Jack Russel prijs: Hoeveel kost een Jack Russell puppy?

Inhoudsopgave

Welkom bij ons artikel waarin de vraag wordt beantwoord: “Hoeveel kosten Jack russells?”, “Wat is een goede Jack Russel prijs?”

Jack russell zijn geweldige atleten, loyale vrienden, waakzame waakhonden en intelligente hulphonden.

In dit artikel onderzoeken we de vraag: “Hoeveel kosten Jack russells?”, zodat je met kennis en vertrouwen een nieuwe Jack Russell puppy kunt kopen!

Jack russell prijzen kunnen variëren op basis van een verrassend aantal factoren. De typische prijsklasse is van gratis tot € 2.000 of meer.

Voor een actuele Jack Russel prijs bij Woefkesranch, bekijk onze beschikbare pups: Beschikbare Jack russells

We zullen in dit artikel veel meer in detail ingaan op waarom dergelijke prijsverschillen bestaan!

Dure puppies versus goedkope puppy’s

Als dit je allereerste puppy is, of je eerste Jack russell puppy, weet je misschien echt niet dat er verschillende soorten jack russell kwekers zijn.

Hier zijn de drie belangrijkste soorten fokkers van jack russell honden:

 • Rasechte hondenfokker.
 • Achtertuin hondenfokker.
 • Puppymolen / import fokker.

Je kunt er ook voor kiezen om een Jack russell puppy of volwassene te vinden in een plaatselijke opvangcentrum of Jack russell-hulporganisatie.

Laten we eerst eens kijken naar de drie belangrijkste soorten hondenfokkers en enkele belangrijke elementen die het ene type van het andere onderscheiden.

Gemiddelde prijs jack russell

Rasechte hondenfokker

Een rasechte hondenfokker concentreert zich op het fokken van rasechte Jack Russells.

Rasechte hondenfokkers plaatsen de gezondheid van de Jack Russell en fokken een lange levensduur vóór winst.

Ouderhonden en puppy’s krijgen voedsel van hoge kwaliteit, krijgen doorlopende veterinaire zorg en zijn goed gesocialiseerd voor plaatsing.

Wanneer u met een rasechte hondenfokker of Woefkesranch werkt, ontvangt u:

 • Een eerste gezondheidsgarantie (tot 24 maanden)
 • een record van alle vaccinaties
 • Belgisch paspoort
 • honden zijn gechipt
 • Voortdurende toegang tot de kennis en expertise van die fokker.

Achtertuin hondenfokker

Het is duidelijk dat de rasechte hondenfokker de crème de la crème is in de wereld van de hondenfokkerij. Maar wat is een achtertuinfokker?

Een achtertuinfokker gaat over het algemeen in honden fokken om twee redenen: hun teefje werd per ongeluk gedekt door een reu, of ze willen wat extra geld verdienen.

Dit type fokker zal niet noodzakelijkerwijs hun honden schaden, hoewel hun pure gebrek aan kennis per ongeluk schade kan veroorzaken.

Je kunt er vrij zeker van zijn dat een achtertuinfokker geen officiële registratie bij de AKC heeft.

Het is ook onwaarschijnlijk dat ze veel of helemaal niets weten over hondengenetica of rasgezondheid.

Ouderhonden zijn niet vooraf getest op genetische gezondheidsproblemen of temperament problemen. Het kunnen zelfs geen rasechte Jack Russells zijn (zelfs als de puppy’s er uitzien en de fokker je vertelt dat ze rasecht zijn).

Er zijn veel onbekende variabelen betrokken bij de aanschaf van een Jack Russell van dit type casual of toevallige hondenfokker.

Dus je zult echt niet in staat zijn om de kwaliteit van de pup die je mee naar huis neemt te controleren. En misschien betaal je teveel voor een Jack Russel prijs

Achtertuin hondenfokkers opereren vaak vanuit hun auto, haviken puppy’s op lokale rommelmarkten of supermarkten. Ze kunnen ook werken met lokale dierenwinkels, hoewel dit meestal meer het doel is van puppymolens.

Puppy molen / Import fokker

De puppymolen is een belangrijke reden waarom zoveel honden elk jaar in opvangcentra belanden of worden geëuthanaseerd. Eén onderzoeksinstantie stelt dat er op dit moment alleen al in de VS wel 10.000 puppymolens kunnen zijn!

Er zijn slechts één reden voor puppymolens om geld te verdienen.

Daarom is hun bedrijfsmodel eenvoudig: geef zo min mogelijk uit om zoveel mogelijk te verdienen, terwijl je onder de lokale radar vliegt om te voorkomen dat je wordt opgefokt met dierenmishandeling.

Daartoe importeren sommige puppymolens nu puppy’s die in andere landen zijn gefokt om een lager profiel te behouden.

Deze puppy’s kunnen minder kosten dan een rasechte hondenfokker of zelfs een achtertuinfokker zal kosten, maar de winstmarge op elke Jack Russell puppy is waarschijnlijk veel hoger.

Reddingsschuilplaats

Niet iedereen zal de financiële middelen hebben om een rasechte Jack Russell puppy van een gerenommeerde fokker te kopen. Voor sommige mensen is het ook belangrijk om andere redenen om te adopteren in plaats van te winkelen.

