Yorkshire terriër pups kopen – Professioneel Belgisch York fokker

Een miniatuurhond met enorme ambities, een formidabel dier in een klein lichaam – dit alles gaat over de Yorkshire Terriër. Ondanks hun bescheiden omvang zijn ze intern zo groot en formidabel als grote hondenrassen. Yorks zijn onafhankelijk en schandalig, terwijl ze zich tegelijkertijd onderscheiden door ontwikkeld intellect en hard werken.

Het is onmogelijk te geloven dat het Yorkshire-ras werd gefokt om op knaagdieren te jagen. Het doel van hun fokkerij was het verwijderen van ratten plagen in het Verenigd Koninkrijk. Dat wil zeggen, deze schattige kinderen zijn ontworpen om werknemers te helpen in de strijd tegen knaagdieren. Maar al snel raakten ze geïnteresseerd in de hogere samenleving als huisdieren. Ondanks het feit dat ze terriërs zijn, hebben ze zich bewezen als kleine schoothondjes.

Eigenschappen Yorkshire terriër

Gevoeligheden

Stevigheid4 out of 5 stars
Verzorging nodig4 out of 5 stars
Haarverlies2 out of 5 stars
Verdraagt warmte2 out of 5 stars
Verdraagt koude2 out of 5 stars

Opvoeding

Jachtinstinct2 out of 5 stars
Onafhankelijk3 out of 5 stars
Neiging om te blaffen3 out of 5 stars
Vriendelijk tegenover vreemden2 out of 5 stars
Nood aan mentale uitdaging4 out of 5 stars
Nood aan beweging5 out of 5 stars

Ras eigenschappen

Schofthoogte15-20 cm
Gewicht3,2 kg
Levensverwachting14-15 jaar

Geschiedenis van de Yorkshire terriër

De Yorkshire Terriër maakt de indruk een zeer moderne, zelfs modieuze hond te zijn. Daarom is het moeilijk voorstelbaar dat deze hond al meer dan een eeuw oud is. Als men hem vergelijkt met de gemiddelde Terriër, die toch wordt verondersteld het wild onder de grond te volgen, dan wordt de vraag actueel of de Yorkshire Terriër echt in deze groep thuishoort. Dat is echter wel degelijk het geval. Deze langharige ‘playboy’ onder de Terriërs blijkt namelijk een burgerlijke tegenhanger en afstammeling te zijn van de Terriërs die als ongedierte- of roofwildverdelger aan de kost kwamen. Zijn voorouders volgden het wild onder de grond of spoorden op het boerenerf de ratten op. De Yorkshire Terriër verschuilt onder zijn fraaie uiterlijk dan ook nog veel van deze kwaliteiten. Hoe hij van begeleider op de jacht en van scharrelaar op het boerenerf in de deftige salons van wereldsteden terecht is gekomen, heeft alles met de ontstaansgeschiedenis van dit ras te maken.

De Yorkshire Terriër dankt zijn ontstaan aan de verhuizing van textielarbeiders uit Glasgow en omstreken naar het graafschap Yorkshire in Noordoost-Engeland. Dat gebeurde in het begin van de 19e eeuw. Het betrof hier over het algemeen zeer arme Schotten die bezeten waren van de jacht, of beter gezegd van allerlei vormen van stroperij. Vanwege de vaak mensonterende omstandigheden waaronder deze mensen moesten leven, kwam hun passie goed van pas. Op die manier wisten zij in ieder geval nog wat eiwitrijk voedsel in de wacht te slepen. Zowel voor de jacht als voor het stroperswerk zijn lenige en moedige honden nodig. Men gaat ervan uit dat het overheersende type stropershondje uit die dagen veel moet hebben weg gehad van de Skye Terriër. De honden van de textielarbeiders uit Glasgow hadden alleen vaak een lange, rechte en zachte vacht in plaats van de lange, rechte en stugge vacht van de Skye Terriër. Deze honden kwamen vrij algemeen in Glasgow en omgeving voor, en werden de Clydesdale Terriër, Paisley Terriër of ook wel Silky Skye Terriër genoemd. De fokkers van de Skye Terriër troffen dergelijke zacht behaarde honden weleens in de nesten van hun ras aan, maar vonden dat maar niets. Zij waren van mening dat deze honden, die bovendien geen ondervacht hadden, moesten worden afgemaakt. Toch bestonden er wel degelijk liefhebbers voor de Clydesdale Terriër, vooral in de buurt van het dal van de Clyde (vandaar de naam). Deze Terriër had niet alleen een afwijkende vachtstructuur, maar ook een afwijkende vachtkleur. De vacht was van achterhoofdsknobbel tot aan de staartwortel staalblauw, zonder bruine, lichte of donkere haren. Het hoofd, de benen en de voeten moesten van een heldere kleur tan zijn, zonder grijze, donkere of roetkleurige vlekken.

