Golden retriever prijs: Wat kost een Golden Retriever pupje?

Inhoudsopgave

Golden retrievers zijn geweldige honden. Niet alleen zijn ze heel mooi, maar ze zijn ook erg intelligent en liefdevol. Ze worden dan ook vaak gekozen door gezinnen met kinderen. Maar wat is de prijs van een golden retriever?

De golden retriever prijs hangt af van verschillende factoren. Zo is de leeftijd van de hond een belangrijke factor. Een jonge hond zal natuurlijk meer kosten dan een oudere hond.

Lees meer over de prijs van een golden retriever:

Welke kosten betaalt de fokker?

Een puppy kopen is een grote beslissing. Niet alleen moet je het juiste hondenras kiezen voor jouw levensstijl, maar je moet ook een gerenommeerde fokker vinden. Een van de dingen die je de fokker zult willen vragen, is welke kosten zijn inbegrepen in de aankoopprijs van de puppy.

Veel fokkers zullen de kosten van vaccinaties en microchipje in de prijs van de pup opnemen, maar er kunnen ook andere kosten zijn. Sommige fokkers brengen bijvoorbeeld kosten in rekening voor het thuisbezorgen van de puppy, en anderen kunnen verlangen dat je betaalt voor verzending als je ver weg woont.

Zorg ervoor dat je naar alle mogelijke kosten vraagt voordat je tot aankoop overgaat, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Golden retriever prijs
Golden Retriever prijs

Vaccinaties

12 weken

Op 12 weken krijgt uw puppy nog een vaccinatie tegen distemper, parvo, de ziekte van Weil en hondsdolheid. Ze zullen ook worden ingeënt tegen de besmettelijke leverziekte, of HCC. Voor jonge honden is deze ziekte zeer gevaarlijk.

De totale kosten liggen tussen de € 30,- en € 65,-.

Puppy’s zijn bijzonder kwetsbaar voor HCC omdat hun immuunsysteem nog niet volledig ontwikkeld is. Het virus kan ernstige leverschade veroorzaken en zelfs de dood tot gevolg hebben.

Gelukkig biedt het vaccin een zeer effectieve bescherming tegen deze ziekte. Nadat uw puppy het vaccin heeft gekregen, moet hij elk jaar een herhalingsprik krijgen om zijn immuniteit te behouden.

Volwassen enting

Volwassen honden krijgen ook bijna elk jaar een vaccinatie tegen de bovengenoemde ziekten. Dit gebeurt meestal in twee vormen, de grote en de kleine cocktail.

De grote cocktail omvat de vaccinaties tegen rabiës, distemper, adenovirus en parvovirus, terwijl de kleine cocktail alleen de vaccinaties tegen distemper en adenovirus omvat.

De grote cocktail kost tussen de € 25,- en € 75,-, terwijl de kleine cocktail slechts tussen de € 25,- en € 60,- kost.

Beide cocktails zijn echter essentieel om uw hond gezond te houden en te behoeden voor ziektes.

Rabies

Zoals elke huisdiereigenaar weet, is het een topprioriteit om uw harige vriend gezond en veilig te houden. Een ziekte die een ernstige bedreiging vormt voor zowel honden als mensen is hondsdolheid.

Hondsdolheid is een virus dat het zenuwstelsel aantast, en het is bijna altijd fataal zodra de symptomen optreden. Gelukkig bestaat er een vaccin dat zowel honden als mensen tegen deze dodelijke ziekte kan beschermen.

Het vaccin is relatief goedkoop en blijft een aantal jaren werkzaam, waardoor het een verstandige investering is voor elke huisdiereigenaar.

Of u nu van plan bent met uw hond op reis te gaan of hem gewoon thuis veilig wilt houden, het laten vaccineren tegen rabiës is een van de beste dingen die u kunt doen.

Ontwormen

Wormen zijn een veel voorkomend probleem bij honden van alle leeftijden, maar ze komen vooral voor bij jonge puppy’s.

Puppy’s kunnen met wormen geboren worden, maar ze kunnen ze ook van hun moeder of uit de omgeving hebben meegekregen.

Wormen kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder ondervoeding, gewichtsverlies en maag- en darmproblemen.

