Wat is de prijs van een Engelse Cocker Spaniël?

Inhoudsopgave

Je bent op zoek naar een hond en je dacht misschien aan een Engelse Cocker Spaniël? Goed idee, maar wat is de Engelse Cocker prijs?

De prijs van een Engelse Cocker Spaniël is gemiddeld tussen 1250 en 1750 euro afhankelijk van de fokker, vraag en kleur. 100% Belgische pups bij een fokker zijn gewoonlijk iets duurder dan een pup uit Oost-Europa. Daarnaast moet je tellen op een maandelijkse prijs van 50 tot 100 euro voor voer, speeltje, medische zorgen, enz.

Als u een Engelse Cocker Spaniël puppy wilt kopen moet u rekenen dat u het eerste jaar zo’n 2000 euro moet uitgeven. Dat is inclusief aankoop puppy, voer, toebehoren en medische kosten.

Ik moet zeggen dat de uitgaven langs de hogere kant genomen zijn. Je kunt je hond luxe of basis accessoires geven. Dat is al direct een groot prijsverschil en beide zijn goed voor je hond.

Nu we de basis overlopen hebben, is het tijd om meer in detail te treden.

Engelse Cocker prijs: Hoeveel kosten puppy’s?

Als je op zoek bent naar een Engelse Cocker is het aangeraden om een gerenommeerde fokker te zoeken. Die kunnen soms wat duurder zijn om te starten, maar het bespaard veel problemen en geld op de lange termijn.

Een fokker vraagt tussen 1250 en 1750 euro voor een Engelse Cocker puppy. De fokker is uiteraard vrij om minder of meer te vragen als hij dat nodig vindt. Voor de juiste prijs die we bij Woefkesranch vragen, kunt u beste de beschikbare puppy’s bezoeken.

Welke factoren bepalen de prijs?

Zoals bij de meeste hondenrassen, zijn bepaalde factoren van invloed op de initiële kosten van uw Engelse Cocker puppy. Dit zijn de belangrijkste dingen om te overwegen bij de cocker spaniël prijs:

Raszuiver of gemengd: Over het algemeen worden raszuivere Engelse Cocker tegen een hogere prijs verkocht in vergelijking met sommige Engelse Cocker mixen.

Bloedlijn en reputatie van de fokker: Als de ouders van uw Engelse Cocker puppy afkomstig zijn van een gerenommeerde fokker, kunt u verwachten dat de prijs aanzienlijk hoger zal zijn.

Goede fokkers hebben de neiging om meer geld te investeren dan anderen in het verzorgen van hun fokhonden en puppy’s.

Training en socialisatie: Sommige fokkers kiezen ervoor om hun honden pas te verkopen nadat ze zijn getraind en gesocialiseerd. Dit kan ook de prijs van de puppy verhogen, maar zal besparingen opleveren omdat u waarschijnlijk niet meer geld, tijd en moeite hoeft te investeren in het zelf opleiden van de pup. Het vergroot ook de kans om vanaf het begin een goed opgevoede hond te krijgen.

Populariteit van het ras en de locatie van de koper: Lokale vraag en aanbod hebben altijd een impact op de prijzen van de Engelse Cocker. Kleine honden zoals Pomeriaan of Poedels zijn bijvoorbeeld populairder in grootstedelijke gebieden waar mensen in kleinere ruimtes leven. Ondertussen zijn sommige hondenrassen zoals Husky’s meer in trek in koudere klimaten, en andere zoals Beagles waar jagen populair is, enz. Vanwege deze verschillen is het de moeite waard om op verschillende locaties naar Engelse Cocker prijzen te zoeken. Het is echter riskant om een pup te kopen zonder hem eerst te zien of in ieder geval de fokker te ontmoeten en de kennel te bezoeken.

Engelse cocker spaniël

Leeftijd: Leeftijd is een van de meest prominente factoren als het gaat om de kosten van een Engelse Cocker. Omdat de meeste mensen hun nieuwe harige vriend zo jong mogelijk willen hebben, zijn de prijzen meestal hoger dan wanneer de hond jonger is. Gemiddeld zal een twee maand oude puppy bijvoorbeeld duurder zijn dan een 5-6 maanden oude puppy.

Vachtkleur en markeringen: Vachtkleur, patroon en kapseltrends kunnen snel veranderen. Voor de meeste hondenrassen zijn sommige vachtkleuren meer in trek dan andere, vaak tijdelijk. Wanneer de interesse voor een bepaalde kleur, patroon of kleurencombinatie groeit, worden puppy’s met die eigenschappen duurder omdat een toename in populariteit meestal leidt tot een hogere marktprijs. Ook worden voor rashonden zoals Engelse Cockers alleen specifieke kleuren, patronen en kleurencombinaties geaccepteerd door kennelclubs. En ten slotte kunnen puppy’s met zeldzaam gekleurde vacht ook behoorlijk duur zijn.

