Yorkshire terriër

Wij kweken en verkopen geen Yorkshire terriërs meer.

/ / Welke voeding eet een Yorkshire terrier?

Welke voeding eet een Yorkshire terrier?

Yorkshire Terriers is misschien een klein ras, maar ze komen met een vertederend buitenmaatse persoonlijkheid!

Net als andere kleine rassen, Yorkies komen met een unieke set van behoeften. En dit strekt zich uit tot hun voeding.

Als je een Yorkie bezit, heb je je ongetwijfeld afgevraagd: “Wat is het beste hondenvoer voor Yorkshire Terriers?”

In een haast? Hier zijn onze top vijf keuzes van het beste eten voor Yorkies.

MerkVoordelenScore
Royal CaninDroog Yorkshire Terrier volwassen voedsel5 out of 5 stars
Hill’s Science DietKlein ras, gevoelige droge droge voeding4 out of 5 stars
EukanubaDroogvoeding speciaal voor volwassen yorkshire terrier honden5 out of 5 stars
Royal Canin (puppy)Droog Yorkshire Terrier-puppyvoer5 out of 5 stars
Eukanuba Small breedsdroog voeding voor kleine rassen4.5 out of 5 stars

Hoe vaak een Yorkshire terrier te voeden

Het voedingsschema voor een Yorkshire terrier is anders dan dat voor grotere rassen. Dit omdat ze kleine frequente maaltijden moeten krijgen.

Terwijl sommige grotere rassen het goed kunnen doen met één maaltijd per dag. Een yorkie zou dan enkel problemen kunnen krijgen. Zoals een lage bloedsuikerspiegel tot maagklachten.

Om deze reden kan volgend voedingsschema helpen:

Puppy’s tot 2 maand oud: eigenlijk zit elke puppy bij Woefkesranch bij zijn mama tot 8 weken. Dus zou de klant zich van dit deel niets moeten aantrekken.

Op deze jong leeftijd is het belangrijk dat de puppy’s snel aansterken. Daarom krijgen ze bij ons constant een bakje met voedsel ter beschikking. Wij werken met royal canin mother & baby, welke we ook aanbevelen om aan te kopen. Dit om zijn gekend voedsel verder te kunnen geven en stilletjes over te schakelen op een andere puppy voeding.

2 maand tot 1 jaar oud: nu is het tijd om geplande maaltijden t geven aan je Yorkshire terrier. Als je ze nog constant voedsel geeft zal het zindelijk maken vele moeilijker zijn. Wat er van voor binnen gaat komt er binnen de kortste keren van achter terug uit. Ook kun je moeilijk controleren hoeveel je puppy heeft gegeten. Want enkele hapjes uit en volle kom lijkt nog altijd vol. Terwijl het uiterst belangrijk is dat je yorkshire elke maaltijd eet voor de bloedsuikerspiegel.

Je kunt je yorkshire het best 2 tot 3 maaltijden per dag geven. Dit zou dan ’s morgens, ’s middags (optioneel maar aangeraden bij mini rassen) en ’s avonds zijn. Let er op dat je de laatste voeding minstens 2 uur voor slapen gaan geeft.

1 jaar en ouder: je yorkshire terrier is nu volwassen wat voor veel grote rassen betekent dat ze toe komen met één voeding per dag. Maar met kleine rassen zoals de yorkshire terrier kun je best nog 2 voedingen per dag geven. Zelfs met extreme toy yorkies van minder dan 2 kilogram is het beter om minimaal 3 voedingen per dag te geven. Vanaf deze volwassen leeftijd moet je uw hond ook geen puppy korrel geven en mag je stilaan overschakelen naar adult voeding.

Hoeveel voer je een Yorkshire terrier

Het uitzoeken van de voedsel portiegrootte voor een Yorkshire terrier. Voor dat we details van porties hebben is het belangrijk om te weten dat niet elke voeding evenveel calorieën heeft. Maar ook dat elke hond niet evenveel calorieën verbrandt.

Over het algemeen hebben puppy’s ongeveer 55 calorieën nodig per kilo lichaamsgewicht. Volwassenen hebben ongeveer 40 calorieën per kilo lichaamsgewicht nodig. En senior honden hebben nog iets minder nodig, ongeveer 35-38 calorieën.

