Labradoodle Mini: Leer alles over deze hond

Inhoudsopgave

De Labradoodle is een populair kruisingras dat ontstaan is uit een kruising tussen een Labrador Retriever en de Poedel. De mini Labradoodle is een kleinere versie van dit ras en is ontstaan door het kruisen van een mini Poedel met een Labrador Retriever.

Dit ras staat bekend om zijn vriendelijke en sociale karakter, waardoor het een geweldige metgezel is voor gezinnen en mensen met een actieve levensstijl.

Labradoodles zijn ook populair bij mensen met allergieën, omdat ze hypoallergeen zijn en minder haaruitval hebben dan sommige andere rassen.

In dit artikel gaan we dieper in op alles wat u moet weten over de mini Labradoodle, van hun persoonlijkheid en verzorging tot hun geschiktheid als huisdier.

De Labradoodle mini!

De Labradoodle Mini is een kleine, schattige hond die steeds populairder wordt bij mensen die op zoek zijn naar een gezinsvriendelijke hond die niet te groot is.

Deze honden hebben een zeer vriendelijk en zachtaardig karakter en zijn zeer geschikt voor mensen met allergieën, omdat ze meestal hypoallergeen zijn.

Ze zijn ook zeer intelligent en gemakkelijk te trainen, waardoor ze perfect zijn voor families met kinderen. Hoewel de Labradoodle Mini klein is, heeft hij een groot persoonlijkheid en houdt hij ervan om in het gezelschap van mensen te zijn.

Het is belangrijk om te weten dat elke Labradoodle Mini zijn eigen unieke persoonlijkheid heeft en dat het belangrijk is om tijd te nemen om de hond te leren kennen voordat je hem meeneemt naar huis.

Als je op zoek bent naar een kleine, vriendelijke en leuke hond die geschikt is voor het hele gezin, dan is de Labradoodle Mini zeker het overwegen waard.

Labradoodle mini

Hoogte en gewicht van de hond

Een veelgestelde vraag over de Labradoodle Mini is: “Hoe groot wordt de hond?” Over het algemeen zijn Labradoodle Mini’s tussen de 35 en 42 centimeter hoog en wegen ze tussen de 7 en 13 kilogram.

Dit maakt ze de ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kleine hond die ze gemakkelijk in huis kunnen houden. Het is belangrijk om te onthouden dat de grootte van de hond afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het ras van de ouders en de grootte van de nesten.

Als je een Labradoodle Mini overweegt, is het daarom belangrijk om te praten met de fokker en de grootte van de hond te bespreken voordat je de beslissing neemt om een puppy mee naar huis te nemen.

Het kennen van de grootte van de hond is belangrijk voor het bepalen van de juiste hoeveelheid beweging en het kiezen van de juiste voeding, dus het is iets om in gedachten te houden bij het overwegen van deze schattige pups.

Het karakter van de mini

Het karakter van de Labradoodle Mini is een van de belangrijkste redenen waarom deze honden zo populair zijn geworden bij gezinnen over de hele wereld.

Deze honden zijn zeer vriendelijk, liefdevol en aanhankelijk, waardoor ze perfect zijn voor gezinnen met kinderen en andere huisdieren.

Mini labradoodle

De Labradoodle Mini heeft een intelligent en trainbaar karakter, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn en graag nieuwe trucjes leren.

Deze honden hebben ook een hoge mate van energie en hebben veel beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven.

Ze houden van spelen, rennen en wandelen, en zijn altijd klaar om te spelen met hun familie.

Het is belangrijk om te weten dat elke Labradoodle Mini zijn eigen unieke persoonlijkheid heeft, en dat sommige honden wat meer terughoudend of verlegen kunnen zijn dan anderen.

Het is dus belangrijk om tijd te nemen om de hond te leren kennen voordat je hem meeneemt naar huis, zodat je zeker weet dat hij past bij jouw levensstijl en persoonlijkheid.