Hoeveel kosten de basisbenodigdheden voor een Engelse Cocker?

€ 150 – 650

Zoals bij elke hond, heb je bepaalde producten tot je beschikking nodig om het opvoeden van een hond gemakkelijker te maken. Dit omvat items zoals kommen, speelgoed, bedden, shampoo, een riem en sanitair. Om er maar een paar te noemen.

Op basis van prijzen van meer dan 250 bestsellers van Amazon, ZooPlus en bol.com, bedragen de basisbenodigdheden voor een Engelse Cocker het eerste jaar ergens tussen de € 150 en € 650. Uiteraard is de prijs afhankelijk van de kwaliteit van de gekochte artikelen en de locatie.

Benodigdheden accessoiresGemiddelde kosten
Voer- en waterbak€ 15
leiband€ 10
ID-tag met telefoonnummer€ 10
Hondenhalsbanden (x2)€ 20
Plastic poepzakjes€ 55
Poepschepper€ 20
Honden bed€ 35
Hondenbench€ 40
Vlek- en geurverwijderende spray€ 10
speelgoed€30
Huistraining pads€ 25
EHBO doos€30
Shampoo€ 10

Naarmate uw hond ouder wordt, wordt de prijs van benodigdheden aanzienlijk lager. Elk jaar na het eerste levensjaar van uw pup brengt u kosten met zich mee van € 55 tot € 260, met een gemiddelde van € 140.

Dit omvat het opnieuw kopen van enkele van de hierboven genoemde items, zoals speelgoed, bedden, shampoo, tandenborstels, poepzakjes, enz.

Bovendien kan uw pup items nodig hebben die hierboven niet zijn vermeld, zoals boxen, hekken, muilkorven, kleding, schoenen, harnassen en andere cosmetische of onderhoudsartikelen. Deze items zullen uw uitgaven verhogen, dus houd hier rekening mee bij het plannen van uw budget.

Zoals u kunt zien, kan de prijs van benodigdheden voor een hond van deze grootte behoorlijk hoog zijn. Als je een krap budget hebt of gewoon geld wilt besparen op deze benodigdheden, kun je altijd tweedehandswinkels en websites bezoeken om geweldige aanbiedingen te vinden.

Opleidingskosten?

€ 150 tot € 200

Volgens professionele dierengedragsdeskundige en hondentrainers is een professionele training meestal niet nodig voor een hond van dit ras. In feite is het zeer waarschijnlijk dat ervaren hondenbezitters zelf een Engelse Cocker met succes zullen trainen.

Dat gezegd hebbende, een paar groepstrainingen kunnen nog steeds een goed idee zijn. Deze groepstrainingssessies hebben betrekking op basisgehoorzaamheid en socialisatie en kosten gewoonlijk tussen € 150 en € 200 voor vijf wekelijkse lessen van 1 uur.

Als je hulp nodig hebt bij het trainen van de nieuwste toevoeging aan je gezin, maak je geen zorgen. Er zijn tal van goede trainingsboeken voor honden die het proces van het trainen van uw pup zullen vergemakkelijken, vooral als u voor het eerst eigenaar bent.

In deze boeken leert u alles wat u moet weten over het trainen, opvoeden en verzorgen van uw cocker-spaniël. U leert onder andere hoe u de juiste puppy kiest, welke trainingstechnieken het beste werken, hoe u de juiste benodigdheden kiest, waar u de beste dierenklinieken vindt en hoe u het juiste voer selecteert.

Medische kosten

Volgens de meeste erkende dierenartsen zouden de medische kosten voor dit ras bijna € 150-300 moeten bedragen voor het eerste levensjaar en ongeveer € 100-150 elk jaar daarna. Bovendien is er een potentiële eenmalige vergoeding van € 50 tot € 300 als u uw pup wilt steriliseren / castreren.

En nogmaals, we moeten vermelden dat deze cijfers variëren afhankelijk van waar u woont en sterk afhankelijk zijn van de klinieken die voor u toegankelijk zijn.

Dierenartskosten voor een Engelse Cocker Spaniël puppy

Elk bezoek aan de dierenarts kost geld. Je puppy moet minstens 1 maal gedurende het eerste jaar voor zijn Rabies vaccinatie naar de dierenarts gaan.

Engelse cocker spaniël prijs

Sommige dierenartsen laten je een paar weken later terug komen voor een booster vaccinatie.

