Ga naar inhoud

Yorkshire terrier – Professioneel Belgisch York fokker

Gepubliceerd op

yorkshire terrier : belangrijkste linken van onze site.

Beschikbare yorkshire terriers pups

Mails van onze klanten met onze yorkshire terriers

Vragenlijst voor aanschaf
van een puppy

Thuislevering

Accessoires voor uw yorkshire terriers

yorkshire terrier

yorkshire terrier

Beschrijving van de Yorkshire Terrier

De Yorkshire terrier of kortweg York is een speelse en lieve gezinshond.
Hij krijgt een zeer lange zijdeachtige vacht. De kleur is grijs met goudbruine tekeningen. De pups hebben meestal nog zwarte haren, maar bij het ouder worden, krijgen ze de grijze kleur.
De yorkshire-eigenschappen overheersen vaak bij kruisingen.

Karakter en temperament van de Yorkshire Terrier

Naar andere honden of vreemde mensen toe is niet erg sociaal, maar wel trouw aan zijn baasje. Ze zijn levendig, lief, (over)moedig en waakse hondjes. Zonder een luide blaffer te zijn, is hij een uitstekend waakhondje, wanneer er onraad is, of vreemde personen in de buurt komen.
Een York wil graag de baas willen spelen. Zelf beseft hij niet hoe klein hij is. Een york blaft naar honden die groter zijn dan hij.
Anderzijds is hij dan weer nieuwsgierig en trekt hij graag de aandacht. Dit hondje voelt zich opperbest in aanwezigheid van zijn baasje en binnenshuis kan hij zich dan ook heel rustig en braaf gedragen.
Yorkjes vragen een zeer consequente opvoeding. Men moet ze zeer jong bijbrengen wat er van hen verlangd wordt.
Hij kan overal mee naartoe, omdat hij ondanks zijn zelfverzekerdheid prima kan worden opgevoed.
Algemeen genomen komt de Yorkshire Terriër goed overeen met kinderen.

Hoogte en gewicht van de Yorkshire Terriër

Hoogte: 15-17 cm
Gewicht: 3,2 kg

Levensomstandigheden van de Yorkshire Terriër

De Yorkshire terriër kan gemakkelijk op een appartement gehouden kan worden. Dit kleine hondje heeft niet per se een tuin nodig, een korte wandeling is meer als voldoende. De Yorkshire Terriër is gek op spelen en bezit een bijna onuitputtelijke energie.

Levensverwachting van de Yorkshire Terriër

14 tot 15 jaar.

Verzorging van de Yorkshire Terriër

Dit rasje moet elke dag gekamd en geborsteld worden om knopen te voorkomen. Als u hier geen voldoende tijd voor heeft, kan u de Yorkshire ook in een trimsalon laten kortknippen, 3 à 4 maal per jaar.
De Yorkshire Terriër is een hond die geen haar verliest. Ook kan uw Yorkshire 1 à 2 maal per maand wassen en vergeet hierbij niet de oren te reinigen.
De pony kan met het alom bekende strikje op zijn hoofd vastgezet. Het haar op zijn rug wordt in een middenscheiding gekamd. Wil men van zijn huisdier een showhond maken dan vereist dit speciale verzorging waarbij het regelmatig laten toiletteren en het zetten van de beroemde papillotten hoort.

Oorsprong van de Yorkshire Terriër

Het ras is slechts 100 jaar oud. De Yorkshire Terriër, stamt uit het begin van de 19e eeuw. Het waren mijnwerkers, uit de streek van West Riding in Engeland, die een kleine rattenverdelger zochten, die niet te groot was om in hun vestzak te kunnen stoppen. Deze mijnwerkers kruisten ‘black and tan terriers’ met Paisleys, met Clyesdales, en ook nog met de Skye en de Dandie Dinmont Terrier.
Aanvankelijk, was de Yorkshire Terriër een veel grotere hond dan die wij vandaag zien, maar door de kleinste individuen selectief te kweken, werd de hond geleidelijk aan verkleind in de loop der jaren.

De prijzen van de Yorkshire Terriër pupjes kan u hier terug vinden!

Relevante Rassen

Mal-chi

Mal-chi

Maltezer

Maltezer

Chihuahua

Yorkshire terrier

Beschikbare Yorkshire terrier puppy’s

 

 

Mails van onze Yorkshire klanten

Hieronder vind u de laatste mails van tevreden klanten die bij ons een Yorkshire terrier gekocht hebben. U kunt ook alle mails leven over de yorkshire terrier.

 • Jayran – Yorkshire Terriër

  Dear Wannes, pls. find attached two recent picture of Jayran – smiling for the camera and guardinbg my computer. She became a full family member. We just keep away my son’s girl-friend’s Shih Tsu Inu (unfriendly with any puppy and most other dogs) and my son’s Shepard mix puppy (he is friendly, but just too […]

 • Tommeke – Yorkshire Terriër

  Dank u voor de leuke wensen ! Ons Tommeke is een superleuk hondje, speels, gezond,enorm lief, grote eter…. Samen met zijn broer wordt hier wat afgespeeld ! Het klikt enorm goed tussen die 2. Ik heb jullie service en pupjes al regelmatig kunnen doorgeven aan andere mensen, wij zijn zo tevreden ! Het is een […]

 • tevreden klanten

  Dag Marleen,   In 2008 kocht ik bij jullie al een hondje, een kruising Chihuahua x Yorkshire Terriër. Jammer genoeg is hij gestorven in de zomer van dit jaar en daarom zijn we nu op zoek naar een nieuw hondje om de leegte toch een beetje proberen op te vullen. Het was zo’n slim en […]

 • Yorkshire Terrier – Loulou

  Merci beaucoup pour le rappel . Notre petit Loulou se porte bien . […]

 • Yorkshire Terrier – Luna

  Beste Marleen, Onze puppy heeft de naam Luna gekregen en is heel gelukkig, ze eet heel goed en speelt heel graag met de kinderen. Ze begint zelfs al wat zindelijk te worden. Het is een lieve, vrolijke speelse meid. Vriendelijke groeten Kathleen &nbs […]

Naam
Email
Score
Description

 

Bekijk 1 van onze nestjes (archief)

York puppies Woefkesranch

 

 Onze rassen

Tags: