Yorkshire terriër pups kopen – Professioneel Belgisch York fokker

Yorkshire puppy’s te koop. Een miniatuurhondje met enorme ambities, een formidabel dier in een klein lichaam. Zo kun j de Yorkshire terriër omschrijven. Ondanks hun bescheiden omvang zijn ze intern zo groot en formidabel als grote hondenrassen. Yorkshire terriers zijn onafhankelijk en schandalig, terwijl ze zich tegelijkertijd onderscheiden door ontwikkeld intellect en hard werken.

yorkshire terrier pup te koop

Yorkshire terriër in het kort

De Yorkshire terriër is een hondenras dat afkomstig is uit het noorden van Engeland. Meer specifiek de streek van het graafschap Yorkshire. Vermoedelijk is het ras ontstaan uit andere kleine rassen. Zoals de maltezer en Dandie Dinmont terriër, om er maar enkele te noemen. De Yorkshire terriër werd oorspronkelijk gefokt om ongedierte te bestrijden. De mijnschachten in Noord-Engeland zaten namelijk vol met ratten en muizen. Oorspronkelijk was het ras iets groter dan nu. Maar, omdat de trend was om een kleinere hond te hebben zijn fokkers de York kleiner beginnen fokken.
Meer info over de Yorkshire terriër geschiedenis.

Vandaag is de Yorkshire terriër vooral een vriendelijk, maar pittig schoothondje. Ze zijn wel redelijk klein, maar ze zijn erg energiek en temperamentvol. De hondjes hebben veel aandacht nodig van hun baasje. Maar ze zullen ook veel liefde terug geven.

york pups te koop

Opvoeding

De meeste Yorkies zijn makkelijk op te voeden, omdat ze snel leren. Probeer de oefeningen wat af te wisselen, kwestie dat ze niet verveld raken.

Ze passen hun goed aan op een appartement. Ze hebben niet enorm veel nood aan beweging zoals bvb een Siberische Husky. Maar dat betekent niet dat ze niet houden van een wandeling. Elk hond heeft de behoefte om eens lekker kunnen rond te rennen, dat is ook zo bij dit ras.

dog 4147150

Karakter

Yorkshire terriërs zijn vriendelijk n aantrekkelijke honden. Het ras is intelligent en levendig. Ze hebben een duidelijk terriër mentaliteit. Ze zijn vrijmoedig en extroverte gezelschapsdieren. Vlot in omgang met hun huisgenoten en kinderen en zeer nieuwsgierig van aard.

Ze zijn geschikt als waakhond. Ze zullen een aardig stukje blaffen bij bezoek.

york 4157583 1920

Vacht en verzorging

De vachtkleur is goudbruin met donker staalgrijs. De puppy’s zijn zwart met goudbruin, maar dit verandert als ze ouder worden.

De Yorkshire Terriër heeft erg veel verzorging nodig. De lange en zijdezachte vacht moet dagelijks gekamd worden. Wie dit niet zelf wilt doen kan regelmatig een trimsalon bezoeken om de haren korter te houden. De meeste mensen gaan geregeld met hun York naar het trimsalon, tenzij je wil mee doen aan tentoonstellingen. Als je toch de vacht lang wilt houden, kan je de haren voor de ogen weghouden met een strikje of elastiekje.

yorkshire terrier pups

Raskenmerken

Yorkshire terriërs worden niet zo groot. De schofthoogte kan wel uiteenlopend zijn. Maar meestal is die tussen 17 en 25 cm.

Het gewicht ligt tussen 1 en 4 kilo. Het ras is dus ideaal om overal mee te nemen.

Uiterlijk: compact, evenwichtig lichaam, vrij, stuwend gangwerk

Vacht: zeer lang, zijdeachtig, glanzend, glad.

Kleur: goudbruin met staalgrijs of black and tan

Hoofd: nogal klein en vlak, met korte snuit. Middelgrote donkere ogen. Kleine staande, v-vormige oren.

Eigenschappen Yorkshire terriër

Een Yorkshire terriër heeft een schofthoogte tussen 15 en 25 cm als hij volwassen is.

Vroeger woog een Yorkshire terriër ongeveer 6 kg. Door de grotere vraag achter kleinere Yorkies zijn ze het ras kleiner beginnen fokken. Momenteel zijn er ook Yorken van ongeveer 3 kg.

Een gemiddelde leeftijdsverwachting voor een Yorkshire terriër is tussen 13 en 15 jaar.

Beschikbare Yorkshire terriër puppy’s

Ras standaard

Het algemene beeld moet dat van een langharig dameshondje zijn. De vacht hangt volkomen recht en aan beide kanten gelijk naar beneden, met een scheiding van de neus tot aan het eind van de staart. De hond moet zeer compact en goed gevormd zijn. Hij loopt bijzonder opgericht en doet heel gewichtig. Het algemene silhouet laat de aanwezigheid van een krachtig en evenredig lichaam zien.