Total Time: 10 minutes

Weet hoeveel je Yorkshire terrier weegt

Doe geen gok, maar weeg liever je Yorkie met behulp van een betrouwbare weegschaal. Vraag eventueel aan uw dierenarts hoeveel uw yorkshire terrier weegt tijdens je volgende dierenarts bezoek.

Zoek de voeder tabel op de zak met hondenbrokken

Een goed merk van hondenbrokken heeft een voedertabel ter beschikking. Zoek eerst eens op de zak met hondenbrokken. Vind je niets, kijk eens op de fabrikant zijn website of neem contact op met de fabrikant.
Deze tabel is een gemiddelde, heeft je york een andere activiteitsniveau dan zal hij ook een andere hoeveelheid moeten krijgen.
Of heeft hij de neiging snel dik te worden, geef dan wat minder.

Dit alles gezegd hebbende, de gemiddelde maaltijdgrootte voor yorkshire terriers is relatief klein. Althans in vergelijking met grotere honden. Een yorkie puppy van 0,5 tot 1,5 kg hebben slechts 1/3 tot 1/2 kopje per dag nodig. Volwassen mini yorkshire terriers (tussen 1,5 en 2,5 kg) eten over het algemeen dezelfde 1/3 tot 1/2 kop per dag. En yorkies tussen 2,5 tot 4 kg eten gemiddeld 2/3 kopje per dag.

Droog versus nat hondevoer

Veel honden geven de voorkeur aan nat hondenvoer in blik. Maar dit is niet de beste keuze omdat het geen gezonde tanden en tandvlees bevordert en loopneus kan veroorzaken. Bovendien bevat nat voer te veel water ipv voedingstoffen.

Het is dus verstandig om je Yorkie nooit te leren wat ingeblikt voedsel is. Als het daar te laat voor is, kun je een beetje ingeblikt voedsel in een droge brok mengen om een ​​compromis te bieden.

Droog brokken aantrekkelijker maken 

Afgezien van het mengen van ingeblikt voedsel met droge brokken, zijn  er andere manieren om brokken aantrekkelijker of meer aanvaardbaar te maken voor honden die moeite hebben met het eten van harde brokken (vanwege tandverlies of andere problemen). Brokken kunnen korte tijd in warm water worden geweekt (slechts een minuut of twee, maar dit kan langer zijn voor Yorkies met weinig of geen tanden) of natriumarme kip of runderbouillon kan over de brok worden gemotregend. 
Het kan ook helpen om het voedsel op te warmen, veel Yorkies vinden dit veel smakelijker dan eten op kamertemperatuur en de meeste zullen ronduit weigeren gekoelde of koude maaltijden te eten. Maaltijden kunnen worden opgewarmd in de magnetron; houd er rekening mee dat kleine maaltijden meestal ongeveer 10 seconden nodig hebben om op te warmen en dat het voedsel goed moet worden geroerd om hete plekken te voorkomen. 

Granen versus graanvrij hondenvoer

Graanvrij hondenvoer in het verleden: een graanvrij dieet was meestal een snelle aanbeveling voor honden met bekende of vermoedelijke graanallergieën. In de meeste gevallen was de werkelijke trigger echter bepaalde granen met veel gluten, met name tarwe of rogge. Maar door volledig graanvrij te gaan, werden gluten en laagwaardige vulstoffen (zoals bijproducten van granen, vleesproducten, enz.) Afgewend, dus in het algemeen deden honden het echt geweldig op deze diëten. Allergieën verminderden of verdwenen en ze namen weinig of geen vulstoffen op. 
Recent: er zijn enkele zorgen geweest  over graanvrije diëten en een mogelijk verband met verwijde cardiomyopathie (DCM), een ernstige hartziekte. Rassen die niet gevoelig zijn voor DCM ontwikkelden de ziekte en bleken voornamelijk graanvrije maaltijden te eten. 
In december 2018 kondigde Lisa Freeman DVM, Ph.D., DACVN, via een studie gepubliceerd in het Journal of the American Veterinary Medical Association ,  een vermoedelijk verband aan tussen niet alleen graanvrij hondenvoer, maar meer specifiek die welke vallen onder een BEG dieet. BEG staat voor boetiekmerken met exotisch  vlees (niet-traditionele eiwitten zoals kangoeroe, alligator en struisvogel) samen met graanvrij en met erwten, peulvruchten en / of aardappelen als een van de top 5 ingrediënten. In juni 2019 heeft de FDA een waarschuwing vrijgegeven. Bij het analyseren van gegevens identificeerden ze 16 merken graanvrij hondenvoer die 10 keer of meer in hun database met DCM-incidenten verschenen. Het zijn, in alfabetische volgorde, alleen de graanvrije formules van: 

