Bachbloesems voor honden – 2022

Bij de behandeling van een gecompliceerd probleem zoals angst voor scheiding van honden, kunnen natuurlijke therapieën zoals bloesemremedies nieuwe hoop bieden. Ontdek welke Bachbloesemremedies angst, overmatige gehechtheid en paniek verminderen, helpen de emoties van uw hond te egaliseren en de symptomen van scheidingsangst bij honden te verminderen.

Hoe werken bachbloesems voor honden?

bachbloesems voor honden
bachbloesems voor honden

De Bach Flower Remedies bestaan uit 38 verschillende remedies (tinturen),

Elke remedie corrigeert een negatieve emotie tot een positieve gemoedstemming bij zowel mensen als dieren.

De tinturen worden bereid uit de knoppen en bloesems van planten en bomen.
Vb van enkele tinturen zijn:
Clematis (bosrank): verbetert de aandacht en het concentratievermogen
Impatiens (reuzenbalsemien): verhoogt de concentratie bij angstige honden
Rock Rose (zonneroosje): aangewezen bij sterke angst, paniek en terreur (vb na een brand )
Cherry Plum (kerspruim): voor vernielzuchtige honden , voor honden met reisproblemen en wagenziekte
Star of Bethlehem (vogelmelk): geschikt voor alle vormen van trauma vb : bij overlijden van baasje of andere hond des huizes , bij ongeval…
Agrimony (agrimonie): voor onrustige en zenuwachtige honden
Aspen (esp): voor honden die gemakkelijk schrikken of vlug een bang voorgevoel hebben vb . honden die reeds onrustig worden omdat er een onweer aankomt
Centaury (duizendguldenkruid): voor honden met weinig karakter, die enorm meegaand zijn, en die zich niet verzetten wanneer andere dieren hen verdringen voor honden die te weinig levenslust hebben om zich tegen een ziekte te verzetten
Cerato (loodkruid): voor honden die gemakkelijk af te leiden zijn, en zich niet op bevelen van zijn baas kan concentreren.
Chestnut Bud (knop van de paardenkastanje): om slechte gewoonten te doorbreken, vb honden die steeds opspringen tegen bezoekers, steeds schoenen kapot bijten …
Chicory (wilde cichorei): voor erg dominante, en ego-centriche honden, die de aandacht voor hen alleen willen , vb een teefje die haar jongen overmatig beschermt, of een hond die zijn baas t.o.v. anderen honden of mensen beschermt.
Crab Apple (wilde appel): voor honden met een zwak zelfbeeld

Het is niet altijd even gemakkelijk een bepaalde gemoedstoestand te koppelen aan 1 bepaald bloemetje, soms is er een combinatie nodig van verschillende bloesems !!! Vraag hiervoor raad in gespecialiseerde natuurwinkels.

Bachbloesems voor honden: RESCUE REMEDY is een combinatie van 5 bloemen-tincturen : 
nl. van Rock Rose , Cherry Plum, Impatiens, Clematis en Star of Bethlem

deze combinatie werkt vrijwel onmiddellijk bij ondermeer:
· enorme schrik
· grote paniek
· verwardheid
· ongelukken
· zware stress 
· en andere schokkende gebeurtenissen
RESCUE REMEDY werkt in deze gevallen kalmerend!
Dus, ideaal wanneer u een nieuw pupje in huis gehaald hebt.

Bachbloesems voor honden
Rescue Remedy-druppels: 
gebruik in noodsituaties : schrik, paniek, …(vb bezoek naar de dierenarts, wanneer er een baby in huis komt, als de hond bang is van vuurwerk…)
DOSERING Bachbloesems voor honden: 4 druppels van de rescue op de tong doen, naar behoefte herhalen.

Gebruik voor langere periode: in dit geval moet je zoeken welke remedies best bij de gemoedsstemmingen passen, Rescue kan je bij acute situaties nemen!

De Bach Bloesems zijn niet verslavend, hebben ook geen bijwerkingen voor andere medicatie. Maar, ze zijn geen vervanging van medische behandelingen!
Dr Bach gaat er wel van uit, dat een slecht gevoel, angsten, eenzaamheid,… aan de basis liggen van veel ziekten! Kunnen we deze gemoedstoestanden verbeteren, zullen we ook minder snel ziek worden!

bach rescue druppels hond
Bach Rescue Remedy verkrijgbaar via medpets.nl

Blachboesems voor honden

Kan scheidingsangst bij honden worden genezen?

Voor veel honden is het antwoord ja. Dat wil niet zeggen dat het geen werk kost: 
zorgvuldige training, correctheid, en organisatie zijn nodig om angst te verminderen en een overdreven behoeftige relatie tussen hond en eigenaar in een gezondere richting te veranderen.

Om scheidingsangst te ‘repareren’, moet het perspectief van de hond veranderen : de extreme, achtbaanemoties die angstig en vaak destructief gedrag veroorzaken, moeten voorzichtig worden geëgaliseerd. En dit is waar bloemenessenties zo’n belangrijke rol kunnen spelen.

Bachbloesems voor honden (ook wel bloesemremedies genoemd) blinken uit in het balanceren van extreme, uit balans zijnde emoties. Hoewel ze vaak over het hoofd worden gezien als het gaat om hondengedrag, zijn ze een veilig, zachtaardig en verrassend betrouwbaar hulpmiddel voor elk emotiegedreven gedrags- of trainingsprobleem.