De prijs van een Labradoodle

Een labradoodle is duurder dan de gemiddelde rashond, dat komt doordat labradoodles vrij zeldzaam zijn.

Om een echte labradoodle te krijgen, heb je namelijk meerdere generaties nodig. Naast de aanschafkosten moet je ook rekening houden met voedingskosten, dierenarts, training en speeltjes.

Een labradoodle kost meestal tussen 2000 en 3000 euro. Houd dan nog rekening van een jaarlijkse onderhoudskosten van 1000 tot 1500 euro.

Iedereen heeft een ander inkomsten- en uitgavenpatroon en zal dit aanpassen aan de hond. Sommigen willen een klein paleis maken voor hun labradoodle, anderen gaan voor en hondenmand in de keuken. Hoe dan ook, zolang je labradoodle de basisverzorging krijgt en een hoop liefde, zal hij of zij vast en gelukkige hond worden.

In dit blogbericht informeren wij u over de kosten van een gemiddelde labradoodle. Buiten de kosten hieronder vermeld, is het verstandig om rekening te houden met onverwachte uitgaven. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je labradoodle een keer extra naar de dierenarts moet of dat je speciaal voer moet kopen omdat je hond niet tegen een bepaald merk kan.

Aanschafkosten

De prijs van een Labradoodle pup is afhankelijk van:

 • Beschikbaarheid
 • Leeftijd
 • Kleur

Een goede richtprijs voor een Labradoodle is € 2000 tot € 3000.

Bekijk onze beschikbare Labradoodle pups voor de actuele prijs

labradoodle prijs

Soms vind je op verkoopsites (kapaza, 2dehands, marktplaats, etc…) Labradoodle pupjes aan abnormaal lage prijzen. Vaak zijn dit advertenties van oplichters.

Waar je ook een labradoodle koopt, vraag aan de fokker of je mag kijken bij het nestje als de pups oud genoeg zijn en stel vragen over de gezondheid van zijn ouders. Als de fokker dit weigert, is dit een slecht teken. Een goede fokker is trots op zijn honden en laat deze graag zien aan toekomstige baasjes.
Bij Woefkesranch kunt u de pups samen met hun moeder zien. Bel ons of kom langs!

Dierenartskosten

Een volwassen labradoodle brengt minder dierenartskosten met zich mee dan een pup. Een pup moet gemiddeld enkele keren in zijn eerste jaar naar de dierenarts, een gezonde, volwassen labradoodle moet alleen jaarlijks gecheckt worden. Een betrouwbare fokker heeft de pups al laten ontwormen, inenten en uitgebreid laten checken door de dierenarts.

Elke dierenarts is niet dezelfde en ook hun prijs niet. De ene werk tegen een gemiddeld loon, terwijl de andere misschien graag snel rijk word ( een brooddierenarts). vandaar is het ook niet altijd makkelijk om een gemiddelde prijs te geven.

Je kunt kiezen voor en dierenartsen verzekering. Dat is niet onverstandig aangezien dierenartskosten dus ook behoorlijk kunnen oplopen, zeker bij puppy’s en oudere honden. Een dierenartsenverzekering is afhankelijk van het gewicht, de leeftijd en het ras van een hond. Voor een labradoodle betaal je tussen de 20 en 35 euro per maand, afhankelijk van de dekking. Je kunt je dierenartsverzekering afsluiten bij Petplan.

Puppy cursus

Een puppycursus is aan te raden, maar is geen verplichting. Bij een goede hondenschool leer je hoe je moet omgaan met je hond om hem of haar het juiste gedrag aan te leren.

Het zijn actieve en kindvriendelijke lieverds, maar ze moeten wel het juiste gedrag aanleren

Behalve dat deze cursussen erg nuttig zijn, vinden honden deze vaak erg leuk omdat ze met andere honden leren omgaan, veel beweging krijgen en leuke spelletjes doen. De band tussen baasje en hond wordt versterkt door de training, dus zie dit vooral als een investering in een leukere hond.

Puppycursussen kunnen behoorlijk in prijs verschillen, maar kost gemiddeld tussen de 125 en 200 euro (voor acht tot tien bijeenkomsten). Veel hondentrainingscentra bieden vervolgcursussen en privétrainingen aan, deze zijn doorgaans een stuk duurder.