Over het algemeen is het karakter van de Labradoodle Mini een van zijn grootste troeven, en deze honden zijn de perfecte metgezellen voor gezinnen die op zoek zijn naar een liefdevolle en aanhankelijke huisdier.

Labradoodle mini’s worden ingezet als hulphond

Labradoodle mini’s hebben niet alleen een geweldig karakter voor gezinnen, maar ze worden ook steeds vaker ingezet als hulphond.

Door hun intelligentie, trainbaarheid en sociale karakter hebben ze de ideale eigenschappen om mensen met een handicap te ondersteunen.

Zo worden deze honden bijvoorbeeld ingezet als blindengeleidehond of als hulphond voor mensen met epilepsie.

De Labradoodle mini is ook een populaire keuze als hulphond voor kinderen met autisme. Dit komt door hun vriendelijke en rustige karakter, waardoor ze goed om kunnen gaan met de soms onvoorspelbare reacties van kinderen met autisme.

De Labradoodle mini wordt ook steeds vaker ingezet als therapiehond, om mensen te helpen bij het verlichten van stress en angst.

Het is opmerkelijk dat deze kleine honden zulke grote resultaten kunnen bereiken als hulphond, en het is een verdere bevestiging van hun fantastische karakter en vermogen om mensen te helpen.

Labradoodles: Echte allemansvrienden

Labradoodles zijn echte allemansvrienden vanwege hun vriendelijke karakter en sociale aard. Deze honden zijn zo populair geworden vanwege hun vermogen om goed om te gaan met mensen van alle leeftijden, inclusief kinderen en ouderen.

Ze houden van aandacht en zijn altijd in voor een spelletje, wat hen tot een geweldige metgezel maakt voor actieve gezinnen.

Labradoodles hebben ook een groot aanpassingsvermogen, waardoor ze perfect zijn voor mensen met een drukke levensstijl.

Of je nu in een appartement woont of op het platteland, de Labradoodle past zich gemakkelijk aan aan elke leefomgeving.

Bovendien zijn deze honden ook goede waakhonden vanwege hun alerte karakter en vermogen om verdachte geluiden op te merken.

Kortom, Labradoodles zijn de perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een sociale, vriendelijke en aanpasbare hond die zich gemakkelijk aanpast aan elke levensstijl.

Opvoeden mini labradoodle – Tips

Miniatuur labradoodle

Het opvoeden van een miniatuur Labradoodle vereist toewijding en consistentie, maar het is een lonende ervaring. Een van de belangrijkste tips is om vroeg te beginnen met de training en socialisatie van uw mini Labradoodle.

Dit zal hem helpen om zich te ontwikkelen tot een zelfverzekerde en goed aangepaste hond. Beloningen en positieve bekrachtiging zijn ook belangrijk bij het trainen van een mini Labradoodle, omdat ze gevoelig zijn voor lof en erkenning. Maar ook slecht gedrag die afgestraft te worden.

Het is ook belangrijk om uw mini Labradoodle voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie te geven, zoals dagelijkse wandelingen en speeltijd met speelgoed. Houd er rekening mee dat mini Labradoodles graag kauwen, dus het is belangrijk om geschikt kauwspeelgoed aan te bieden om te voorkomen dat ze ongewenste voorwerpen gaan kauwen.

Tot slot is het ook belangrijk om een goede relatie op te bouwen met uw mini Labradoodle door veel tijd met hem door te brengen, hem liefde en aandacht te geven en hem te belonen voor goed gedrag.

Verschillende type vachten van de labradoodle mini

De Labradoodle Mini kan verschillende soorten vachten hebben, elk met hun eigen unieke uitstraling en onderhoudsbehoeften.

Een van de meest voorkomende vachttypes is de fleecevacht, die zacht en krullend is en vaak weinig verhaart. Deze vacht is ideaal voor mensen met allergieën of astma, omdat er minder allergenen in de lucht worden vrijgegeven.