Om deze reden is het belangrijk uw puppy regelmatig te ontwormen. De meeste dierenartsen raden aan om uw puppy te ontwormen als hij 2, 4, 6 en 8 weken oud is, gevolgd door maandelijkse behandelingen tot hij 6 maanden oud is.

Daarna is het over het algemeen voldoende om uw hond 2-4 keer per jaar te ontwormen.

De prijs van ontwormingsproducten kan, naargelang de grootte van uw hond en het specifieke product dat u kiest, enkele tientjes schelen. De gemiddelde prijs is echter € 3,50 per pil.

Met deze eenvoudige stappen kunt u uw puppy gezond en vrij van wormen houden.

Hondenverzekering

Als hondeneigenaar bent u er verantwoordelijk voor dat uw huisdier gevaccineerd is en al zijn inentingen heeft gehad. Het kan ook zijn dat u hondenbelasting moet betalen, afhankelijk van waar u woont.

Daarnaast is het belangrijk om een hondenverzekering af te sluiten voor het geval uw huisdier ziek wordt of gewond raakt. Behandeling voor sommige aandoeningen kan erg duur zijn, en het hebben van een verzekering kan helpen verlichten van een deel van de financiële lasten.

De kosten van een hondenverzekering variëren afhankelijk van het plan, maar het is meestal een paar honderd euro per jaar. Bij het kiezen van een plan, zorg ervoor dat u verschillende opties te vergelijken en een die het beste past bij uw behoeften te vinden.

Voer voor je golden retriever

Voor de voeding van uw golden retriever kunt u rekenen op een jaarlijkse uitgave van tussen de € 400 en € 600.

Dit lijkt misschien veel, maar het is belangrijk om te onthouden dat hondenvoer over het algemeen een hoog percentage vlees bevat.

Dus hoewel het verleidelijk kan zijn om wat geld te besparen door voor een goedkoper merk te kiezen, is het over het algemeen de moeite waard om wat meer uit te geven aan voer dat meer vlees bevat. Goede brokken zullen je hond beter voeden en zul je minder van gebruiken.

Uiteindelijk zal dit helpen om uw retriever gezond en gelukkig te houden.

Benodigdheden voor je Golden Retriever

Naast eten heeft jouw hond ook de volgende artikelen nodig:

  • Een halsband en riem of tuigje (prijs: tussen de € 35 en € 60,-);
  • Een mand of deken (prijs: € 50,-);
  • Speelgoed (prijs: afhankelijk van hoeveelheid);
  • Bench of hondenhok (prijs: varieert meestal tussen de € 60,- en € 300,-);
  • Borstel (prijs: € 5,-);
  • Etensbak (prijs: € 10,-).

Verzorging van je Golden retriever

De verzorging van een Golden Retriever is niet zo moeilijk als men zou denken. De prachtige, ietwat lange vacht van de hond is de belangrijkste zorg als het gaat om de verzorging.

Regelmatig borstelen voorkomt dat er matten ontstaan in de ondervacht en in de lange delen van de vacht, zoals bij de buik, rug en oren. Een professionele hondentrimsalon is niet noodzakelijk, maar kan wel nuttig zijn, vooral bij het verharen in het voor- en najaar.

Een grondige borstelbeurt, knippen en wassen doen ook wonderen voor de vacht van de Golden Retriever. Gemiddeld kost een professionele vachtverzorging ongeveer 200 euro per jaar.

Golden retriever prijs

Als het gaat om het vinden van de perfecte harige vriend, zijn er een heleboel factoren te overwegen. Voor veel mensen staat het ras boven aan de lijst.

Golden Retrievers staan bekend om hun loyaliteit, intelligentie en trainbaarheid, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel gezinnen als individuen.

Golden Retrievers kunnen echter ook een flink prijskaartje hebben. Rashonden kosten vaak honderden of zelfs duizenden euro’s, waardoor ze voor veel potentiële eigenaren buiten bereik liggen.

Gelukkig is het ook mogelijk om Golden Retrievers zonder stamboom te vinden. Deze honden kosten over het algemeen veel minder dan hun stamboom tegenhangers, waardoor ze een meer betaalbare optie voor mensen met een budget.

Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn bij de aanschaf van een niet-stamboom Golden Retriever, omdat ze essentiële vaccinaties, ontworming, en socialisatie kunnen missen.

