Woefkesranch

Golden Retriever puppy – wat moet je weten

Bent u geïnteresseerd in een Golden Retriever puppy? Lees dan verder en leer meer over dit geweldige ras.

Golden Retrievers zijn een middelgroot tot groot hondenras afkomstig uit Schotland, bekend om hun prachtige gouden vacht, vriendelijke ogen, loyaliteit en enthousiasme voor het leven.

Het zijn veelzijdige honden die voor van alles worden gebruikt, van jagen en speuren tot reddingswerk en diensthondenwerk. Golden Retrievers zijn serieuze werkers in de jacht en het veldwerk, maar ook blindengeleidehonden, waardoor ze een van de meest populaire hondenrassen zijn.

Ze hebben een evenwichtige en evenredige lichaamsbouw met een breed hoofd, krachtige tred en een pluimstaart die hen onderscheidt.

Als u Golden Retriever pups overweegt als huisdier, is het belangrijk om te weten dat ze minstens 40 minuten beweging per dag nodig hebben, omdat ze een gemiddeld energieniveau 2 hebben. Het zijn over het algemeen gezonde honden, maar ze kunnen vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen, zoals heup- en elleboogdysplasie.

Kortom, Golden Retriever puppy’s zijn een geweldige keuze als u op zoek bent naar een veelzijdige, loyale en aanhankelijke metgezel.

Uiterlijk van een Golden Retriever

Golden Retrievers zijn een middelgroot tot groot ras met een opvallend uiterlijk. Hier zijn enkele van hun fysieke kenmerken:

 • Golden Retrievers hebben een lange, dichte en waterafstotende vacht die in kleur kan variëren van crème tot goud. Ze hebben een dikke ondervacht en een zachte, pluizige bovenvacht die regelmatig moet worden verzorgd om klitten te voorkomen.
 • Golden Retrievers hebben een goed geproportioneerd lichaam met een brede schedel, gespierde nek, diepe borst en rechte benen. Ze zijn gebouwd op uithoudingsvermogen en kunnen langdurig rennen, zwemmen en apporteren.
 • Het hoofd van een Golden Retriever is breed en licht afgerond, met een goed gedefinieerde stop en een rechte snuit. Ze hebben vriendelijke, expressieve ogen die meestal bruin of hazelnootkleurig zijn en een zwarte of bruine neus.
 • Golden Retrievers hebben middelgrote oren die dicht tegen hun hoofd hangen en bedekt zijn met een lange, zijdeachtige vacht.
 • De staart van een Golden Retriever is lang en veerachtig, en wordt meestal gelijk met de rug of iets daaronder gehouden.

Over het algemeen hebben Golden Retrievers een vriendelijke, intelligente uitdrukking en een goed uitgebalanceerde, atletische bouw waardoor ze opvallen als een mooi en majestueus ras.

Verzorging

Golden Retrievers moeten regelmatig worden geborsteld om hun vacht gezond en glanzend te houden en om te voorkomen dat er klitten ontstaan.

Een goede gewoonte is om de vacht te borstelen voordat u hem in bad doet en om droogshampoo te gebruiken als u hem niet in bad wilt doen. Borstel altijd in de richting van de haargroei om klitten te voorkomen.

Regelmatig de nagels knippen is ook belangrijk, vooral voor therapiehonden die vaak op bezoek komen.

Daarnaast is het essentieel om hun huid en vacht te hydrateren en te reinigen met de juiste producten om irritatie te voorkomen en de vacht zacht te houden.

Karakter

Golden Retrievers staan bekend om hun vriendelijke en extraverte persoonlijkheid, waardoor ze een populair huisdier zijn. Hier zijn enkele van de typische eigenschappen van Golden Retrievers:

 • Aanhankelijk: Golden Retrievers zijn zeer liefdevol en brengen graag tijd door met hun eigenaren. Ze gedijen op aandacht en zijn het gelukkigst als ze in de buurt van hun familie zijn.
 • Intelligent: Golden Retrievers zijn intelligente honden die gemakkelijk te trainen zijn. Ze reageren goed op positieve versterking en leren snel.
 • Energiek: Golden Retrievers hebben veel energie en hebben regelmatig beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Ze houden van apporteren, wandelen en zwemmen.
 • Zachtaardig: Golden Retrievers hebben een zachtaardig karakter en zijn erg geduldig met kinderen. Ze zijn geweldige therapiehonden en worden vaak gebruikt in ziekenhuizen en verpleeghuizen.
 • Loyaal: Golden Retrievers zijn zeer trouw aan hun eigenaren en zullen alles doen om hun familie te beschermen.

