Lijst met Japanse Shiba inu namen

Heb je ooit nagedacht over de betekenis achter de naam die je kiest voor je Shiba Inu? Het selecteren van de perfecte naam gaat niet alleen over het kiezen van iets dat goed klinkt; het is een verkenning van hun persoonlijkheid, erfgoed en de speciale band die je deelt.

Terwijl je door de opties bladert, van traditionele Japanse namen die hun oorsprong eren tot die geïnspireerd zijn op de natuur, popcultuur, of zelfs hun unieke vachtkleur, bevind je je op een boeiende reis. Dit proces gaat niet alleen over het benoemen; het gaat erom een identiteit te ontdekken die echt het karakter van jouw harige metgezel weerspiegelt.

Dus, waar zal dit avontuur jou en je Shiba Inu naartoe leiden?

Belangrijkste punten

 • Traditionele Japanse namen zoals Sakura weerspiegelen het cultureel erfgoed en de elegantie van de Shiba Inu.
 • Namen geïnspireerd door de natuur, zoals Hachimitsu, benadrukken de band van de Shiba Inu met de natuurlijke wereld.
 • Populaire cultuurnamen zoals Zelda voegen een trendy en onderscheidend tintje toe aan de identiteit van jouw Shiba Inu.
 • Namen gebaseerd op kleur, zoals Mocha, personaliseren hun identiteit en vangen hun unieke uiterlijk.

Aankoop van een Shiba Inu

Hieronder de beschikbare pups die u kunt kiezen bij de aankoop van een Shiba inu.

Shiba-inu-reu-6638-1. Jpg
Mannetje - Ref.: 6638 - € 1500Beschikbaar

Shiba Inu
°23/3/2024Shiba-inu-reu-6638-2. Jpg
Mannetje - Ref.: 6638 - € 1500Beschikbaar

Shiba Inu
°23/3/2024Shiba-inu-reu-6689-3. Jpg
Mannetje - Ref.: 6689 - € 1500Beschikbaar

Shiba Inu
°18/3/2024Shiba-inu-reu-6689-2. Jpg
Mannetje - Ref.: 6689 - € 1500Beschikbaar

Shiba Inu
°18/3/2024Shiba-inu-teef-6665-2. Jpg
Meisje - Ref.: 6665 - € 1500Beschikbaar

Shiba Inu
°23/3/2024Shiba-inu-teef-6665-1. Jpg
Meisje - Ref.: 6665 - € 1500Beschikbaar

Shiba Inu
°23/3/2024Shiba-inu-teef-6740-2. Jpg
Meisje - Ref.: 6740 - € 1500Beschikbaar

Shiba Inu
°23/3/2024Shiba-inu-teef-6740-1. Jpg
Meisje - Ref.: 6740 - € 1500Beschikbaar

Shiba Inu
°23/3/2024Shiba-inu-teef-6741-2. Jpg
Meisje - Ref.: 6741 - € 1500Beschikbaar

Shiba Inu
°23/3/2024Shiba-inu-teef-6741-1. Jpg
Meisje - Ref.: 6741 - € 1500Beschikbaar

Shiba Inu
°23/3/2024Shiba-inu-teef-6796-2. Jpg
Meisje - Ref.: 6796 - € 1500Beschikbaar

Shiba Inu
°23/3/2024Shiba-inu-teef-6796-1. Jpg
Meisje - Ref.: 6796 - € 1500Beschikbaar

Shiba Inu
°23/3/2024Wat betekent de naam Shiba Inu?

Shiba-inu-reu-6423
shiba inu namen
Shiba inu
Shiba Inu

Het kreupelhout zou enerzijds kunnen verwijzen naar de roodbruin gekleurde vacht van het ras, aan de andere kant kan het ook een verwijzing zijn naar de bosrijke hellingen waarop de shiba inu vroeger vaak ingezet werd voor de jacht.