Een andere veel voorkomende vacht is de wolvacht, die dikker en dichter is dan de fleecevacht, waardoor deze honden beter bestand zijn tegen koudere temperaturen. Deze vacht vereist ook regelmatig onderhoud om klitten te voorkomen.

Ten slotte hebben sommige Labradoodle Mini’s een gladde vacht, die korter is en minder onderhoud vereist dan de fleece- en wolvachten.

Dus de vacht types zijn:

  • Fleece vacht: Curly fleece en Wavy fleece
  • Wolvacht
  • Gladde vacht

Het is belangrijk om te weten welk type vacht jouw Labradoodle Mini heeft, zodat je weet welke verzorging deze nodig heeft.

Regelmatig borstelen en trimmen kan helpen om de vacht gezond en glanzend te houden en de hond er op zijn best uit te laten zien.

Is de mini Australian Labradoodle hypoallergeen?

Hoewel geen enkele hond 100% hypoallergeen is, wordt de mini Australian Labradoodle vaak beschouwd als een hypoallergene hond.

Dit komt omdat ze een fleece- of wolvacht hebben die minder allergenen afgeeft dan andere vachttypen. Hoe meer krul hoe meer hypoallergeen de hond is.

Bovendien hebben deze honden minder kans op overmatig verharen, wat betekent dat er minder haren door het huis dwarrelen en minder allergenen in de lucht worden verspreid.

Het is echter belangrijk op te merken dat sommige mensen nog steeds allergisch kunnen zijn voor de mini Australian Labradoodle vanwege hun speeksel of huidschilfers.

Goldendoodle 1

Als je allergisch bent voor honden, is het dus belangrijk om voorzichtig te zijn en contact op te nemen met een fokker om te zien of je allergisch bent voor deze honden.

Overleg ook met je arts voordat je een huisdier aanschaft als je allergieën hebt.

Labradoodle mini verzorging

De verzorging van een Labradoodle Mini is van groot belang om ervoor te zorgen dat ze gezond en gelukkig blijven.

Dit omvat regelmatig borstelen en trimmen om klitten te voorkomen en de vacht gezond en glanzend te houden. Het is ook belangrijk om de oren schoon te houden en de nagels te knippen om problemen met de gezondheid van de hond te voorkomen.

Het is aan te raden om de vacht van de Labradoodle Mini elke 3 tot 4 maanden te laten trimmen door een professionele trimmer.

Naast de fysieke verzorging is het ook belangrijk om de Labradoodle Mini mentaal te stimuleren. Dit kan worden bereikt door regelmatige wandelingen en speeltijd, evenals trainingssessies om hun intelligentie en gehoorzaamheid te stimuleren.

Door regelmatig voor je Labradoodle Mini te zorgen, kun je ervoor zorgen dat ze gezond en gelukkig blijven en jarenlang een geweldig gezelschap zijn.

Labradoodle kopen, aandachtspunten

Als je overweegt om een Labradoodle Mini te kopen, zijn er enkele belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden.

Allereerst is het belangrijk om een gerenommeerde fokker te vinden die zich houdt aan de normen voor verantwoord fokken en die de gezondheid en het welzijn van de honden vooropstelt.

Vraag om referenties en ga op bezoek bij de fokker om de omstandigheden te bekijken waarin de honden worden gehouden.

Let op tekenen van slechte gezondheid, zoals oog- of oorproblemen, of gedragsproblemen, zoals angst of agressie.

Daarnaast is het belangrijk om te overwegen of een Labradoodle Mini goed past bij jouw levensstijl en woonsituatie. Deze honden hebben veel beweging en mentale stimulatie nodig, dus als je een drukke levensstijl hebt of in een klein appartement woont, is een andere hondenras misschien meer geschikt voor jou.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat het hebben van een hond een grote verantwoordelijkheid is en dat je bereid moet zijn om tijd en energie te investeren in de zorg voor je nieuwe huisdier.