Hier is de kans groter dat je een volwassen Jack Russell (van elke grootte) vindt in plaats van een Jack Russell puppy, maar dit kan ook zijn eigen voordelen bieden, zoals het kunnen overslaan van kinderziektes en huistraining!

De typische adoptiekosten variëren van gratis tot € 600 of meer. Zoek altijd naar een reddingsorganisatie die een geregistreerde liefdadigheidsinstelling is en investeert adoptiekosten opnieuw in de organisatie.

Jack Russel prijs: Wat kost een Jack Russell puppy?

Laten we nu eens nader kijken naar welke gerenommeerde (rasechte) hondenfokkers kosten voor rasechte Jack Russell puppies.

U betaalt het meest voor een Jack Russell-puppy van de ‘show’-kwaliteit met fokrechten. Het duurste is een puppy van showkwaliteit zonder fokrechten (‘beperkte AKC-registratie’).

De meest betaalbare Jack Russell puppy van elke grootte van een rasechte hondenfokker zal de puppy met de kwaliteit “huisdier” zijn.

Deze puppy heeft misschien niet de ideale vachtkleur of conformatie (uiterlijk) om te concurreren in de showring. Maar ze zullen een geweldig voorbeeld zijn van een rasechte Jack Russel prijs hond op alle andere manieren (temperament, atletiek, …).

Andere redenen waarom een fokker meer of minder in rekening kan brengen, kunnen de vraag, het geslacht, de maat, het temperament, de vachtkleur, de prijs van de afkomst / ouderhond en de eigen kosten van de fokker zijn.

Dit betekent dat een Jack Russell prijs zit tussen € 550 en € 1500 per puppy.

Hopelijk maakt het nu veel logischer uit waarom gerenommeerde raszuivere Jack Russell fokkers puppyprijzen bepalen zoals ze doen!

Zijn er andere kosten met een Jack Russell puppy?

Als u van plan bent om een Jack Russell puppy aan uw gezin toe te voegen, vergeet dan niet dat het prijskaartje op die kostbare bundel van bont slechts één aspect van het puppybudget is!

Naast de jack russel prijs van uw puppy, moet u extra benodigdheden kopen om u klaar te maken om uw nieuwe pelsbaby thuis te verwelkomen.

Hier zijn enkele typische “nieuwe puppy’s” die veel nieuwe Jack Russell-eigenaren rapporteren:

 • Puppyvoer: € 40 per maand
 • Eten / water kommen: € 25
 • Leiband / kraag / ID-tag: € 40
 • Castratie: € 100-200
 • Puppyschool: € 100 per cursus
 • Microchippen: € 45
 • Puppy bench thuis: € 75
 • Puppy reiskrat: € 45
 • Puppybed: € 60
 • Puppyspeelgoed, traktaties en kinderziektes: € 50
 • Huisdier ziektekostenverzekering: € 15 per maand
 • Preventieve vlo / teken / hartworm: € 15 per maand
 • Verzorgingsbenodigdheden (thuis): € 75
 • Afspraken verzorgen (Salon): € 60-80 per bezoek

Sommige hiervan zijn (gelukkig) eenmalige of zeldzame aankopen, en sommige zullen doorgaan gedurende de 10 tot 18 jaar van het leven van je Jack Russell. (Lees hier meer over de levensverwachting van een Jack Russell)

Als je ten minste € 100 per maand kunt budgetteren voor uitgaven tijdens het eerste jaar van je Jack Russell-leven, geeft dit je een beetje extra voor het geval er onverwachte veterinaire zorg opduikt.

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Jack russell.

Jack Russell – Annie

Image001

 

Jack Russell – Pumba de Virton

Pumba 1 an 🥰😍💝

°8/9/2022

Jack russell – Fientje

Alles goed met ons Fientje

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Jack Russel: Aloxe

Jack russel feedback
Jack russel opinions
Aloxe est bien arrivée à la maison

Jack russel reviews
Jack russel owner opinions
Jack russel pet reviews
Elle mange beaucoup mieux et est très joueuse.

Jack russel puppy experiences
Jack russel purchase experience
Jack russel aloxe
ALOXE A BIEN GRANDI


Jack Russel: Kobe’tje

Hallo. In mei 2005 kwamen we bij jullie terecht voor ons ‘woefke’.  Gisteren met veel spijt in ons hart afscheid genomen van Kobe’tje geboren op 1 april 2005.  Hij heeft een fantastisch leven gehad, alles wat hij wou, en zeker zijn beweging… nooit ziek geweest…geen operaties. Maar hij was gewoon op. Al wat doof en weinig kracht meer dus hebben we samen besloten hem te laten rusten.  Het was meer overleven geworden dan leven en dat verdiende hij niet.  Wou jullie toch even laten weten wat een fantastisch hondje we door jullie in ons leven hebben gekregen
Jack russel kobe'tje opinions

Tara – Jack Russell Terriër

Bonsoir,

Des news de la petite… Tout se passe toujours très bien

Bonne soirée

Jack Russell – Tara

Bonjour,

Acceptée par la toute la meute ? . Tout se passe à merveille.

Bon weekend,

Jack Russell – TARA

 1. TARA
 2. TARA 1


Jack Russell, Zuma

Voor jullie ook fijne feestdagen grtjs van ons en een pootje en een lekke van zuma

 

Zuma, Jack Russell, geboren 1/4/2017

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Jack russell

Lees meer over de op onze blog.