Ga naar inhoud

Yorkshire terrier – Professioneel Belgisch York fokker

Gepubliceerd op januari 19th, 2017

yorkshire terrier : belangrijkste linken van onze site.

Beschikbare yorkshire terriers pups

Mails van onze klanten met onze yorkshire terriers

Vragenlijst voor aanschaf
van een puppy

Thuislevering

Accessoires voor u yorkshire terriers

yorkshire terrier

yorkshire terrier

 

Beschrijving van de Yorkshire Terrier

De Yorkshire terrier of kortweg York is een speelse en lieve gezinshond.
Hij krijgt een zeer lange zijdeachtige vacht. De kleur is grijs met goudbruine tekeningen. De pups hebben meestal nog zwarte haren, maar bij het ouder worden, krijgen ze de grijze kleur.
De yorkshire-eigenschappen overheersen vaak bij kruisingen.

Karakter en temperament van de Yorkshire Terrier

Naar andere honden of vreemde mensen toe is niet erg sociaal, maar wel trouw aan zijn baasje. Ze zijn levendig, lief, (over)moedig en waakse hondjes. Zonder een luide blaffer te zijn, is hij een uitstekend waakhondje, wanneer er onraad is, of vreemde personen in de buurt komen.
Een York wil graag de baas willen spelen. Zelf beseft hij niet hoe klein hij is. Een york blaft naar honden die groter zijn dan hij.
Anderzijds is hij dan weer nieuwsgierig en trekt hij graag de aandacht. Dit hondje voelt zich opperbest in aanwezigheid van zijn baasje en binnenshuis kan hij zich dan ook heel rustig en braaf gedragen.
Yorkjes vragen een zeer consequente opvoeding. Men moet ze zeer jong bijbrengen wat er van hen verlangd wordt.
Hij kan overal mee naartoe, omdat hij ondanks zijn zelfverzekerdheid prima kan worden opgevoed.
Algemeen genomen komt de Yorkshire Terriër goed overeen met kinderen.

Hoogte en gewicht van de Yorkshire Terriër

Hoogte: 15-17 cm
Gewicht: 3,2 kg

Levensomstandigheden van de Yorkshire Terriër

De Yorkshire terriër kan gemakkelijk op een appartement gehouden kan worden. Dit kleine hondje heeft niet per se een tuin nodig, een korte wandeling is meer als voldoende. De Yorkshire Terriër is gek op spelen en bezit een bijna onuitputtelijke energie.

Levensverwachting van de Yorkshire Terriër

14 tot 15 jaar.

Verzorging van de Yorkshire Terriër

Dit rasje moet elke dag gekamd en geborsteld worden om knopen te voorkomen. Als u hier geen voldoende tijd voor heeft, kan u de Yorkshire ook in een trimsalon laten kortknippen, 3 à 4 maal per jaar.
De Yorkshire Terriër is een hond die geen haar verliest. Ook kan uw Yorkshire 1 à 2 maal per maand wassen en vergeet hierbij niet de oren te reinigen.
De pony kan met het alom bekende strikje op zijn hoofd vastgezet. Het haar op zijn rug wordt in een middenscheiding gekamd. Wil men van zijn huisdier een showhond maken dan vereist dit speciale verzorging waarbij het regelmatig laten toiletteren en het zetten van de beroemde papillotten hoort.

Oorsprong van de Yorkshire Terriër

Het ras is slechts 100 jaar oud. De Yorkshire Terriër, stamt uit het begin van de 19e eeuw. Het waren mijnwerkers, uit de streek van West Riding in Engeland, die een kleine rattenverdelger zochten, die niet te groot was om in hun vestzak te kunnen stoppen. Deze mijnwerkers kruisten ‘black and tan terriers’ met Paisleys, met Clyesdales, en ook nog met de Skye en de Dandie Dinmont Terrier.
Aanvankelijk, was de Yorkshire Terriër een veel grotere hond dan die wij vandaag zien, maar door de kleinste individuen selectief te kweken, werd de hond geleidelijk aan verkleind in de loop der jaren.

De prijzen van de Yorkshire Terriër pupjes kan u hier terug vinden!

Relevante Rassen

Mal-chi

Mal-chi

Maltezer

Maltezer

Chihuahua

Yorkshire terrier

Beschikbare Yorkshire terrier puppy’s

 • 7182

  beschikbare puppy

  Gereserveerd

  €450

 • 7227

  beschikbare puppy

  Gereserveerd

  €450

 • 7263

  beschikbare puppy

  Gereserveerd

  €650

 • 7219

  beschikbare puppy

  Gereserveerd

  €650

 • 7854

  beschikbare puppy

  Beschikbaar

  €650

 

 

Mails van onze Yorkshire klanten

Hieronder vind u de laatste mails van tevreden klanten die bij ons een Yorkshire terrier gekocht hebben. U kunt ook alle mails leven over de yorkshire terrier.

 • York -Angel

    Geachte, Met veel pijn in het hart hebben wij ons Angeltje laten inslapen. 15 jaar lang veel plezier en liefde gekregen. Onze kleine bie was altijd opgewekt,  tot nierfalen door ouderdom haar fataal is geworden. Groetjes,   Het bericht York -Angel verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Yorkshire Terrier – Sky

  —– Original Message —– From:“>tania stolk To:“> Sent: Thursday, April 13, 2017 1:49 PM Subject: Re: Puppy opvoedingstips, pup opvoedingtips – Woefkesranch dank je voor de tips 🙂 sky slaapt en eet prima en pipi en kaka doet ze op der doek eerste dag soms een accidentje maar nu gaat op der plaatsje haar pipi […] Het bericht Yorkshire Terrier – Sky verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Yorkshire Terrier – Sam

  hier wat fotos van Sam,hij is nog maar van maandag hier maar hij heeft ons hart al gestolen,hij gaat al flink buiten pipi en kaka doen,eet heel goed ,kan nu al soms heeel koppig zijn,hij is heel speels,slaapt boven bij ons in zen bench,wij zijn blij met onze puppy   Het bericht Yorkshire Terrier – Sam verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • York – Mieke

  > Marleen, Erik, Dries en Wannes, > > Onze oprechte wederwensen voor 2017. > > > Liliane, Wim en natuurlijk Mieke. > > > In bijlage enkele foto’s van onze kleine deugniet Mieke. > > Het bericht York – Mieke verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Yorkshire terrier

  beste Marleen alles verloopt prima met ons hondje grts Het bericht Yorkshire terrier verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 

Bekijk 1 van onze nestjes (archief)

York puppies Woefkesranch

 

 Onze rassen

Tags: