Kan je je Engelse Cocker Spaniël alleen laten?

Voor de meeste mensen die een Engelse Cocker spaniël hebben, is het niet mogelijk om elk uur van de dag bij hun huisdier te zijn.

Niemand van ons houdt ervan om zijn huisdier achter te laten, maar het is belangrijk dat je hond toch alleen kan zijn.

Daarom moet je je pup van jongs af trainen om gewend te zijn aan het alleen zijn.

Dus kan een Engelse Cocker alleen gelaten worden? Ja, dat kan hij. Maar je moet hem dit gewoon maken door hem de juiste opvoeding te geven. Maak je pup direct gewoon dat er niet altijd iemand in zijn buurt kan zijn.

Training voor je Engelse Cocker alleen te laten

Als je geen hond met verlatingsangst wil, moet je hem vanaf dat hij puppy is gewend maken aan het alleen zijn.

Dit houdt in dat je hem gewoon een tijdje alleen laat en kijkt of dat hij het goed gedaan heeft.

Wat je hond gewoon is, beschouwd hij als normaal. Ben je toch even langer bij hem, dan vind hij dat leuk. Ben je een week weg, dan zal hij dat minder leuk vinden als gewoon. Net hetzelfde als een rot verwent kind die nooit blij is omdat hij altijd maar meer nodig heeft om gelukkig te zijn.

Engelse Cocker Spaniël
Engelse Cocker puppy

Je kunt het jezelf makkelijk maken of iets moeilijker. Werken met een bench is de makkelijkste manier.

Met een bench

Als je je Engelse Cocker aan het alleen zijn gewoon wilt laten worden, kan een bench een heel belangrijk hulpmiddel zijn.

Het principe is eigenlijk simpel, je maakt je puppy vanaf het begin gewoon aan de realiteit. Dit houdt in dat je hem vanaf dag 1 of 2 een tijdje alleen laat.

Je kunt de tijd eventueel opbouwen, maar de meeste honden kunnen gerust een 8 uur alleen zijn vanaf het begin.

Het is dan wel belangrijk dat je hem in de bench opsluit, anders zal je huis vol uitwerpselen en vernielt meubilair liggen.

Als je dan ‘s avonds terug van je werk komt, is je eerste taak je hond uitlaten en mee bezig zijn. Want hij moet zijn beweging hebben, en wees gerust bewegen zal hij dan ;).

Zonder bench

Zonder bench gaat het juist hetzelfde, alleen zal je moeten opletten dat hij niets stuk doet.

Daarom is het aanbevolen om te starten met een korte tijd alleen te zijn, of je hond in een kleiner deel van je woonkamer op te sluiten.

Als je dit niet doet, zorg dan dat je begint met je hond maximum een half uur alleen te laten en dit maximaal een uur per keer op te bouwen.

Veelgestelde vragen

Mag ik mijn Engelse Cocker spaniël alleen laten als ik de hele dag op het werk ben?

Ja, zolang je de hond uitlaat net voor je vertrekt en net na je terug bent. Voor een pup laat je hem beter niet langer dan 8 uur alleen.

Hoe lang kan een Engelse Cocker spaniël ‘s nachts alleen gelaten worden?

De hele nacht. Een puppy zal nog niet zindelijk zijn dus zul je moeten schoonmaken in de ochtend. Laat het eerst uit voor zijn ochtend plasje als je wakker bent.

Hoe lang kan een Engelse Cocker spaniël alleen in de auto blijven?

Als het koud weer is, zou ik zeggen max 15 minuten met een venster op een kier. Bij warmer weer maximum 5 tot 10 minuten met het venster op een kier.

Klik op deze link voor reviews van onze klanten over dit ras.

Wilt u meer weten over de Engelse Cocker Spaniël? Klik dan op deze link en ontdek onze andere Engelse Cocker Spaniël artikels.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Engelse Cocker.