 • 4Health (32 meldingen)
 • Acana (67 meldingen)
 • Blue Buffalo (31 meldingen)
 • California Natural (15 meldingen)
 • Earthborn Holistic (32 meldingen)
 • Fromm (24 rapporten)
 • Merrick (16 verslagen)
 • Natuurlijk evenwicht (15 rapporten)
 • Nature’s Domain (29 meldingen)
 • Nature’s Variety (10 meldingen)
 • Nutrisource (10 verslagen)
 • Nutro (10 verslagen)
 • Orijen (12 meldingen)
 • Rachael Ray Nutrish (10 meldingen)
 • Taste of the Wild (53 rapporten)
 • Zignature (64 rapporten)

Van 2014 tot april 2019 waren er 524 casusrapporten van DCM met voornamelijk honden en verschillende katten die graanvrije formules aten. Alleen specifiek met Yorkshire Terriers waren er 4 gevallen:

 1. Een 6-jarige mannelijke Yorkshire Terrier die Zignature Kangaroo brokte 
 2. Een 8-jarige vrouwelijke Yorkshire Terrier die Zignature Kangaroo ingeblikt voedsel at
 3. Een 1-jarige mannelijke Yorkie-mix die gevriesdroogde goudklompjes van Castor & Polloux at
 4. Een 9-jarige vrouwelijke Yorkshire Terrier die Acana Light & Fit en Acana Small Breed Adult at

In de toekomst zal er meer data-compilatie zijn en nog veel meer studies. Op dit moment zijn er geen terugroepacties van graanvrije merken. De meeste dierenartsen bevelen aan dat rassen die gevoelig zijn voor DCM geen graanvrij hondenvoer eten en als ze moeten vanwege allergieën dat de eiwitbasis een traditioneel vlees is en geen exotisch  vlees. 

Als u zich afvraagt ​​of uw Yorkshire Terrier graanvrij moet eten of granen moet eten , moet dit worden besproken met de dierenarts van uw hond en zal dit gedeeltelijk zijn gebaseerd op de gezondheidsgeschiedenis van uw hond. In de tussentijd zijn er enkele aandachtspunten: 

 • De Yorkshire Terrier is geen ras dat gevoelig is voor DCM; de lijst bevat de Afghaanse windhond, Amerikaanse cocker-spaniël, Boxer, Dalmatische en vooral grotere hondenrassen. 
 • Aangezien er echter weinig gevallen van DCM bij Yorkies zijn gemeld, moet worden overwogen om wat gezonde volle granen toe te voegen. 
 • Als je denkt dat je Yorkie allergisch is voor granen, kan het eigenlijk een kwestie van glutengevoeligheid zijn. Tarwe bevat zeer hoge niveaus van gluten en als dat buiten het dieet wordt gehouden, kan uw Yorkie het heel goed doen met granen die glutenvrij zijn, zoals rijst (bruin of wit), havermout en quinoa (technisch een zaadje). Gerst, hoewel het wat gluten bevat, wordt ook vaak goed verdragen. 
 • Als u kiest voor graanvrij, kies dan een recept met traditionele eiwitten (om exotisch vlees te voorkomen). Opties omvatten kip, kalkoen, rundvlees, eend, lam of vis. 

Aanbevelingen voor zowel graanvrij als brokken met gezonde granen zijn de volgende. 

Een goed merk voor graanvrij voer is bvb Edgard & Cooper.