Over het algemeen zijn Golden Retrievers vriendelijke, loyale en intelligente honden die geweldige familie huisdieren zijn. Ze zijn zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en worden ook gebruikt in verschillende functies, zoals de jacht, diensthonden en zoek- en reddingsacties.

Golden Retrievers staan bekend als vriendelijke en aanhankelijke honden die geweldige metgezellen zijn voor gezinnen met kinderen. Ze hebben een zachtaardig temperament en houden van spelen, waardoor ze perfect zijn voor kinderen die een harig speelkameraadje willen.

Golden retrievers willen gewoon spelen en kinderen zijn de beste speelkameraadjes. Goldens houden ervan om te jagen en gejaagd te worden, en te ravotten in huis en op het erf, en dat gaat vaak het beste met energieke kinderen. Bovendien zijn ze goede knuffelmaatjes en experts in het bewaren van geheimen. Golden retrievers kunnen uw kind ook leren wat verantwoordelijkheid is.

Golden Retrievers zijn over het algemeen vriendelijk en kunnen goed overweg met andere huisdieren, waaronder honden, katten en zelfs kleinere dieren als konijnen en cavia’s. Het is echter belangrijk om ze langzaam en voorzichtig kennis te laten maken met nieuwe huisdieren, zodat iedereen met elkaar kan opschieten.

Wanneer u een Golden Retriever kennis laat maken met een nieuw huisdier, kunt u dat het beste doen in een gecontroleerde omgeving, zoals een neutraal gebied zoals een park of de tuin van een vriend. Dit kan territoriaal gedrag van beide huisdieren helpen voorkomen. Het is ook belangrijk om in het begin toezicht te houden op hun interacties en positieve beloning te geven wanneer ze zich samen goed gedragen.

Als u thuis al een huisdier hebt en overweegt een Golden Retriever te nemen, is het belangrijk rekening te houden met hun persoonlijkheid en temperament. Sommige honden kunnen meer territoriaal of agressief zijn tegenover andere huisdieren, terwijl andere meer ontspannen en accepterend zijn. Het is belangrijk om een Golden Retriever te kiezen die gesocialiseerd is en zich op zijn gemak voelt bij andere dieren.

Beweging en training

Golden Retrievers hebben verschillende hoeveelheden en soorten beweging nodig, afhankelijk van hun leeftijd, grootte en energieniveau.

Golden Retriever puppy’s hebben 15 tot 25 minuten beweging per dag nodig, terwijl een volwassen Golden 40 tot 120 minuten beweging per dag nodig heeft.

Wij stellen voor de 5:1 regel te volgen, wat betekent dat Golden Retriever puppy’s slechts vijf minuten beweging per maand leeftijd nodig hebben. Een puppy van 1 maand heeft bijvoorbeeld slechts 5 minuten beweging per dag nodig, terwijl een Golden Retriever puppy van 2 maanden 10 minuten per dag nodig heeft. Dit moet worden gevolgd tot de hond twee jaar oud is.

De meest voorkomende oefening voor Golden Retrievers is wandelen. Andere populaire oefeningen zijn zwemmen, rondrennen in open ruimtes, wandelen, en behendigheidsspelletjes zoals rennen over en door obstakels.

