Shiba Inu op een appartement: Zijn ze goede appartementshonden?

Inhoudsopgave

Hoewel ze relatief klein zijn van gestalte in vergelijking met grotere rassen, heeft de Shiba Inu echt een unieke, grote persoonlijkheid. Hoewel vaak omschreven als afstandelijk, vormt een Shiba Inu een hechte band met zijn familie en staat hij bekend om zijn uitstekende loyaliteit.

Een Shiba inu op appartement is mogelijk, lees daarom verder om hierover meer te weten.

De shiba is een redelijk actief ras met dagelijkse bewegingsbehoeften, maar kunnen ook binnenshuis ontspannen en kalm zijn. Dit zeer intelligente ras heeft veel mentaal stimulerende activiteiten nodig om verveling tegen te gaan en is een genot om naar te kijken als ze bezig zijn met spelen en problemen oplossen.

Zijn Shiba Inu’s goede appartementshonden? Het kunnen uitstekende appartementshonden zijn, op voorwaarde dat ze goed zijn opgeleid en grondig gesocialiseerd. Ze zijn van nature schoon en relatief stil. Ze zijn waardig en onafhankelijk van aard, tevreden om vreedzame metgezellen te zijn.

Degenen die in een appartement wonen, zijn enigszins beperkt in hun keuze aan hondenrassen. Bij het nemen van een beslissing moet rekening worden gehouden met de buren aan de andere kant van de muur. In deze situaties kan een Shiba Inu geschikt zijn voor u en uw gezin.

We hebben allemaal dingen te doen waarvoor je je vriend misschien een tijdje alleen in het appartement moet laten. We zullen het beste pad voor je Shiba uitstippelen om alleen te zijn.

Dagelijkse lichaamsbeweging is belangrijk

We zeggen het hier vaak: regelmatige lichaamsbeweging lost veel problemen op voordat ze beginnen! De algehele gezondheid en het welzijn van uw Shiba zijn afhankelijk van voldoende dagelijkse lichaamsbeweging. Shiba Inu’s zijn van nature actief en kunnen vaak destructief worden als ze niet elke dag voldoende beweging krijgen.

Ze kunnen zich goed aanpassen aan het leven in kleinere ruimtes zoals appartementen, zolang ze de kans krijgen om elke dag wat van hun energie te verbranden. Dit kan op verschillende manieren worden bewerkstelligd.

Stevig wandelen is een geweldige vorm van lichaamsbeweging voor Shiba’s omdat het een training biedt voor zowel lichaam als geest. Geestelijke stimulatie is belangrijk voor dit ras, en een wandeling maakt gebruik van alle vijf de zintuigen en stimuleert effectief hun geest.

Een paar korte wandelingen of een langere wandeling is voldoende, maar probeer de route regelmatig te variëren om te voorkomen dat u in een eentonige sleur terechtkomt.

Als uw Shiba Inu consequent vriendelijk is met andere honden, is een hondenpark een geweldige plek om met uw trouwe viervoeter te spelen. Een verkwikkend spelletje apporteren of frisbee zorgt voor voldoende beweging, of hij begint misschien liever zijn eigen spelletjes met andere honden. Tag en chase lijken favorieten onder Shiba Inu’s.

Als u uw hond meeneemt voor uw ochtendritje of fietstochtje, kan hij ook zijn energiereserves uitputten. Hoewel het misschien niet elke dag haalbaar is, gaan de meeste Shiba’s graag wandelen. De verschillende omgevingen en het uitdagende terrein prikkelen hun zintuigen zoals weinig andere activiteiten dat kunnen.

Investeer in een flirtpole (deze heeft meer dan 1200 recensies op Amazon), of maak er zelf een met een Pvc-pijp, touw en speelgoed voor een leuke manier om met je hond binnenshuis te spelen als het slecht weer is. Dit speeltje zorgt voor een uitzonderlijke work-out in relatief korte tijd.

Zorg ervoor dat u uw appartement Shiba-proof maakt

Hoewel er geen manier is om nauwkeurig te voorspellen waar uw Shiba Inu in terechtkomt als hij alleen thuis wordt gelaten, zijn er enkele preventieve maatregelen die u kunt en moet nemen voordat u zonder uw hond van huis gaat.

