/ / / Karakter Siberische Husky

Karakter Siberische Husky

husky-32Wat is het karakter van een Siberische Husky?

De Siberische Husky is een hond die een groot uithoudingsvermogen heeft en is een sledehond in hart en nieren.

De Siberische Husky is ongeschikt als waakhond of erfhond want hij is niet argwanend tegenover vreemden. Een Siberische Husky is een roedeldier en hij vindt het heerlijk om gezelschap te hebben, hoe meer mensen of honden, hoe leuker het is. Hij is als gezelschaphond aanhankelijk en sociaal maar het is vaak moeilijk om een Husky alleen te houden. De meeste mensen kopen er vroeg of laat een tweede bij, of kopen meteen twee honden tegelijk. Een Siberische Husky moet kunnen spelen en dat doet hij het liefst met een soortgenoot. Het is prachtig om te zien hoe ze op elkaar reageren en in elkanders vachten hangen. Hij is speels tot op zijn oude dag. De gemiddelde leeftijd voor een Husky is rond de 12 jaar.

Ze hebben veel beweging en ruimte nodig en vinden het heerlijk om met U te wandelen en te fietsen.

Als deze honden hun leven moeten slijten op een appartement zal dit laatste vlugger vernield zijn dan dat het gebouwd is.

Wanneer u de Husky iets wilt leren, zult u doortastend en consequent te werk moeten gaan. Daarnaast moet u erg veel geduld en inzicht in het poolhonden karakter hebben. Een Husky gehoorzaamt alleen wanneer hij zelf het nut van een commando inziet. Zijn jachtinstinct is zeer sterk ontwikkeld, het is daarom beter om hem aangelijnd te houden. Hij gaat anders op avontuur en omdat hij hard kan lopen verdwijnt hij al gauw achter de horizon. Wanneer je roept hoort hij je wel maar vind de dingen waar hij op dat moment mee bezig is belangrijker en komt dan meestal niet!

Kom de sledehonden eens bekijken op wedstrijden, maar laat U niet verleiden om een dergelijke hond aan te schaffen zonder raad te vragen bij een erkende fokker of musher!

Sledehonden zijn niet alleen prachtige, fantastische mooie honden om te zien, het zijn dieren die je leert respecteren omwille van hun doorzettingsvermogen en onvoorwaardelijk vertrouwen, inzet en ijver maar het is zeker niet geschikt voor iedereen!