Als het gaat om het trainen van een golden retriever, zijn er een paar tips die nuttig kunnen zijn:

 • Het is aangeraden zo jong mogelijk te beginnen met de training van golden retrievers en duidelijk en consequent te zijn in de instructies.
 • Positieve bekrachtiging is ook de sleutel om hen geïnteresseerd te houden tijdens de training, terwijl ook het belonen van gedrag dat niet moet worden voortgezet wordt vermeden.
 • Het is belangrijk om te beginnen met basisgehoorzaamheidstraining, en klassen zoals Puppy training kunnen een gelegenheid bieden om aan hun sociale en fysieke behoeften te voldoen.
 • Daarnaast is het bij de training van een golden retriever puppy belangrijk om hem zo snel mogelijk zindelijk te maken en hem regelmatig mee naar buiten te nemen. Zo kan je hem helpen vertrouwd te raken met zijn buitenspeelruimte en zijn buitentoilet.
 • Voor de training is het belangrijk ervoor te zorgen dat uw golden retriever een comfortabele halsband heeft die goed om zijn nek past.

Leuke weetjes

Golden Retrievers zijn een fascinerend ras, en er zijn veel leuke feiten over hen. Hier zijn enkele interessante feiten over Golden Retrievers:

 • De eerste gedocumenteerde Golden Retriever werd geboren in Tomich, Schotland in 1898, en toen werd het ras aangeduid als een gele retriever.
 • Golden Retrievers dragen waarschijnlijk overal waar ze gaan iets mee naartoe, zoals stokken, speelgoed, kleding, of wat dan ook dat niet is vastgebonden.
 • Hoewel Golden Retrievers nu algemeen worden gezien als familie huisdieren, werden ze oorspronkelijk ontwikkeld in de 19e eeuw in Schotland als een sporthond, en werden ze gebruikt om wild te apporteren in de jacht.
 • Golden Retrievers zijn gevoelig voor hot spots, wat kan worden veroorzaakt door ze niet goed af te drogen na het zwemmen of een bad, of te veel eiwitten in hun dieet.
 • Goldens houden van spelen, maar blijkbaar houden ze meer van eten, want 62% van de Golden Retrievers heeft overgewicht.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Golden retriever.

Golden Retriever – Jack

Hallo nu is het al even geleden maar onze jack doet het super goed om een 9m pup te zijn  zie foto’s

Golden retriever – Mia

Hallo, bij deze willen wij jullie bedanken voor de alweer 6 prachtige jaren dat onze allerliefste golden retriever Mia deel van ons gezin is , in 2017 hebben we haar als puppy bij jullie gekocht..👍🏻👌🏻💓 een warme groet uit Nederland , familie van Belzen

Golden Retriever – Jake

Jake is doing well! Today we had pupcakes and cupcakes! 

E.Beeson 

 

 

°19/11/2022

Baziel x Marleen

Golden retriever – June

Bonjour petite nouvelle de June (17/04/2020) à la côte d opale.

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Golden Retriever – Jack

Hallo ondertussen al 2 maanden bij ons en wat is jack een zalige hond. Doet het super goed. Luistert goed is happy speelt graag. 

Golden retriever – Mindy

Mandy, Golden Retriever, hulphond van Fam Hennevanger ,
nog maar 6 maanden jong,
en al zo goed opgevoed !
Proficiat Piet !!

Golden Retriever – Jake

Jake is growing up fast! Curious, how large was his dad (litter from 11/19/22). Jake is already 65 lbs at 7 months. 

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxrr3w3fqvjt4t4fnjw2pjnzz1h36dv0? Si=8000000024329025&pi=dd0bdd96 4266 49a7 ade2 0cd166ff86ae

Golden Retriever – Bruce – Seraing – Belgique

Onderwerp: Des nouvelles de Bruce

 

Bonjour,

 

Voici quelques photos et vidéo de notre Bruce, tout se passe à merveille, il est propre, il adore jouer mais il aime aussi beaucoup être dans le divan.😂 

 

Bien à vous, 

 

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxrr3w3fqvjt4t4fnjw2pjnzz1h36dv0? Si=8000000024329025&pi=ff282cf0 eaf1 4e20 bc3f 48b524f79255

Golden Retriever – June – Spa, België

3 ans pour notre June

June est née le 17/04/2020

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Golden retriever

Lees meer over de op onze blog.