Wanneer kies je voor de kleine Labradoodle?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een kleine Labradoodle.

Ten eerste zijn deze honden ideaal voor mensen die in een kleinere woning of appartement wonen en niet veel ruimte hebben voor een grotere hond.

De kleine Labradoodle is ook een goede keuze voor mensen die moeite hebben met het tillen en hanteren van grotere honden.

Daarnaast zijn deze honden zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen vanwege hun vriendelijke en speelse karakter.

Ze zijn ook zeer sociaal en genieten van de aanwezigheid van andere huisdieren, dus als je al een huisdier hebt, kan een kleine Labradoodle een goede aanvulling zijn op je huishouden.

Ten slotte kunnen mensen die allergisch zijn voor honden vaak goed omgaan met de kleine Labradoodle, omdat ze minder huidschilfers en minder allergenen afgeven dan sommige andere rassen.

Kortom, als je op zoek bent naar een gezelschapshond die geschikt is voor kleine ruimtes, vriendelijk is voor kinderen en andere huisdieren, en minder allergenen afgeeft, dan kan een kleine Labradoodle de perfecte keuze voor jou zijn.

Overweeg ook andere rassen

Hoewel de Labradoodle Mini een geweldige keuze kan zijn voor veel mensen, is het ook belangrijk om andere rassen te overwegen voordat je een beslissing neemt.

Een paar rassen die veel overeenkomsten hebben met de Labradoodle Mini zijn de Dwergpoedel en de Lagotto Romagnolo.

Deze rassen hebben vergelijkbare uiterlijke kenmerken en karaktertrekken, maar hebben het voordeel van een zuiver ras te zijn.

Dit betekent dat ze een vastgestelde set van ras-eigenschappen hebben en dat je beter weet wat je kunt verwachten van je nieuwe huisdier.

Dit kan vooral belangrijk zijn als je op zoek bent naar specifieke eigenschappen, zoals een hypoallergene vacht of een bepaald niveau van intelligentie of energie.

Het is altijd de moeite waard om verschillende rassen te overwegen en te onderzoeken voordat je een beslissing neemt over welke hond het beste bij jou en je levensstijl past.

Het kopen van een mini labradoodle bij de fokker

Als je hebt besloten dat een mini Labradoodle de juiste keuze voor jou is, dan is het belangrijk om een gerenommeerde fokker te vinden om er een te kopen.

Zoek online naar fokkers in jouw omgeving en kijk naar beoordelingen van andere klanten en hun ervaringen.

Vraag de fokker om referenties en ga op bezoek om de omgeving te bekijken waarin de honden worden gehouden.

Let op of de honden gezond en gelukkig lijken en of de fokker de juiste aandacht besteedt aan de verzorging van de honden.

Een goede fokker zal ook bereid zijn om je achtergrondinformatie te geven over de ouderdieren en hun gezondheidsgeschiedenis.

Als je een mini Labradoodle bij een fokker koopt, moet je er ook voor zorgen dat je alle benodigde documentatie ontvangt, zoals een gezondheidscertificaat en contract van de fokker.

Door deze stappen te volgen, kan je ervoor zorgen dat je een gezonde en gelukkige mini Labradoodle krijgt van een betrouwbare fokker.

De prijs voor een mini labradoodle bij de fokker

De prijs voor een mini Labradoodle bij een fokker kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie van de fokker, de ouderdieren en hun afkomst, en de vraag naar het ras.

Gemiddeld kan de prijs voor een mini Labradoodle tussen de 1500 en 3000 euro liggen. Het is belangrijk om op te merken dat de kosten voor een mini Labradoodle niet alleen de aankoopprijs omvatten, maar ook de doorlopende kosten voor voeding, verzorging en veterinaire zorg.

Het kan verleidelijk zijn om te zoeken naar goedkopere opties, maar het is belangrijk om te onthouden dat een lagere prijs soms kan wijzen op minder verantwoordelijke fokpraktijken en mogelijke gezondheidsproblemen bij de hond.

