Boomer hond – alles wat je moet weten

Inhoudsopgave

De Boomer hond is een geweldig gezinshuisdier dat van aandacht houdt. Het ras staat bekend als vrolijk, energiek en goed met kinderen. Daarnaast past de hond zich gemakkelijk aan aan interactie met andere huisdieren. Een buitenwandeling waarbij de hond in contact kan komen met andere mensen en dieren is een geweldige manier om ze gelukkig te maken.

Uiterlijk van een Boomer hond

De Boomer hond is een gemengd ras. Als gevolg daarvan kan het uiterlijk van een Boomer hond variëren, afhankelijk van de eigenschappen die zij van hun ouders erven.

Over het algemeen hebben Boomer honden een klein lichaam, ze zijn ongeveer 25 tot 35 cm groot en wegen tussen de 4 en 8 kilo. Ze hebben een korte, dichte vacht die in verschillende kleuren kan voorkomen, waaronder zwart, wit, bruin en tan. Hun oren zijn lang en slap en ze hebben een vriendelijk, expressief gezicht.

Over het algemeen zijn Boomer honden schattig en hebben ze een charmant uiterlijk dat hen een populaire keuze maakt als gezinshuisdier.

Verzorging

Het verzorgen van een Boomer is relatief eenvoudig, want ze hebben een korte en dichte vacht die niet al te veel onderhoud vergt. Hier volgen enkele tips voor het verzorgen van een Boomer hond:

 • Borstel hun vacht regelmatig: Hoewel Boomer honden niet overmatig verharen, kan het regelmatig borstelen van hun vacht helpen bij het verwijderen van losse haren en het voorkomen van klitten. U kunt een zachte borstel of een borstel-handschoen gebruiken om de vacht te borstelen.
 • Af en toe in bad doen: Boomers hoeven niet vaak in bad, maar je moet ze om de paar maanden of naar behoefte een bad geven. Gebruik een milde hondenshampoo en spoel goed uit om huidirritatie te voorkomen.
 • Trim hun nagels: Houd hun nagels regelmatig geknipt om te voorkomen dat ze te lang worden en ongemak of letsel veroorzaken. Als u het niet prettig vindt om de nagels zelf te knippen, breng ze dan naar een professionele trimsalon of dierenarts.
 • Maak hun oren schoon: Controleer hun oren regelmatig op tekenen van infectie of irritatie. Gebruik een vochtige doek of reinigingsoplossing om de oren voorzichtig schoon te maken en vuil of was te verwijderen.

Over het algemeen zijn Boomers onderhoudsarm als het gaat om verzorging, maar het is toch belangrijk om de basis verzorging bij te houden om ze gezond en comfortabel te houden.

Karakter

De Boomer staat bekend als een vriendelijk, vrolijk en energiek ras. Het zijn uitstekende familie huisdieren en kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Hier zijn enkele van de typische eigenschappen en kenmerken van een Boomer hond:

 • Speels: Boomer honden hebben een speelse en energieke aard. Ze houden van spelen en rondrennen, waardoor ze geweldige metgezellen zijn voor actieve gezinnen.
 • Aanhankelijk: Boomers zijn erg aanhankelijk en houden ervan om met hun baasjes te knuffelen. Ze hunkeren naar aandacht en zijn graag dicht bij hun gezinsleden.
 • Intelligent: Boomer honden zijn intelligent en kunnen gemakkelijk worden getraind. Ze leren snel en reageren goed op positieve bekrachtigingsmethoden.
 • Goed met kinderen: Boomer honden hebben een zachtaardig karakter en zijn geweldig met kinderen. Ze zijn geduldig en tolerant, waardoor ze uitstekende huisdieren zijn.
 • Sociaal: Boomers zijn sociaal en genieten van de interactie met andere dieren en mensen. Ze zijn niet agressief en doen het goed in sociale omgevingen.
 • Alert: Boomer honden hebben een scherp reukvermogen en zijn van nature alert. Ze zijn goede waakhonden en kunnen hun baasje waarschuwen als ze gevaar of indringers bespeuren.

Over het algemeen zijn Boomer honden vriendelijk en liefdevol en zijn ze geweldige huisdieren. Hun speelse en energieke aard, gecombineerd met hun zachtaardige en gezellige temperament, maken ze een ideale keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een trouwe en liefdevolle metgezel.

Training

Het trainen van een Boomer hond kan een lonende ervaring zijn voor zowel u als uw harige vriend. Hier zijn enkele tips:

 • Houd de trainingen kort en krachtig: Streef naar sessies van 10-15 minuten, en eindig met een positieve noot.
 • Gebruik positieve versterking: Positieve bekrachtiging is de meest effectieve manier om elke hond te trainen, ook Boomer honden. Beloon uw hond met traktaties, lof en genegenheid wanneer hij het gewenste gedrag vertoont.
 • Wees geduldig en consequent: Het is belangrijk om geduldig en consequent te zijn met uw training. Houd u aan een regelmatig trainingsschema en gebruik telkens dezelfde commando’s en signalen.
 • Overweeg professionele hulp: Als u moeite heeft met het trainen van uw Boomer, overweeg dan de hulp in te roepen van een professionele hondentrainer die ervaring heeft met het werken met honden.

