Hoe maak je een Shiba inu pup zindelijk?

Inhoudsopgave

Wanneer je een Shiba inu pup krijgt, is het belangrijk om hem zo snel mogelijk zindelijk te maken. Hierbij kan je gebruikmaken van de volgende tips en begin met je shiba inu pup zindelijk maken:

1. Opgroeien in een ruim nest

Het natuurlijke instinct van een hond is om schoon en hygiënisch te zijn. Van jongs af aan leren pups van hun moeder om hun hol schoon te houden.

In de eerste levensweken doet de moeder het meeste werk, maar naarmate de pups ouder worden, beginnen ze hun omgeving te verkennen en leren ze hoe ze dingen zelf kunnen doen.

Een van de dingen die ze zullen leren is waar ze hun behoefte kunnen doen. Instinctief zullen pups dit zo ver mogelijk van hun hol willen doen, dit helpt om het gebied schoon te houden en vrij van onaangename geurtjes.

Echter, als een pup wordt grootgebracht in een klein nest met weinig bewegingsruimte, kan het zijn dat hij dit instinct niet zo sterk ontwikkelt.

Dit kan een Shiba inu zindelijk maken later in het leven moeilijker maken. Daarom is het belangrijk dat pups van jongs af aan veel ruimte hebben om te verkennen en te leren.

2. Hoe vaak moet je een Shiba Inu puppy uitlaten

Hoe vaak je een Shiba inu puppy moet uitlaten, is afhankelijk van de leeftijd. In onderstaande tabel (bron: hondenclubderoedel.nl) kun je zien wat het minimale aantal keer is dat je puppy uitgelaten moet worden.

LeeftijdPlas ophoudenMinimale aantal keer uitlaten
8 weken2 uur12 keer
12 weken3-4 uur6-8 keer
16 weken4-5 uur5-6 keer
20 weken5-6 uur4-5 keer
6 maanden6-8 uur3-4 keer
7 maanden12 uur3 keer

Een hond verteerd alles zeer snel, als hij drinkt kan hij binnen het uur gaan plassen. Als je hem lang alleen wilt laten, kun je hem een paar uur vooraf geen water meer geven. Zo verleng je de duur dat je pup zijn behoeften kan ophouden.

3. Vaste plek voor de behoefte

Een vaste plek is een aangewezen gebied waar u wilt dat uw Shiba Inu zichzelf ontlast. Dat kan in uw achtertuin zijn, op een pad of zelfs in uw huis.

Het belangrijkste is dat u consequent bent in het brengen van uw hond naar dezelfde plek. Dit zal hem helpen begrijpen dat dit de plaats is waar hij hoort te gaan.

U kunt uw Shiba Inu deze plek aanleren door er elke dag met hem heen te lopen en hem een moment te geven om zijn behoefte te doen.

Shiba inu pup zindelijk maken

Zodra hij gaat, moet u hem belonen met lof of een traktatie. Zo leert uw Shiba Inu dat dit goed gedrag is.

Met geduld en consequentie kunt u uw hond trainen om een vaste plek te gebruiken en de wandelingen voor u beiden plezieriger te maken.

4. Goed opletten en tijdig naar buiten

Elke hondeneigenaar weet dat zindelijk worden een van de belangrijkste taken van het huisdierbezit is.

Hoewel elke puppy anders is, zijn er enkele algemene tips die het proces kunnen vergemakkelijken. Een van de belangrijkste dingen om te onthouden is dat timing allesbepalend is.

Zodra u ziet dat uw puppy begint te snuffelen of rondjes begint te lopen ter voorbereiding op zijn behoefte, pakt u hem op en neemt u hem mee naar buiten.

Dit geeft hem de kans om zijn behoefte te doen op de juiste plek en helpt de gewoonte om binnen te poepen te doorbreken.

Als u uw puppy op heterdaad betrapt, mag je hem straffen. Dit zal helpen met het sneller zindelijk worden. Zo weet hij niet enkel waar hij beloond wordt maar ook waar het fout is om te plassen.

Moest er toch een ongeluk zijn, ruim de troep gewoon op en neutraliseer een eventueel achterblijvende geur met azijn of een neutraliserende spray.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u uw Shiba Inu pup leren waar hij zijn behoefte moet doen en ongelukjes in de toekomst voorkomen.

5. Straffen mag bij een ongelukje

Weinig dingen zijn zo frustrerend als nieuwe puppy shiba inu zindelijk maken. Het vergt geduld, consequent zijn en veel beloningen voor goed gedrag.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat het straffen van uw puppy bij ongelukjes ook de sleutel is tot een succesvolle zindelijkheids-training. Een straf kan enkel als de fout recent gemaakt is.