De Clydesdale Terriër was heel adellijk, maar veel stoerder en robuuster van bouw dan de latere Yorkshire Terriër. In 1884 werd er in Glasgow zelfs een rasclub voor de Clydesdale Terriër opgericht, maar die ging al snel ter ziele. Vier jaar later volgde de oprichting van de Paisley Terriër Club onder de vleugels van de Kennel Club. Ook deze hondjes behoorden voornamelijk toe aan wevers, net zoals die van de emigranten in Yorkshire. Toen de handweefmachines van de mensen thuis echter werden vervangen door mechanische weefmachines in fabrieken, werd ook de band van de wevers met deze hondjes verbroken en verdween het ras. Van sommige Paisley’s is trouwens nog bekend dat het enorme rattenvangers waren.

De textielarbeiders uit Glasgow namen hun ClydesdaIe Terriërs mee naar Yorkshire. Deze kleine, maar tamelijk lange en zware honden werden daar gekruist met lokale Terriërvariëteiten. Daaronder bevonden zich de Skye Terriër, de Dandie Dinmont Terriër, de Manchester Terriër (toen nog niet opgedeeld in een normale en een toyvariëteit, de latere Engelse Toy Terriër) en kleine varianten van de beroemde Old English Broken Haired (Black and Tan) Terriër. Het resultaat van een en ander was een veel kleinere, maar hoogbenige en licht gebouwde Terriër, de directe voorloper van de Yorkshire Terriër. Deze uiterst alerte hond was snel onder de grond en fel op het wild. Een bijkomend voordeel was dat hij zo’n klein formaat had, dat hij goed in een zak kon worden verborgen als de stroper op heterdaad werd betrapt. Het was dus een ideale hond voor de Schotse emigranten.

Het enige wat nog aan deze nieuwe creatie ontbrak, was een overdadig lange vacht. Nu brachten Britse zeelieden van hun reizen naar onder andere de Middellandse Zee allerlei bezienswaardigheden mee, ook Maltezertjes. Men neemt aan dat de Yorkshire Terriër is ontstaan uit kruisingen tussen de kleine stropersterriër en de Maltezer. Deze kleine, moedige, rustige en trouwe hond bleef niet lang alleen in handen van de wevers. Hij oefende blijkbaar zo veel aantrekkingskracht uit, dat ook de gegoede burgerij zich meester maakte van hem. De oorspronkelijke fokkers deden daarbij zulke goede zaken, dat zij speciale foklijnen voor het ras gingen opzetten. Daardoor kreeg het zijn moderne, homogene vorm. De Yorkshire Terriër maakte vervolgens ook zijn opwachting op hondententoonstellingen. Dat gebeurde eerst in de categorie van niet-erkende terriërrassen, maar vanaf 1886 in eigen klassen. In dat jaar werd de Yorkshire Terriër namelijk officieel door de Kennel Club erkend. De oprichting van een Yorkshire Terriër Club volgde spoedig, maar het duurde tot 1898 voordat er een officiële standaard werd vastgesteld. Deze relatief lange fase zonder stamboom heeft het ras echter niet geschaad, want het was al heel lang zeer homogeen en de eigenschappen waren goed vastgelegd. Zoals ook in de latere standaard lag de nadruk niet alleen op karakter en type, maar eveneens op vachtkwaliteit en vachtkleur (het feit dat de Clydesdale ook al op kleur werd gefokt, zal daar niet vreemd aan zijn geweest). Bovendien werd de fokkerij begunstigd door het feit dat Mr. Franck Pearse uit Kent al sinds 1874 een stamboek voor dit ras voerde. De Yorkshire bereikte al vóór 1880 het Amerikaanse continent, terwijl hij in het begin van deze eeuw in België en Nederland werd geïmporteerd. Het ras boekte dus snel succes en onderging een overeenkomstige expansie.

Het gevolg van een en ander was dat de Yorkshire Terriër een modehond werd. Tal van fokkerijen wierpen zich op de vermeerdering van het ras zonder de voor een gezonde en verantwoorde fokkerij vereiste doelstellingen in het oog te houden. Ook puppy’s van een twijfelachtige afkomst, met vervalste papieren en vaak niet eens gespeend, werden als Yorkshire Terriër verhandeld. Daarom moet een Yorkshire Terriër ook altijd via de rasclub worden aangeschaft. Het adres daarvan is te achterhalen via de overkoepelende organisatie op kynologisch gebied. Op die manier weet men zeker dat de puppy’s in ieder geval zijn ingeschreven in het stamboek, zijn ingeënt en getatoeëerd, en afkomstig zijn van ouders die aan bepaalde voorwaarden voldoen (bijvoorbeeld een minimaal aantal kwalificaties op tentoonstellingen hebben behaald).

