Ga naar inhoud

Franse Bulldog

Op zoek naar een Franse Bulldog fokker? Bekijk onze beschikbare puppies of lees verder voor meer informatie

French Bulldog

Beschrijving van de Franse Bulldog

De Franse Bulldog is een kleine, stevige, gespierde hond

Kenmerkend voor het ras zijn de redelijk brede en platte snuit en de rechtop staande, vleermuisachtige oren.

Zijn staart is zeer kort. Zo wordt wel eens beweerd dat deze bij de geboorte wordt gecoupeerd, dit is echter onwaar.

De beharing is kort en glad. Deze vacht is meestal gestroomd (zwart), bont (zwart/wit) of fawn (bruinachtig) van kleur.

De Franse bulldog is een gezelschapshondje. Ze zijn nieuwsgierig en gek op aandacht, zeker op visite.

Karakter en temperament van de Franse Bulldog

De Franse buldog is een zacht ras dat typisch een happy-go-lucky hounding heeft.

Als veel andere rassen van de metgezelhonden vereisen zij dicht contact met mensen. Zij hebben vrij minimale oefeningsbehoeften, maar vereisen minstens één keer per dag uitgelaten te worden.

Met weinig beweging kunnen Franse bulldogs de neiging vertonen zwaarlijvig te worden.

Hun kalme aard maakt hen tot uitstekende flatbewoners.

De Franse Bulldoggen kunnen niet tegen het openluchtleven. Hun massa en hun ademhalingssysteem maken het voor hen onmogelijk om hun temperatuur efficiënt te regelen. Wees dus voorzichtig tijden tijdens heet of vochtig weer.

De Franse Buldoggen kunnen niet goed tegen het te ruw spelen met kleinere kinderen, en zouden op elk moment tijdens spel moeten in het oog gehouden worden. Eveneens, zouden de kinderen moeten worden gewaarschuwd om Franse Buldoggen niet op te tillen, aangezien hun grootte kan maskeren hoe zwaar zij echt zijn. Toch is de Franse Bulldog een ideale kindervriend omdat ze zo lief en verdraagzaam zijn.

Vrolijk, speels, en aanhankelijkheid, zijn de voornaamste eigenschappen. Omdat deze hond zo aanhankelijk is, worden ze soms jaloers als de aandacht naar iets of iemand anders uitgaat.

De Franse Buldoggen kunnen koppig zijn, en vragen een gehoorzaamheidopleiding. Een opleiding is over het algemeen de enige efficiënte methode om hen ervan te weerhouden uw zetelbekleding niet te ruïneren. Over het algemeen, is Franse Bulldog beminnelijk, speels en een uitstekende metgezel voor families, mensen die alleen zijn en bejaarden.

Hoogte en gewicht van de Franse Bulldog

Hoogte: 30 cm
Gewicht: 9-13 kg

Levensomstandigheden

Franse Bulldogs zijn gevoelig voor temperatuuruitersten. Het oververhitten van deze hond kan een zonnesteek veroorzaken. Zij verkiezen koelere klimaten.

Dit ras is goed voor het flatleven. Zij kunnen vrij actief zijn binnen en zullen het goed stellen zonder een tuin. Omdat ze weinig beweging nodig hebben, is het ook een ideaal hondje, voor mensen met weinig ruimte.

Franse Bulldogs laat je best uit in niet te heet weer. Zij houden van te lopen en kunnen uren lang spelen. Ze hebben hoger energieniveau dan de gemiddelde hond.

Levensverwachting

10 tot 12 jaar.

Verzorging van de Franse Bulldog

Zeer weinig verzorging nodig. Het regelmatige borstelen zal volstaan.

Oorsprong van de Franse Bulldog

In het begin van de 19de eeuw werden hondengevechten minder populair. De Bulldog werd toen alleen nog als huisdier gehouden. Men ging hem kruisen met kleinere rassen, zoals terriërs.

Daaruit ontstond een kleinere, gespierde hond, die gemakkelijk te houden was in de arbeidershuizen in de streek rond Nottingham, waar veel kantwerkers woonden.

Door de Industriële revolutie namen meer machines het handwerk over en de kantwerkers uit de streek rond Nottingham moesten ergens anders weer gaan zoeken. Velen namen hun honden mee en vestigden zich rond 1860 in de buurt van Calais (Frankrijk).

De Franse Bulldog zou een staand oor gekregen hebben door verdere kruisingen met onder andere Franse terriërs. De Mopshond en de Belgische Griffon zouden hieraan ook hun aandeel hebben geleverd.

Toen het ras uiteindelijk voor een tentoonstelling terug naar Engeland werd gebracht, maakten de Engelsen zich druk over de naam ‘Franse Buldog’, aangezien de Bulldog oorspronkelijk een Engels ras was en omdat de Bulldog een symbool van Engelse cultuur was. Toch waren ze daar meteen vrij populair en ze werden al snel als Franse Bulldog door de Kennelclub erkend.

Vooral de voorstelling in Parijs werd de lancering van hun bekendheid in de rest van de wereld.

Beschikbare Franse Bulldog pups

Franse bulldog kweker of fokker

Bulldogs zijn niet gemakkelijk te fokken. Het is dan ook niet makkelijk om een Belgische fokker te vinden van Bulldoggen. Zoek u een Frans bulldog puppy, bekijk dan onze beschikbare Franse Buldog pups. Koop restreeks bij een Franse bulldog kweker!

Relevante rassen

Beagle

 

Dwergkeesje

 

Dwergkees

Shiba inu

 

shiba inu

Mails van onze klanten met een Franse bulldog

Hieronder vind u de laatste mails van tevreden klanten met een Franse bulldog. U kunt ook alle mails lezen of alleen de franse bulldog mails lezen.

 • Live From The Field

  Onze franse bulldog van bij jullie is intussen al een jaar oud 😍☀️ Het bericht Live From The Field verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Franse Bulldog – Sally

  DO 22:32 Het begin en nu Nog steeds super blij met ons Sally! Ze is van 26 december 2011 Woefkesranch International rashondenkwekerij Wauw. Pra htige fotos! Nog nooit problemen mee gehad, echt een super hond Woefkesranch International rashondenkwekerij Zo hoort het! Blij te horen dat alles goed gaat met jouw hondjeQ En een ebgelse bulldog […] Het bericht Franse Bulldog – Sally verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Franse Bulldog

  Alle 2 bij jullie gekocht 😍 Gekoppeld-berichtgedeelte Het bericht Franse Bulldog verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • bouledogue francais – Arnaud

  Ils sont magnifiques,voici lévis que j’ai acheté y a 1an Het bericht bouledogue francais – Arnaud verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Emma – Bouledogue Francais

  fin de l’année 2015.. alors je vous montre encore une fois ma petite Emma Het bericht Emma – Bouledogue Francais verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

Geef onze Franse buldogs een review

Naam
Email
Score
DescriptionOnze rassen