Een goede straf moet snel en effectief zijn en uw pup duidelijk maken dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Straf nooit door uw puppy pijn te doen – een milde uitbrander of schrik is voldoende.

Het belangrijkste is dat u consequent bent in uw training, zowel in het belonen van goed gedrag als in het bestraffen van ongelukjes. Met tijd en geduld zal uw Shiba Inu puppy leren waar hij naar het toilet moet gaan.

6. De bench en ’s nachts plassen

Zoals elk huisdiereigenaar weet, is training een essentieel onderdeel van het opvoeden van een gelukkig en goed opgevoed dier. Bench training is een aspect van dit proces, en het kan een nuttige manier zijn om uw Shiba Inu goede gewoontes aan te leren. Als bench training goed wordt uitgevoerd, zal het uw hond het idee bijbrengen dat zijn bench zijn eigen persoonlijke ruimte is. Dit zal helpen om ongelukken in huis te voorkomen, omdat uw hond instinctief zal vermijden zijn eigen ruimte vuil te maken.

Echter, het is belangrijk om te onthouden dat jonge puppy’s hun blaas nog niet de hele nacht kunnen ophouden. Daarom zult u uw puppy regelmatig mee naar buiten moeten nemen voor een toiletpauze. Met een beetje geduld en consequentie kunt u uw hond met succes trainen tot een braaf lid van het gezin.

Training pads voor een shiba inu

Trainingpads voor honden

7. Plassen = naar binnen

Honden zijn intelligente wezens die snel leren om bepaald gedrag te associëren met beloningen. Als u uw hond consequent mee naar binnen neemt zodra hij naar de wc moet, zal hij dat uiteindelijk uitstellen om langer buiten te kunnen blijven.

Shiba inu pup

Dit kan frustrerend zijn als u een snelle wandeling wilt maken en de hond is nog niet naar buiten geweest. Om dit probleem te voorkomen, is het belangrijk om uw hond vanaf het begin te trainen om op het potje te gaan zodra dat nodig is.

Beloon hem daarna met een kortere wandeling of een andere activiteit die hij leuk vindt. Met tijd en geduld zal uw Shiba Inu leren dat hij zijn behoefte niet hoeft uit te stellen om langer buiten te kunnen blijven.

8. Een commando aanleren

Zoals elke hondeneigenaar weet, kan het een uitdaging zijn om een Shiba inu zindelijk maken. Er zijn echter een paar dingen die u kunt doen om het proces gemakkelijker te maken.

Eén daarvan is om uw hond een poep- en plascommando te leren. Op deze manier kunt u uw hond laten weten wanneer het tijd is om naar buiten te gaan.

Een andere handige tip is om een vaste plek te kiezen waar uw hond zijn behoefte kan doen. Dit kan in de achtertuin zijn of op een aangewezen plek in huis.

Het belangrijkste is om geduldig en consequent te zijn. Beloon uw Shiba Inu wanneer hij zijn behoefte op de juiste plaats doet. Met een beetje geduld en inspanning heeft u al snel een goed getrainde hond.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat een Shiba Inu-puppy zindelijk is?

Het duurt gemiddeld tussen de 1 en 2 maanden voordat een Shiba Inu-puppy volledig zindelijk is. Dit kan variëren afhankelijk van de individuele pup en de consistentie van de training. De meeste plassen zelden in huis, en dit vanaf de eerste week.

Wat zijn de belangrijkste stappen bij het zindelijk maken van een Shiba Inu-puppy?

De belangrijkste stappen zijn het instellen van een routine, belonen van goed gedrag, bestraffen als je de pup betrapt en consequent zijn met de training. Dit omvat ook het gebruik van een vast toiletgebied buiten en het vermijden van straffen voor ongelukjes.

Hoe vaak moet ik mijn Shiba Inu-puppy uitlaten om zindelijkheid te bevorderen?

Het wordt aanbevolen om een Shiba Inu-puppy minstens elke 2 tot 3 uur uit te laten, evenals direct na het eten, drinken, spelen en slapen.

Welke methoden zijn het meest effectief bij het zindelijk maken van een Shiba Inu-puppy?

Positieve bekrachtiging, zoals beloningen en lof, werkt vaak het beste bij het zindelijk maken van een Shiba Inu-puppy. Maar het straffen is minstens net zo belangrijk, bestraf je hond enkel als je hem betrapt op een ongelukje. Het is ook belangrijk om geduldig te zijn en consistent te blijven met de training.