Een dierenarts vraagt voor een bezoek met vaccinatie meestal tussen € 50 en € 150. Als hij je twee keer laat komen, komt dat tussen € 100 en € 300.

Maar dierenarts kosten kunnen oplopen. Als u juist pech heeft dat je een ongezonde pup hebt gekozen, dan kan het nodig zijn dat je puppy extra zorgen nodig heeft.

Een operatie kan gaan van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s. Het is wel aangeraden om een hondenverzekering voor je hond te nemen. Zo ben je zeker dat je de medische kosten voor je hond kan blijven betalen.

Dierenartskosten voor een volwassen cocker-spaniël

Elk jaar na het eerste puppyjaar van uw cocker-spaniël moet u minimaal één keer per jaar naar de dierenarts gaan. Gewoonlijk kosten deze jaarlijkse bezoeken tussen € 75 en € 200, afhankelijk van de kliniek die voor u toegankelijk is en de plaats.

Dit dierenarts bezoek houdt in dat hij je hond zijn vaccinaties up-to-date houdt. En een controle van de algemene gezondheid van je hond.

Heeft je hond medicatie of iets tegen vlooien, kan de prijs iets hoger liggen dan eerder vermeld.

De kosten van een huisdierenverzekering

Als eigenaar van een hond kunt u overwegen om uw pup in te schrijven voor een ziektekostenverzekering als vangnet tegen onverwachte kosten. Dit zal het budgetteren een stuk makkelijker maken.

Je moet tellen op een maandelijkse prijs voor een verzekering tussen 15 en 50 euro afhankelijk van het ras, leeftijd, enz.

Kosten voor de voeding

Engelse Cockers zijn zeker niet de grootste honden die je tegen kunt komen. Als volwassen honden wegen ze gemiddeld 13 kilogram (meestal tussen de 10 en 15 kilogram).

Nadat we de prijzen van bestverkochte merken zoals Purina, Purina One, Royal Canin en Pro Plan hebben doorgenomen, hebben we geschat dat de kosten voor het voeren van een puppy van dit ras gedurende het eerste levensjaar gemiddeld € 125 zullen bedragen.

Volwassen Engelse Cockers eten doorgaans ongeveer 60 kg per jaar, afhankelijk van het merk en type voedsel, wat leidt tot een jaarlijkse uitgave van gemiddeld € 135. Houd er rekening mee dat er een enorm kostenverschil is tussen premium en budget-hondenvoermerken.

Voor meer Engelse Cocker informatie kan u op deze link klikken.

Benieuwd wat andere Engelse Cocker eigenaars vinden van dit ras? Bekijk de reviews.

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Engelse Cocker.

Engelse Cocker – Odieltje

Odieltje en wij een super leuke dag gehad❤️

Vele groetjes
Isabelle

 

 

Engelse Cocker – Odieltje – Oostende

Leuk berichtje van Odieltje, nà 3 dagen bij zijn nieuwe baasje in Oostende


Onderwerp: Odieltje

Zo aanhankelijk, moet hem in bench steken om te kunnen poetsen😅

Echt zo lief, niets van agressie. 

Heeft voor de eerste maal buiten geplast, ik blijf oefenen.

Vriendelijke groetjes

isabelle

Engelse Cocker

Engelse Cocker – Luka

Beste Wensen Marleen 

Engelse Cocker °1/1/2023

Tobias x Molly

 

Engelse Cocker – Joly

Hoi Marleen 

 

Dankjewel voor de felicitaties. 

 

Groetjes Fiely en Joly

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxrr3w3fqvjt4t4fnjw2pjnzz1h36dv0? Si=8000000024329025&pi=40a263f7 5e74 4d2c a928 ed3ab98a9d5f

Engelse Cocker : Babette 1 jaar

Onderwerp: Babette 1 jaar

Hallo,

Hier een foto van onze jarige Babette, 1 jaar

Vele groetjes

Joeri Dehoorne – Marijke Poppe

Engelse Cocker Spaniël – Izegem, België

Dag,

Bedankt voor de herinnering in bijlage stuur ik een foto van onze puppy.

Het pupje is geboren op 31/01/2023.

Ruby x Joel

Olga – Engelse Cocker

Beste Marleen, Hier foto’s van onze Engelse Cocker Spaniel, nestor. 16 jaar oud geworden.
Groetjes Olga (van de boxers)

Toby- Engelse cocker

Langs deze weg wensen we jullie een gelukkig 2015!
Toby (°01/01/2007) is nog altijd in goede gezondheid, echte speelvogel maar ook een dikke slaapkop. Een echt schatje!
Groetjes uit Winksele
 
Hilde Van Avondt
Monday, December 29, 2014 1:38 PM
 

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Engelse Cocker

Lees meer over de op onze blog.