Tenzij je Shiba Inu in kratten is getraind, moet je er een gewoonte van maken om netjes te zijn. Of in ieder geval je schoenen verstoppen! Dit ras is nogal berucht om het kauwen wanneer ze aan hun lot worden overgelaten. Zorg ervoor dat alle schoenen, pantoffels en alle andere kledingstukken achter een gesloten deur worden opgeborgen.

Shiba inu op appartement

Elektronica en hun snoeren moeten volledig buiten bereik zijn. Als u stopcontacten heeft die binnen het bereik van uw hond zijn, is het misschien verstandig om uit voorzorg alle snoeren los te koppelen voordat u het huis verlaat.

Alle etenswaren moeten veilig worden opgeborgen. Laat u niet misleiden door te denken dat een babyhekje een Shiba Inu uit de keuken zal houden. Het kan hem even vertragen, maar hij kan en zal gemakkelijk de poort beklimmen als de stemming hem raakt.

Houd deuren naar verboden ruimten goed gesloten, inclusief de ruimte waar de prullenbak staat. Onthoud dat veel kamerplanten en schoonmaakmiddelen giftig zijn voor honden en veilig buiten bereik moeten worden gehouden.

Spray meubelpoten, bankkussens en al het andere dat u wilt beschermen met een “niet kauwen” spray. Laat een verscheidenheid aan botjes en kauwspeelgoed achter zodat uw hond er veilig van kan genieten.

Al het kinderspeelgoed en eventuele decoraties zoals kaarsen moeten ook veilig worden opgeborgen. Vergeet niet om alle ramen goed te sluiten en op slot te doen voor je vertrekt.

Krijg niet de indruk dat de onderste helft van uw huis voor altijd kaal zal zijn. Naarmate uw Shiba Inu ouder wordt en de training vordert, worden de meeste honden na verloop van tijd betrouwbaarder. Een ding waarvoor je nooit op je hoede moet zijn, is de wens van dit ras om vrij rond te dwalen. Wees altijd alert op ontsnappingspogingen.

Hoe lang kun je een Shiba Inu op een alleen laten?

In de drukke wereld van vandaag zijn veel mensen vaak grote delen van de dag van huis. Het bezitten van een hond kan bijdragen aan een ietwat overbelast schema, maar duizenden gezinnen laten het werken, simpelweg omdat het de moeite waard is om aan het eind van een lange dag thuis te komen bij de liefdevolle, vreugdevolle begroeting van een hond.

Volwassen Shiba’s die er geleidelijk aan gewend zijn geraakt om alleen gelaten te worden, kunnen vaak 6 tot 8 uur alleen zijn, hoewel minder tijd beter is. Shiba Inu’s houden niet alleen zichzelf schoon, maar ook hun omgeving en zullen hun woonruimte niet vervuilen als ze het kunnen helpen.

Puppy’s hebben, net als kinderen, regelmatig een toiletpauze nodig. De hoeveelheid tijd die ze kunnen wachten tussen pauzes varieert met de leeftijd. Een goede regel voor puppy’s tussen de 2 en 6 maanden oud is één uur voor elke leeftijd van een maand. Dus een puppy van 3 maanden oud kan meestal 3 uur wachten.

De Shiba Inu zal het misschien nooit vrijwillig toegeven, maar ze zijn wel afhankelijk van mensen, niet alleen voor hun fysieke behoeften, maar ook voor hun emotionele behoeften. Als baasje ben jij de leider van de “roedel” van je hond en hij is afhankelijk van je aanwezigheid voor stabiliteit en leiderschap. Probeer dit trouwe ras niet langer alleen te laten dan nodig is.

10 redenen waarom een Shiba Inu op appartement mogelijk is

  1. Shiba Inu’s zijn een vrij klein ras, met een gemiddelde van ongeveer 10-15 kg als ze volgroeid zijn.
  2. Shiba’s hebben de neiging zichzelf erg schoon te houden en zullen zichzelf methodisch likken als een kat.
  3. Ze zijn meestal vrij gemakkelijk om zindelijk te maken.
  4. Shiba Inu’s zijn van nature onafhankelijk en bedreven in het bedenken en vermaken van zichzelf.
  5. Ze hebben de neiging om binnen kalm en waardig te zijn als ze voldoende beweging krijgen.
  6. Ze houden van hun eigen persoonlijke ruimte en zullen je niet verdringen.
  7. Shiba’s lijkt rustige eenzaamheid te waarderen en vinden het niet erg om wat tijd alleen te zijn.
  8. Shiba Inu’s zijn goede waakhonden, altijd alert op hun omgeving.
  9. Shiba Inu’s zijn geen vervelende, hinderlijke blaffers.
  10. Ze zullen beleefd zijn tegen buren in het gebouw als ze goed gesocialiseerd zijn.