Maar daar stopt de discussie rond de term ‘shiba’ niet, want blijkt dat het woord ook in een oud Nagano dialect voorkomt, waar het niet ‘kreupelhout’, maar ‘kleine’ betekent. Laten we dus maar de kerk in het midden houden en stellen dat de vertaling van shiba inu een ‘kleine kreupelhout hond is’.

Dat de herkomst van de shiba in Japan ligt is inmiddels wel duidelijk. Het was toen wilde honden in de berggebieden op de eilanden van Japan terecht kwamen dat de geschiedenis van het ras zijn aanvang nam. De oudste voorvader van de shiba inu is de nippon inu. Deze laatste wordt zelf beschouwd als het ras waaruit alle keeshonden ontstaan zijn. En nu we dan toch met onze les Japans-Nederlands bezig zijn: nippon is Japans voor, jawel Japan. Letterlijk betekent het ‘oorsprong van de zon’.

Shiba inu namen

Zoals je misschien al wist, is de Shiba inu een Japans hondenras. Dan zou het super zijn om je puppy een Japanse naam te geven. Maar als je een naam die nog beter bij je shiba inu past, zoek dan eentje met een betekenis dat bij je hond past.

Aimi : Beatiful Love

Airi : Liefde Genegenheid met jasmijn, Pearl

Akane : diep rood

Akemi : Prachtig zonsopgang en ondergang

Akeno : in de ochtend, stralend gebied

Aki : Bright, Sparkle

Akinori : Lichtend voorbeeld

Akio : slimme jongen

Alluriana : charmante genade

Aneko : oudere zus

Atsuko : warm , vriendelijk

Benjiro : rustig, genieten van de rust

Chieko : wijsheid en genade

Chokichi : geluk

Daiki : zeer waardevol

Estuko : vreugde

Fumiko : kleine vriend

Fuyu : in de winter geboren

Haruhi : lente

Haruki : het voorjaar

Hideaki : uitstekende

Hideo : prachtige man

Hikari : verlichting

Hikaru : knipperend schittering

Hiroshi : genereus

Hitomi : mooie

Hoshiko : een ster

Inari : succesvolle

Isao : moedige man

Ken’ichi : gezond, sterk

Kensuke : behoeder van gezondheid

Kichi : iemand die geluk heeft

Kilala : een met de katten

Kosuke : rijzende zon

Kyrinnia : heldere metgezel

Machiko : fortuinlijke

Manami : liefde, affectie,mooi

Marise : welgevormd, schoon

Michiko : kind van schoonheid

Misao : trouw

Mitsuaki : de schittering van het succes

Mitsuko : kind van het licht

Natsu : geboren in de zomer

Natsuko : zomer kind

Nibori : krachtig

Nobuhiko : trouwe prins

Nozomi : hoop

Renzo : mannelijkheid

Suki : degene die geliefd is

Sumiko : lief kind

Taiki : veel know

Taishi : ambitie

Tatsuo : wijze man

Tetsu : een sterke

Tomoko : iemand die vriendelijk is

Tomoyo : intelligent

Toshiro : talentvolle, intelligent

Yasuhiko : een vreedzame prins

Yayoi : geboren in het voorjaar

Yoko : positief kind

Yoshio : moedige individuele

Yoshiro : happy individuele

Yukiyo : een leven van geluk

Yung : vrijheid

bron : http://www.betekenis-babynamen.nl/c/Japanse%20namen

Traditionele Japanse hondennamen

Bij het verkennen van traditionele Japanse hondennamen voor je Shiba Inu, omarm je elementen van een rijke cultuur die de natuur, seizoenen of traditionele waarden weerspiegelen, zoals Sakura (kersenbloesem), Hana (bloem) of Yumi (boogschieten). Kiezen voor traditionele Japanse Shiba Inu-namen gaat niet alleen over het kiezen van iets unieks; het gaat erom je hond te verbinden met zijn erfgoed en de oorsprong van het ras te erkennen. Voor een vrouwelijke Shiba Inu klinken deze namen niet alleen elegant, maar dragen ze diepe betekenissen met zich mee, belichamend eigenschappen die je misschien ziet in je harige vriend.