Onthoud dat training een leuke en positieve ervaring moet zijn voor zowel u als uw Boomer hond. Met geduld, consistentie en positieve bekrachtiging kunt u uw harige vriend helpen nieuwe trucs en gedragingen te leren.

Leuke weetjes

 • Boomer Dogs is ook een term die wordt gebruikt om hondenrassen te beschrijven die populair zijn onder babyboomers – de generatie geboren tussen 1946 en 1964. Bijvoorbeeld een Pomeriaan.
 • Boomer honden kunnen ook een grote bron van troost en emotionele steun zijn.

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Boomer.

Boomer – Louis – Koningshooikt

Louis 1 jaar. Hij is een schatje!

Fien R – Koningshooikt

Boomer – Louiske

°8/7/2023
Little x Samson

Boomer – Falco – Sint-Katelijne-Waver

 Marleen, Wannes,

 

Inderdaad we zijn het niet vergeten.

1 jaar …. wat gaat de tijd toch snel.

Falco is echt een fantastische hond.

 

Hij leert fantastisch snel en gaat dolgraag naar de hondenschool…Soms heeft hij ook wel eens (🐒 pe)kuren, maar die zijn zelden en nemen we er graag bij.

 

Groetjes 

 

Romano en Liesje

°8 juli 2024
Little x Samson

Boomer – Dora

We zijn super blij alle drie😊Afbeelding verwijderd door afzender.

Nancy

Boomer : Tygo

Beste Marleen en Wannes,

 

Bedankt voor jullie email voor Tygo zijn 1 ste verjaardag.

Hierbij in bijlage enkele fototjes van onze kleine deugeniet.

Als ook wensen we jullie een 🌲Vrolijke Kerst🌲 en een gezond 2024🍾🥂

 

Met vriendelijke groeten,

 

Luc, Linda en 🐾van Tygo

R5r8b41ynn6s3zkh2fjdgw3h3bm03gkl zw22tgb 1xmhlrw1gd32y24qzhmw3h3xlz1 ywgrw1x0v2w1 yr87n1s4kbj4w1

Boomer – Gribouille

Il a effectivement un an.

Il est très heureux, part en vacance et joue au golf et à fait ses premires expériences de la mer aux Canaries. 

Avez-vous des nouvelles et des photos de ses frères et sœur?

Meilleurs vœux pour 2024 et joyeuses fêtes 🥳

Samson x Richie 

R5r8b41ynn6s3zkh2fj7yw1qrdfj24trtyw25fhnv1w vsqw1gd32t1s0crfw3k1fx11v0nlsw24syhj1 yr87n1s4kbj4w1

Boomer – Toby

Bestw,

 

Alles verloopt super met onze pup. Hij doet het heel goed en is heel gezond.

Dankjewel voor jullie tijd en advies die we van jullie hebben gekregen.

 

In bijlage vind je een foto van onze spetter Toby.

 

Vriendelijke groeten

Brenda

Boomer: Gribouille né 25 décembre

Onderwerp: gribouille né 25 décembre

 

Gribouille à 6 mois. Il a un peu changé de couleur. Il est devenu un petit chien très résistant qui fait 18 trous de golf. Il est gentil, très câlin et sociable avec les gens et les autres chiens. Que du bonheur. Merci Woefkesranch.

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxrr3w3fqvjt4t4fnjw2pjnzz1h36dv0? Si=8000000024329025&pi=8c1ec0b2 1cef 4590 b27d 1a3415d218f4

Boomer – Jokke – Wilrijk, België

Beste samen
De dierenarts is reeds geboekt op 3april om 9u in de ochtend ,
Ben overgeschakeld naar Eukanuba 25gr per keer zo 3xper dag
Ze doet het goed , zindelijkheid ze doet het in de tuin ,
Behalve s morgens als ze uit den bench komt ,dan staat ze zot vaat ze mij
ziet en dan plast ze nog op de zindelijkheid doek die ik nog altijd leg voor
de bench
Ze luistert al zeer goed .
Heb haar halsbanden een 3 tal weken aangedaan dat gaat al goed
Maar gisteren zijn ik begonnen met leiband weinig succes zal wat geduld
moeten hebben en oefenen
Een recente foto zal ik u laten geworden
Bedankt voor de goede raad en de inlichtingen
Maurice

Jokke is geboren 1 Januari 2023

Boomer – Tygo – Rumst, België

Bedankt om een herinnering te sturen voor de vaccinatie. Tygo doet het heel goed, geeft al pootje en kan af liggen ( wel met een koekje uiteraard) , maar nen deugeniet, niet te geloven ��
Grts Luc, Linda Tygo en Ibo.
 
Tygo is geboren op 24/12/2022
 

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Boomer

Lees meer over de op onze blog.