Woefkesranch

When Is a Shiba Inu Fully Grown? Growth Chart of a Shiba

De Shiba Inu is een goed uitgebalanceerde, gespierde hond die oorspronkelijk werd gebruikt als jachthond om vogels en klein wild weg te spoelen in het oude Japan. Ze zijn ook de kleinste van de zes oorspronkelijke Spitz-rassen die in Japan voorkomen, met voorouders die teruggaan tot 7.000 voor Christus. De Shiba is vooral bekend om zijn opvallende gekrulde staart en alert, vosachtig gezicht.

Het ras is goed aangepast aan het maken van lange tochten door paden en bergachtig terrein, waardoor ze een geweldig wandelmaatje zijn! Als je de gelukkige ouder bent van een charmante Shiba pup, vraag je je misschien af hoe groot jouw Shiba Inu zal worden en wanneer een shiba inu volgroeid is?

Hier is alles wat u moet weten over de groei van een Shiba:

Shiba Inu gewicht: groei- en gewichtstabel

Shiba’s kunnen op foto’s bedrieglijk groot lijken vanwege hun compacte, gespierde lichamen, maar door hun gewicht en lengte vallen ze in de categorie van kleine tot middelgrote hondenrassen. In tegenstelling tot veel hondenrassen, is er geen aanzienlijk verschil tussen mannelijke en vrouwelijke Shiba Inu’s wat betreft hun volwassen gewicht en lengte.

De volgende cijfers zijn schattingen. Maak je geen zorgen als je pup iets achter of voor de roedel zit. Als u echter denkt dat uw pup aanzienlijk kleiner of groter is dan het gemiddelde shiba inu gewicht, raadpleeg dan uw dierenarts om de grootte en gezondheid van uw hond te beoordelen.

Groei- en gewichtstabel

LeeftijdGewicht
1 maand1,4 tot 3 kilo
2 maanden1,8 tot 4 kilo
3 maanden3 tot 5 kilo
4 maanden4 tot 6 kilo
5 maanden4,5 tot 6,8 kilo
6 maanden5,5 tot 7,7 kilo
7 maanden6,3 tot 8,2 kilo
8 maanden6,8 tot 8,6 kilo
9 maanden7,3 tot 9 kilo
10 maanden7,3 tot 10 kilo
11 maanden7,7 tot 10,5 kilo
1 jaar7,7 tot 12 kilo
2 jaar7,7 tot 13 kilo

Op welke leeftijd is een Shiba Inu volgroeid?

Shiba Inu honden hebben intense groeispurten die meestal tussen de drie en zeven maanden oud zijn. Tijdens deze groeispurten zullen ze bijna in grootte verdubbelen voordat ze rond de acht maanden oud vertragen tot een langzamere groeisnelheid die ze zullen aanhouden totdat ze hun volledige grootte hebben bereikt rond de leeftijd van een jaar.

De meeste Shiba’s zullen als volgroeid worden beschouwd als ze 12 maanden oud zijn qua lengte en gewicht. Het kan echter tot 18 maanden duren voordat grotere honden hun volledige grootte hebben bereikt.

Shiba inu

Hoeveel groter wordt mijn Shiba Inu?

Shiba Inu honden stoppen met groeien als ze ongeveer een jaar oud zijn. Als je hondje jonger is dan een jaar, verwacht dan dat hij doorgaat met groeien. De meeste leden van het ras voltooien hun grootste groeispurt als ze acht maanden oud zijn en zullen de groei geleidelijk afbouwen van 12 tot 18 maanden tot ze volledig volgroeid zijn.

Als je Shiba Inu van een fokker is, overweeg dan om contact met hem op te nemen voor een nauwkeurigere schatting van de volwassen shiba inu grootte op basis van de ouders van je pup en hun vorige nestjes. Een puppy zal zelden groter zijn dan zijn de grootste ouder, dus dit geeft ook een schatting van de maximale grootte

Kijk ten slotte eens naar de poten van je Shiba puppy. Lijken ze te groot naast hun benen en lichaam? Als dit het geval is, is dit een klassieke puppyfunctie die aangeeft dat uw puppy nog steeds aan het groeien is en in zijn poten groeit.