Ras standaard

Algemeen:

Het algemene beeld moet dat van een langharig dameshondje zijn. De vacht hangt volkomen recht en aan beide kanten gelijk naar beneden, met een scheiding van de neus tot aan het eind van de staart. De hond moet zeer compact en goed gevormd zijn. Hij loopt bijzonder opgericht en doet heel gewichtig. Het algemene silhouet laat de aanwezigheid van een krachtig en evenredig lichaam zien.

Hoofd:

Vrij klein en vlak. De schedel is niet te zwaar of te rond, en ook niet te lang van snuit. Een volkomen zwarte neus.

Gebit:

De mond sluit perfect met tanden die zo gaaf mogelijk moeten zijn. Als een hond door een ongeluk een tand heeft verloren, geldt dit niet als een fout indien de kaken even lang zijn.

Oren:

Klein en in de vorm van een V. Staan half of helemaal. Worden niet ver van elkaar gedragen.

Ogen:

Middelmatig groot. Donker en levendig, met een scherpe, schrandere uitdrukking. Zo geplaatst dat ze recht vooruitkijken. Ze mogen niet uitpuilen. De randen van de oogleden moeten donker van kleur zijn.

Lichaam:

De romp is zeer compact en voorzien van goede lendenen. De rug is van boven vlak.

Benen:

Volkomen recht.

Staart:

Wordt niet meer ingekort.

Vacht:

Volkomen recht (niet golvend). Glanst als zijde. De haren zelf zijn als fijne zijde. Het haar op het hoofd is lang, terwijl het op de zijkanten van het hoofd nabij de oor aanzet en op de snuit zeer lang is. De oren zijn bedekt met kort haar. Het haar op het lichaam is matig lang. De benen zijn goed bedekt met haar dat op de voorbenen niet hoger reikt dan de elleboog en op de achterbenen niet hoger dan de knie.

Blauw (niet zilverblauw) loopt van het achterhoofd tot de staartaanzet. Er mogen vooral geen rosse, bronskleurige of donkere haren in voorkomen. Het haar op het hoofd is goudbruin (tan). Aan de zijkanten van het hoofd nabij de ooraanzet en op de snuit is het haar dieper goudbruin. Het haar op de borst is rijk helderbruin (tan). Het tan van het hoofd mag zich in geen geval uitstrekken over de nek, terwijl zich tussen het tan geen donker of zwart haar mag bevinden.
Al het tankleurige (roestbruine) haar moet aan de wortel donkerder zijn dan in het midden, waar het nog lichter wordt naar het uiteinde toe.

Voeten:

Zo rond mogelijk. De nagels zijn zwart

Kleur:

Staalblauw met roestbruine tan. Het staalblauw (niet zilverblauw) loopt van het achterhoofd tot de staartaanzet. Er mogen vooral geen rosse, bronskleurige of donkere haren in voorkomen. Het haar op het hoofd is goudbruin (tan). Aan de zijkanten van het hoofd nabij de ooraanzet en op de snuit is het haar dieper goudbruin. Het haar op de borst is rijk helderbruin (tan). Het tan van het hoofd mag zich in geen geval uitstrekken over de nek, terwijl zich tussen het tan geen donker of zwart haar mag bevinden.

Al het tankleurige (roestbruine) haar moet aan de wortel donkerder zijn dan in het midden, waar het nog lichter wordt naar het uiteinde toe.

Karakter en temperament van de Yorkshire Terriër

Ah, Yorkies … de kleine schattige hond die vol is van houding en persoonlijkheid. Ze zijn eigenzinnige en onafhankelijke, sensatiezoekers en knaagdierenjagers. Ze vinden het leuk om de baas te zijn en zijn niet bang om het te laten zien. Als je meerdere grote honden in je huis hebt, en slechts één kleine Yorkie, kan ik bijna garanderen dat jouw Yorkie de baas is over alle andere honden.

Hun gedurfde en zelfverzekerde karakter kan zelfs leiden tot wat koppigheid en “selectief” luisteren. Oh, ze horen je, ze willen gewoon niet nu luisteren. Ze lijken soms hun eigen agenda te hebben en doen alsof niemand hen kan tegenhouden hun taken te volbrengen.

Begrijp me niet verkeerd, Yorkies zijn ongelooflijk intelligent en kunnen worden getraind om veel dingen te doen, zelfs hoe te luisteren ELKE keer dat je een opdracht geeft. Het trainen ervan blijkt echter moeilijker te zijn dan sommige andere rassen vanwege hun luide persoonlijkheid.