Het beste eten kiezen voor een Yorkshire Terrier

Wat te vermijden:
Bij het kiezen van een voedingsmiddel voor je Yorkie is het net zo belangrijk om te weten wat je moet vermijden als om te weten wat je wilt dat de brokjes bevatten. Er zijn talloze merken voor hondenvoer die uiterst schadelijke ingrediënten bevatten. Dit bevat:

 • Chemische conserveermiddelen. Deze kunnen allergische reacties (jeuk, hete plekken, huiduitslag) en / of darmklachten veroorzaken en sommige zijn bekende kankerverwekkende stoffen. 
 • Kunstmatige kleur- of smaakstoffen. Deze additieven kunnen ook milde tot ernstige allergische reacties veroorzaken en bepaalde kleurstoffen (Blauw # 2, Rood # 40, Geel # 5 en # 6, 4-MIE) zijn ook gekoppeld aan gedragsproblemen (hyperactiviteit en angst), en sommige vormen van kanker . 
 • Vulstoffen. Dit zijn goedkope ingrediënten die in voedsel worden geladen om het voller te maken, maar bieden weinig tot geen voedingswaarde. Inslikken van vulstoffen kan voedingstekorten en darmklachten veroorzaken en is een oorzaak van coprofagie (uitwerpselen eten). 
 • Bijproducten. Toegevoegd als een kostenbesparende methode om eiwitquota te bereiken, kunnen dit longen, darmen, hersenen en ander vlees of weefsel zijn dat niet geschikt is voor menselijke consumptie. 
 • Generiek vlees of oliën. Dit kan wettelijk roadkill en vlees van zieke dieren zijn. 
 • Gemaakt in China. Voedsel voor huisdieren met ingrediënten uit China zijn verantwoordelijk voor duizenden sterfgevallen. 

Waarnaar te zoeken:

Als je het bovenstaande uit de weg gaat, zou je Yorkie’s eten moeten hebben:

 • Natuurlijke conserveermiddelen. Hondenvoer kan met succes worden geconserveerd met behulp van een vitaminemengsel (meestal vermeld als gemengde tocoferolen) en / of bepaalde kruiden of plantenextracten, waaronder rozemarijn en groene munt. 
 • Geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen
 • Gezond traditioneel vlees (dit kan hele of maaltijd (samengeperst) kip, kalkoen, gans, eend, konijn, lam, rundvlees of een verscheidenheid aan vis zijn, waaronder witvis en zalm)
 • Fruit en groenten
 • Omega-3 vetzuren. Terwijl een bron lijnzaad is, is de beste bron visolie. Dit is belangrijk voor de gezondheid van de gewrichten. 
 • Klein brokje. Om comfortabel eten te vergemakkelijken. 
 • Gemaakt in de VS of Canada. Bovendien worden ingrediëntenbronnen uit Nieuw-Zeeland als zeer veilig beschouwd. 

aanbevelingen:

Royal Canin Yorkshire terrier adult

Elk ras is uniek. Daarom heeft Royal Canin speciaal voor uw Yorkshire Terriër aangepaste hondenvoeding die aan de noden van uw huisdier voldoet.

De voordelen
 • Ondersteunt de vacht
  Yorkshire Terrier Adult draagt bij aan het behoud van de gezondheid van de lange vacht van Yorkshire Terriërs. De voeding bevat een aangepast gehalte aan Omega-3 vetzuren (EPA & DHA) en Omega-6 vetzuren.
 • Stelt kieskeurige eters tevreden
  Dankzij een combinatie van uitzonderlijke aroma’s stelt Yorkshire Terrier Adult zelfs de meest kieskeurige eters tevreden.
 • Ondersteuning van de vitaliteit
  De formule bevat een selectie van voedingsstoffen die voldoen aan de voedingsbehoefte van de oudere Yorkshire Terriër.
 • Ondersteunt het gebit
  De formulatie van de brok zorgt voor een optimale hygiëne van het gebit dankzij een mechanisch poetseffect en dankzij ‘calciumvangers’.

Koop bij bol.com

Eukanuba Yorkshire terrier

EUKANUBA’s rasspecifieke voeding voor yorkshireterriërs (ook ideaal voor Cavalier King Charles-spaniëls, dwerg- en toypoedels en shih tzu’s) is zorgvuldig samengesteld om uw hond te helpen een lang en gezond leven te leiden.

