Kunnen Corgi’s alleen gelaten worden? Hoe zullen ze reageren?

Inhoudsopgave

U wilt uw Corgi overal mee naartoe nemen. Maar het is niet praktisch om uw hond mee te nemen naar het werk en andere gelegenheden.

Je vraagt je dus af of Corgi’s alleen gelaten kunnen worden (en voor hoe lang).

Kan een Corgi alleen gelaten worden?

Corgi’s kunnen alleen worden gelaten, maar dat hangt af van 3 primaire factoren: hoe dicht je bij je hond bent, hoe oud ze zijn en hoe goed ze zijn getraind. Corgi’s verwachten intimiteit van hun eigenaren, dus wees voorzichtig als u uw huis zonder hen wilt verlaten.

Hoe lang kunnen ze alleen thuis blijven?

Volwassen Corgi’s (1 jaar en ouder) kunnen minder dan een dag alleen thuis blijven. Je kunt vertrekken voor je 8-urige werkdag en het komt goed. Maar ze kunnen om aandacht gaan vragen als je ze langer alleen laat: blaffen en rondspringen zijn enkele neigingen waar je op moet letten.

Waarschuwing: puppy’s kunnen ook alleen gelaten worden. Het is wel aangeraden om te werken met een bench voor uw corgi als hij alleen is. Zo vind je geen ravage of kapot gebeten schoenen als je terug thuis komt.

Kunt u het thuisblijven voor uw Corgi gemakkelijker maken?

Thuis blijven zal gemakkelijker zijn voor uw Corgi als u ze dingen te doen geeft.

Je kunt ze hun favoriete bal of puzzel geven en daar zijn ze uren mee bezig. Je moet ze ook in een open ruimte in huis bewaren om ze te beschermen tegen een zonnesteek.

Opmerking:  zie Tip #1 om meer te weten te komen over welke puzzels of materialen je kunt achterlaten!

Kun je je hond trainen om zich te gedragen als hij alleen is?

Een Corgi kan zich ook alleen gedragen!

Het zijn trouwe honden en ze zullen zich rustig houden als je ze goed traint.

Met een paar goed geplaatste hekken, voer- en watervakken en gedragsveranderingen van jouw kant, zal je hond leren denken dat alleen zijn soms ook gezond voor hem is. 

Kan ik mijn Corgi’s alleen laten als ze ziek zijn?

Corgi’s mogen niet alleen worden gelaten als ze ziek zijn. Omdat ze kwetsbaar zijn voor bepaalde ziekten, moet je elke keer dat ze zwakte vertonen bij je hond zijn. Indien mogelijk dient u zich ziek te melden en persoonlijk bij hen te zijn. Als dat niet het geval is, huur dan een oppas in of vraag hulp aan een vriend of buurman.

Kunnen Corgi’s alleen worden gelaten met andere honden in uw huis?

Corgi’s kunnen alleen zijn met andere honden.

In feite zijn ze over het algemeen supervriendelijk met honden die ze kennen. Maar ze moeten gelijke middelen hebben, zodat ze elkaar niet bevechten. Scheid hun voedsel- en watercompartimenten en geef één speeltje voor elke hond. Ze moeten ook hun eigen bench hebben. 

Moeten Corgi’s het huis voor zichzelf hebben als ze alleen zijn?

Als je huis veel ruimte heeft, geef het dan niet allemaal aan je hond. Sluit je trappen af, want ze kunnen hun heupen breken zonder hulp.

Geef ze een plek om te poepen of te plassen zodat ze later geen rommel maken en houd ze uit de buurt van het hek om te voorkomen dat ze blaffen naar buren.

Welsh corgi pembroke

9 tips om je Corgi veilig thuis te laten blijven


#1: Wees niet te aanhankelijk

Eigenaren hebben de neiging om het moeilijk te vinden om hun Corgi’s achter te laten. 

Met hun schattig looks, wie kan het hen kwalijk nemen?

Soms kan een simpel “vaarwel” eindigen in een knuffelsessie, waardoor je te laat op je werk komt. Dit klinkt misschien lief, maar het kan je hond op een andere manier schaden.

Omdat Corgi’s sociale wezens zijn, is één uitbarsting van genegenheid niet genoeg. Hoe meer je laat zien dat je ze zult missen, hoe meer je hun verlatingsangst opwekt.