Betaal een eerlijke prijs voor een gezonde en gelukkige mini Labradoodle van een betrouwbare fokker kan je veel geld en hartzeer besparen op lange termijn.

Veelgestelde vragen

Hoeveel beweging heeft een mini Australian Labradoodle nodig?

Een mini Australian Labradoodle is een actieve en energieke hond, dus het is belangrijk om hem dagelijks voldoende beweging te geven.
Over het algemeen heeft een mini Australian Labradoodle ongeveer 30-60 minuten beweging per dag nodig, afhankelijk van zijn leeftijd, gezondheid en persoonlijkheid.

Zijn er alleen blonde Labradoodles in klein formaat?

Nee, er zijn verschillende kleuren en patronen beschikbaar voor mini Labradoodles, waaronder zwart, chocoladebruin, karamel, rood, crème en wit.
Sommige mini Labradoodles hebben ook een gevlekte of gestreepte vacht. De kleur van de vacht wordt bepaald door de genen van de ouderdieren en kan ook variëren binnen hetzelfde nest.

Kan een Labradoodle mini alleen thuis blijven?

Het is mogelijk om een mini Labradoodle alleen thuis te laten, maar het is belangrijk om te onthouden dat het een sociaal ras is en het kan moeilijk zijn voor de hond om lange periodes alleen te zijn. Train je puppy van jongs af aan en dit vormt geen probleem.

Welke spullen heb je nodig voor een Labradoodle mini?

Als u een mini Labradoodle heeft of overweegt er een te krijgen, zijn er verschillende spullen die u nodig heeft om voor uw huisdier te zorgen. De basis benodigheden omvat:
– hondenmand
– voer- en waterbak
– halsband en riem
– hondenspeeltjes
– borstels

Wat is de basisinformatie over de Labradoodle Mini?

De Labradoodle Mini is een kruising tussen een Labradoodle en de standaard Poedel. De Mini versie kan tot ongeveer 43 centimeter hoog worden. Ze staan bekend om hun speelse karakter en wavy fleece vacht.

Wat is het karakter van een mini Labradoodle?

Het karakter van een Labradoodle Mini is over het algemeen zeer vriendelijk. Ze zijn zeer intelligent en makkelijk te trainen. Ze zijn bekend om hun loyaliteit en liefde voor hun familieleden.

Wat zijn Labradoodle geheimen die ik moet weten?

Een van de Labradoodle geheimen is dat deze honden meestal geschikt zijn voor mensen met allergieën vanwege hun speciale vacht. Ze zijn ook bekend om hun ongelooflijke intelligentie en aanpasbaarheid aan verschillende levensstijlen.

Wat is het gewicht van een volwassen Labradoodle Mini?

Het gewicht van een volwassen Labradoodle Mini varieert, maar gemiddeld wegen ze tussen de 7 en 14 kilogram.

Wat is de prijs van een Labradoodle pup?

De prijs van een Labradoodle pup kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de fokker en de gezondheid van de pup. De gemiddelde prijs ligt echter meestal tussen de €1500 en €3000.

Hoe verzorg ik mijn Labradoodle Mini?

De verzorging van de Labradoodle Mini omvat regelmatig borstelen om matten en klitten te voorkomen, regelmatig baden en het bijhouden van hun oren en tanden. Het is ook belangrijk om hen voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie te bieden.

Waar kan ik een Labradoodle Mini kopen?

Een Labradoodle Mini kopen kan bij een erkende fokker zoals Woefkesranch. Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet en een vertrouwde bron kiest voordat u een pup koopt.

Hoe herken ik een echte Labradoodle Mini?

Een echte Labradoodle Mini heeft kenmerken zoals een wavy fleece vacht, een vriendelijk en intelligent karakter, en een grootte van maximaal 43 centimeter.

