Een cockapoo puppy in huis halen! Wat moet je weten?

Je bent op zoek naar een cockapoo puppy, maar je weet niet wat je te wachten staat? Lees ons artikel en kom meer te weten over dit ras!

Een designer hond

Een Cockapoo is een kruising tussen een Engelse Cocker Spaniël en een Poedel. In sommige gevallen wordt de Amerikaanse Cocker Spaniël gebruikt voor kruisingen.

In tegenstelling tot de andere designer hondenrassen, is de Cockapoo een oude kruising die populair is sinds 1960.

Hoewel de ACK de Cockapoos nog niet erkent als een echt ras, worden ze beschouwd als een gekruiste hond. In feite heeft Mary D. Foley in 1988 de Amerikaanse Cockapoo Club opgericht om dit prachtige ras te behouden.

Cockapoo puppy
Cockapoo puppy

Voordelen

 • De Cockapoo is een zeer trainbare hond en een ideale keuze voor beginnende hondenbezitters.
 • Ze verharen niet of weinig.
 • Cockapoo puppy’s zijn gemakkelijk te trainen en ze zijn een zeer snelle leerling in vergelijking met andere rassen.
 • Afhankelijk van zijn persoonlijkheid, zijn sommige cockapoo puppy’s actiever dan de anderen, en sommigen geven er de voorkeur aan om gewoon de hele dag met u te knuffelen.
 • Met de juiste training zijn cockapoo puppy’s heel snel zindelijk.
 • In vergelijking met andere rassen en kruisingen van vergelijkbare grootte, zijn Cockapoos honden die zich beter aanpassen aan een nieuw huis.
 • Deze honden zijn vrij rustig en blaffen niet veel. Ze kunnen een waarschuwing geven als iemand hun territorium nadert.
 • Cockapoos zijn een zeer accepterend ras en zijn blij met zowel kinderen als oudere leden van het gezin.
 • U zult ook merken dat ze goed overweg kunnen met de meeste andere dieren, waaronder andere honden, konijnen en katten.
 • Cockapoos hebben een lange levensduur.

Nadelen

 • Ondanks dat het weinig verharende honden zijn, hebben Cockapoos veel verzorging nodig.
 • Zoals bij alle kruisingen is er geen garantie dat een Cockapoo de gewenste eigenschappen van de Cocker spaniël of poedel zal erven.
 • Cockapoos kunnen lijden aan verlatingsangst, net als elk ander ras.
 • Oorontstekingen: Cockapoos hebben zogenaamde hangende oren die moeten worden schoongemaakt om de ophoping van was te voorkomen.

Leuke weetjes

 • Cockapoos zijn uitstekende therapiehonden voor mensen die lijden aan depressie.
 • In tegenstelling tot veel andere hondenrassen laten ze geen huidschilfers en geurtjes achter op meubels en andere huishoudelijke voorwerpen.

Uiterlijk

De vacht van de Cockapoo is recht of gekruld, maar het is nooit kinky. Hij heeft een enkele, lange vacht die voorkomt in een breed scala van kleuren en patronen, waaronder zwart, wit, rood, bruin, sable, tan, blonder, en een combinatie van kleuren en patronen.

De Cockapoo wordt ongeveer 36 – 38 cm groot en hebben een gewicht tussen 5,4 en 11 kilogram.

Dit ras heeft een levensduur van ongeveer 12 tot 15 jaar, wat typisch is voor zijn grootte, maar lang in vergelijking met andere rassen. De Amerikaanse Cockapoo club gelooft dat dit ras tot 18 jaar kan worden.

1cockapoo reu 4792 2
Cockapoo puppy

Verzorging

De Cockapoo erft misschien meer kwaliteiten van de ene ouder dan van de andere.

Zij, die de vacht van de poedel sterk delen, zullen niet verharen. Dit geeft hen de hypoallergene eigenschap en daarom zal eenmaal per week borstelen nodig zijn.

Cockapoos, die een soortgelijke vacht hebben als de Cocker spaniël, zullen niet hypoallergeen zijn. Ze zullen ook meer verharen dan honden met een gekrulde vacht, dus houd hier rekening mee. Zachte borstelharen zijn ideaal voor dit type vacht.

Baden moet niet vaak gebeuren; 2 tot 3 keer op een jaar is voldoende. Het is raadzaam de vacht eerst te borstelen, want klitten zijn aanzienlijk moeilijker te verwijderen als ze vochtig zijn.

Controleer en reinig hun oren eenmaal per week voorzichtig met wattenbolletjes en een door de dierenarts aanbevolen reinigingsmiddel.

Vijl hun nagels om wanneer nodig.

Wat is de prijs voor een Cockapoo puppy?

De prijs voor een Cockapoo puppy begint vanaf 2000 euro en kan oplopen tot 3500 euro.