Ondanks dat ze een beetje meer houding hebben dan je typische hond, zijn Yorkshire Terriërs een ongelooflijk liefdevol en loyaal ras. 

Naar andere honden of vreemde mensen toe is niet erg sociaal, maar wel trouw aan zijn baasje.

Ze zijn levendig, lief, (over)moedig en waakse hondjes. Zonder een luide blaffer te zijn, is hij een uitstekend waakhondje, wanneer er onraad is, of vreemde personen in de buurt komen.

Zelf beseft hij niet hoe klein hij is. Een York blaft naar honden die groter zijn dan hij. Anderzijds is hij dan weer nieuwsgierig en trekt hij graag de aandacht.

Dit hondje voelt zich opperbest in aanwezigheid van zijn baasje en binnenshuis kan hij zich dan ook heel rustig en braaf gedragen.

Yorkjes vragen een zeer consequente opvoeding. Men moet ze zeer jong bijbrengen wat er van hen verlangd wordt. Hij kan overal mee naartoe, omdat hij ondanks zijn zelfverzekerdheid prima kan worden opgevoed.

Algemeen genomen komt de Yorkshire Terriër goed overeen met kinderen.

Ze zullen ook veel relaxte en ontspannen momenten hebben en zijn zeker niet 24/7 energiek. De meesten zullen uren op je schoot liggen als je ze toestaat, en ze zullen je overal in huis volgen. Ze zijn geweldige metgezelhonden en zullen het geweldig vinden om met je mee te gaan waar je ze maar wilt nemen.

Veelgestelde vragen

Hoe hoog wordt een Yorkshire terriër?

Een Yorkshire terriër wordt meestal 15-20 cm schofthoogte.

Wat is het gewicht van een Yorkshire terriër?

Het gewicht van een Yorkie is 3,2 kg. De ene weegt al wat meer, en de andere al wat minder.

Hoe oud wordt een Yorkshire terriër?

Een Yorkshire terriër kan tot 14-15 jaar worden.

Levensomstandigheden van de Yorkshire Terriër

De Yorkshire terriër kan gemakkelijk op een appartement gehouden kan worden. Dit kleine hondje heeft niet per se een tuin nodig, een korte wandeling is meer als voldoende. De Yorkshire Terriër is gek op spelen en bezit een bijna onuitputtelijke energie.

Verzorging van de Yorkshire Terriër

Dit ras moet elke dag gekamd en geborsteld worden om knopen te voorkomen. Als u hier geen voldoende tijd voor heeft, kan u de Yorkshire ook in een trimsalon laten kortknippen, 3 à 4 maal per jaar.
De Yorkshire Terriër is een hond die geen haar verliest. Ook kan uw Yorkshire 1 à 2 maal per maand wassen en vergeet hierbij niet de oren te reinigen.
De pony kan met het alom bekende strikje op zijn hoofd vastgezet. Het haar op zijn rug wordt in een midden scheiding gekamd. Wil men van zijn huisdier een showhond maken dan vereist dit speciale verzorging waarbij het regelmatig laten toiletteren en het zetten van de beroemde papillotten hoort.

Of je nu gewoon een Yorkshire Terriër in je huis verwelkomt of je kleine jongen of meisje is al een tijdje gevestigd, we zijn blij dat je hier bent om enkele belangrijke verzorgingstips voor Yorkie te lezen. Hoewel het misschien een beetje overweldigend lijkt om na te denken over alles wat nodig is om goed te zorgen voor een toy rashond zoals de Yorkshire Terriër, zul je merken dat als je eenmaal georganiseerd bent en in een schema valt, de dingen vrij soepel kunnen verlopen.

De zorg voor een Yorkie omvat 7 basiselementen: 

 1. Creëer een gedefinieerde ruimte voor uw Yorkie om hun tijd door te brengen wanneer u geen toezicht kunt houden, weg van huis bent en ‘s nachts slaapt. 
 2. Bied goed uitgebalanceerde gezonde maaltijden en snacks aan en zorg voor voldoende waterinname. 
 3. Verzorg je Yorkie regelmatig; dit omvat baden, borstelen, vachtverzorging, nagelafsnijdsels en tandheelkundige zorg thuis.
 4. Help je Yorkie om aan de dagelijkse trainingsvereisten te voldoen en deel te nemen aan leuke en gezonde activiteiten met je kleine man of meisje. 
 5. Neem voorzorgsmaatregelen om uw Yorkshire Terriër te beschermen tegen problemen die vaak van invloed zijn op honden van toyrassen. 
 6. Zorg voor bepaalde zorgelementen met verschillende intervallen (dagelijks, wekelijks, maandelijks) op basis van de benodigde Yorkie’s; dit omvat pootbescherming, verzorgingsaanpassingen, vlooien- en tekenafstotende middelen en meer. 
 7. Neem maatregelen om fysiek en emotioneel welzijn te waarborgen; dit omvat jaarlijkse gezondheid controles bij de dierenarts, het aanpakken van problemen zoals verlatingsangst en het samen doorbrengen van elkaars tijd.