Dit speciale droogvoer geeft uw hond 100% volledige en uitgebalanceerde voeding en bevat essentiële mineralen voor de tanden om het gebit sterk en gezond te helpen houden en heeft een hoger gehalte aan prebiotica* ter bevordering van een gezonde spijsvertering van uw hond.

Ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en aanbevolen door topfokkers: EUKANUBA biedt expertise op het gebied van voeding voor elke levensfase van uw hond.

*t.o.v. EUKANUBA Volwassen Klein ras

Voordelen
 • Zorgt voor een optimale spijsvertering met een hoger prebioticagehalte (vs Adult Kleine Rassen).
 • Helpt het natuurlijke afweersysteem van een ouder wordende hond te ondersteunen met optimale hoeveelheden bèta-caroteen en vitamine E.
 • Helpt de natuurlijke afweer te versterken met antioxiderende vitaminen
 • Uniek DentaDefense om tanden schoon en gezond te helpen houden
 • Met dierlijke eiwitten waarvan klinisch is bewezen dat deze soepele spieren ondersteunen.
 • Bevordert een gezonde huid en stralende vacht met een klinisch bewezen verhouding van omega-6 en omega-3 vetzuren.

Eukanuba Small breed

Ons unieke Active Adult-variant is speciaal samengesteld om een optimale lichaamsconditie, soepele spieren en uitgebalanceerde energieniveaus te ondersteunen. Geschikt voor volwassen honden van zeer kleine rassen van 10 maanden tot 9 jaar oud.

Onze smakelijke, kleine brokjes zijn rijk aan verse kip en speciaal afgestemd op de behoeften van honden van zeer kleine rassen. Bovendien helpt de unieke zeshoekige vorm de tanden van uw hond te verzorgen.

Ontwikkeld door voedingsdeskundigen, goedgekeurd door dierenartsen en aanbevolen door topfokkers: EUKANUBA levert alle voedingstoffen die uw hond nodig heeft voor een lang en gezond leven.

Als het tijd is om over te stappen, raden onze experts aan om uw hond te blijven ondersteunen met ons Vitaal Ouder-recept voor honden van zeer kleine rassen.

Voordelen
 • L-carnitine om te helpen bij gewichtsbeheersing
 • Yucca om de geur van de ontlasting te helpen verminderen
 • Prebiotische fos en bietenpulp dragen bij aan een gezonde spijsvertering
 • Natuurlijke bronnen van omega 6 en 3 voor een gezonde huid en vacht
 • Antioxidanten vitamine E en C om het immuunsysteem te helpen ondersteunen
 • Speciale brokvorm en uniek DentaDefense om tanden schoon en gezond te helpen houden

royal canin Yorkshire terrier junior

Van 2 tot 10 maanden

Elk ras is uniek. Daarom heeft Royal Canin speciaal voor uw jonge Yorkshire Terriër aangepaste hondenvoeding die aan de noden van uw huisdier voldoet.

Voordelen

 • Ondersteunt de vacht
  Yorkshire Terrier Junior draagt bij aan het behoud van de gezondheid van de lange vacht van Yorkshire Terriërs. De voeding bevat een aangepast gehalte aan Omega-3 vetzuren (EPA & DHA) en Omega-6 vetzuren.
 • Ondersteunt de spijsvertering
  Deze samenstelling draagt bij aan een optimale spijsvertering en een gunstige darmflora.
 • Natuurlijke weerstand
  Deze formule helpt bij de ondersteuning van de natuurlijke weerstand van de pup.
 • Ondersteunt het gebit
  Deze formule helpt tandsteenvorming te verminderen.

Hill’s Mini Food sensitivities

Prescription Diet™ d/d™ Canine Duck & Rice (eend & rijst) is speciaal samengesteld om allergische reacties op voeding te helpen verminderen en een gezonde huid te ondersteunen. 

Belangrijkste voordelen

 • Helpt de symptomen van een allergische voedselreactie te verminderen.
 • Klinisch bewezen een gezonde huid te ondersteunen.
 • Eend is een enkelvoudig dierlijk eiwit dat zelden een allergische reactie veroorzaakt bij honden.
 • Zeer goede smaak waar je hond van houdt.

Raadpleeg je dierenarts voor meer informatie en advies of deze voeding geschikt is voor je hond.