Yorkshire Terriers is misschien een klein ras, maar ze komen met een vertederend buitenmaatse persoonlijkheid!

Net als andere kleine rassen, Yorkies komen met een unieke set van behoeften. En dit strekt zich uit tot hun voeding.

Als je een Yorkie bezit, heb je je ongetwijfeld afgevraagd: “Wat is het beste hondenvoer voor Yorkshire Terriers?”

In een haast? Hier zijn onze top vijf keuzes van het beste eten voor Yorkies.

MerkVoordelenScore
Royal CaninDroog Yorkshire Terrier volwassen voedsel
Hill’s Science DietKlein ras, gevoelige droge droge voeding
EukanubaDroogvoeding speciaal voor volwassen yorkshire terrier honden
Royal Canin (puppy)Droog Yorkshire Terrier-puppyvoer
Eukanuba Small breedsdroog voeding voor kleine rassen

Hoe vaak een Yorkshire terrier te voeden

Het voedingsschema voor een Yorkshire terrier is anders dan dat voor grotere rassen. Dit omdat ze kleine frequente maaltijden moeten krijgen.

Terwijl sommige grotere rassen het goed kunnen doen met één maaltijd per dag. Een yorkie zou dan enkel problemen kunnen krijgen. Zoals een lage bloedsuikerspiegel tot maagklachten.

Om deze reden kan volgend voedingsschema helpen:

Puppy’s tot 2 maand oud: eigenlijk zit elke puppy bij Woefkesranch bij zijn mama tot 8 weken. Dus zou de klant zich van dit deel niets moeten aantrekken.

Op deze jong leeftijd is het belangrijk dat de puppy’s snel aansterken. Daarom krijgen ze bij ons constant een bakje met voedsel ter beschikking. Wij werken met royal canin mother & baby, welke we ook aanbevelen om aan te kopen. Dit om zijn gekend voedsel verder te kunnen geven en stilletjes over te schakelen op een andere puppy voeding.

2 maand tot 1 jaar oud: nu is het tijd om geplande maaltijden t geven aan je Yorkshire terrier. Als je ze nog constant voedsel geeft zal het zindelijk maken vele moeilijker zijn. Wat er van voor binnen gaat komt er binnen de kortste keren van achter terug uit. Ook kun je moeilijk controleren hoeveel je puppy heeft gegeten. Want enkele hapjes uit en volle kom lijkt nog altijd vol. Terwijl het uiterst belangrijk is dat je yorkshire elke maaltijd eet voor de bloedsuikerspiegel.

Je kunt je yorkshire het best 2 tot 3 maaltijden per dag geven. Dit zou dan ’s morgens, ’s middags (optioneel maar aangeraden bij mini rassen) en ’s avonds zijn. Let er op dat je de laatste voeding minstens 2 uur voor slapen gaan geeft.

1 jaar en ouder: je yorkshire terrier is nu volwassen wat voor veel grote rassen betekent dat ze toe komen met één voeding per dag. Maar met kleine rassen zoals de yorkshire terrier kun je best nog 2 voedingen per dag geven. Zelfs met extreme toy yorkies van minder dan 2 kilogram is het beter om minimaal 3 voedingen per dag te geven. Vanaf deze volwassen leeftijd moet je uw hond ook geen puppy korrel geven en mag je stilaan overschakelen naar adult voeding.

Hoeveel voer je een Yorkshire terrier

Het uitzoeken van de voedsel portiegrootte voor een Yorkshire terrier. Voor dat we details van porties hebben is het belangrijk om te weten dat niet elke voeding evenveel calorieën heeft. Maar ook dat elke hond niet evenveel calorieën verbrandt.u003cbr/u003eu003cbr/u003eOver het algemeen hebben puppy’s ongeveer 55 calorieën nodig per kilo lichaamsgewicht. Volwassenen hebben ongeveer 40 calorieën per kilo lichaamsgewicht nodig. En senior honden hebben nog iets minder nodig, ongeveer 35-38 calorieën.

Totale tijd: 10 minuten

Weet hoeveel je Yorkshire terrier weegt

Doe geen gok, maar weeg liever je Yorkie met behulp van een betrouwbare weegschaal. Vraag eventueel aan uw dierenarts hoeveel uw yorkshire terrier weegt tijdens je volgende dierenarts bezoek.