Meer verzorgingstips

Oorsprong van de Yorkshire Terriër

Het ras is slechts 100 jaar oud. De Yorkshire Terriër, stamt uit het begin van de 19e eeuw. Het waren mijnwerkers, uit de streek van West Riding in Engeland, die een kleine rattenverdelger zochten, die niet te groot was om in hun vestzak te kunnen stoppen. Deze mijnwerkers kruisten ‘black and tan terriërs’ met Paisleys, met Clyesdales, en ook nog met de Skye en de Dandie Dinmont Terriër.
Aanvankelijk, was de Yorkshire Terriër een veel grotere hond dan die wij vandaag zien, maar door de kleinste individuen selectief te kweken, werd de hond geleidelijk aan verkleind in de loop der jaren.

De prijzen van de Yorkshire Terriër pupjes kan u hier terugvinden!

Relevante Rassen

Beschikbare Yorkshire terriër puppy’s

Mails van onze Yorkshire klanten

Hieronder vindt u de laatste mails van tevreden klanten die bij ons een Yorkshire terriër gekocht hebben. U kunt ook alle mails leven over de Yorkshire terriër.

 • Yorkshire Terrier – Daldo

  Hier een foto van onze Daldo 1 week en 2 dagen weg van haar mama   Het bericht Yorkshire Terrier – Daldo verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • York – Boomer

  Bedankt Marleen,   hij heeft al goed gegeten, deels uit m’n hand en deels uit z’n potje. Al veel geknuffeld en op zoektocht geweest en ook al eens op de doek pipi gedaan. Ook reageert hij al goed op z’n naam, kijkt dan naar mij, z’n staartje begint dan erg te wiebelen, grappig om zien.   Het bericht York – Boomer verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • Yorkshire Terriër – Kito

  BesteIn bijlage een filmpje van onze Kito. Alles gaat zeer goed. Hij is nu 4,5 maand en begonnen met tandjes wisselen. Op de puppyschool heeft hij al vanalles geleerd. Hij staat zijn mannetje tussen de grote puppy rassen. Grappig om te zien dat hij slimmer is dan herders,labradors of huskys Nog bedankt voor dit geweldig Het bericht Yorkshire Terriër – Kito verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • Yorkshire Terriër

  Beste Langs deze weg willen we jullie nog eens bedanken voor onze aankoop van de puppy half augustus. Graag bezorgen we jullie deze twee afbeeldingen van zijn eerste uitstap naar de Belgische kust. Zijn aanpassing bij ons thuis is bijzonder goed gegaan, spelen en knuffelen daar geniet hij van! De uitdaging momenteel is vooral het laten Het bericht Yorkshire Terriër verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • Kamiel – Yorkshire Terriër

  Hey, Kamiel is een hele speelse pup,echt flink,slaapt goed door. Speelt veel met onze andere hondjes. Grts Het bericht Kamiel – Yorkshire Terriër verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

Bekijk 1 van onze nestjes (archief)

