Als het op onze harige vrienden aankomt, willen we er zeker van zijn dat ze altijd goed verzorgd worden. Dat betekent dat we ze het beste voer, het beste speelgoed, en natuurlijk de beste verzorging moeten geven. Uw hond verzorgen is een must, vooral in de zomer wanneer hun haar erg kan klitten en heet kan worden.

Een manier om ervoor te zorgen dat uw hond er altijd op zijn best uitziet, is door te investeren in een waterblazer. Een waterblazer voor honden is in wezen een haardroger voor uw pup. Het blaast hete lucht uit en droogt de vacht snel en efficiënt.

Er zijn veel verschillende soorten waterblazers op de markt, dus het is belangrijk om onderzoek te doen voordat je er een koopt. U wilt er zeker van zijn dat u een goede kwaliteit blazer krijgt die de vacht van uw hond niet zal beschadigen.

Wat is een honden waterblazer?

Het is een krachtige haardroger speciaal voor de vacht van de hond. Een waterblazer heeft verschillende benamingen zoals: ‘hondenföhn’, ‘hondenbooster’, ‘hondenblazer’ of voor de Doodle eigenaren onder ons ‘Doodle booster’.

Het is meestal ongeveer zo groot als een mini prullenbak en hij is vaak gemaakt van stevige materialen. Het belangrijkste doel is om al het water uit de vacht van uw hond te verwijderen na een bad, zwempartij of training.

Dit is vooral belangrijk bij kouder weer, wanneer natte vacht kan leiden tot onderkoeling. Waterblazers voor honden zijn ook nuttig om de vacht van uw hond op te schudden en klitten te verwijderen.

Veel modellen worden geleverd met verschillende opzetstukken om u te helpen de vacht van uw hond precies zo te stylen als u dat wilt. Dus, als u op zoek bent naar een krachtige en handige manier om de vacht van uw hond gezond en klitvrij te houden, dan is een waterblazer een uitstekende keuze.

Wat doet een waterblazer?

Als u een hond heeft, dan weet u hoe belangrijk het is om ze schoon te houden. Niet alleen ruiken ze beter wanneer ze schoon zijn, maar het is ook gezonder voor hen. Ze in bad doen kan echter een hele klus zijn, vooral als ze niet van water houden. Dat is waar een waterblazer van pas komt.

Het is een eenvoudig apparaatje dat koude, lauwe of warme lucht kan blazen. Je kunt ook de blaaskracht instellen. Doordat je tot op de huid kunt blazen, blaas je ook vuil dat zich ophoopt en losse haren tussen de vachten weg.

Een ergernis van veel hondeneigenaren is het vuil en zand wat een hond meeneemt in zijn vacht, maar dit kunt u drastisch verminderen met een waterblazer. U kunt het gebruiken om plekken die aandacht nodig hebben zoals ongewenste bulten en teken te behandelen!

Voor honden met een langere vacht zoals Golden- en Labradoodles, Waterhonden en Cockapoo’s is het ook aan te raden de waterblazer regelmatig te gebruiken om de vacht los te houden wat enorm helpt. Dus als u op zoek bent naar een makkelijke manier om uw hond schoon en gezond te houden, dan is een waterblazer een prima optie.

Hoe gewen je uw pup aan een waterblazer?

Hier enkele tips:

Vachtverzorging dwergpoedel
Vachtverzorging Dwergpoedel met waterblazer

Ook geschikt voor huis-, tuin- en keukenklusjes

De waterblazer is een veelzijdig instrument dat kan worden gebruikt voor een verscheidenheid van taken, zowel binnen als buiten het huis. Voor huisdiereigenaren is het een essentieel hulpmiddel om hun huisdieren schoon en verzorgd te houden.

De krachtige waterstraal kan vuil en afval uit de vacht van een huisdier verwijderen, zodat hij er fris uitziet en ruikt. De waterblazer is ook handig voor het schoonmaken van moeilijk bereikbare plaatsen, zoals achter apparaten of in kleine hoekjes.

Hij kan ook worden gebruikt om stof van een auto te blazen of om een vriezer te ontdooien. Kortom, de waterblazer is een handig instrument dat kan worden gebruikt voor een verscheidenheid van taken rond het huis.