Zoek de voeder tabel op de zak met hondenbrokken

Een goed merk van hondenbrokken heeft een voedertabel ter beschikking. Zoek eerst eens op de zak met hondenbrokken. Vind je niets, kijk eens op de fabrikant zijn website of neem contact op met de fabrikant.u003cbr/u003eDeze tabel is een gemiddelde, heeft je york een andere activiteitsniveau dan zal hij ook een andere hoeveelheid moeten krijgen.u003cbr/u003eOf heeft hij de neiging snel dik te worden, geef dan wat minder.

Dit alles gezegd hebbende, de gemiddelde maaltijdgrootte voor yorkshire terriers is relatief klein. Althans in vergelijking met grotere honden. Een yorkie puppy van 0,5 tot 1,5 kg hebben slechts 1/3 tot 1/2 kopje per dag nodig. Volwassen mini yorkshire terriers (tussen 1,5 en 2,5 kg) eten over het algemeen dezelfde 1/3 tot 1/2 kop per dag. En yorkies tussen 2,5 tot 4 kg eten gemiddeld 2/3 kopje per dag.

Droog versus nat hondevoer

Veel honden geven de voorkeur aan nat hondenvoer in blik. Maar dit is niet de beste keuze omdat het geen gezonde tanden en tandvlees bevordert en loopneus kan veroorzaken. Bovendien bevat nat voer te veel water ipv voedingstoffen.

Het is dus verstandig om je Yorkie nooit te leren wat ingeblikt voedsel is. Als het daar te laat voor is, kun je een beetje ingeblikt voedsel in een droge brok mengen om een compromis te bieden.

Droog brokken aantrekkelijker maken 

Afgezien van het mengen van ingeblikt voedsel met droge brokken, zijn  er andere manieren om brokken aantrekkelijker of meer aanvaardbaar te maken voor honden die moeite hebben met het eten van harde brokken (vanwege tandverlies of andere problemen). Brokken kunnen korte tijd in warm water worden geweekt (slechts een minuut of twee, maar dit kan langer zijn voor Yorkies met weinig of geen tanden) of natriumarme kip of runderbouillon kan over de brok worden gemotregend. 
Het kan ook helpen om het voedsel op te warmen, veel Yorkies vinden dit veel smakelijker dan eten op kamertemperatuur en de meeste zullen ronduit weigeren gekoelde of koude maaltijden te eten. Maaltijden kunnen worden opgewarmd in de magnetron; houd er rekening mee dat kleine maaltijden meestal ongeveer 10 seconden nodig hebben om op te warmen en dat het voedsel goed moet worden geroerd om hete plekken te voorkomen. 

Granen versus graanvrij hondenvoer

Graanvrij hondenvoer in het verleden: een graanvrij dieet was meestal een snelle aanbeveling voor honden met bekende of vermoedelijke graanallergieën. In de meeste gevallen was de werkelijke trigger echter bepaalde granen met veel gluten, met name tarwe of rogge. Maar door volledig graanvrij te gaan, werden gluten en laagwaardige vulstoffen (zoals bijproducten van granen, vleesproducten, enz.) Afgewend, dus in het algemeen deden honden het echt geweldig op deze diëten. Allergieën verminderden of verdwenen en ze namen weinig of geen vulstoffen op. 
Recent: er zijn enkele zorgen geweest  over graanvrije diëten en een mogelijk verband met verwijde cardiomyopathie (DCM), een ernstige hartziekte. Rassen die niet gevoelig zijn voor DCM ontwikkelden de ziekte en bleken voornamelijk graanvrije maaltijden te eten. 
In december 2018 kondigde Lisa Freeman DVM, Ph.D., DACVN, via een studie gepubliceerd in het Journal of the American Veterinary Medical Association,  een vermoedelijk verband aan tussen niet alleen graanvrij hondenvoer, maar meer specifiek die welke vallen onder een BEG dieet. BEG staat voor boetiekmerken met exotisch  vlees (niet-traditionele eiwitten zoals kangoeroe, alligator en struisvogel) samen met graanvrij en met erwten, peulvruchten en / of aardappelen als een van de top 5 ingrediënten. In juni 2019 heeft de FDA een waarschuwing vrijgegeven. Bij het analyseren van gegevens identificeerden ze 16 merken graanvrij hondenvoer die 10 keer of meer in hun database met DCM-incidenten verschenen. Het zijn, in alfabetische volgorde, alleen de graanvrije formules van: 

Van 2014 tot april 2019 waren er 524 casusrapporten van DCM met voornamelijk honden en verschillende katten die graanvrije formules aten. Alleen specifiek met Yorkshire Terriers waren er 4 gevallen:

  1. Een 6-jarige mannelijke Yorkshire Terrier die Zignature Kangaroo brokte 
  2. Een 8-jarige vrouwelijke Yorkshire Terrier die Zignature Kangaroo ingeblikt voedsel at
  3. Een 1-jarige mannelijke Yorkie-mix die gevriesdroogde goudklompjes van Castor & Polloux at
  4. Een 9-jarige vrouwelijke Yorkshire Terrier die Acana Light & Fit en Acana Small Breed Adult at

In de toekomst zal er meer data-compilatie zijn en nog veel meer studies. Op dit moment zijn er geen terugroepacties van graanvrije merken. De meeste dierenartsen bevelen aan dat rassen die gevoelig zijn voor DCM geen graanvrij hondenvoer eten en als ze moeten vanwege allergieën dat de eiwitbasis een traditioneel vlees is en geen exotisch  vlees. 

Als u zich afvraagt of uw Yorkshire Terrier graanvrij moet eten of granen moet eten , moet dit worden besproken met de dierenarts van uw hond en zal dit gedeeltelijk zijn gebaseerd op de gezondheidsgeschiedenis van uw hond. In de tussentijd zijn er enkele aandachtspunten: 

Aanbevelingen voor zowel graanvrij als brokken met gezonde granen zijn de volgende. 

Een goed merk voor graanvrij voer is bvb Edgard & Cooper.

Het beste eten kiezen voor een Yorkshire Terrier

Yorkshire terrier voeding

Wat te vermijden:
Bij het kiezen van een voedingsmiddel voor je Yorkie is het net zo belangrijk om te weten wat je moet vermijden als om te weten wat je wilt dat de brokjes bevatten. Er zijn talloze merken voor hondenvoer die uiterst schadelijke ingrediënten bevatten. Dit bevat:

Waarnaar te zoeken:

Als je het bovenstaande uit de weg gaat, zou je Yorkie’s eten moeten hebben:

aanbevelingen:

Royal Canin Yorkshire terrier adult

Elk ras is uniek. Daarom heeft Royal Canin speciaal voor uw Yorkshire Terriër aangepaste hondenvoeding die aan de noden van uw huisdier voldoet.

De voordelen

Koop bij bol.com

Eukanuba Yorkshire terrier

EUKANUBA’s rasspecifieke voeding voor yorkshireterriërs (ook ideaal voor Cavalier King Charles-spaniëls, dwerg- en toypoedels en shih tzu’s) is zorgvuldig samengesteld om uw hond te helpen een lang en gezond leven te leiden.

Dit speciale droogvoer geeft uw hond 100% volledige en uitgebalanceerde voeding en bevat essentiële mineralen voor de tanden om het gebit sterk en gezond te helpen houden en heeft een hoger gehalte aan prebiotica* ter bevordering van een gezonde spijsvertering van uw hond.

Ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en aanbevolen door topfokkers: EUKANUBA biedt expertise op het gebied van voeding voor elke levensfase van uw hond.

*t.o.v. EUKANUBA Volwassen Klein ras

Voordelen

Eukanuba Small breed

Ons unieke Active Adult-variant is speciaal samengesteld om een optimale lichaamsconditie, soepele spieren en uitgebalanceerde energieniveaus te ondersteunen. Geschikt voor volwassen honden van zeer kleine rassen van 10 maanden tot 9 jaar oud.

Onze smakelijke, kleine brokjes zijn rijk aan verse kip en speciaal afgestemd op de behoeften van honden van zeer kleine rassen. Bovendien helpt de unieke zeshoekige vorm de tanden van uw hond te verzorgen.

Ontwikkeld door voedingsdeskundigen, goedgekeurd door dierenartsen en aanbevolen door topfokkers: EUKANUBA levert alle voedingstoffen die uw hond nodig heeft voor een lang en gezond leven.

Als het tijd is om over te stappen, raden onze experts aan om uw hond te blijven ondersteunen met ons Vitaal Ouder-recept voor honden van zeer kleine rassen.

Voordelen

royal canin Yorkshire terrier junior

Van 2 tot 10 maanden

Elk ras is uniek. Daarom heeft Royal Canin speciaal voor uw jonge Yorkshire Terriër aangepaste hondenvoeding die aan de noden van uw huisdier voldoet.

Voordelen

Hill’s Mini Food sensitivities

Prescription Diet™ d/d™ Canine Duck & Rice (eend & rijst) is speciaal samengesteld om allergische reacties op voeding te helpen verminderen en een gezonde huid te ondersteunen. 

Belangrijkste voordelen

Raadpleeg je dierenarts voor meer informatie en advies of deze voeding geschikt is voor je hond.