Honden met verlatingsangst hebben de neiging om driftbuien te krijgen wanneer ze worden gescheiden van hun favoriete eigenaren. Het kan hen betreffen:

 1. Rennen in cirkels.
 2. Je uitgang blokkeren.
 3. Je commando’s negeren.
 4. Non-stop blaffen of huilen.
 5. Constant aan je broek krabben.

Als zodanig kan je Corgi je buren lastig vallen en zelfs dingen in huis verpesten.

Wanneer dit gebeurt, betekent dit dat u alle controle over uw hond bent kwijtgeraakt.

Wat kan je doen?

In mildere gevallen van verlatingsangst is het voldoende om uw hond gewoon speciaal “afscheidsspeelgoed” te geven. Enkele hiervan zijn:

 • Snuffelmatten. De snuffelmat is gebouwd om buitengras te imiteren en is een goede manier voor uw Corgi om naar voedsel te zoeken als u er niet bent.
 • KauwspeeltjeMet dit klassieke gereedschap kan je Corgi 20-30 minuten per keer wat spanning ontketenen.

Opmerking: het kauwbot fungeert ook als een leuke tandenborstel en verwijdert bij elke hap vuil van hun tanden.

 • Draai en behandel. Een speeltje dat lekkernijen biedt wanneer het wordt geopend, verandert honden in probleemoplossers. Dit beloningssysteem kan een hond blij maken als je er niet bent.

Opmerking: gebruik deze alleen als je weggaat, zodat je hond weet dat ze worden beloond als ze alleen blijven.

In meer ernstige gevallen moet u met een dierengedragstherapeut praten en uw hond een speciaal programma laten ondergaan met:

 • Desensibilisatie: de angst van uw hond verminderen.
 • Tegenconditionering: de reactie van uw hond veranderen van gestrest in blij.

Let op: Verlatingsangst wordt in de loop van de tijd erger. Zodra u een patroon van agitatie begint te zien, moet u onmiddellijk een trainer of gedragstherapeut raadplegen.

#2: Hond-proof plaatsen

Corgi’s zijn van nature actieve honden en gaan waar ze willen. Helaas kunnen sommige plaatsen zonder begeleiding schadelijk voor hen zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld over trappen in uw huis springen. Dit kan later hun gewrichten beschadigen als ze het constant doen.

Als je er niet bent, zullen ze waarschijnlijk de trap op en af rennen om je te zoeken. Als ze het lang genoeg doen, kan dit op lange termijn problemen veroorzaken, zoals heupdysplasie.

Je wilt ook niet dat je Corgi in de buurt van je keuken komt, omdat ze tegen tafels kunnen stoten, zichzelf in hoeken kunnen wringen of glazen kunnen breken. Dit kan vleeswonden of kneuzingen veroorzaken die u moet verzorgen als u terugkomt. Daarom wil je een schutting op je trap en een deur in je keuken plaatsen.

Je moet ook je toiletdeuren op slot houden, tenzij je ze daar specifiek zindelijk hebt gemaakt. Wanneer honden zich vervelen, hebben ze de neiging om toiletpapier te eten.

Ten slotte moet u uw Corgi niet in uw voortuin plaatsen. Corgi’s staan territoriaal en vijandig tegenover mensen of dieren die ze niet kennen. Als je voortuin aan een drukke straat ligt, zal je Corgi urenlang blaffen en je buren irriteren.

#3: Geef je Corgi een exclusieve ruimte

Alleen zijn kan hartverscheurend zijn voor een gehechte Corgi, al is het maar voor een dag.

Als zodanig wil je dat ze zich op hun gemak voelen met de plek waar ze zullen verblijven als je er niet bent.

Het is meestal een goed idee om uw Corgi’s in de woonkamer te houden, maar elk huis heeft verschillende indelingen. Dit kan het beslissen moeilijk maken.

Slecht kiezen kan ertoe leiden dat uw Corgi later gezondheidsproblemen krijgt.

In plaats van je Corgi ergens in huis neer te zetten, bedenk een plek en stel de volgende vragen:

 • Is het plat? Corgi’s hebben fragiele benen die klimmen en springen belastend maken voor hun gewrichten.
 • Is het ruim? Als herdershonden houden Corgi’s ervan om wat ruimte te hebben. Als je er niet bent, lopen ze waarschijnlijk rond om zichzelf te vermaken.
 • Is de temperatuur goed? Corgi’s hebben dikke jassen waardoor ze temperaturen tussen 20 en 30 ° Celsius kunnen verdragen.
 • Is de plaats nieuwsgierigheid-bestendig? Toiletpapier, garen of losse schroeven kunnen uw hond nieuwsgierig maken. Ze kunnen erop beginnen te kauwen.