Hoe groot is een volgroeide Shiba Inu?

Volgens de officiële Shiba Inu rasstandaarden van de American Kennel Club zal een mannelijke Shiba Inu ongeveer 37 tot 45 centimeter lang zijn. Ter vergelijking: een vrouwelijke Shiba Inu zal iets korter zijn met een lengte van 35 tot 43 centimeter. Zowel mannetjes als vrouwtjes kunnen op de eindvervaldag tussen de 7 en 12 kilogram wegen, hoewel vrouwtjes de neiging hebben om aan de kleine kant van dat bereik te leunen.

Een volgroeide Shiba Inu moet compact, maar evenwichtig lijken.

Shiba inu volgroeid

Hoe zorg ik ervoor dat mijn Shiba Inu gezond is?

Shiba’s zijn mooie, zelfverzekerde en loyale metgezellen die een lang, gelukkig en gezond leven verdienen. Helaas is een Shiba Inu als raszuiver hondenras vatbaar voor veel genetische gezondheidsproblemen. Hoewel dit niet kan worden veranderd, kunnen goede preventieve maatregelen en een gezonde levensstijl een enorme positieve invloed hebben op de kwaliteit van leven van uw Shiba Inu en het risico op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen.

Als ras zijn Shiba Inu’s vatbaarder voor oogproblemen, zoals staar of distichiasis, die optreedt wanneer extra haren in het ooglid groeien en tegen het oogoppervlak wrijven. Ze zijn ook vatbaar voor gewrichts- en botproblemen, zoals knieschijven die wegglijden (luxerende patella) of heupdysplasie.

Deze kunnen allemaal pijn en zelfs invaliditeit veroorzaken als ze niet worden behandeld. Gelukkig kunnen veel van de genetische aandoeningen waarvoor ze vatbaar zijn, worden bewaakt, gediagnosticeerd en behandeld door de dierenarts van uw pup. Belangrijks is dat u ze maar binnenbrengt voor een jaarlijks bezoek aan de dierenarts.

Qua levensstijl hebben Shiba Inu honden een verhoogd risico op obesitas in vergelijking met andere honden. Hun dikke vacht en van nature gedrongen gestalte kunnen de gewichtstoename goed verbergen, maar veroorzaken ernstige gezondheidsproblemen. Obesitas kan leiden tot overmatige druk op botten en gewrichten, wat enkele van de eerder genoemde genetische aandoeningen kan veroorzaken of verergeren. Overleg met uw dierenarts over het ideale dieet, de lichaamsbeweging en het gewicht van uw Shiba Inu om het beste, medisch geïnformeerde zorgplan voor uw puppy te krijgen.

Preventieve zorg en een gezonde levensstijl zijn uw beste opties om voor uw Shiba Inu te zorgen. Toch kunnen veterinaire zorg en operaties snel duur worden, en mogelijk duizenden euro’s kosten voor een enkele procedure. 4 van de 5 ondervraagde ouders van huisdieren zeiden dat ze een veterinaire rekening van € 5.000 niet uit eigen zak zouden kunnen betalen. Als jij dit bent, maak je geen zorgen! Een huisdierenverzekering is er om u en uw Shiba Inu een vangnet te bieden.

Lees ook: Levensduur van een Shiba Inu – Hoe oud wordt een Shiba?

Een huisdierenverzekering werkt door u tot 90% van alle contante veterinaire kosten te vergoeden. Een huisdierenverzekering biedt u een vangnet als het ergste gebeurt, zodat u uw hond altijd de beste veterinaire zorg kunt bieden, ongeacht de kosten. Net als wij hebben ze regelmatige medische zorg nodig om een ​​gelukkig, gezond en lang leven te leiden.