Bekijk hieronder het effect van een waterblazer op de vacht. 

Waterblazer met geluiddemper?

Veel hondenbezitters maken zich vooraf zorgen over het lawaai van de waterblazer en gaan op zoek naar eentje met een geluiddemper, maar dit bestaat niet.

Wel zijn er waterblazers met isolatiemateriaal tussen de metalen behuizing en de motor, zoals de Paw-R waterblazers. Hierdoor wordt het geluid aanzienlijk gedempt. De praktijk wijst uit dat een waterblazer niet zo lawaaiig is als de meeste mensen bij voorbaat denken.

De Paw-R waterblazer is bijvoorbeeld ontworpen om zo min mogelijk geluid te maken. Bovendien is het geluid vergelijkbaar met dat van een stofzuiger, waar de meeste honden waarschijnlijk geen last van zullen hebben.

Als gevolg hiervan kunnen baasjes er zeker van zijn dat hun huisdieren niet gestoord zullen worden door het geluid van de Paw-R waterblazer.

En waarom een waterblazer in plaats van een föhn?

Nu horen wij u vragen, maar wat is nu het verschil tussen een normale haardroger en een waterblazer? Dat zit hem vooral in de blaaskracht en het volume ervan. Met een waterblazer blaas je echt al het vocht, vuil en losse haren uit de vacht en van de huid.

Dit komt vooral door de gecentreerde luchtstroom en de blaaskracht van de waterblazer. Het is veel effectiever dan een normale föhn die de vacht slechts oppervlakkig droogt. Ook kun je de blaaskracht van de waterblazer heel precies instellen, wat fijn is om gevoelige plekjes voorzichtig te kunnen drogen.

Bovendien heb je verschillende blaasmonden tot je beschikking. Ook de flexibele uitschuifbare slang is een groot voordeel ten opzichte van een normale föhn. Zo kunt u gemakkelijk bij elke plek op het lichaam van uw hond zonder dat u zich hoeft in te spannen.

Kortom: een waterblazer is veel efficiënter, gebruiksvriendelijker en zachter voor de hondenhuid dan een normale haardroger!

Wanneer en hoe vaak gebruik je de waterblazer?

Hoewel u een waterblazer technisch gezien het hele jaar door kunt gebruiken, zijn er bepaalde tijden van het jaar waarin u er vaker naar grijpt.

In de winter zult u uw hond bijvoorbeeld vaker moeten droogblazen na een wandeling in regenachtig weer.

In de zomer daarentegen zult u de waterblazer vaker moeten gebruiken voor tekenbestrijding, vachtonderhoud en om zand en stof uit de vacht van uw hond te blazen.

Ongeacht het seizoen zijn er een paar veelvoorkomende toepassingen voor dit toestel waar elke hondeneigenaar zich bewust van moet zijn. Deze omvatten het droogblazen van de vacht nadat deze nat is geworden, het gebruik van de waterblazer als borstelhulpmiddel, en het controleren op teken.

Door uzelf vertrouwd te maken met de verschillende toepassingen van een waterblazer, kunt u ervoor zorgen dat uw hond het hele jaar door gezond en gelukkig blijft.

Korte voorbereiding

Zet de waterblazer in elkaar volgens de instructies. Zodra hij in elkaar is gezet, zoekt u een plaats waar u hem kunt gebruiken om het water en vuil uit de vacht van uw hond te blazen.

Als u de waterblazer voor de eerste keer op uw hond gebruikt, bevestig dan geen mondstuk aan de slang en blaas op de zachtste blaasstand. Blaas eerst op de achterkant van het lichaam, vooral niet op de kop. Zo kan uw hond wennen aan de luchtstroom.

Wanneer uw hond goed reageert op de waterblazer kunt u de mondstukken gebruiken. Een handig hulpmiddel hierbij zijn de oorbeschermers (en wat beloningssnoepjes). Door deze instructies op te volgen, kunt u uw hond schoon en gezond houden met dit toestel.

Het blazen zelf

Bij het gebruik van een waterblazer bij uw hond is het belangrijk om onderaan te beginnen en zo naar boven te werken. Dit betekent dat u begint bij de poten en langzaam naar boven gaat naar de buik en rug.