Als je antwoord hierop ja is, betekent dit dat je de perfecte plek voor je Corgi hebt gevonden.

#4: Wees goedgezind

Als je fulltime werkt met een druk schema, kan het zijn dat je je Corgi soms helemaal misloopt. Dit kan elke Corgi benadrukken, hoe goed ze ook zijn opgeleid, omdat ze nog steeds een band met hun baasjes nodig hebben.

Let op:  Getrainde Corgi’s kunnen slechts 7-8 uur alleen zijn. Daarna gaan ze waarschijnlijk naar je op zoek.

Als je ze met rust laat, kunnen ze zichzelf per ongeluk verwonden terwijl ze proberen om te gaan met hun verveling. Ze kunnen ook eindigen met het breken van glazen en bestek, het verschuiven van stoelen of zelfs het doorzoeken van je kleding.

Als je in een buurt bent met andere honden, kunnen ze huilen en veel lawaai maken. En als er niemand klaarstaat om te helpen, kan uw hond echt gevaar lopen.

Als zodanig moet je proberen vriendschap te sluiten met je buren. Aan goede buren kan vaak worden gevraagd om op uw hond te passen terwijl u weg bent. Ze kunnen ze ook eten geven en ze zelfs helpen om een band met je hond te krijgen. Ze zullen je hond ook beter begrijpen als ze blaffen of je missen.

U kunt ook een hondenuitlater of dierenoppas inhuren. Ze zullen uw hond wat beweging geven terwijl u er niet bent.

Let op:  Honden kunnen uiteindelijk meer van hun oppas gaan houden dan van jou als je vaak afwezig bent. Maak elke dag wat tijd vrij als je terugkomt!

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Welsh Corgi Pembroke.

Welsh Corgi Pembroke – Roy – 1 jaar

Corgi

Onze beste wensen voor 2024! Hier ons meisje corgie 1jaar half het is een flinke meid!

R5r8b41ynn6s3zkh2fj6nw20w67h20wwxrw1y nkz1xmjvgw1gyxjq1n36frw1 xzxz1v2qllw1 xvj61 yr87n1s4kbj4w1

Corgi – Roy

Roy 6 maand vandaag op dierendag ! 10,300kg Zeer tevreden mee ! Vriendelijke groetjes Sonia !

 

 

 

 

R5r8b41ynn6s3zkh2fjtgw22xzvy1x0zntw3lj6cf1xn5v5w1gy6qd22sqdnw1s1ssh22vvtkw1v0j6r1 yr87n1s4kbj4w1

Corgi – Royke

Onderwerp: Vandaag Roy 5 maand 9 kilo zo blij mee bedankt ervoor ! Mag deze bij op site ? groetjes Sonia

 

R5r8b41ynn6s3zkh2fjzkw3m1r781v18tmw1xmjxq1w jpzw1gd37c3jd kkw3jgfcr1xmkc2w24w2x41 yr87n1s4kbj4w1

Corgi – Roy

Foto Roy 4 en halve maand ! Kan nog bij de foto’s daarvoor dank u wel

Roy

Roy, de Corgi

Foto’s van leeftijd van 3 weekjes tot 1 jaar.

Royke is de laatst zoon van onze Fons I
Dit maakt hem ook zo speciaal voor ons .
Hartelijk dank voor de foto’s Sonia!

Welsh Corgi Pembroke : Gust

Onze gust 😍 grtjes stefan en edwin 

 

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxrr3w3fqvjt4t4fnjw2pjnzz1h36dv0? Si=8000000024329025&pi=35c1aeb4 44f8 4927 8f74 7b94e97065b9

Corgie – Evergem – België

Onderwerp: Ons Corgie

 

Hier ons meisje corgie 1 jaar vandaag 27/06/2023

 

Dochter van Fons I en Viper

 

 

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxrr3w3fqvjt4t4fnjw2pjnzz1h36dv0? Si=8000000024329025&pi=fa822630 866a 412c 9677 03ef8634f7dd

Corgi en Beagle : Cookie en Lola

Bonjour Marleen,
Je vous envoie quelques photos de notre petit Cookie avec notre chienne beagle Lola de 6 ans. Il a déjà un peu gambadé dans notre jardin, fait quelques promenades dans le parc et commence à mieux manger.
Bonne journée.
Joëlle

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Welsh Corgi Pembroke

Lees meer over de op onze blog.