York puppy’s Woefkesranch

zoekwoorden

yorkshire terrier
yorkshire terrier particulier
yorkshire terrier pups
yorkshire terrier mini
yorkshire terrier met stamboom te koop
yorkshire terrier te koop
yorkshire terrier fokkers belgie
yorkshire terrier kopen
yorkshire terrier asiel
yorkshire terrier pups te koop particulier
yorkshire terrier pups met stamboom
yorkshire terrier adopteren
yorkshire terrier herplaatsen
yorkshire terrier zoekt baas
yorkshire terrier nadelen
yorkshire terrier biewer
yorkshire terrier karakter
yorkshire terrier fokker
yorkshire terrier gewicht
royal canin yorkshire terrier 7 5 kg
yorkshire terrier knuffel
yorkshire terrier mini te koop
yorkshire terrier vacht
yorkshire terrier pup kopen
yorkshire terrier te koop belgie
yorkshire terrier puppy te koop
yorkshire terrier kennel
yorkshire terrier fokker nederland
yorkshire terrier prijs
yorkshire terrier ter adoptie
yorkshire terrier maltezer pups
dierenasiel met yorkshire terrier
yorkshire terrier club belgie
yorkshire terrier blaffen
yorkshire terrier knippen
yorkshire terrier belgie
yorkshire terrier kortharig
yorkshire terrier trimmen
yorkshire terrier kleuren
wat kost een yorkshire terrier
yorkshire terrier trimschema
yorkshire terrier vriendenclub
yorkshire terrier allergie
yorkshire terrier kruising
yorkshire terrier gedrag
yorkshire terrier marktplaats
yorkshire terrier groot
yorkshire terrier club
hoe groot wordt een yorkshire terrier
yorkshire terrier met hangende oren
hoe oud wordt een yorkshire terrier
yorkshire terrier black and tan
yorkshire terrier eigenschappen
yorkshire terrier en chihuahua
yorkshire terrier te koop marktplaats
yorkshire terrier opvoeden
yorkshire terrier hond
yorkshire terrier x maltezer
yorkshire terrier voeding
yorkshire terrier rasvereniging
yorkshire terrier leeftijd
yorkshire terrier soest
yorkshire terrier lang haar
yorkshire terrier zwart
yorkshire terrier nl
yorkshire terrier met stamboom
yorkshire terrier verharen
wanneer is een yorkshire terrier uitgegroeid
hoe oud kan een yorkshire terrier worden
yorkshire terrier 5 maanden
yorkshire terrier wit
yorkshire terrier alleen thuis
yorkshire terrier gezocht
yorkshire terrier biro
yorkshire terrier dekreu
yorkshire terrier 5 weeks pregnant
yorkshire terrier 5 pounds
yorkshire terrier x jack russell
yorkshire terrier ocean pearl
yorkshire terrier for sale puppies
yorkshire terrier als jagdhund
yorkshire terrier diamond painting
yorkshire terrier junior royal canin
yorkshire terrier black
yorkshire terrier rescue yorkshire
yorkshire terrier ursprung
yorkshire terrier kopen belgie
yorkshire terrier fotos
wanneer is yorkshire terrier volwassen
yorkshire terrier lifespan 17 – 20 y (healthy)
wie alt werden yorkshire terrier
yorkshire terrier yavru sahiplenme
yorkshire terrier 8 months old
yorkshire terrier welpen kaufen
yorkshire en yorkshire terrier
yorkshire terrier 5 months old
yorkshire terrier que comen
ähnlich wie yorkshire terrier
yorkshire terrier 6 weeks pregnant
yorkshire terrier york pub
yorkshire terrier eten
yorkshire terrier mix
yorkshire terrier als zweithund
yorkshire terrier x shih tzu
yorkshire terrier toy
yorkshire terrier haaruitval
yorkshire terrier vs cavalier king charles
yorkshire terrier 6 weeks old
yorkshire terrier 4 weeks old
como educar al yorkshire terrier
yorkshire terrier nero
is yorkshire terrier hair
yorkshire terrier 16 years old
yorkshire terrier jasje
yorkshire terrier 6 years
is a yorkshire terrier puppies
yorkshire terrier 0 numara
yorkshire terrier nederland
yorkshire terrier forum
yorkshire terrier life expectancy
yorkshire terrier puppies 8 weeks old
yorkshire terrier 3 months
yorkshire terrier usposobienie
yorkshire terrier history
yorkshire terrier dog
yorkshire terrier 5 monate gewicht
yorkshire terrier 2 years old
yorkshire terrier 4 monate gewicht
yorkshire terrier als haustier
are yorkshire terrier
yorkshire terrier royal canin
hoe duur is een yorkshire terrier
yorkshire terrier 3 weeks old
yorkshire terrier vachtverzorging
wat eten yorkshire terrier
yorkshire terrier 101
yorkshire terrier for sale ireland
yorkshire terrier agenda 2020
yorkshire terrier 10 weeks old
yorkshire terrier youtube
yorkshire terrier pups prijs
yorkshire terrier quiz
yorkshire terrier hoe vaak uitlaten