De prijs kan variëren afhankelijk van de kwaliteit van de hond, de afkomst, de locatie en de kwaliteit van de fokker.

Beweging & trainbaarheid

Vanwege zijn bescheiden energieniveau is een fysieke activiteit, zoals apporteren of een wandeling in het park, voldoende om in zijn bewegingsbehoefte te voorzien en overgewicht te voorkomen. U kunt deze tijd ook gebruiken om een band met uw cockapoo puppy op te bouwen door in de achtertuin te spelen.

Puzzelspeelgoed zal ook helpen om het denkvermogen van uw hond te stimuleren.

Cockapoo puppy’s kunnen al vanaf 8 weken worden getraind en hoe eerder ze beginnen, hoe gemakkelijker het zal zijn. Ze doen het fantastisch om commando’s te accepteren vanwege hun hoge intelligentie en verlangen om hun baasjes te behagen.

Positieve versterkingstechnieken zoals voedselbeloningen, lofprijzingen en aangename speeltijd moeten worden gebruikt om een cockapoo puppy met succes op te voeden.

 Ze kunnen ook uw toon en emoties oppikken, dus wees voorzichtig met hoe u zich uitdrukt, want dat kan ook hun stemming beïnvloeden.

Behendigheidstraining is een geweldige gelegenheid om tijd met uw hond door te brengen en tegelijkertijd deel te nemen aan een leuke sport.

Cockapoo teef 4975 2
Cockapoo puppy

Intelligentie

De Cocker spaniël en poedel zijn twee van de slimste hondenrassen die er zijn, dus een Cockapoo is een zeer intelligente hond.

Ze vervelen zich echter sneller dan andere rassen vanwege hun intellect. Het is dus belangrijk om de geest van deze kleine hybride voortdurend bezig te houden. Zo niet, verwacht dan wat negatief gedrag.

Zijn Cockapoos goede zwemmers?

Cockapoos zijn van nature zwemmers en weten zich heel goed te oriënteren in het water.

De reden waarom dit ras graag zwemt, is hun mix van de rassen poedel en Cocker spaniëls. Sommige Cockapoos hebben dezelfde zwemvliezen als de poedels, en dit geeft deze honden een voordeel bij het zwemmen.

Vriendelijkheid van de cockapoo

Ze staan bekend als opmerkelijke gezinsdieren dankzij hun speelse, vriendelijke en zachtaardige aard. Door hun grootte en tolerantie zijn ze ideaal rond kleinere kinderen.

Cockapoos kunnen heel goed opschieten met andere honden. Ze kunnen ook samenleven met andere dieren, zelfs met katten.

De Cockapoo pup zal moeten worden gesocialiseerd rond mensen die hij niet kent om angst te voorkomen. Als ze goed gesocialiseerd zijn, zullen Cockapoos zich op hun gemak voelen bij vreemden. Als hun eigenaar besluit om vreemden in huis uit te nodigen, zal de Cockapoo hen met plezier begroeten en bevrienden.

Cockapoo reu 2595 1
Cockapoo puppy

Hun aanpassingsvermogen

Cockapoos staan bekend om hun vermogen zich aan te passen aan hun omgeving. Deze kan zowel in een appartement als in een huis met een achtertuin leven.

Cockapoos kunnen een geweldige eerste hond zijn, zolang ze een toegewijde training en de juiste verzorging krijgen, zoals ervoor zorgen dat ze veel socialisatie en beweging krijgen.

Dit ras blaft zelden, waardoor ze een geweldige metgezel zijn als u in een appartement met geluidsbeperkingen woont. Hoewel sommige honden kunnen blaffen als ze benaderd worden door vreemden of zich vervelen, kan dit vermeden worden met een goede training.

Cockapoos gedijen goed als ze bij hun familie zijn, en als ze zich alleen of verlaten voelen, kunnen ze verlatingsangst ervaren. Dit kan leiden tot schadelijk gedrag zoals overmatig blaffen en kauwen, maar met een goede opvoeding kan de pup ook alleen blijven.

Is een Cockapoo een goede waakhond?

Cockapoos zijn vriendelijke honden en zullen niet bepaald zoals een traditionele waakhond mensen bang maken.

Hun persoonlijkheid en temperament lenen zich niet goed voor beschermen en aanvallen.

Hoewel ze misschien geen probleem hebben om de familie te verwittigen dat er iemand aan de deur of buiten staat. Ze zullen eerder vriendschap sluiten met de persoon die het gezin beschermt.

Marcel 6
Cockapoo volwassen

Gezondheidsproblemen:

Hoewel hybride honden, zoals Cockapoos, over het algemeen gezonder zijn dan raszuivere honden, zijn ze gevoelig voor bepaalde erfelijke ziekten en gezondheidsproblemen.

