijd
  • Na het ontwaken van dutjes
  • Nadat hij uit zijn bench komt
  • Voordat hij in zijn bench wordt gestopt
  • En vlak voor het slapengaan

Dit zijn momenten waarop puppy’s het meest waarschijnlijk zichzelf moeten ontlasten, dus zorg ervoor dat uw puppy de mogelijkheid krijgt om naar zijn plekje te gaan.

Bench en controleren

Als er niemand beschikbaar is om hem volledig in de gaten te houden, zet je uw Beagle pup best in zijn bench of in een veilige, puppybestendig (en ongevalbestendige) ruimte.

Een bench kan wonderen doen voor het zindelijk maken van een puppy. De bench is een veilige, comfortabele plek voor uw Beagle. Na enkele weekjes gaan ze automatisch hun veilige plek zoeken om te rusten. Wanneer u uw pup kan controleren: geef hem zijn vrijheid. Je kunt hem dan ook dadelijk straffen (gewoon je stem verheffen). Op de juiste moment straffen is de beste leerschool! U kunt het ‘accidentje’ ook dadelijk reinigen, zodat de geur niet blijft hangen op het tapijt of op uw vloer.

Let goed op en blijf alert op signalen dat uw hondje geeft om aan te tonen dat het tijd is om uitgelaten te worden:

Zoals janken, cirkelen, snuffelen of blaffen/krabben aan de deur. Wanneer je deze tekenen ziet, neem hem dan onmiddellijk mee naar zijn plekje. Door de pre-eliminatiesignalen van uw puppy te herkennen, kan hij worden getraind om te wachten om buiten zindelijk te worden zonder de noodzaak van straf, en kan hij snel leren communiceren wanneer de natuur roept.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Beagle.

Oscar – Beagle

Beste

In bijlage een paar foto’s van Oscar. Wordt ondertussen een grote meneer ;)

GroetjesR5r8b41ynn6s3zkh2fjbjw23f71w1s3tnyw1sqggm1w kdhw1gdnym3lcdf0w3bpb

Cooper – Beagle

Hallokes   

Onze Cooper ondertussen zijn vaccin gehad hier nog fotootjes van Cooper. 

 R5r8b41ynn6s3zkh2fjpqw1q5mxg3lfbbww1q48bm1xp16nw1gdpbw1wzjrdw24wbcg25fmr9w1 hvy

Lila – Beagle

 Bonjour,

Notre petite Lila se porte très bien. Les gens l’admire et les enfants en raffolent.

Bon dimanche

beagle : Nala

We now also have a 5 month old baby who Nala absolutely adores ♥️

R5r8b41ynn6s3zkh2fdg w1srtcg1spn9hw3jjpvl1xnxrtw1gc r 3dh b1w1q44k 1xnclkw22wfc01 yr87n1s4kbj4w1

Beagle : Bella Happy Birthday 1 year old-

🎂🎉🎊

Sent from Yahoo Mail on Android

R5r8b41ynn6s3zkh2fdlpw1zmvzg3k22lfw1v2skp1w vtqw1gd36q3bkmg w3yn3bc3h3bghw25cyy81 yr87n1s4kbj4w1

Samba – Beagle

Bonjour;

Voici notre petite samba qui a bien grandit.

Elle est heureuse parmi nous.😍

Bon dimanche 

R5r8b41ynn6s3zkh2fc yw3h39gs3lj5wqw3lhh z1x0

Jules – Beagle

Zoals je ziet ben ik al flink gegroeid en zit ik vol fratsen xxx

Beagle – millie

Hierbij ter info een paar foto’s van Millie. De pup die nu bijna 2 weken bij ons is. Ze doet het heel goed. Ze is een flinke, ondeugende, speelse en lieve hond. Groeten vanwege de familie Caes uit Aarschot

Barry – Beagle

Ben al  groot aan worden 🐾

Grtjs Jean en Gerda 

 

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Beagle

Lees meer over de op onze blog.