Met een beetje onderzoek en zorg, kunt u de perfecte harige vriend vinden zonder de bank te breken.

Prijs golden retriever pup

Als u overweegt een Golden Retriever puppy aan uw gezin toe te voegen, bent u niet de enige. Deze vrolijke, trouwe honden zijn een van de meest populaire rassen ter wereld.

Maar voordat u naar uw plaatselijke fokker of dierenwinkel gaat, is het belangrijk om te weten hoeveel een Golden Retriever pup waarschijnlijk gaat kosten.

Zonder stamboom variëren Golden Retriever puppy’s meestal in prijs tussen € 800 en € 2000. De Golden retriever prijs kan echter sterk variëren, afhankelijk van de fokker en de individuele pup.

Veel fokkers vragen hogere prijzen voor puppy’s zonder stamboom, omdat mensen ten onrechte denken dat een hoger prijskaartje betekent dat ze een betere hond krijgen.

Dit is echter niet noodzakelijkerwijs het geval. Bij het kiezen van een Golden Retriever pup, is het belangrijk om te zoeken naar een gezond dier met een aangenaam temperament.

De stamboom van een hond kan voor sommige mensen belangrijk zijn, maar het is niet noodzakelijkerwijs de belangrijkste factor bij het vinden van een gelukkig, goed aangepast huisdier.

Een golden retriever op marktplaats kopen

Als u op zoek bent naar een nieuwe harige vriend, overweegt u wellicht een puppy van Marktplaats te kopen.

Het is echter belangrijk om goed onderzoek te doen voordat u een hond op Marktplaats koopt, want er zijn gevallen bekend van kopers die zijn opgelicht door oneerlijke verkopers.

Over het algemeen kosten puppy’s die op Marktplaats te koop worden aangeboden meer dan € 1000. Met de juiste research en voorzichtigheid kan de aankoop van een puppy via Marktplaats een vlotte en lonende ervaring zijn.

Ga altijd langs bij de fokker om te zien of dat het een betrouwbare fokker is en of het kopen bij hem een goede keuze is.

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Golden retriever.

Golden Retriever

Our beautiful Golden Retriever, who brings us joy every day.

He’s always with kids

Golden Retriever – Jack

Hallo nu is het al even geleden maar onze jack doet het super goed om een 9m pup te zijn  zie foto’s

Golden retriever – Mia

Hallo, bij deze willen wij jullie bedanken voor de alweer 6 prachtige jaren dat onze allerliefste golden retriever Mia deel van ons gezin is , in 2017 hebben we haar als puppy bij jullie gekocht..👍🏻👌🏻💓 een warme groet uit Nederland , familie van Belzen

Golden Retriever – Jake

Jake is doing well! Today we had pupcakes and cupcakes! 

E.Beeson 

 

 

°19/11/2022

Baziel x Marleen

Golden retriever – June

Bonjour petite nouvelle de June (17/04/2020) à la côte d opale.

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Golden Retriever – Jack

Hallo ondertussen al 2 maanden bij ons en wat is jack een zalige hond. Doet het super goed. Luistert goed is happy speelt graag. 

Golden retriever – Mindy

Mandy, Golden Retriever, hulphond van Fam Hennevanger ,
nog maar 6 maanden jong,
en al zo goed opgevoed !
Proficiat Piet !!

Golden Retriever – Jake

Jake is growing up fast! Curious, how large was his dad (litter from 11/19/22). Jake is already 65 lbs at 7 months. 

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxrr3w3fqvjt4t4fnjw2pjnzz1h36dv0? Si=8000000024329025&pi=dd0bdd96 4266 49a7 ade2 0cd166ff86ae

Golden Retriever – Bruce – Seraing – Belgique

Onderwerp: Des nouvelles de Bruce

 

Bonjour,

 

Voici quelques photos et vidéo de notre Bruce, tout se passe à merveille, il est propre, il adore jouer mais il aime aussi beaucoup être dans le divan.😂 

 

Bien à vous, 

 

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxrr3w3fqvjt4t4fnjw2pjnzz1h36dv0? Si=8000000024329025&pi=ff282cf0 eaf1 4e20 bc3f 48b524f79255

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Golden retriever

Lees meer over de op onze blog.