Je hond eet uitwerpselen en je bent daardoor een beetje gefrustreerd en bezorgd geraakt. Wel, je bent niet alleen. Coprofagie is een belangrijke zorg voor het gedrag van honden van alle leeftijden, maten en rassen. Een hond kan zijn eigen ontlasting opeten, meestal alleen als hij thuis is, of op zoek zijn naar ontlasting van andere honden of dieren als hij buiten is. In sommige gevallen proberen honden kattenuitwerpselen te eten. 

Hoewel dit geen ongewoon gedrag is, moet het zeker worden aangepakt. Niet alleen kan een hond ziek worden van het eten van ontlasting, in sommige gevallen wijst dit op een onderliggend probleem dat moet worden opgelost.

Hier zullen we alles behandelen wat u moet weten als uw puppy of hond uitwerpselen eet, inclusief hoe u dit kunt voorkomen.

Kan een hond ziek worden van het eten van ontlasting?

Afhankelijk van of een hond de zijne of die van een ander dier eet, zijn er gezondheidsrisico’s:

Zijn eigen ontlasting opeten: kan leiden tot maag- en / of darmklachten, kan wijzen op een gebrek aan goede voeding (wat op zichzelf kan leiden tot problemen op zowel korte als lange termijn), en elke hond die wordt behandeld voor wormen kan opnieuw infecteren zichzelf via eieren gevonden in de ontlasting tijdens het proces van ‘vergieten’. 

Uitwerpselen van andere honden eten: er zijn veel parasieten en ziekten die kunnen worden verspreid als een hond de uitwerpselen van een andere hond eet. Topzorgen zijn wormen (rondwormen, zweepwormen, lintwormen, haakwormen) en ziekten waaronder Campylobacter, coronavirus, cryptosporidiosis, giardiasis, parvovirus en salmonella.

Kattenpoep eten: een hond kan wormen oplopen van een kat, als ze wormen heeft en zelfs als ze voor hen wordt behandeld, via eieren die in ontlasting worden gevonden tijdens het proces van ‘vergieten’. Bovendien zijn 3 ziekten die een hond meestal oploopt door het eten van kattenuitwerpselen clostridium, salmonella en Campylobacter.

Mogelijke redenen waarom een hond uitwerpselen eet

De redenen voor coprofagie vallen in 3 categorieën: gezondheid, voeding en gedrag.

1. Gezondheid

Er zijn verschillende ziekten die coprofagie als een van de symptomen hebben; voor de meeste van deze aandoeningen zullen er echter andere, veel meer uitgesproken symptomen zijn. Dat gezegd hebbende, is het altijd verstandig om het volgende uit te sluiten, als een van deze vermoed wordt. Gezondheidstoestand waarin coprofagie aanwezig kan zijn, is niet beperkt tot:

2. Voedingswaarde

Dit draait om vullers, dit zijn ‘lege’ ingrediënten die bedoeld zijn om hondenvoer op te vullen (vaak gebruikt als een kostenbesparende tactiek door de fabrikanten van goedkope, inferieure hondenvoeding). Vulstoffen zijn onder andere maïs, maïszemelen, soja, tarwe, rompen, kaf, sommige ‘maaltijden’, bijproducten, bepaalde haver, molenruns en meer.

Als een hond 1 kop superieur gezond voedsel eet, ontvangt hij de voordelen (brandstof en voedingsstoffen) van 1 kop voedsel. 
Als een hond 1 kopje inferieur voedsel met vulstoffen eet, is hij eerst vol (hij heeft technisch gezien 1 kopje voedsel ingenomen) en krijgt hij wat brandstof en voedingsstoffen, maar ook veel ingrediënten die het lichaam niet kan werkwijze. Een groot deel van de vulstoffen zal door het lichaam gaan en biedt niets.

Dus dat 1 kopje was eigenlijk slechts 3/4 kopje of minder. Hoewel het voldoende lijkt te eten, kan een hond veel koolhydraten, gezonde vetten, eiwitten en een breed scala aan vitamines en mineralen missen. Als dit van toepassing is op uw hond, kan dit ertoe leiden dat uw hond op zoek gaat naar een andere voedselbron. En de uitwerpselen van een hond kunnen een verleidelijke voedselbron zijn; als het voedsel vulstoffen bevatte, waren veel daarvan zelfs niet verteerd door het lichaam; er zijn voedselbits (zij het van lage waarde) gemengd in de ontlasting. 
Bovendien is er een theorie dat een vitamine-B-tekort kan leiden tot coprofagie, hoewel ook andere vitamines of mineralen worden vermoed.

3. Gedrag

Dit bevat: 

Opmerking: hoewel sommige bronnen beweren dat het feitelijk is, is er geen bewijs dat een hond uitwerpselen eet als gevolg van het ‘verbergen’ van een ongeluk. Er is ook geen bewijs dat coprofagie een voortzetting is van puppygedrag, omdat jonge pups hun eigen ontlasting niet eten. 

Hoe u kunt voorkomen dat uw hond uitwerpselen eet

Rekening houdend met de bovengenoemde oorzaken, zijn er 3 belangrijke dingen die kunnen helpen:

# 1 Bied vullervrije, goed afgeronde maaltijden en snacks van topkwaliteit.  Vermijd brokken met maïs, tarwe, soja, rompen, kaf en andere vulstoffen. Zorg ervoor dat voedsel alle vitamines en mineralen bevat. 

Een van de absoluut beste brokken is Edgard Cooper. Dit is gewoon een van de beste merken zonder additieven, geen synthetische conserveermiddelen en top ingrediënten. De originele formule heeft een basis van kalkoen en kip. Er is ook een Ocean-recept met een basis van witvis, haring, zalm en menhaden, een recept voor vrij wild met een basis van eend en lam, en zelfs een recept met verminderd vetgehalte. Met deze zijn er ook uitstekende niveaus van omega en antioxidanten. 

Er zijn verschillende goede keuzes voor snacks. Houd in gedachten, droog is het beste voor snacks tussen de maaltijden en taai / vochtig is het beste voor beloning.

Voor droge traktaties om je hond tussen de maaltijden door te brengen, zijn pensstaafjes geweldig. Deze voldoen aan dezelfde normen voor het hebben van alleen gezonde ingrediënten. Deze zijn knapperig aan de buitenkant en hebben echt merg aan de binnenkant. Er is zowel rundvlees als kalkoen. Voor trainingstraktaties zijn deze snoepjes fantastisch. Omdat het belangrijk is dat je hond trainingsbeloningen extra lekker vindt, zijn er enkele geweldige keuzes: kip & lam, kip & hertenvlees, rundvlees & kalkoen, kalkoen & eend, en lam & zalm.

# 2 Beperk het vermogen om uitwerpselen te eten. Er zijn verschillende dingen die u kunt doen:
In uw tuin / buiten:

Alleen thuis: 
Werk aan een stimulerende omgeving. Merk op dat deze stappen ook kunnen helpen bij verlatingsangst. 

# 3 Probeer een afschrikmiddel of hulpmiddel. 
Het waarborgen van optionele voeding en het beperken van toegang moet uw belangrijkste focus zijn, omdat slechts enkele afschrikmiddelen werken, en voor degenen die dat doen, werken ze niet voor alle honden over de hele linie. Wat voor de ene hond kan werken, werkt misschien helemaal niet voor de andere. Bovendien kan een tolerantie worden opgebouwd; wat nu goed werkt, kan later zijn effectiviteit verliezen, wat na verloop van tijd een wijziging van methoden kan vereisen. Laten we daarom eens kijken waar we je tijd niet mee moeten verspillen en welke het proberen waard zijn: 

Gebruik niet:

X – Hete saus. Het idee hiervan is om naar een nieuwe stapel poep te sluipen en het hier overheen te motregenen; later, wanneer uw hond langskomt om de ontlasting te inspecteren, zal de hete saus zijn mond verbranden, wat zorgt voor een zo onaangename ervaring dat er geen toekomstige pogingen zullen zijn. Deze methode lost geen onderliggende problemen op en helpt niet als een hond zijn ontlasting opeet wanneer hij alleen thuis is. Bovendien kan hete saus echte brandwonden aan de mond veroorzaken, maagklachten veroorzaken en een hond laten schrikken, waardoor dit onethisch is. 