yorkshire terrier 2 kg
yorkshire terrier 3d model
yorkshire terrier vs maltese
yorkshire terrier x poodle
yorkshire terrier 0 numara kaç kilo
yorkshire terrier 8 weeks old
yorkshire terrier rassen
yorkshire terrier york
hoe oud wordt yorkshire terrier
how much is yorkshire terrier puppy
yorkshire terrier info
yorkshire terrier colors
yorkshire terrier for rescue
yorkshire terrier 0 numara ücretsiz
yorkshire terrier 12 weeks old
yorkshire terrier ras
yorkshire terrier x pomeranian
yorkshire terrier qualities
hoe yorkshire terrier trimmen
yorkshire terrier ratten
yorkshire terrier 101 dogs
yorkshire terrier yorkshire
yorkshire terrier stamboom
yorkshire terrier uppfödare
wat kost een biewer yorkshire terrier
yorkshire terrier jack russell
yorkshire terrier hilfe
yorkshire terrier al
yorkshire terrier puppies yorkshire
yorkshire terrier 3d print
yorkshire terrier quito
yorkshire terrier 6 years old
wie viele yorkshire terrier rassen gibt es
wat eet een yorkshire terrier
yorkshire terrier quotes
yorkshire terrier 9 jahre
perro parecido al yorkshire terrier
yorkshire terrier 9 weeks
yorkshire terrier quanto custa
yorkshire terrier 0 numara satılık
yorkshire terrier x jack russell puppies
yorkshire terrier white
yorkshire terrier vs chihuahua
yorkshire terrier 2 meses peso
wie oft yorkshire terrier schneiden
yorkshire terrier geschiedenis
yorkshire terrier en venta
waar komt de yorkshire terrier van oorsprong vandaan
yorkshire terrier jack russell cross
yorkshire terrier vs pomeranian
yorkshire terrier 4 kg
yorkshire terrier voer
yorkshire terrier asian style
wie lange yorkshire terrier alleine lassen
yorkshire terrier 0 numara boyutları
yorkshire terrier en adopcion
yorkshire terrier 7 months old
yorkshire terrier 3 numara
yorkshire terrier x chihuahua
yorkshire terrier 4 meses peso
yorkshire terrier 3d
yorkshire terrier 6 kilos
yorkshire terrier 6 meses
is yorkshire terrier dog
yorkshire terrier 9 weeks old
yorkshire terrier in not
yorkshire terrier 7 meses
yorkshire terrier do adopcji
yorkshire terrier urn
yorkshire terrier 8 pounds
yorkshire terrier 1 year old
how big is yorkshire terrier
yorkshire terrier uit asiel
yorkshire terrier yavru
yorkshire terrier 2 numara
yorkshire terrier 8 kg
yorkshire terrier 4 years old
is yorkshire terrier hypoallergenic
yorkshire terrier 7 kg
yorkshire terrier 0 numara fiyatları
yorkshire terrier vs silky
yorkshire terrier 9 months
yorkshire terrier zwart wit
raza parecida al yorkshire terrier
yorkshire terrier wiki
yorkshire terrier cartoon
yorkshire terrier 5 kg
yorkshire terrier information
yorkshire terrier for
yorkshire terrier for adoption
yorkshire terrier 7 years
2 kg yorkshire terrier
wie alt yorkshire terrier
yorkshire terrier en yorkie
yorkshire terrier dolnośląskie
yorkshire terrier 8 years old
yorkshire terrier 2 months old
yorkshire terrier jack russell mix
yorkshire terrier 4 meses
yorkshire terrier informatii
yorkshire terrier 9 years old
yorkshire terrier en bogota
yorkshire terrier 9 month old
yorkshire terrier 3 meses peso
yorkshire terrier 0
yorkshire terrier show
wat kost een yorkshire terrier met stamboom
wie oft yorkshire terrier baden
yorkshire terrier size
yorkshire terrier 8 weeks
yorkshire terrier 7 years old
yorkshire terrier 999.md
yorkshire terrier height
yorkshire terrier 5 years old
yorkshire terrier names
are yorkie terrier
yorkshire terrier 3 months old
yorkshire terrier wassen
yorkshire terrier 0 numara izmir
yorkshire terrier 5 weeks
yorkshire terrier 911
yorkshire terrier 3 meses
yorkshire terrier in asiel
yorkshire terrier ziektes
yorkshire terrier long hair
yorkshire terrier silhouette
yorkshire terrier zindelijk maken
yorkshire terrier yorkie mix
yorkshire terrier als therapiehund
hoe groot is een yorkshire terrier
yorkshire terrier uk
yorkshire terrier vs lhasa apso
yorkshire terrier 3 kg
yorkshire terrier waar te koop
wie oft yorkshire terrier füttern
yorkshire terrier 7 weeks old
yorkshire terrier en bichon frise
yorkshire terrier 6 months old
yorkshire terrier reu of teef
yorkshire terrier 4 kilos
yorkshire terrier 2020 calendar
yorkshire terrier 0 numara özellikleri
yorkshire terrier 6 kg
teacup yorkshire terrier
yorkshire terrier in india price
yorkshire terrier 2 meses
yorkshire terrier gratis
yorkshire terrier 6 monate alt
