Chihuahua pups te koop, erkend Belgisch fokker

De chihuahua is het kleinste hondenras ter wereld. Lees meer info hieronder of bezoek onze beschikbare chihuahua’s als u chihuahua pups te koop zoekt. Het woord chihuahua wordt uitgesproken als chiwawa waardoor vele mensen het verkeerd schrijven.

chihuahua puppy beige

Beschrijving van de Chihuahua

De Chihuahua is een uiterst kleine hond met een appelvormig hoofd en een korte snuit. Ook hebben ze ronde, grote, zeer donkere ogen, soms robijnrood van kleur. Daarnaast het handelsmerk van de Chihuahua’s zijn de grote oren die rechtop zouden moeten staan. Ook hebben puppy’s een zachte vlek of een “molera” op de bovenkant van de schedel. Maar het been sluit gewoonlijk naarmate ze volwassen worden. De staart is gekruld over de rug of aan de kant. Naast de kortharige zijn er ook langharige types. De kleuren omvatten fawn, zand, kastanje, zilver en staalblauw, maar om het even welke kleur wordt goedgekeurd, met inbegrip van zwarte & tan en met meerdere kleuren. De hond is robuuster dan hij lijkt.

Karakter en temperament van de Chihuahua

De Chihuahua is een goede metgezelhond. Moedig, uiterst levendig, trots en ondernemend, geeft en eist affectie. Beweegt zich vlug om te vermijden vertrappeld te worden. Chihuahua’s zijn vastberaden, intens loyaal en geraakt zeer gehecht aan hun eigenaars. Ze kunnen zeer jaloers zijn. Zij houden ervan om aan de gezichten van hun baasjes te likken. Ze zijn soms terughoudend voor vreemde mensen, maar niet voor hun baasjes. Wanneer er vreemde mensen aanwezig zijn, volgt de hond elke beweging van zijn eigenaar, om die zo dicht mogelijk te houden.

Sommige Chihuahua’s kunnen moeilijk op te leiden zijn. Maar zij zijn intelligent, leren snel en antwoorden goed aan juiste, zachte instructies. Dit ras kan af en toe een bijten naar plagende kinderen. Chihuahua’s hebben scherpe tanden, daar ze te klein zijn om van gevaar te gaan lopen en dus moeten bijten. Dus kleine kinderen uit de buurt houden of zeker hierop attent maken.

Chihuahua’s kunnen lawaaierig zijn. Het kan dus nodig zijn hem binnen te houden om de buren te sparen. Socialiseer een Chihuahua pup als hij jong is om agressiviteit naar andere honden evenals naar vreemde mensen te vermijden. Zij hebben de neiging een vrij agressieve hond te worden. Een Chihuahua erkent over het algemeen z’n eigen ras, maar keurt andere rassen af. Nochtans, kan een “zeer” goed gesocialiseerde Chihuahua’s met vreemdelingen en andere honden vriendschappelijk zijn.

chihuahua pups te koop

Hoogte en gewicht van de Chihuahua

De hoogte van een chihuahua begint vanaf 15 cm voor een klein hondje. Sommige hondjes kunnen tot 23 cm groot worden. Hun gewicht zou tussen 1 en 3 kilogram moeten zijn. Men dient rekening te houden dat hoe kleiner de hond blijft, hoe meer kans op afwijkingen. Hoogte: 15-23 cm
Gewicht: 1-3 kg

korthaar puppy

Levensomstandigheden van de Chihuahua

Chihuahua’s haten de koude en kunnen daardoor rillen. Zij zullen zelfs een warme sweater op koelere dagen waarderen. Zij zijn goede kleine honden voor het flatleven. Hoewel het verleidelijk is deze kleine sierlijke schepsels te dragen, is het aangeraden ze regelmatig te laten wandelen. Hun conditie zal er wel bij varen. Een lichaamsleiband is veiliger dan een nekleiband. Als u bent gaan wandelen en uw chihuahua is nog nat, droog hem dan best af met een handdoek zodat ze minder aan de koude leiden. En denk eraan: het is niet omdat het een kleine hond is dat hij altijd in kleine ruimtes moet verblijven. Een keer uitbundig laten rondlopen zal de hond goed doen.

Levensverwachting van de Chihuahua

Een chihuahua wordt gemiddeld 15 jaar oud. Al blijft het iets levend, wat uiteraard vroeger kan sterven maar gelukkig ook later.

15 jaar en meer.

Verzorging van de Chihuahua

chihuahua verzorging

De vlotte, kortharige vacht zou zacht moeten worden geborsteld en nu en dan afgeveegd met een vochtige doek. De lange vacht zou dagelijks met een zachte varkenshaarborstel moeten worden geborsteld. Baad beide types ongeveer een keer per maand. Zorg ervoor dat ze geen water in de oren krijgen. Controleer regelmatig de oren en houd de nagels in orde.

Oorsprong van de Chihuahua

Over de oorsprong van de Chihuahua is veel discussie. Tot op het einde van de 19de eeuw was dit ras uitsluitend in Mexico te vinden. Daarna kwam het naar de Verenigde Staten van Amerika en later naar de rest van de wereld. Sommige beweren dat hij afstamt van de honden van de Azteken en later door de Spaanse veroveraars naar Europa gebracht. Chihuahua wordt genoemd na de Mexicaanse staat Chihuahua waarvan hij werd meegebracht door reizigers destijds. Dit ras werd als heilig beschouwd door precolumbiaans Indische volkeren.

Beschikbare pups

U kunt onze beschikbare chihuahua pups hier vinden.

Mails van onze Chihuahua klanten

Hieronder vind u laatste mails van tevreden klanten die bij ons chihuahua’s gekocht hebben. U kunt ook alle mails over chihuahua’s lezen.