X – Elk supplement of hulpmiddel met MSG (mononatriumglutamaat). Dit kan kleine tot ernstige allergische reacties veroorzaken. Het is opgenomen in VEEL coprofagie supplementen en zit in veel vleesvermalsers (een huismiddeltje). Lees de ingrediënten op de verpakking van elk supplement dat u wilt gebruiken! 

Wat kan werken:

1) Ananas. Dit bevat bromelaïne, een enzym dat helpt bij de opname van eiwitten en helpt bij de spijsvertering. Meer eiwitabsorptie kan mogelijk de drang om andere voedselbronnen te zoeken verminderen. Er is anekdotisch bewijs dat dit ervoor kan zorgen dat ontlasting slecht smaakt en dus als afschrikmiddel fungeert. Voor een puppy kan gemalen ananas worden gegeven; portie is meestal 2 theelepels per maaltijd. Voor een volwassen hond kunnen stukjes ananas worden gegeven; portiegrootte is 7 tot 8 stuks per maaltijd. 

2) Pompoen. 100% echte pompoen is een geweldig voedsel om bij de hand te houden, omdat het kan helpen bij darmproblemen zoals constipatie of diarree. Omdat het werkt met de spijsvertering, kan het helpen bij de opname van voedingsstoffen, waardoor mogelijk de drang om andere voedselbronnen te zoeken, afneemt. Gebruik alleen echte pompoen, geen ingeblikte pompoentaartvulling. Puppy’s kunnen 1 theelepel per dag hebben en volwassen honden kunnen 4 tot 6 eetlepels per dag hebben. Als je merkt dat de ontlasting van je hond vloeibaar of te stevig is, moet je de pompoen inkorten of stoppen. 

3) Adolph’s vleesvermalser zonder MSG. Dit is een van de weinige vleesvermalsers die geen MSG bevat, maar het bevat wel papin, een eiwitverterend enzym dat is afgeleid van de papajavrucht. Omdat het werkt met de spijsvertering, kan het helpen bij de opname van voedingsstoffen, waardoor mogelijk de drang om andere voedselbronnen te zoeken, afneemt. Bovendien is er anekdotisch bewijs dat dit ervoor zorgt dat ontlasting slecht smaakt en dus als afschrikmiddel fungeert. Dosering is niet ingesteld, omdat dit een off-label gebruik is. We raden niet meer aan dan een hagelslag.

4) Prozympoeder. Als je hond lekker eten heeft, maar nog steeds ontlasting eet, wil je dit soort supplement overwegen, omdat het puppy’s en honden kan helpen die moeite hebben met het opnemen van voedingsstoffen. Het kan ook helpen bij problemen zoals losse ontlasting. Meer opname van voedingsstoffen kan de drang om andere voedselbronnen te zoeken mogelijk verminderen. Lees de etikettering voor doseerinstructies. Hiervoor is Trophy Prozyme Powder  een goede keuze; het is 100% natuurlijk en afkomstig van planten. 

Hond eet poep

5) Onbenullige mond. Dit is een supplement dat is ontworpen om prima te smaken, maar ervoor zorgt dat ontlasting vreselijk smaakt. Het is alleen effectief voor sommige honden en kan het proberen waard zijn; hoewel, Onbenullige Mond vrij lage reviews heeft met slechts een handvol van de eigenaars worden voldaan. Vanaf het moment van dit schrijven is er geen MSG en ingrediënten zijn biergist, cayennepeper, biotine, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, niacinamide, ijzer en koper. Portiegrootte is 1 stuk per 10 pond. 

Hoe een hond te stoppen om kattenuitwerpselen te eten

Naast het volgen van de eerdere aanbevelingen, zoals ervoor zorgen dat uw hond op een hoogwaardige brok staat en dingen heeft om bezig te blijven, zijn er enkele dingen die u kunt doen. Een daarvan is om de kattenbak buiten het bereik van je hond te houden. Veel eigenaren kiezen de bovenkant van de wasmachine. De andere is om te overwegen een kattenbak met een hoes te kopen die voorkomt dat uw hond er toegang toe heeft.

Een laatste woord

Hoewel veel honden hun eigen uitwerpselen of die van een ander dier eten, is coprofagie iets wat niet mag worden genegeerd. Uw hond kan ziek worden en het wijst vaak op de noodzaak om iets te veranderen met betrekking tot de verzorging van uw puppy of hond.

Bron van afbeelding