Yorkshire terriër pups kopen – Professioneel Belgisch York fokker

Yorkshire puppy’s te koop. Een miniatuurhondje met enorme ambities, een formidabel dier in een klein lichaam. Zo kun je de Yorkshire terriër omschrijven. Ondanks hun bescheiden omvang zijn ze intern zo groot als grote hondenrassen. Yorkshire terriërs zijn onafhankelijk en schandalig, terwijl ze zich tegelijkertijd onderscheiden door ontwikkeld intellect en hard werken.

Yorkshire-Terrier-reu-7109-1

Yorkshire terriër in het kort

De Yorkshire terriër is een hondenras dat afkomstig is uit het noorden van Engeland. Meer specifiek de streek van het graafschap Yorkshire. Vermoedelijk is het ras ontstaan uit andere kleine rassen. Zoals de maltezer en Dandie Dinmont terriër, om er maar enkele te noemen. De Yorkshire terriër werd oorspronkelijk gefokt om ongedierte te bestrijden. De mijnschachten in Noord-Engeland zaten namelijk vol met ratten en muizen. Oorspronkelijk was het ras iets groter dan nu. Maar, omdat de trend was om een kleinere hond te hebben zijn fokkers de York kleiner beginnen fokken.
Meer info over de Yorkshire terriër geschiedenis.

Vandaag is de Yorkshire terriër vooral een vriendelijk, maar pittig schoothondje. Ze zijn wel redelijk klein, maar ze zijn erg energiek en temperamentvol. De hondjes hebben veel aandacht nodig van hun baasje. Maar ze zullen ook veel liefde terug geven.

Opvoeding

De meeste Yorkies zijn makkelijk op te voeden, omdat ze snel leren. Probeer de oefeningen wat af te wisselen, kwestie dat ze niet verveld raken.

Ze passen hun goed aan op een appartement. Ze hebben niet enorm veel nood aan beweging zoals bijv. een Siberische Husky. Maar dat betekent niet dat ze niet houden van een wandeling. Elk hond heeft de behoefte om eens lekker kunnen rond te rennen dat is ook zo bij dit ras.

York-teef-3824-2 yorkshire terrier

Karakter

Yorkshire terriërs zijn vriendelijk n aantrekkelijke honden. Het ras is intelligent en levendig. Ze hebben een duidelijk terriër mentaliteit. Ze zijn vrijmoedig en extroverte gezelschapsdieren. Vlot in omgang met hun huisgenoten en kinderen en zeer nieuwsgierig van aard.

Ze zijn geschikt als waakhond. Ze zullen een aardig stukje blaffen bij bezoek.

Vacht en verzorging

De vachtkleur is goudbruin met donker staalgrijs. De puppy’s zijn zwart met goudbruin, maar dit verandert als ze ouder worden.

De Yorkshire Terriër heeft erg veel verzorging nodig. De lange en zijdezachte vacht moet dagelijks gekamd worden. Wie dit niet zelf wilt doen kan regelmatig een trimsalon bezoeken om de haren korter te houden. De meeste mensen gaan geregeld met hun York naar het trimsalon, maar niet als je wil mee doen aan tentoonstellingen. Als je toch de vacht lang wilt houden, kan je de haren voor de ogen weghouden met een strikje of elastiekje.

york-4157583_1920 Yorkshire-Terrier-reu-3719-1

Raskenmerken

Yorkshire terriërs worden niet zo groot. De schofthoogte kan wel uiteenlopend zijn. Maar meestal is die tussen 17 en 25 cm.

Het gewicht ligt tussen 1 en 4 kilo. Het ras is dus ideaal om overal mee te nemen.

Uiterlijk: compact, evenwichtig lichaam, vrij, stuwend gangwerk.

Vacht: zeer lang, zijdeachtig, glanzend, glad.

Kleur: goudbruin met staalgrijs of black and tan.

Hoofd: nogal klein en vlak, met korte snuit. Middelgrote donkere ogen. Kleine staande, v-vormige oren.