Voer

Hondenvoer is een zeer belangrijke uitgave die je zo duur of zo goedkoop kunt maken als je zelf wilt. Bij de supermarkt kun je goedkoop hondenvoer krijgen. Bij speciaalzaken of via de dierenarts koop je duurder voer dat geschikt is voor honden met allergieën.

Je kunt best een kwaliteitsmerk voor je hond kopen, dit bespaard achteraf veel problemen. Voorbeelden zijn: Eukanuba, Royal canin. Iedereen maakt zijn eigen keuzes, maar bedenk wel dat voer van betere kwaliteit invloed heeft op de gezondheid van je labradoodle. Een hond die gezond oud wordt, betekent lagere dierenartskosten én natuurlijk een actievere en gezelligere hond die een stuk gelukkiger is.

Hoe dan ook, een grotere hond zoals de labradoodle eet beduidend meer dan een kleine hond. Je mag ongeveer een budget van 60 euro per maand tellen voor voeding van een labradoodle.

Trimsalon

De prachtige vacht van de labradoodle eist de nodige uurtjes aan verzorging. Een pup moet tussen de zeven maanden en één jaar oud voor het eerst naar een trimsalon omdat hij dan een volwassen vacht krijgt. Zowel puppy’s als volwassen labradoodles moeten regelmatig geborsteld worden en worden getrimd.

Een trimsalon vraagt tussen 80 euro en 110 euro voor een labradoodle, afhankelijk van het formaat.

Ook keurig geborstelde labradoodles kunnen vervilte stukken in hun vacht krijgen. Dan zit er maar één ding op: naar de kapper! In het ergste geval moet een labradoodle volledig worden kaalgeschoren. Je kunt om kosten te besparen een cursus volgen om te leren hoe je zelf de vacht van je labradoodle moet verzorgen en trimmen.

Hoe herken je een oplichter? 

 • U krijgt een antwoordmail in gebrekkig Nederlands
 • De adverteerder heeft geen site
 • U kan de Labradoodle pupjes niet zelf afhalen bij de adverteerder
 • U kan betalen met Western Union
 • Na storting van de “lage” verkoopprijs, vraagt de “verkoper” extra geld voor douanekosten, extra vaccins, …
 • Al het gestorte geld is de koper KWIJT!

Een Labradoodle pup kopen bij Woefkesranch:

 • Een jong Labradoodle pupje (beschikbaar vanaf leeftijd van 8 weken)
 • Een Labradoodle pup die gevaccineerd is
 • Een Labradoodle pup die ontwormd is
 • Een Labradoodle pup die geïdentificeerd is met een microchip
 • De Labradoodle pup wordt verkocht met een schriftelijke garantie
 • Service nà verkoop: u krijgt hier, uniek in België, een 24 uren-service: 24u op 24u kan u ons team bereiken voor dringende ‘puppie-vragen’
 • Begeleiding met Labradoodle opvoedingstips

Lees de mailtjes van onze tevreden klanten via:

https://klantentevredenheid.woefkesranch.be/labradoodle/

Bekijk onze beschikbare Labradoodle pupjes via:

https://www.woefkesranch.be/pups-te-koop/labradoodle/

Wenst U op de hoogte gehouden te worden van onze beschikbaarheid,
schrijf u gratis in op onze puppie-alert.

Puppy alert

Zo krijgt U een EMAIL  wanneer de foto’s van onze nieuwe pupjes in onze gallerij komen.

Op de leeftijd van 5 weken worden onze pups geïdentificeerd door onze dierenarts, 
wij nemen per puppie 2 individuele foto’s en publiceren deze  in onze gallerij.

Vanaf dan worden alle ingeschreven volgers vrijblijvend op de hoogte gebracht.

U kan zich uiteraard op elk moment terug uitschrijven!

Let op : klanten die gereserveerd hebben mogen als eerste kiezen!

Heeft U interesse in een puppy voor een bepaalde periode, 
en wenst U deze puppy bij ons aan te kopen?

Reserveer reeds met een aanbetaling van 100 euro.

 • Wij brengen u op de hoogte wanneer het nestje enkele dagen jong is
 • Wij sturen u regelmatig update-foto’s van dit nestje
 • Op de leeftijd van ongeveer 5 weken nodigen wij u uit om het nestje LIVE te bezoeken
 • in volgorde van reservatie mag u komen kiezen.
 • U mag uw pupje wekelijks bezoeken tot hij/zij het nestje kan verlaten

U KAN NU REEDS RESERVEREN VIA ONS RESERVATIE FORMULIER