Teckel Prijs? Aankoopprijs en andere kosten van een Dwergteckel Puppy.

Teckel Prijs? De prijs is afhankelijk van enkele factoren zoals leeftijd, kleur, afkomst, type (standaard-, dwerg- of kaninchen teckel). Populariteit van het ras beïnvloed ook de prijs van een teckel puppy.

Standaard teckel: borstomvang boven de 35 cm, gewicht tot maximaal 15 kilo.
Dwergteckel: borstomvang van 30 t/m 35 cm, gewicht variërend tussen 8 en 10 kilo.
Kaninchen Teckel: borstomvang tot 30 cm, gewicht variërend tussen 3 en 6 kilo

De prijs voor een teckel puppy ligt tussen € 1000 en € 2000. Onderhoudskosten zijn ongeveer € 200-1500 per jaar, afhankelijk hoeveel spullen u koopt voor uw teckel hondje.

Bekijk onze beschikbare Teckel pups of bel ons even voor de actuele prijs: (+32) 015 75 59 42

teckel prijs

Waarom zijn teckels zo duur?

De populariteit van het teckelras is de afgelopen jaren sterk gestegen – en dat geldt ook voor de prijs! Kortom, fokkers kunnen vragen wat ze willen voor hun puppy’s en wat zij als eerlijk beschouwen. De prijs kan op veel factoren worden gebaseerd, maar meer recentelijk hebben sommige dingen de prijs van teckels verhoogd:

Media

De media speelt ook een rol in waarom bepaalde rassen populair zijn. Hoe meer mensen beelden zien van een teckel, hoe meer mensen overwegen om een teckel in huis te nemen.

Beroemdheden

Beroemdheden zijn misschien over de hele wereld herkenbaar, maar hun teckels worden net zo beroemd! Eigenaren zijn onder meer Emilia Clarke, Adele, Rosie Huntington-Whiteley, Ashley Olsen, Jack Black, Josh Duhamel, Fergie, Declan Donnelly, Johanna Konta, Christian Slater en wijlen David Bowie.

Social media

Miljoenen teckels hebben hun eigen sociale media-accounts, en sommige – zoals Crusoe the Celebrity Dachshund – trekken wereldwijd enorme aantallen volgers. De hashtag #dachshundsofinstagram heeft meer dan 6,5 miljoen posts! Er zijn letterlijk duizenden teckels Facebook-groepen die liefhebbers van het ras bij elkaar brengen. Sociale media promoten op organische wijze teckels over de hele wereld en mensen zijn geobsedeerd geraakt door het ras!

Langharige Teckel prijs
Langharige Teckel prijs

Lockdown

Tijdens de lockdown van 2020 kozen veel mensen ervoor om een ​​teckel aan hun gezin toe te voegen. Gedurende die tijd stopten de meeste fokkers tijdelijk met het fokken van teckels, dus er was een tekort aan goed gefokte puppy’s in de buurt. Als er veel vraag is naar een ras en er minder beschikbaarheid is, stijgen de prijzen onvermijdelijk. Sommige fokkers waren in staat om veel geld in rekening te brengen voor een puppy tijdens het afsluiten, maar niet alle fokkers verhoogden de prijzen.

Vraag en aanbod

Verantwoordelijke teckelfokkers hebben slechts een nestje als de moeder volledig hersteld is van vorige nestjes. Er zijn over het algemeen een tot zes puppy’s in elk nest. Naarmate de populariteit van het teckelras groeit, heeft de vraag het aanbod overtroffen. Dit lijdt ertoe dat de prijs zal stijgen.

Kortharige Teckel Prijs
Kortharige Teckel Prijs

Hoe herken je een oplichter?

Soms vind je op verkoopsites (kapaza, 2dehands, marktplaats, etc…) Teckel pupjes aan abnormaal lage prijzen. Vaak zijn dit advertenties van oplichters.

 • Teckel Prijs-U krijgt een antwoordmail in gebrekkig Nederlands
 • Teckel Prijs-De adverteerder heeft geen site
 • Teckel Prijs-U kan de pupjes niet zelf afhalen bij de adverteerder
 • Teckel Prijs-U kan betalen met Western Union
 • Teckel Prijs-Na storting van de “lage” verkoopprijs, vraagt de “verkoper” extra geld voor douanekosten, extra vaccins, …
 • Teckel Prijs-Al het gestorte geld is de koper KWIJT!

Een Dwergteckel pup kopen bij Woefkesranch:

 • Een kortharig Dwergteckel pupje: kleuren black and tan / Chocobruin / Schimmel
 • Een Dashond pup die gevaccineerd is
 • Een Teckel pup die ontwormd is
 • Een Dwergteckel pup die geïdentificeerd is met een microchip
 • De Dashond pup wordt verkocht met een schriftelijke garantie
 • Service nà verkoop: u krijgt hier, uniek in België, een 24 uren-service:
 • 24u op 24u kan u ons team bereiken voor dringende ‘puppie-vragen’
 • Begeleiding met Dwergteckel opvoedingstips

Lees de mailtjes van onze tevreden klanten via:

https://klantentevredenheid.woefkesranch.be

Bekijk onze beschikbare Teckel pupjes via:

https://www.woefkesranch.be/pups-te-koop/teckel/

Teckel-gallerij

Bezoek onze Teckel-fokkerij

Alle pups zijn bij ons geboren: zo kunnen we  super gezonde Teckel pups aanbieden

Is het bezitten van een teckel duur?

Ja, het hebben van een teckel is duur! Het is niet alleen de prijs van de puppy waar u aan moet denken. Je moet ook rekening houden met alle andere dingen die je puppy nodig heeft, die elke maand ongeveer € 25 tot € 125 kunnen kosten.

Er zijn de kosten van hondenvoer, hondensnoepjes, huisdierenverzekering, dierenartsrekeningen, vaccinaties, vlooien- en ontwormingsbehandelingen, hondenverzorgingsproducten, hondenmand, hondenkommen, hondenriem, hondentuig, hondenspeelgoed, babyhekjes, hondenkratten, hondenhok, hondenhellingen, hondendekens, hondenopvang – en meer!

Natuurlijk gaan sommige dingen die u voor uw teckel koopt jarenlang mee, dus niet alle uitgaven zijn doorlopend. Maar naarmate teckels ouder worden, kunnen ze vatbaar zijn voor gezondheidsproblemen die meer diergeneeskundige behandeling vereisen, dus het is over het algemeen gemiddeld.

Het is het beste om elke maand iets opzij te zetten om voor je teckel te zorgen.