yorkshire terrier for sale
wat kost een yorkshire terrier pup
yorkshire terrier ervaringen
yorkshire terrier ucretsiz sahiplendirme
yorkshire terrier 4 months old
yorkshire terrier 5 meses
yorkshire terrier welpen 8 wochen alt
yorkshire terrier als familienhund
razas similares al yorkshire terrier
yorkshire terrier hoe oud
yorkshire terrier 7 kilos
yorkshire terrier puppy
yorkshire terrier welpen
yorkshire terrier eleveur
yorkshire terrier model
yorkshire terrier foto
yorkshire terrier corgi mix
yorkshire terrier 999
yorkshire terrier 2019 national dog show
maltezer vs yorkshire terrier
yorkshire terrier vs silky terrier
yorkshire terrier competition
yorkshire terrier illustration
yorkshire terrier slippers
yorkshire terrier que puede comer
yorkshire terrier average weight
yorkshire terrier in not facebook
yorkshire terrier puppies 6 weeks old
yorkshire terrier wie alt werden sie
yorkshire terrier choco
yorkshire terrier beeldjes
yorkshire terrier 1 mes
hoe knip je een yorkshire terrier
yorkshire terrier haken
yorkshire terrier zoekt nieuwe thuis
yorkshire terrier gifts
yorkshire terrier en
yorkshire terrier remegés
yorkshire terrier ter adoptie in nederland
yorkshire terrier cena
yorkshire terrier olx
yorkshire terrier castration
yorkshire terrier bree
yorkshire terrier jellemzői
yorkshire terrier jeuk
yorkshire terrier mini karakter
yorkshire terrier do kupienia
yorkshire terrier original
wie viele yorkshire terrier gibt es
yorkshire terrier ohren rasieren
yorkshire terrier world war 2
yorkshire terrier allergies
yorkshire terrier familie
yorkshire terrier lange beine
yorkshire terrier uitlaten
yorkshire terrier iq
yorkshire terrier 2
yorkshire terrier vs cairn terrier
yorkshire terrier l
yorkshire terrier lamp
yorkshire terrier x
yorkshire terrier shampoo
yorkshire terrier zooplus
yorkshire terrier x biewer
yorkshire terrier grijs
yorkshire terrier netherlands
yorkshire terrier aggressive
yorkshire terrier 5 lbs
yorkshire terrier
yorkshire terrier pup fokker
yorkshire terrier 1 numara
yorkshire terrier gold
yorkshire terrier 4 months
yorkshire terrier queretaro
yorkshire terrier nestjes
yorkshire terrier en katten
yorkshire terrier scheldewindeke
yorkshire terrier names and meanings
yorkshire terrier intelligence ranking
yorkshire terrier christmas sweater
yorkshire terrier family
royal canin yorkshire terrier 7 5
yorkshire terrier te koop particulier
yorkshire terrier de vanzare
yorkshire terrier 4 months weight
yorkshire terrier qiymeti
yorkshire terrier review
yorkshire terrier how many puppies
yorkshire terrier barking
yorkshire terrier weight
yorkshire terrier facts
yorkshire terrier jellemző betegségei
yorkshire terrier verzorging vacht
yorkshire terrier hashtags
yorkshire terrier geschoren
yorkshire terrier in clothes
yorkshire terrier zelf knippen
yorkshire terrier barcelona
yorkshire terrier do oddania
yorkshire terrier z rodowodem
yorkshire terrier x pitbull
yorkshire terrier las palmas
yorkshire terrier oren
yorkshire terrier eye problems
yorkshire terrier of america
yorkshire terrier emoji
yorkshire terrier vs toy poodle
yorkshire terrier lifespan
yorkshire terrier joggen
yorkshire terrier zu kaufen
yorkshire terrier erfelijke aandoeningen
yorkshire terrier shop
yorkshire terrier royal canin food
yorkshire terrier trimsalon
yorkshire terrier eet slecht
yorkshire terrier kweker
yorkshire terrier video
wat kost een mini yorkshire terrier
yorkshire terrier nu lasa par
yorkshire terrier oldest
yorkshire terrier ring
yorkshire terrier 100 years ago
yorkshire terrier fokker alkmaar
yorkshire terrier olx romania
yorkshire terrier de 8 kilos
is yorkshire terrier a good dog
yorkshire terrier uk buy
yorkshire terrier wandelen
yorkshire terrier oberhausen
yorkshire terrier white and brown
yorkshire terrier soorten
yorkshire terrier opiniones
yorkshire terrier 0 numara sahibinden
yorkshire terrier iphone 7 case
yorkshire terrier 8 tygodniowy
yorkshire terrier dimensions
yorkshire terrier dierenasiel
yorkshire terrier adoption
yorkshire terrier uiterlijke kenmerken
yorkshire terrier erkende fokker
yorkshire terrier journal
yorkshire terrier 100 euro
is yorkshire terrier snub nosed
yorkshire terrier namen
yorkshire terrier qualzucht
yorkshire terrier in apartment
yorkshire terrier hair