Vrij klein en vlak. De schedel is niet te zwaar of te rond, en ook niet te lang van snuit. Een volkomen zwarte neus.

De mond sluit perfect met tanden die zo gaaf mogelijk moeten zijn. Als een hond door een ongeluk een tand heeft verloren, geldt dit niet als een fout indien de kaken even lang zijn.

Klein en in de vorm van een V. Staan half of helemaal. Worden niet ver van elkaar gedragen.

Middelmatig groot. Donker en levendig, met een scherpe, schrandere uitdrukking. Zo geplaatst dat ze recht vooruitkijken. Ze mogen niet uitpuilen. De randen van de oogleden moeten donker van kleur zijn.

De romp is zeer compact en voorzien van goede lendenen. De rug is van boven vlak.

Benen moeten volkomen recht zijn. Voeten zo rond mogelijk. De nagels zijn zwart

Wordt niet meer ingekort.

Volkomen recht (niet golvend). Glanst als zijde. De haren zelf zijn als fijne zijde. Het haar op het hoofd is lang, terwijl het op de zijkanten van het hoofd nabij de oor aanzet en op de snuit zeer lang is. De oren zijn bedekt met kort haar. Het haar op het lichaam is matig lang. De benen zijn goed bedekt met haar dat op de voorbenen niet hoger reikt dan de elleboog en op de achterbenen niet hoger dan de knie.

Blauw (niet zilverblauw) loopt van het achterhoofd tot de staartaanzet. Er mogen vooral geen rosse, bronskleurige of donkere haren in voorkomen. Het haar op het hoofd is goudbruin (tan). Aan de zijkanten van het hoofd nabij de ooraanzet en op de snuit is het haar dieper goudbruin. Het haar op de borst is rijk helderbruin (tan). Het tan van het hoofd mag zich in geen geval uitstrekken over de nek, terwijl zich tussen het tan geen donker of zwart haar mag bevinden.
Al het tankleurige (roestbruine) haar moet aan de wortel donkerder zijn dan in het midden, waar het nog lichter wordt naar het uiteinde toe.

Staalblauw met roestbruine tan. Het staalblauw (niet zilverblauw) loopt van het achterhoofd tot de staartaanzet. Er mogen vooral geen rosse, bronskleurige of donkere haren in voorkomen. Het haar op het hoofd is goudbruin (tan). Aan de zijkanten van het hoofd nabij de ooraanzet en op de snuit is het haar dieper goudbruin. Het haar op de borst is rijk helderbruin (tan). Het tan van het hoofd mag zich in geen geval uitstrekken over de nek, terwijl zich tussen het tan geen donker of zwart haar mag bevinden.

Al het tankleurige (roestbruine) haar moet aan de wortel donkerder zijn dan in het midden, waar het nog lichter wordt naar het uiteinde toe.

york pups te koop

Karakter en temperament uitgebreid uitgelegd

Ah, Yorkies … de kleine schattige hond die vol is van houding en persoonlijkheid. Ze zijn eigenzinnige en onafhankelijke, sensatiezoekers en knaagdierenjagers. Ze vinden het leuk om de baas te zijn en zijn niet bang om het te laten zien. Als je meerdere grote honden in je huis hebt, en slechts één kleine Yorkie, kan ik bijna garanderen dat jouw Yorkie de baas is over alle andere honden.

Hun gedurfde en zelfverzekerde karakter kan zelfs leiden tot wat koppigheid en “selectief” luisteren. Oh, ze horen je, ze willen gewoon niet nu luisteren. Ze lijken soms hun eigen agenda te hebben en doen alsof niemand hen kan tegenhouden hun taken te volbrengen.

Begrijp me niet verkeerd, Yorkies zijn ongelooflijk intelligent en kunnen worden getraind om veel dingen te doen, zelfs hoe te luisteren ELKE keer dat je een opdracht geeft. Het trainen ervan blijkt echter moeilijker te zijn dan sommige andere rassen vanwege hun luide persoonlijkheid.

Ondanks dat ze een beetje meer houding hebben dan je typische hond, zijn Yorkshire Terriërs een ongelooflijk liefdevol en loyaal ras. 

Naar andere honden of vreemde mensen toe is niet erg sociaal, maar wel trouw aan zijn baasje.

Dog Doggy Pet York Puppy Eyes  - Kimulechka / Pixabay

Ze zijn levendig, lief, (over)moedig en waakse hondjes. Zonder een luide blaffer te zijn, is hij een uitstekend waakhondje, wanneer er onraad is, of vreemde personen in de buurt komen.

Zelf beseft hij niet hoe klein hij is. Een York blaft naar honden die groter zijn dan hij. Anderzijds is hij dan weer nieuwsgierig en trekt hij graag de aandacht.