Het kiezen van een naam als Sakura of Hana benadrukt de schoonheid en vluchtigheid van het leven, een concept dat diep geworteld is in de Japanse cultuur. Yumi daarentegen staat voor kracht en precisie, eigenschappen die worden vereerd in traditioneel Japans boogschieten. Door te kiezen uit deze traditionele Japanse hondennamen, geef je je Shiba Inu niet zomaar een label; je schenkt hen een naam die gewicht, geschiedenis en betekenis met zich meedraagt. Het is een manier om de wortels van het ras te eren, terwijl je je hond ook een naam geeft die opvalt door zijn diepte en culturele verbinding.

Geïnspireerd door de natuur

Inspiratie uit de natuur

Na het verkennen van traditionele Japanse hondennamen, overweeg natuurlijk geïnspireerde opties zoals Fawn en Alaska om de aangeboren band van jouw Shiba Inu met de wildernis te weerspiegelen. Deze namen vangen niet alleen de essentie van de geest van jouw harige metgezel, maar vieren ook hun unieke eigenschappen en de natuurlijke schoonheid die ze belichamen. Of jouw Shiba Inu een vachtkleur heeft die je doet denken aan de wildernis of een persoonlijkheid zo levendig als de wind, er is een natuurlijk geïnspireerde naam die perfect bij hen past.

NaamInspiratie
FawnHertenachtige vachtkleur
AlaskaWitte vacht gelijkenis
HachimitsuBetekent ‘honing’ in het Japans

Het kiezen van een naam als Fawn benadrukt de zachte en gracieuze aard van jouw Shiba Inu, terwijl Alaska perfect zou kunnen zijn voor diegenen met opvallend witte vacht, die doen denken aan besneeuwde landschappen. En voor een Shiba Inu zo lief als ze komen, voegt Hachimitsu, wat honing betekent in het Japans, een vleugje zoetheid toe aan hun identiteit. Natuurlijk geïnspireerde namen zoals deze stellen je in staat om de band van jouw Shiba Inu met de natuurlijke wereld op een betekenisvolle en persoonlijke manier te tonen.

Popcultuur en beroemde namen

Invloed van popcultuur

Vaak kiezen eigenaars van Shiba Inu’s voor namen uit de popcultuur en van beroemdheden om een onderscheidende uitstraling toe te voegen aan de identiteit van hun hond. Deze trend benadrukt niet alleen je interesse in bepaalde films, tv-shows, videogames of beroemde persoonlijkheden, maar geeft ook de naam van je Shiba Inu een leuke en herkenbare touch. Of je nu een fan bent van klassieke videogames of moderne beroemdheden, deze namen kunnen je passie weerspiegelen en zorgen voor een uniek gespreksonderwerp onder mede-Shiba Inu-liefhebbers.

Hier zijn een paar redenen waarom namen uit de popcultuur en van beroemdheden zo populair zijn onder eigenaars van Shiba Inu’s:

 • Inspiratie van geliefde personages: Namen zoals Zelda, vernoemd naar de iconische videogameprinses, tonen je creativiteit en liefde voor gaming.
 • Verbinding met beroemdheden: Kiezen voor namen zoals Mike Smith is een eerbetoon aan bekende figuren, en voegt een eigenzinnig tintje toe aan de naam van je Shiba Inu.
 • Tonen van moderne trends: Het kiezen van een naam die verbonden is met de popcultuur houdt de identiteit van je Shiba Inu fris en in lijn met de huidige trends.
 • Creatieve expressie: Deze namen stellen je in staat om je interesses en persoonlijke banden met diverse media tot uiting te brengen, waardoor de naam van je Shiba Inu echt speciaal wordt.

