Franse Bulldog overzicht

Geschiedenis

De franse bulldog is een ras van huishonden, ontstaan in het 19e-eeuwse Nottingham, Engeland. En niet in Frankrijk zoals velen denken.

Het ras is het resultaat van een kruising tussen Toy Bulldogs geïmporteerd uit Engeland, en lokale Terriërs van Parijs, Frankrijk.

Kantmakers besloten een kleinere, miniatuur, schoot versie van de Engelse Bulldog te maken, die werd aangeduid als een “Toy” bulldog. In de jaren 1860, toen de industriële revolutie de ambachtslieden naar Frankrijk dreef, namen ze hun honden mee. De Toy bulldoggen werden populair in Frankrijk en kregen de naam “Franse Bulldog”. De Britten waren niet blij met de naam “Frans” gegeven aan een hond die oorspronkelijk uit Engeland kwam.

De VS zag zijn eerste Franse bulldog op de Westminster Kennel Club show in 1896.

Franse bulldog pup
Franse Bulldog pup

Voordelen

 • De Franse Bulldog past zich goed aan in kleine appartementen of flats.
 • Een ideaal ras voor beginnende eigenaars.
 • Dit is een vriendelijk ras dat veel liefde kan geven.
 • Ze slapen veel, houden van spelen en plezier maken.
 • Ze zijn een goede keuze voor oudere mensen.
 • Ze hebben niet veel beweging nodig.
 • Ze zijn meestal vriendelijk naar iedereen, ook naar andere huisdieren
 • Het is een loyaal ras en ze zijn relatief gemakkelijk te trainen.
 • Een van de meest aanhankelijke hondenrassen op de planeet.
 • Geen agressieve hond.
 • Franse Bulldogs hebben niet de neiging om veel te blaffen

Nadelen

 • Ze kunnen koppig zijn.
 • Hun winderigheid
 • Ze graven graag.
 • Ze zijn grote kwijlers.
 • Ze kunnen niet goed tegen de hitte.
 • Sommige Franse Bulldogs verharen veel.
 • Ze zijn gevoelig voor verlatingsangst en kunnen niet lang alleen gelaten worden zonder training.
 • Het kan een opgave zijn om ze zindelijk te maken.
 • Ze worden snel te dik.

Leuke weetjes

 • Ze houden van “praten”.
 • Lady Gaga heeft 3 Franse Bulldogs genaamd Asia, Koji, en Gustav.
 • Franse Bulldogs worden ook Frenchies genoemd.
 • French Bulldog was een passagier op de Titanic in 1912 en was verzekerd voor $ 750, wat een veel geld was in die tijd.
Franse bulldog reu 1309 3
Franse Bulldog pup

Uiterlijk

De Franse Bulldog heeft een stevige, gespierde en gedrongen bouw. Ze hebben een brede borst en rug en korte, stevige poten. De kop van de Franse Bulldog is stevig en vierkant met grote ogen en een korte neus. Hun oren staan rechtop en ze lijken op “vleermuisoren”.

Hun vacht is kort, fijn en glad. De kleuren die voorkomen bij Franse Bulldogs zijn gestroomd, Fawn, bont, blauw, bruin, merle, lilac en een combinatie van black & tan.

De Franse Buldog wordt gemiddeld tussen 25 cm en 35 cm hoog met een gewicht tussen 8 kg en 14 kg.

Ze hebben een gemiddelde levensduur van 11 – 13 jaar als ze in goede gezondheid blijven.

Verzorging

Frenchies hebben niet veel verzorging nodig om er goed en netjes uit te zien.

Hun vacht hoeft enkel geborsteld te worden tijdens de ruiperiode om het los haar van hun lichaam te verwijderen.

Je moet een Franse Bulldog pup niet te veel wassen, slecht enkele keren op een jaar is voldoende. Maar het is wel belangrijk om hun gezichtsplooien regelmatig te reinigen, zodat ze droog en infectievrij blijven.

Het trimmen van hun nagels hoef je enkel te doen wanneer dat nodig is.

Verhaart een Franse Bulldog veel?

Vanwege hun korte vacht en kleine formaat is verharen geen groot probleem. Het verharen gebeurt gewoonlijk in de lente en de herfst.

Het is beter om hun vacht tijdens de ruiperiode regelmatig te borstelen om het verharen te beperken.

Is een Franse Bulldog winderig?

Franse Bulldog pups en volwassen Franse Bulldogs staan erom bekend dat ze een gevoelige maag hebben en erg snel eten. Deze twee dingen kunnen ervoor zorgen dat ze behoorlijk winderig worden.

Wees waakzaam om hun dieet op peil te houden omdat nieuw voedsel het evenwicht verstoort, en let op tekenen van een voedselallergie.

Wat kost een Franse Bulldog pup?

