Bull terrier, informatie over het ras

Wij verkopen geen Bull terrier meer.
Verkiest u een gezond Belgisch hondje voor een import hondje?

Kies dan een ras in onze fokkerij! Het ras dat het meeste op een Bull terrier lijkt, is een Franse bulldog.

bull terrier pups

Beschrijving van de Bull Terriër

De Bull Terriêr heeft een korte, dichte vacht die zuivere wit, zwartgestroomde, rood, reekleurig(fawn) en driekleur. Zijn opmerkelijkste eigenschap is zijn hoofd, dat bij de bovenkant bijna vlak is van oor tot oor. De neusgaten zijn goed ontwikkeld en de onderkaak diep en sterk.
De ogen zijn klein, donker, driehoekig. Het lichaam is volledig en rond, terwijl de schouders robuust en gespierd zijn. De staart wordt horizontaal gedragen.

Bull Terriër

Aanbevolen boeken

Voeding

Toebehoren

Karakter en temperament van de Bull Terriër

Hoewel dit ras de gladiotor onder de honden was, is hij nu veel zachter geworden. Een Bull Terriër zal zijn eigenaar verdedigen in een kritieke situatie. Het is wel een moedige, actieve en van pret houdende hond. De Bull Terriër is een loyale, gehoorzamende en beleefde hond. Zij worden zeer gehecht aan hun eigenaars. De Bull Terriër bloeit op als hij affectie krijgt en dit maakt hem tot een een fijn familiehuisdier. De Bull Terriërs houden van iets te doen en passen goed in actieve families, waar zij heel wat gezelschap en aandacht ontvangen. Zij doen het niet goed in situaties waar zij 8 uren per dag alleen worden gelaten. Dit ras kan een prachtig huisdier zijn als ze zeer grondig gesocialiseerd en opgeleid worden.

Bull Terriër hond

Een dierbare hond voor zowel volwassenen als kinderen, maar ze kunnen voor kleine kinderen te energiek zijn. Zij kunnen niet tegen plagen en de kinderen zouden moeten geleerd worden om met dit hondenras om te gaan. Zij kunnen zeer beschermend zijn. Zij hebben zeer vaste opleiding en  oefening nodig. De Bull Terriër moet heel wat aandacht gegeven worden. Socialiseer hem goed. Zij kunnen naar andere honden uiterst agressief zijn. De mannetjes komen gewoonlijk niet goed overeen met andere mannelijke honden. De mannetjes en de wijfjes kunnen samen gelukkig leven en twee wijfjes kunnen ook een goede combinatie zijn onder zorgvuldige supervisie. Het is niet aangeraden ze te houden met andere huisdieren. Zij zijn uitstekende waakhonden. Bull Terriërs hebben een evenwichtig temperament en zijn in staat, hoewel ze soms koppig kunnen zijn, zich gedisciplineerd te gedragen. Ze zijn bijzonder goed in de omgang met mensen.

Bull Terriër training

Hoogte en gewicht van de Bull Terriër

Standaard Bull Terriër: Hoogte: 51-61 cm. Gewicht: 20-36 kg
Kleine Bull Terriër: Hoogte: 25-33 cm. Gewicht: 11-15 kg

Levensomstandigheden van de Bull Terriër

De Bull Terriër zal het goed doen in een flat als zij voldoende worden uitgelaten en getraind. Zij zijn binnen vrij actief en een kleine tuin kan een uitlaatklep zijn. Zij verkiezen warme klimaten.

Dit ras vergt dagelijks krachtige oefeningen, maar zij zouden op plaatsen met andere mensen aan de leiband gehouden moeten worden omdat ze met andere honden kunnen vechten. De Bull Terriër heeft de neiging te zwaar en lui te worden als hij niet behoorlijk wordt getraind.

Levensverwachting van de Bull Terriër

10 tot 12 jaar

Bull Terriër levensverwachting

Verzorging van de Bull Terriër

De Bull Terriër is gemakkelijk te verzorgen. Een occasionele kam- en borstbeurt volstaan. U kunt los haar met een speciale rubberhandschoen verwijderen. De witte haren zijn merkbaarder dan de gekleurde op meubilair en kleren.

Oorsprong van de Bull Terriër

In 1830, toen het houden van gevechten tussen Buldoggen en stieren op hun hoogtepunt was, beslisten de liefhebbers van deze “sport” een hond te creëren die met meer behendig zou aanvallen. Door de Buldog met de Oude Engelse Terriër te kruisen en een een beetje Spaanse Pointer bloed toe te voegen, kwamen zij met de Bull Terriër op de proppen. Nochtans, was de Bull Terriër niet de meest succesvolle vechter.

In 1850 werd de witgekleurde Bull Terriër (bijgenaamd “Witte Arrogant”) verkregen en spoedig werd de Bull Terriër een modieus huisdier van de lage adel. Het ras is gebruikt als wacht-, herders- en waakhond. De kleine Bull Terriër werd ontwikkeld om de zelfde kwaliteiten bij een hond van handelbaardere grootte te hebben.

Bull Terriër zwart