Woefkesranch

Bij de behandeling van een gecompliceerd probleem zoals scheidingsangst bij honden, kunnen natuurlijke therapieën zoals bloesemremedies nieuwe hoop bieden. Ontdek welke Bachbloesemremedies angst, overmatige gehechtheid en paniek verminderen, de emoties van uw hond helpen te egaliseren en de symptomen van scheidingsangst bij honden te verminderen.

Hoe werken bachbloesems voor honden?

Bachbloesems voor honden
Bachbloesems voor honden

De Bach Flower Remedies bestaan uit 38 verschillende remedies (tincturen),

Elke remedie corrigeert een negatieve emotie tot een positieve gemoedsstemming bij zowel mensen als dieren. De tincturen worden bereid uit de knoppen en bloesems van planten en bomen. Voorbeelden van enkele tincturen zijn:

Het is niet altijd even gemakkelijk een bepaalde gemoedstoestand te koppelen aan 1 bepaald bloemetje, soms is er een combinatie nodig van verschillende bloesems! Vraag hiervoor raad in gespecialiseerde natuurwinkels.

Bachbloesems voor honden: RESCUE REMEDY is een combinatie van 5 bloementincturen: namelijk van Rock Rose, Cherry Plum, Impatiens, Clematis en Star of Bethlem.

Deze combinatie werkt vrijwel onmiddellijk bij onder meer:

RESCUE REMEDY werkt in deze gevallen kalmerend! Dus, ideaal wanneer u een nieuw pupje in huis gehaald hebt.

Bachbloesems voor honden Rescue Remedy-druppels: gebruik in noodsituaties (schrik, paniek, …(bv. bezoek naar de dierenarts, wanneer er een baby in huis komt, als de hond bang is van vuurwerk …))

DOSERING Bachbloesems voor honden: 4 druppels van de Rescue op de tong doen, naar behoefte herhalen. Gebruik voor langere periode: in dit geval moet je zoeken welke remedies best bij de gemoedsstemmingen passen, Rescue kun je bij acute situaties nemen!

De Bach Bloesems zijn niet verslavend, hebben ook geen bijwerkingen voor andere medicatie. Maar, ze zijn geen vervanging van medische behandelingen!

Dr Bach gaat er wel van uit dat een slecht gevoel, angsten, eenzaamheid, … aan de basis liggen van veel ziekten! Kunnen we deze gemoedstoestanden verbeteren, zullen we ook minder snel ziek worden!

Bach rescue druppels hond
Bach Rescue Remedy Online verkrijgbaar

Bachbloesems voor honden

Kan scheidingsangst bij honden worden genezen?

Voor veel honden is het antwoord ja. Dat wil niet zeggen dat het geen werk kost: zorgvuldige training, correctheid, en organisatie zijn nodig om angst te verminderen en een overdreven behoeftige relatie tussen hond en eigenaar in een gezondere richting te veranderen.

Om scheidingsangst te ‘repareren’, moet het perspectief van de hond veranderen: de extreme achtbaanemoties die angstig en vaak destructief gedrag veroorzaken, moeten voorzichtig worden geëgaliseerd. En dit is waar bloemenessences zo’n belangrijke rol kunnen spelen.

Bachbloesems voor honden (ook wel bloesemremedies genoemd) blinken uit in het balanceren van extreme, uit balans zijnde emoties. Hoewel ze vaak over het hoofd worden gezien, als het gaat om hondengedrag, zijn ze een veilig, zachtaardig en verrassend betrouwbaar hulpmiddel voor elk emotie gedreven gedrags- of trainingsprobleem.