Wat moet ik doen als mijn Shiba Inu-puppy binnen plast of poept?

Als uw Shiba Inu-puppy binnen plast of poept, corrigeer het gedrag dan onmiddellijk met een straf. Reinig het ongelukje rustig op en probeer te achterhalen waarom het is gebeurd om herhaling te voorkomen.

Is het mogelijk om een Shiba Inu zindelijk te maken als ik een druk schema heb?

Hoewel een druk schema het moeilijker kan maken, is het nog steeds mogelijk om een Shiba Inu zindelijk te maken met consistentie, planning en eventueel hulp van anderen.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn Shiba Inu-puppy ‘s nachts in huis plast?

Om te voorkomen dat uw Shiba Inu-puppy ‘s nachts in huis plast, kunt u de waterinname ‘s avonds beperken en ervoor zorgen dat hij voor het slapengaan nog een laatste keer naar buiten gaat. Slapen in een bench helpt ook met het inhouden van hun behoeften.

Wat zijn veelvoorkomende fouten die mensen maken bij het zindelijk maken van een Shiba Inu-puppy?

Veelvoorkomende fouten zijn onder meer inconsistente training, onvoldoende toezicht, te weinig of niet straffen en het niet begrijpen van de signalen van de puppy.

Hoe lang duurt het gemiddeld voordat een Shiba Inu-puppy ‘s nachts zindelijk is?

Gemiddeld kan het 1 tot 2 maanden duren voordat een Shiba Inu-puppy ‘s nachts zindelijk is, maar dit kan variëren afhankelijk van verschillende factoren.

Kan ik mijn Shiba Inu zindelijk maken als ik in een appartement woon?

Ja, het is mogelijk om een Shiba Inu zindelijk te maken in een appartement, maar het vereist mogelijk extra planning en aandacht voor het creëren van een geschikte toiletruimte binnen en frequente uitstapjes naar buiten.

Conclusie

Een nieuwe puppy zindelijk maken kan een uitdaging zijn, maar het is belangrijk om geduldig en consequent te zijn. Door deze tips te volgen, kunt u uw Shiba Inu met succes trainen om zijn behoefte op de juiste plaats te doen. Vergeet niet om uw pup altijd te belonen als hij zich goed gedraagt!

Voor reviews van Shiba Inu eigenaars kan je op deze link klikken.

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Shiba Inu.

Shiba Inu – Blitz – Herselt

Shiba Inu
Jules x Akira
°3/2/2024

Shiba Inu – Yoko – Stekene

Koekoek alles prima met mij, ben gisteren naar zee geweest 🐶🐶👋👋👋

°31/1/2024

Shiba Inu – Yuki

Beste Marleen,

Facebook hebben we niet dus via deze weg een aantal kiekjes.  

Groetjes familie Van Schagen

Shiba inu – Yuki

Yuki continue de grandir … 😇

Hatchi – Shiba Inu

Bonjour!

Hatchi,notre chien 🐕 viens de chez vous!!

Il est magnifique. Il n’ai pas encore castré,car nous avons mal au cœur. Vous n’êtes pas intéressé par lui avant de le stérilisé ?

Bonne journée…

  

R5r8b41ynn6s3zkh2fjcpw3dl35k3z9xcvw3c6qlt1xp1j4w1gdpzs1 wj 9w1q3ftr1vnkpbw1

Shiba Inu

Notre shiba est le plus beau et tout ce passe bien. On est très content de l’avoir. Merci pour la demande. Voici quelques photos.

 

 

bonne année et meilleures salutions.

Schäfer Jessica & Mozina Patrick

°25/12/2022

Jules x Lola

R5r8b41ynn6s3zkh2fdg5w1zlf481sq9ggw3k2vqh1x0zmdw1gy2c224qzwfw1 wg23gjbw0w1 q0x1 yr87n1s4kbj4w1

Shiba Inu – Yuki

Frohe Weihnachten! Es ist schon das 3. mit Yuki zusammen! Vielen Dank für diesen großartigen kleinen Kerl ❤️ liebe Grüße aus Stollberg Zweifall! Von Marina Krings und Familie

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Shiba inu -Mochi

Bonjour est-ce que vous souvenez de Mochi? il a 11mois déjà, le temps passe vite 😋il est plus en plus mignon, merci à sa maman de nous faire un super bébé chéri comme ça 😋

Shiba Inu – Suki

Met Suki gaat t heel goed,net ontwormd . Kei leuke hond en is al zinnelijk 👌bedankt voor de goede informatie

Marc

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Shiba Inu

Lees meer over de op onze blog.