Een huisdierenverzekering geeft u een vangnet en gemoedsrust, wetende dat uw huisdier gedurende zijn hele leven toegang zal hebben tot uitzonderlijke zorg. Wellnessplannen zijn ook beschikbaar om te helpen met de dagelijkse kosten van veterinaire zorg, zoals veterinaire onderzoeken, röntgenfoto’s, tandreiniging en meer!

Laatste overwegingen

Twijfel niet! Neem vandaag nog een hondenverzekering om de beste zorgen te kunnen garanderen voor uw shiba inu puppy.

Het geluk van je Shiba Inu is het allerbelangrijkste, en hun gezondheid speelt een grote rol in hun plezier in het dagelijks leven.

Volwassen shiba inu adopteren?

Als je een volwassen shiba inu wilt adopteren zou ik toch eerst twee keer nadenken. Shiba’s zijn heel slimme honden die zich hard aan hun baasje hechten. Hun karakter is niet van de makkelijkste omdat veel mensen niet slim genoeg zijn.

Daardat ze zo zijn zullen ze je niet direct als hun baasje zien. Wat tot gedragsproblemen kan leiden.

Daarom zou je best een puppy adopteren in plaats van een volwassen shiba inu. Laat een shiba inu volwassen maar een een ervaren honden eigenaar over.


Belangrijkste leerpunten

  • Een Shiba Inu groeit het meest tussen de drie en zeven maanden oud en bereikt doorgaans de volwassenheid rond een jaar.
  • Afhankelijk van het geslacht van het ras, weegt een Shiba Inu tussen de 7 en 12 kg als volwassene, met een hoogte van 33 tot 43 cm.
  • De Shiba’s waarvan bekend is dat ze bepaalde gezondheidskenmerken hebben die specifiek zijn voor het ras, zoals heupdysplasie en oogstaar.
  • De Shiba Inu huisdierenverzekering kan ervoor zorgen dat uw hond uitstekende veterinaire zorg krijgt, zodat hij of zij een levendig en gezond leven kan leiden.

Reviews

Below are the emails from our customers with their Shiba Inu.

Shiba Inu - Blitz - Herselt

Shiba Inu
Jules x Akira
°3/2/2024

Shiba Inu - Yoko - Stekene

Koekoek alles prima met mij, ben gisteren naar zee geweest 🐶🐶👋👋👋

°31/1/2024

Shiba Inu - Yuki

Beste Marleen,

Facebook hebben we niet dus via deze weg een aantal kiekjes.  

Groetjes familie Van Schagen

Shiba inu - Yuki
Yuki continue de grandir … 😇

Hatchi - Shiba Inu

Bonjour!

Hatchi,notre chien 🐕 viens de chez vous!!

Il est magnifique. Il n’ai pas encore castré,car nous avons mal au cœur. Vous n’êtes pas intéressé par lui avant de le stérilisé ?

Bonne journée…

  

Shiba Inu

Notre shiba est le plus beau et tout ce passe bien. On est très content de l’avoir. Merci pour la demande. Voici quelques photos.

 

 

bonne année et meilleures salutions.

Schäfer Jessica & Mozina Patrick

°25/12/2022

Jules x Lola

Shiba Inu - Yuki
Frohe Weihnachten! Es ist schon das 3. mit Yuki zusammen! Vielen Dank für diesen großartigen kleinen Kerl ❤️ liebe Grüße aus Stollberg Zweifall! Von Marina Krings und Familie

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Shiba inu -Mochi
Bonjour est-ce que vous souvenez de Mochi? il a 11mois déjà, le temps passe vite 😋il est plus en plus mignon, merci à sa maman de nous faire un super bébé chéri comme ça 😋

Shiba Inu - Suki

Met Suki gaat t heel goed,net ontwormd . Kei leuke hond en is al zinnelijk 👌bedankt voor de goede informatie

Marc

Laad meer

Sharing?

Did you like the article? Then share it with your friends!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

More information about the Shiba Inu

Blog posts about the