Waarom is een Labradoodle Mini een fantastische gezinshond?

De Labradoodle Mini is een fantastische gezinshond vanwege zijn aanhankelijk en vriendelijk karakter. Ze zijn ook energiek en houden ervan om te spelen, wat ze een geweldige metgezel maakt voor kinderen.

Wat zijn enkele belangrijke details over de Labradoodle Mini pups?

Labradoodle Mini pups zijn ontzettend lief en speels. Ze hebben veel zorg, training en socialisatie nodig om ervoor te zorgen dat ze opgroeien tot goed aangepaste en gelukkige honden.

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Labradoodle.

Chocolade Labradoodle – Karo – Zuienkerke

Flinke  KARO, hij gaat overal  mee waar het kan en mag. Ook  op restaurant, ligt hij onder tafel rustig. Op de  hondentraining, onze  trouwe Viervoeters, doet hij zijn best en gaat graag op strand  lopen, ook van het water  geen  schrik. En thuis gewillig en genieten van de  douche komt  er  ook bij! Mijn liefste  compagnon de route.

Dikke  poot van KARO en streeltje  en lieve groetjes van  zijn baasje.

° 28/04/2024
Balou x  Marga

Labradoodle – Leo – Oostnieuwkerke

Hallo Marleen,

Bedankt voor de felicitaties voor Leo zijn eerste verjaardag.
We stellen het heel goed met Leo 😀.

Het is een flinke hond geworden met natuurlijk de bijhorende puberstreken. We zouden hem niet meer kunnen missen. 

Ik heb in bijlage wat foto’s toegevoegd.

Veel groetjes 

Hannelore, Jelle, Janah, Lucas en Leo. 

°28/4/2023
Baloe x Marga

Labradoodle – Rocky

Lentefeest van Mauro en Rocky 😉💙💛

Labradoodle – Elvis

Slechts 5 dagen bij baasje …Onze kerel doet het prima…in de bench gaat hij al zelf liggen! Vraagt (meestal toch) om buiten te gaan. Af en toe nog een ongelukje maar hij doet het prima. Loopt zelf helemaal alleen de trap op 👍

Labradoodle – KARO uit Zuienkerke

Beste  Wensen en Gezond 2024.Mijn  KARO doet het  schitterend, ik  zou  hem  niet meer  kunnen  missen. We gaan  naar de honden training hier,Onze  Trouwe Viervoeters en hij gaat over al mee,zit ook graag mee ,in de auto.  We wandelen  ook veel,o.a.op het strand.         Mvg.                                                                 Catherine en  KARO.

R5r8b41ynn6s3zkh2fcrqw3h3y5k3f4zkpw1zmvbg1xn6dyw1gy2tc3bkmstw3z96k41y jphw22v0961 yr87n1s4kbj4w1

Labradoodle-olaf

Fijne kerstdagen en een gezond 2024!🎄 Groetjes Rob Moniek en Olaf

Olaf : nestje van Nougat en Baron dd 14/01/2023

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Labradoodle – Simba

Simba, 2 jaar

 

°1/12/2021

Mups x Baron

 

Jan C – Sijsele

 

 

 

 

Labradoodle – Beau

Diverse foto’s van onze jarige Beau

Beste Marleen,
Dank voor de felecitaties van onze jarige Beau Zoals u ziet is het al een flinke jongen.
Hij weegt 25 kilo en is heel sterk
Hij is heel lief en ook vaak niet, dan plakken wij hem achter het behang De laatste foto is hij net bij de kapper geweest.
Hij is een echte vrouwenversierder
Vriendelijke groet
Henk en Ria G.🎂🥂

Den Haan
° 29/10/2022
Freggle x Balou

Labradoodle – MAYA

MAYA en ARTIST gaan haar verjaardag vieren 🥳 🎈🎊🎉🎂

Freggle x Balou
°29-10-2022

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Labradoodle

Lees meer over de op onze blog.