Namen gebaseerd op kleur

Naamgeving op basis van kleur

Het kiezen van een naam op basis van de vachtkleur van je Shiba Inu kan een diep persoonlijke toets geven aan hun identiteit, waarbij hun unieke charme en uiterlijk perfect worden vastgelegd. Wanneer je Japanse hondennamen overweegt voor je zwart en tan Shiba Inu, zijn opties zoals Storm, Misty, Biscuit, Mocha en Tawny passend bij hun opvallende vachtpatronen. Deze namen weerspiegelen niet alleen de prachtige tinten van hun vacht, maar voegen ook een laag persoonlijkheid en onderscheid toe.

Voor degenen met een hertenkleurige Shiba Inu kan het omarmen van de natuurlijke wereld een passende naam inspireren. ‘Fawn’ zelf is een directe knipoog naar de hertenachtige tint van hun vacht, waarbij gratie en de serene schoonheid van de natuur worden belichaamd. Deze keuze mengt naadloos de fysieke kenmerken van je Shiba Inu met de elegantie die in de natuur te vinden is, en biedt een naam die zowel beschrijvend als lieflijk is.

Bovendien kunnen het opnemen van traditionele Japanse hondennamen het erfgoed van je Shiba Inu benadrukken. ‘Hachimitsu’ (wat honing betekent in het Japans) is een zoete en unieke naam die zou passen bij een Shiba Inu van elke kleur, vooral bij die met een warme, gouden tint. Dergelijke namen vieren de oorsprong van het ras en zorgen ervoor dat je Shiba Inu een stukje Japanse cultuur met zich meedraagt.

Hoe leer je je hond zijn naam?

Hond zijn naam leren

Als je de perfecte naam hebt gekozen voor je Shiba Inu, is het cruciaal om ze te leren erop te reageren. Het trainen van je hond om hun naam te herkennen en erop te reageren legt de basis voor toekomstige communicatie en zorgt ervoor dat je harige vriend veilig en zelfverzekerd verschillende situaties kan doorstaan.

Hier zijn enkele effectieve strategieën om je Shiba Inu zijn naam te leren kennen:

 • Consistentie is Belangrijk: Gebruik altijd de naam van je hond in een positieve, vrolijke toon. Deze consistentie helpt je Shiba Inu een sterke verbinding te leggen tussen hun naam en prettige ervaringen.
 • Hou het Kort en Krachtig: Korte, boeiende trainingssessies voorkomen dat je hond interesse verliest. Een paar minuten per dag kunnen een groot verschil maken.
 • Beloon hun Reactie: Wanneer je Shiba Inu zijn aandacht op jou richt nadat je zijn naam hebt geroepen, beloon ze dan onmiddellijk met lekkernijen of lof, waarbij je de positieve associatie versterkt.
 • Naamgebruik in Verschillende Situaties: Oefen met het roepen van de naam van je hond in verschillende omgevingen en situaties. Dit zorgt ervoor dat ze betrouwbaar reageren, of het nu thuis is, in het park of te midden van afleidingen.

Veelgestelde vragen

Wat is de Japanse naam voor Shiba Inu?

Ben je op zoek naar het perfecte label voor jouw pluizige sidekick? De Japanners noemen ze ‘Shiba Inu,’ wat zich vertaalt naar ‘bosjes hond,’ waarbij hun bosrijke leefomgeving en levendige aard worden vastgelegd.

Hoe zou ik mijn Shiba kunnen noemen?

Je moet een naam kiezen die resoneert met de persoonlijkheid van je Shiba. Overweeg namen zoals Hiro, Sakura, of zelfs popcultuurreferenties zoals Zelda. Het draait allemaal om het matchen van hun unieke geest en erfgoed! Hatchi is ook leuk, van gelijknamige film

Wat is de naam van de beroemde Shiba Inu?