Maak soepele, langzame bewegingen met het mondstuk, en open de vacht goed zodat al het vuil en vocht eruit wordt geblazen. Het is ook belangrijk om niet te lang op één plek te blijven, omdat dit pijnlijk kan zijn voor uw pup.

Wees extra voorzichtig bij het blazen in de buurt van de ogen en oren. U kunt ook kiezen voor oorbeschermers om het gehoor van uw hond te beschermen en hem rustig te houden tijdens het proces.

Gebruik van de verschillende mondstukken

Als het gaat om het kiezen van het juiste mondstuk voor de vacht van uw hond, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. Ten eerste, houd rekening met de dikte en dichtheid van de vacht.

Een dikke, dichte vacht zal een krachtigere luchtstroom nodig hebben om volledig te drogen, dus een rond mondstuk is een goede keuze. Voor een dunnere vacht is een gelijkmatig verdeelde luchtstroom voldoende, dus is een plat of ovaal mondstuk een betere optie.

Let ook op waar uw hond de voorkeur aan lijkt te geven. Sommige honden houden niet van de geconcentreerde luchtstroom van een rond mondstuk, terwijl anderen het juist geruststellend vinden. Uiteindelijk is de beste manier om het juiste mondstuk te vinden, experimenteren tot u vindt wat het beste werkt voor u en uw hond.

Enkele van de populairste waterblazers

Tools 2 Groom waterblazer

Waterblazer
Tools 2 Groom Waterblazer

De Tools 2 Groom waterblazer is een krachtig en gemakkelijk te gebruiken hulpmiddel voor de vachtverzorging dat kan helpen om de vacht van uw hond schoon en gezond te houden. De krachtige motor zorgt voor veel blaaskracht, waardoor hij ideaal is voor het verwijderen van vuil en vocht uit zelfs de zwaarste vachten.

Met de drie verschillende blaasmonden kunt u de luchtstroom aanpassen aan uw behoeften, en de eenvoudig te bedienen bedieningselementen maken het apparaat eenvoudig te gebruiken. Of u nu hardnekkig vuil uit de vacht van uw hond wilt verwijderen of hem gewoon een verfrissende luchtstroom wilt geven, de Tools 2 Groom waterblazer is opgewassen tegen zijn taak.

Qumax waterblazer

1200x1200

Zoals elke huisdiereigenaar weet, kan het schoon en goed verzorgd houden van uw dier een tijdrovende en soms frustrerende taak zijn. Van baden tot borstelen, er zijn veel stappen die nodig zijn om uw huisdier er op zijn best uit te laten zien en te laten ruiken.

Maar één klusje dat vaak over het hoofd wordt gezien, is drogen. Of uw hond nu in de regen heeft gestaan of gewoon een opfrisbeurt nodig heeft, met een goede hondenhaardroger gaat dat snel en gemakkelijk.

Het stille ontwerp met 4 verschillende opzetstukken op de professionele hondenhaardroger is de ideale oplossing voor elke hondeneigenaar, waardoor uw harige vriend binnen enkele ogenblikken volledig droog is en klaar om geknuffeld te worden.

Rollend in de modder of rennend door plassen, honden kunnen soms nat of vies worden tijdens het spelen. Dat is nu geen probleem meer, want met de praktische waterblazer voor honden blaast u de vacht in een handomdraai droog en zacht, net zo snel en gemakkelijk als in een hondensalon.

Nuvoo Waterblazer

1200x1184

Heeft uw huisdier net in een flinke regenbui gelopen en is de vacht van uw huisdier helemaal vies geworden, dan is het geen probleem om deze weer schoon te krijgen met de compacte Nuvoo hondenhaardroger / waterblazer / hondenborstel.

De huisdieren haardroger heeft twee temperatuurstanden en is veilig te gebruiken voor honden, katten en de meeste kleine dieren met vacht. U bespaart uzelf en uw huisdier een hoop stress en ongemak met dit praktische alles-in-één hulpmiddel.

Bovendien is de haardroger zeer stil, zodat uw huisdier niet bang zal zijn voor het lawaai. Uw huisdier zal het heerlijk vinden om verzorgd te worden met de Nuvoo hondenföhn!