Woefkesranch

Je houdt van honden, maar je hebt een hekel aan de allergieën die ze met zich mee kunnen brengen. Je droom over een hond valt in duigen! Maar het is nog niet te laat…

Er bestaan hypoallergene honden waar de meeste allergische mensen tegen kunnen. Er zijn namelijk honden die geen haar verliezen, en misschien nog wel belangrijker geen huidschilfers verliezen.

LET OP! Heb je een hondenallergie? Koop niet zomaar een hond gebaseerd op lijstjes van het internet. Praat met de fokker, of vraag informatie aan de fokvereniging van een hondenras. Niks erger dan een hond moet wegdoen als je toch last krijgt van allergieën!!!

Poedel

Honden die geen haar verliezen: poedel
Honden die geen haar verliezen: Poedel

De poedel heb je in verschillende formaten: Koningspoedel, standaard, mini en toy. Ze zijn allemaal hypoallergeen!

Dit ras verhaart niet, maar je moet hun vacht wel goed onderhouden. Dit houdt in dat je ze regelmatig zult moeten kammen en wassen.

Daarentegen zijn poedels zeer intelligent en ze worden vaak gekruist met andere rassen om zo hypoallergene honden te verkrijgen, (zoals de Labradoodle en de Maltipoo)

Als u hypoallegisch bent aan honden heeft u het meeste kans op success met een poedel.

Meer info over de mini- of dwergpoedel.

Maltezer

Maltezer reu 1318 2
Honden die geen haar verliezen: Maltezer

Het kleine maltezer hondje is al een heel oud hondenras. Ze komen oorspronkelijk van het eiland Melita. Daar bestonden al maltezers in de jaren 900 voor Christus.

Ze zijn dan ook de stamvader van een aantal andere kleine hondenrassen als de Yorkshire terriër, de Bolognezer, de Havanezer en de Bichon frisé.

Door hun vriendelijk en aanhankelijk karakter zijn ze altijd al populair geweest, vooral bij vrouwen. Het zijn familie hondjes die vooral als schoothondje gebruikt werden.

Meer info over de Maltezer.

Labradoodle

Labradoodle medium reu 4851 3
Honden die geen haar verliezen: labradoodle

De labradoodle is een ras dat speciaal gefokt is voor geen haar te verliezen. Echter, dit klopt niet voor elk individu.

Hij zal normaal wel minder haar verliezen, maar de fokker kan er geen garanties op geven.

Lagotto Romagnolo

Lagotto romagnolo reu 4920 2
Honden die geen haar verliezen: Italiaanse waterhond

De Lagotto Romagnolo of Italiaanse Waterhond is een klein tot middelgroot hondenras van 10-15 kg. Het voordeel ten opzicht van een labradoodle is dat deze een zuiver ras is en dus met zekerheid kan gezegd worden dat ze geen haar verliezen.

Bichon frisé

Bichon frisé
Honden die geen haar verliezen: Bichon frisé

De van oorsprong Franse, Bichon frisé heeft wel wat weg van de maltezer, alleen dan wat groter. Ze zijn levendig en trots. Let er wel op dat de vacht vraagt om intensieve verzorging

Yorkshire Terrier

Yorkshire terrier
Honden die geen haar verliezen: yorkshire terriër

Dit vrolijke kleine hondje is niet alleen hypoallergeen; hij is ook nog eens enorm energiek en zijn liefde kent geen grenzen. Natuurlijk heeft zijn lange vacht wel wat onderhoud nodig, maar hij is zo aimabel dat je hier überhaupt geen moeite mee zult hebben.

Meer info over de Yorkshire terriër.

Shih Tzu

Shih tzu
Honden die geen haar verliezen: Shih Tzu

Shih Tzu is een hondras dat in China voorkwam. Van de Shih Tzu wordt gezegd dat het de oudste en de kleinste van de heilige honden is.

Zijn lange, luxe haar zorgt voor zeer weinig schilfers, wat goed nieuws is voor je allergieën… Maar het betekent ook dat je veel werk zult moeten steken in het onderhouden van de vacht om hem er goed uit te laten zien.

Basenji

Basenji
Honden die geen haar verliezen: Basenji. – Foto door fugzu op Flickr

Iets minder bekend dan de andere rassen die hier genoemd worden, maar ook de Basenji houdt je allergieën in toom. Zijn korte haren betekenen een makkelijk onderhoud van zijn vacht. Extra voordelen: Deze hond blaft niet en hij houdt van rennen en jagen.

Basenji fokkers

Airedale terrier

Airedale terrier
Honden die geen haar verliezen: Airedale Terriër

Deze authentieke Engelse terriër is een geweldige toevoeging aan een allergie-vrije familie. Een slimme hond die van kinderen houdt, hij leert snel en hij wordt graag bezig gehouden. Zijn vacht is misschien niet de zachtste die je kunt vinden, maar in ruil daarvoor laat hij je ogen in ieder geval met rust.

Meer info over de Airedale terrier

Bouvier

Bouvier de fandres
Honden die geen haar verliezen: Bouvier

Als je van grote honden houdt, maar niet je allergie naar een nieuw hoogtepunt wilt tillen, dan is de Bouvier de perfecte keuze voor jou. Loyaal, vriendelijk en geweldig met kinderen. Deze hond is erg populair bij allergische mensen, omdat hij maar één keer per week geborsteld hoeft te worden om dood haar te verwijderen.