TIP:  Als je er nog steeds niet zeker van bent of je een Shiba Inu een deel van je leven wilt maken, neem dan contact op met een Shiba Inu eigenaar en maak een afspraak om dit ras persoonlijk te ontmoeten. Besteed wat tijd om vertrouwd te raken met zijn algehele persoonlijkheid en eigenaardigheden.

Besluit

Een Shiba Inu op een appartement is zeker mogelijk. Het belangrijkste is de motivatie die je hebt voor de hond. Een gemotiveerd persoon kan meer met de hond gaan wandelen, en zo heeft je hond nog meer beweging.

Gerelateerde vragen

Hoeveel beweging heeft mijn Shiba Inu nodig?

De meeste volwassen Shiba Inu’s kunnen rondkomen met een lange wandeling van 30 – 45 minuten of een paar energieke speelsessies per dag. De behoefte aan beweging kan van hond tot hond verschillen, en jongere Shiba’s zullen van nature meer energie hebben om te verbranden, dus de hoeveelheid beweging die nodig is, moet worden afgestemd op de specifieke behoeften van uw hond.

Heeft een Shiba veel aandacht nodig?

Het antwoord hier hangt af van de individuele hond. Sommige Shiba’s zijn erg afstandelijk en nemen genoegen met slechts minimale interactie. Andere honden lijken af en toe te snakken naar genegenheid. Alle Shiba’s hebben echter aandacht nodig voor hun basisbehoeften zoals voedsel, water, lichaamsbeweging, socialisatie en verzorging.

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Shiba Inu.

Shiba Inu – Blitz – Herselt

Shiba Inu
Jules x Akira
°3/2/2024

Shiba Inu – Yoko – Stekene

Koekoek alles prima met mij, ben gisteren naar zee geweest 🐶🐶👋👋👋

°31/1/2024

Shiba Inu – Yuki

Beste Marleen,

Facebook hebben we niet dus via deze weg een aantal kiekjes.  

Groetjes familie Van Schagen

Shiba inu – Yuki

Yuki continue de grandir … 😇

Hatchi – Shiba Inu

Bonjour!

Hatchi,notre chien 🐕 viens de chez vous!!

Il est magnifique. Il n’ai pas encore castré,car nous avons mal au cœur. Vous n’êtes pas intéressé par lui avant de le stérilisé ?

Bonne journée…

  

R5r8b41ynn6s3zkh2fjcpw3dl35k3z9xcvw3c6qlt1xp1j4w1gdpzs1 wj 9w1q3ftr1vnkpbw1

Shiba Inu

Notre shiba est le plus beau et tout ce passe bien. On est très content de l’avoir. Merci pour la demande. Voici quelques photos.

 

 

bonne année et meilleures salutions.

Schäfer Jessica & Mozina Patrick

°25/12/2022

Jules x Lola

R5r8b41ynn6s3zkh2fdg5w1zlf481sq9ggw3k2vqh1x0zmdw1gy2c224qzwfw1 wg23gjbw0w1 q0x1 yr87n1s4kbj4w1

Shiba Inu – Yuki

Frohe Weihnachten! Es ist schon das 3. mit Yuki zusammen! Vielen Dank für diesen großartigen kleinen Kerl ❤️ liebe Grüße aus Stollberg Zweifall! Von Marina Krings und Familie

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Shiba inu -Mochi

Bonjour est-ce que vous souvenez de Mochi? il a 11mois déjà, le temps passe vite 😋il est plus en plus mignon, merci à sa maman de nous faire un super bébé chéri comme ça 😋

Shiba Inu – Suki

Met Suki gaat t heel goed,net ontwormd . Kei leuke hond en is al zinnelijk 👌bedankt voor de goede informatie

Marc

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Shiba Inu

Lees meer over de op onze blog.