Dit hondje voelt zich opperbest in aanwezigheid van zijn baasje en binnenshuis kan hij zich dan ook heel rustig en braaf gedragen.

Yorkjes vragen een zeer consequente opvoeding. Men moet ze zeer jong bijbrengen wat er van hen verlangd wordt. Hij kan overal mee naartoe, omdat hij ondanks zijn zelfverzekerdheid prima kan worden opgevoed.

Algemeen genomen komt de Yorkshire Terriër goed overeen met kinderen.

Ze zullen ook veel relaxte en ontspannen momenten hebben en zijn zeker niet 24/7 energiek. De meesten zullen uren op je schoot liggen als je ze toestaat, en ze zullen je overal in huis volgen. Ze zijn geweldige metgezelhonden en zullen het geweldig vinden om met je mee te gaan waar je ze maar wilt nemen.

Veelgestelde vragen

Hoe hoog wordt een Yorkshire terriër?

Een Yorkshire terriër wordt meestal 15-25 cm schofthoogte.

Wat is het gewicht van een Yorkshire terriër?

Het gewicht van een Yorkie is tussen 3 en 6 kg. De ene weegt al wat meer, en de andere al wat minder.

Hoe oud wordt een Yorkshire terriër?

Een Yorkshire terriër kan tot 13-15 jaar worden.

Wat kost een Yorkshire terriër?

De prijs van een Yorkshire terriër is afhankelijk van de afkomst, kleur, formaat. Een Yorkshire zal tussen € 500 en € 1500 kosten. Wilt u een puppy in België geboren, dan zult u waarschijnlijk eerder aan de hogere kant van die prijsschatting zitten.

Lawn A Little Animals Charming  - Dragon77 / Pixabay

Verzorging van de Yorkshire Terriër

Dit ras moet elke dag gekamd en geborsteld worden om knopen te voorkomen. Als u hier geen voldoende tijd voor heeft, kan u de Yorkshire ook in een trimsalon laten kortknippen, 3 à 4 maal per jaar.
De Yorkshire Terriër is een hond die geen haar verliest. Ook kan uw Yorkshire 1 à 2 maal per maand wassen en vergeet hierbij niet de oren te reinigen.
De pony kan met het alom bekende strikje op zijn hoofd vastgezet. Het haar op zijn rug wordt in een midden scheiding gekamd. Wil men van zijn huisdier een showhond maken dan vereist dit speciale verzorging waarbij het regelmatig laten toiletteren en het zetten van de beroemde papillotten hoort.

Of je nu gewoon een Yorkshire Terriër in je huis verwelkomt of je kleine jongen of meisje is al een tijdje gevestigd, we zijn blij dat je hier bent om enkele belangrijke verzorgingstips voor Yorkie te lezen. Hoewel het misschien een beetje overweldigend lijkt om na te denken over alles wat nodig is om goed te zorgen voor een toy rashond zoals de Yorkshire Terriër, zul je merken dat als je eenmaal georganiseerd bent en in een schema valt, de dingen vrij soepel kunnen verlopen.

De zorg voor een Yorkie omvat 7 basiselementen: 

  1. Creëer een gedefinieerde ruimte voor uw Yorkie om hun tijd door te brengen wanneer u geen toezicht kunt houden, weg van huis bent en ‘s nachts slaapt. 
  2. Bied goed uitgebalanceerde gezonde maaltijden en snacks aan en zorg voor voldoende waterinname. 
  3. Verzorg je Yorkie regelmatig; dit omvat baden, borstelen, vachtverzorging, nagelafsnijdsels en tandheelkundige zorg thuis.
  4. Help je Yorkie om aan de dagelijkse trainingsvereisten te voldoen en deel te nemen aan leuke en gezonde activiteiten met je kleine man of meisje. 
  5. Neem voorzorgsmaatregelen om uw Yorkshire Terriër te beschermen tegen problemen die vaak van invloed zijn op honden van toyrassen. 
  6. Zorg voor bepaalde zorgelementen met verschillende intervallen (dagelijks, wekelijks, maandelijks) op basis van de benodigde Yorkie’s; dit omvat pootbescherming, verzorgingsaanpassingen, vlooien- en tekenafstotende middelen en meer. 
  7. Neem maatregelen om fysiek en emotioneel welzijn te waarborgen; dit omvat jaarlijkse gezondheid controles bij de dierenarts, het aanpakken van problemen zoals verlatingsangst en het samen doorbrengen van elkaars tijd.

Meer verzorgingstips

De prijzen van de Yorkshire Terriër pupjes kan u hier terugvinden!

Mails van onze Yorkshire klanten

Relevante Rassen

Hieronder vindt u de laatste mails van tevreden klanten die bij ons een Yorkshire terriër gekocht hebben. U kunt ook alle mails leven over de Yorkshire terriër.

Bekijk 1 van onze nestjes (archief)

York puppy’s Woefkesranch

Yorkshire terriërs video van het archief