Gemiddeld kost een Franse Bulldog pup tussen de 1250 en 2500 euro.

De prijsklasse kan variëren op basis van de kwaliteit van de hond, het uiterlijk, de afkomst, de locatie en de kwaliteit van de fokker.

Beweging & trainbaarheid

Frenchies hebben niet veel dagelijkse beweging nodig om fit en gezond te blijven.

Een regelmatige wandeling of hun vrij laten lopen in een park, tuin of open gebied is prima voor de Franse Bulldog pups. Het is beter om niet met hen te wandelen op hete, vochtige dagen vanwege hun korte neuzen, waardoor ademhalen moeilijk wordt en gemakkelijk kan leiden tot een hitteberoerte.

Ze blijven heel aangenaam en aandachtig tijdens de trainingen.

Dit is een menslievend ras en deze honden luisteren en gehoorzamen graag naar de bevelen en instructies van hun baasje.

Hun gevoelens kunnen gekwetst worden als hun eigenaar besluit te harde trainingsmethoden te gebruiken om hen nieuwe dingen te leren. Als u een Frenchie uitscheldt, kan hij dat heel serieus nemen en in huis gaan treuren. Franse buldoggen reageren beter op positieve versterking en aanmoediging.

Het is dus belangrijk om geduldig en rustig met de Franse Bulldog pups te blijven tijdens de trainingssessies.

Een volwassen Franse Bulldog slaapt meestal zo’n 10 tot 13 uur per dag.

Franse bulldog teef 3533 2
Franse Bulldog pup

Intelligentie

Frenchies zijn redelijk intelligente honden die beschikken over een fijn denkvermogen en een behoorlijk probleemoplossend vermogen. Franse Bulldog pups leren ook vrij snel nieuwe dingen aan.

Volgens “The Intelligence of Dogs” door Stanley Coren, staat de Franse Bulldog op 58

Kunnen ze zwemmen?

Franse Buldoggen kunnen niet zwemmen zonder een zwemvest aan. Ze spelen graag, maar u moet heel voorzichtig zijn in de buurt van water, want ze kunnen niet zonder hulp zwemmen.

Ze kunnen heel gemakkelijk verdrinken, dus wees voorzichtig in de buurt van water.

Blaffen ze veel?

Franse Bulldoggen blaffen niet veel, maar ze houden wel van “praten”. Ze staan bekend om veel verschillende geluiden, waaronder yips, snurken, gorgelen of geeuwen.

Ze blaffen alleen als ze iets van hun gezinsleden nodig hebben of hun baasjes willen waarschuwen.

Verder blijven deze honden het grootste deel van de tijd vrij rustig.

Welk klimaat is het beste voor Franse Bulldoggen?

Hun tolerantie voor hitte en hoge temperaturen is vrij slecht. Deze honden kunnen niet goed uit de voeten in gebieden waar het klimaat bekend staat als warm en vochtig.

Ook hun tolerantie voor koude temperaturen is niet zo goed. Ze hebben een goede verzorging nodig als het weer buiten koud en hard wordt.

Groepsfoto2
Franse Bulldog pups

Hun vriendelijkheid

Frenchies zijn redelijk aanhankelijk en vriendelijk met kleine kinderen, maar toch is het beter om deze honden van jongs af aan goed te socialiseren met veel kinderen.

Frenchies worden niet beschouwd als zeer hondvriendelijke honden, omdat ze een beetje terughoudend blijven met andere honden en niet bekend staan om gemakkelijk nieuwe hondenvrienden te maken.

Als de Franse Bulldog pup goed wordt getraind en aan veel verschillende honden wordt voorgesteld, dan is ze vriendelijk en hartelijk met andere honden.

Sommige Franse Bulldoggen hebben de slechte gewoonte achter kleine dieren zoals katten aan te gaan. Daarom is een goede training en vroege socialisatie de beste manier om een Frenchie socialer te maken.

Het zijn zeer extraverte honden die graag nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe vrienden maken. Wanneer ze iemand nieuw ontmoeten, staan ze bekend om hun liefdevolle begroeting.

Hun aanpassingsvermogen

Frenchies zijn geweldige huishonden en passen zich heel goed aan de levensstijl van een appartement aan. Ze kunnen het prima stellen zonder tuin of tuin, omdat hun bewegingsbehoefte vrij minimaal is. Ze blijven het grootste deel van de tijd graag binnen.

Als een onervaren of beginnende eigenaar genoegen neemt met de trainingsbehoeften van deze honden, dan zijn Franse Bulldog pups een heel goede optie.