Cataract, patella luxatie, heupdysplasie, allergieën en leverziekten kunnen mogelijks voorkomen bij Cockapoos.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Cockapoo.

Cockapoo – Billie

Onderwerp: Anniversaire BillieBonjour,

Voici un petit récapitulatif de la journée d’anniversaire de Billie 🙂

Bonne journée !

S. R. – La Hulpe

Hathi x Marcel
° 14/11/2022

Cockapoo: Jazzie Happy 1 🦴🐾🐶

Bonjour 

Notre chiot a effectivement 1 aujourd’hui. Nous sommes très heureux et surtout très chanceux d avoir Jazzie, une petite chien aussi câline que joueuse. Elle est vive, intelligente et pleine de vie, une vraie bouffée d amour dans notre quotidien. 

Belle journée

Romy & Sébastien

 

°14/9/2022
Jo x Marcel

R5r8b41ynn6s3zkh2fj7ww3ljbl71v0kwxw3f5nq11w khw1gc tc3ggxhlw1 zgmx3z8msmw1 rv81 yr87n1s4kbj4w1

Cockapoo -België

Bedankt voor de verjaardagswensen  

Verzonden vanaf mijn Stoomstrijkijzer-2.

Patrick Simoens


Marcel x Jo

°14/9/2022

 

R5r8b41ynn6s3zkh2fdspw3jhxbm1n4jp4w3bqr5c1w k cw1gdnzd3dhwrfw3c848j1s2cnnw1n52dg1 yr87n1s4kbj4w1

Cockapoo – Zwitserland

Dear Marleen,

 

A big thank you from 🐕.

 

He is doing fine (of course still learning) and we are very happy, having him as a family member. 

 

Best wishes,

Patricia and Thomas

Cockapoo – Seamus

Bonjour et merci pour ce rappel 🙂

Seamus va très bien 🙂

Et nous aussi !!!!

Meilleurs sentiments,

Robert

Cockapoo – Houdini

Hoi hoi,

Houdini is ondertussen een weekje bij ons.  Hij is het al helemaal gewoon, en loopt de hele tijd achter Yoshi aan (onze Shiba Inu). 

Als Houdini druk doet (lees: wakker is) zien we Yoshi soms denken van “Moest dit nu echt?”, maar we zorgen er voor dat de 2 honden genoeg “me-time” krijgen.

Maar Houdini is dus echt wel een schatje.  De eerste dag nog heel bang en voorzichtig, geen halve meter uit onze buurt durven gaan, maar nu is hij helemaal thuis.  Regen of geen regen, hij loopt door het luikje naar buiten en terug naar binnen wanneer hij er zin in heeft, hij kan even alleen zijn zonder te panikeren, hij huppelt met behulp van een trapje zetel in en uit.  Betekent niet dat hij niet aanhankelijk is hoor, integendeel, het blijft een schaduw die rond je danst als je in huis rondwandelt.  Als je even stil staat of op een stoel gaat zitten ligt hij dadelijk tussen je voeten, en als je in de zetel gaat zitten ligt hij op je schoot of in je nek 😊.  Hij heeft onze harten gestolen, en de harten van iedereen die hem al gezien heeft.

Hieronder wat foto’s…

Groetjes,

Nancy

Cockapoo – F1B

We are very happy with our experience at Woefkesranch. You welcomed us
into the kennel with beautiful hospitality. You were very knowledgeable
about all of your dog breeds and helped us select a dog that was suited for
our wants an needs. Our communication together was excellent, and whenever
we had questions you answered them very thoroughly and quickly. We
appreciate your expertise and your kindness showed throughout the process.Thank you.

Mandy and Élise

Cockapoo – Baziel – Gijzegem, België

Ik ben Baziel, een cockapoo van 1 jaar. Mijn baasjes hebben me geadopteerd juist voor kerstmis 2022. Maar ze konden me al vanals ik bij mijn vorige baasjes ging. Mijn vorige baasje was verliefd op me en kocht me bij de Woefkesranch International rashondenkwekerij. Maar had niet verwacht dat ik zo groot ging worden. Ook heb ik last van verlatingsangst. Mijn bazinnetje nu is elke dag thuis dus dat is VEEL leuker. En ik zie mijn vorige baasjes nog elke dag.
 

Baziel is geboren op 25/03/2022
Cookie Mini x Marcel

Cockapoo – Basiel – Dendermonde, België

Dag Marleen,

Het lukt me niet om foto’s van Basiel up te loaden, dus ik stuur ze via deze weg. Hij is inmiddels een kilo aangekomen. Een droom van een puppy. 😍

Groet
Mikaela

Judy x Marcel

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Cockapoo

Lees meer over de op onze blog.