Je moet een naam kiezen die resoneert met de persoonlijkheid van je Shiba. Overweeg namen zoals Hiro, Sakura, of zelfs popcultuurreferenties zoals Zelda. Het draait allemaal om het matchen van hun unieke geest en erfgoed!

Wat is de naam van de beroemde Shiba Inu?

Je denkt waarschijnlijk aan Kabosu, de iconische Shiba Inu die een internet sensatie werd als het gezicht van de ‘Doge’ meme. Haar unieke uiterlijk en charme veroverden harten over de hele wereld en maakten haar tot een geliefde figuur online.

Wat zijn populaire Japanse hondennamen?

Je hebt geluk! Populaire Japanse hondennamen zijn onder andere Hana, Hiro, Sakura en Kaito, perfect voor je Shiba Inu. Ze weerspiegelen het erfgoed van het ras en jouw waardering voor de Japanse cultuur, waardoor jouw pup opvalt.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Shiba Inu.

Shiba inu – Yuki

Yuki continue de grandir … 😇

Hatchi – Shiba Inu

Bonjour!

Hatchi,notre chien 🐕 viens de chez vous!!

Il est magnifique. Il n’ai pas encore castré,car nous avons mal au cœur. Vous n’êtes pas intéressé par lui avant de le stérilisé ?

Bonne journée…

  

R5r8b41ynn6s3zkh2fjcpw3dl35k3z9xcvw3c6qlt1xp1j4w1gdpzs1 wj 9w1q3ftr1vnkpbw1

Shiba Inu

Notre shiba est le plus beau et tout ce passe bien. On est très content de l’avoir. Merci pour la demande. Voici quelques photos.

 

 

bonne année et meilleures salutions.

Schäfer Jessica & Mozina Patrick

°25/12/2022

Jules x Lola

R5r8b41ynn6s3zkh2fdg5w1zlf481sq9ggw3k2vqh1x0zmdw1gy2c224qzwfw1 wg23gjbw0w1 q0x1 yr87n1s4kbj4w1

Shiba Inu – Yuki

Frohe Weihnachten! Es ist schon das 3. mit Yuki zusammen! Vielen Dank für diesen großartigen kleinen Kerl ❤️ liebe Grüße aus Stollberg Zweifall! Von Marina Krings und Familie

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Shiba inu -Mochi

Bonjour est-ce que vous souvenez de Mochi? il a 11mois déjà, le temps passe vite 😋il est plus en plus mignon, merci à sa maman de nous faire un super bébé chéri comme ça 😋

Shiba Inu – Suki

Met Suki gaat t heel goed,net ontwormd . Kei leuke hond en is al zinnelijk 👌bedankt voor de goede informatie

Marc

Shiba inu – Daisy

Bonjour, 

 

Daisy elle fait 1 an aujourd’hui!! Notre bebe🎉🎉

 

Daisy de Berg- Luxemburg

Nala x Jules , °29/9/2022

 

 

R5r8b41ynn6s3zkh2fd0pw1w 8d21j8c0w1s32cs1xmp3gw1gdpct1s06zww1y ylp21h04lw1 dzp1 yr87n1s4kbj4w1

Shiba Inu – Suki

Onderwerp: 1ier anniversaire de Suki

Envoyé de mon iPhone

R5r8b41ynn6s3zkh2fc yw1qtjyw3z8jgjw3bnlwy1xnz9kw1gd2yz24r1ydw1x0dvj3c7mg6w3f6y s1 yr87n1s4kbj4w1

Shiba Inu – jupke

Alvast bedankt voor de verjaardagswensen.

Groetjes Tania.Tobyen Jupke

R5r8b41ynn6s3zkh2fdlmw3c60853ypkv2w21gxrh1x2ct1w1gc 931yxnsbw1vqq1 1v2xnxw20w2bj1 yr87n1s4kbj4w1

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Shiba Inu

Lees meer over de op onze blog.