De Franse Bulldog vereisen een nauw contact met de mens en als ze voor langere tijd alleen gelaten worden, dan raken ze uiterst ontmoedigd, gefrustreerd en gedemotiveerd, omdat ze gevoelig zijn voor verlatingsangst. Hij kan een paar destructieve trekjes ontwikkelen, zoals overmatig blaffen, het vernielen van het huismeubilair, enz. Maar door je Franse Bulldog pup van jongs af aan te leren alleen te blijven en door een goede opvoeding zal je Franse Bulldog perfect alleen kunnen blijven voor enkele uren.

Is een Franse Bulldog een goede waakhond?

Een Franse bulldog is een fatsoenlijke waakhond. Deze honden zijn vrij territoriaal van aard, wat betekent dat deze honden u niet alleen zullen verdedigen. Maar ze zullen ook uw huis en eigendommen verdedigen tegen elke vorm van bedreiging of schade.

Ze zijn behoorlijk goed in het waarschuwen van hun eigenaren in geval van een indringer of een inbreker.

Kwijlen ze veel?

Kwijl zal deel uitmaken van uw wereld als u een Franse Bulldog heeft. Deze honden staan erom bekend dat ze meestal redelijk veel kwijlen voor en na de maaltijd. En gedurende die tijd kunnen ze veel kwijlen, maar verder is hun kwijlpotentieel vrij gemiddeld, net als bij de meeste andere hondenrassen.

Franse bulldog reu 4859 2
Franse Bulldog pup

Gezondheidsproblemen

Frenchies kunnen lijden aan verschillende gezondheidsproblemen die problematisch kunnen zijn. Door hun korte gezicht is hun ademhaling minder efficiënt dan bij een hond met een lange neus.

Het is essentieel om uw Franse Bulldog regelmatig naar de dierenarts te brengen voor controles en vaccins.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Franse bulldog.

Franse Bulldog – Irma

Hallo

 

Onze Irma is vandaag 1 jaar geworden. 

Ze is een mooi maar het voornaamste, gezond hondje. 

Een lief,speels bulletje. Top

 

Met vriendelijke groeten

Familie Fabry

R5r8b41ynn6s3zkh2fjvyw1nsj8j1qrf85w3gkmfg1x2cr3w1gc yz20ttssw1nt55w1x0yxbw3yq3kd1 yr87n1s4kbj4w1

Franse Bulldog: Bowie

Beste Marleen,

 

Dank jullie wel voor de felicitatie. 

De tijd is snel gegaan. Maar het gaat supergoed met Bowie. Hij is lief, koppig, ondeugend en vooral zijn baasje is zijn allerbeste vriend. Beide kunnen niet zonder elkaar. 

Hebben een puppycursus met hem gevolgd maar moeten echt consequent blijven anders neemt hij een loopje met ons. Maar hij is niet meer uit ons gezin weg te denken. We houden zielsveel van hem.

Groetjes,

Ton en Anneke van Niel

  

 

 

 

R5r8b41ynn6s3zkh2fcrsw3lj6qx1xmghvw1sqbgk1xmgypw1gc 4n3bkm5yw1zmvqf25ffzvw1nvjj01 yr87n1s4kbj4w1

Franse Bulldog – Sjarrel

Beste , 

 

Onze sjarrel stelt het heel goed is wel nog een hele grote sloeber en denkt dat hij nog een baby is 🙂 foto’s in bijlage 

R5r8b41ynn6s3zkh2fdg6w1x1n l1w sy9w3k3jdv1x0fjvw1gyshf1q1bg1w1n7h9d1q4x7fw3dlknl1 yr87n1s4kbj4w1

Franse Bulldog – Heist-op-den-Berg, België

Franse Bulldog: Oscar

Image 32 1
Oscar bijna 10 maand, echte lieverd ��

Basta – Franse Bulldog

Bonjour Je m’appelle Basta, aujourd’hui c’est mon 11ème anniversaire et à cette occasion je voulais montrer à quel point j’ai grandi
c’était moi quand j’avais 3 mois

Fawnkleurige Franse Bulldog – Bijoux

Hey!

Sorry voor de late reactie!

Hoe leuk dat jullie dit doen voor alle pups ?

Alles gaat hier super goed met ons Bijoux!!

Een schat van een hond,met een geweldig karakter!

Een typische Bulldog ?

Zo blij met onze aankoop ?

Mvg Natasja,Koen,Gilles en Lowie

Bijoux en Filou

Frenky – Franse Bulldog

Hoi Wannes en Marleen,
Hier een paar foto’s van ons bulletje Frenky. Hij is ondertussen alweer 15 weken oud. Alles gaat heel goed met hem. Hij is heel lief, speels, lekker actief maar ook een echte knuffelpup. De dierenarts heeft hem perfect gezond verklaard ? Wij zijn helemaal verliefd op onze knappe Frenky ?
Groetjes,

Dushi – Franse Bulldog

 Het gaat goed met ons.  

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Franse bulldog

Lees meer over de op onze blog.