Labradoodle prijs: Wat kost een Labradoodle?

Inhoudsopgave

Labradoodle prijs

Een labradoodle is duurder dan de gemiddelde rashond. Dat komt doordat ze vrij zeldzaam zijn.

Om een echte labradoodle te krijgen, heb je namelijk meerdere generaties nodig. Naast de aanschafkosten moet je ook rekening houden met voedingskosten, dierenarts, training en speeltjes.

De prijs van een labradoodle komt meestal tussen 2000 en 3000 euro te liggen. Hou dan nog rekening van jaarlijkse onderhoudskosten van 100 tot 500 euro, dit houdt in kosten voor voeding, dierenarts, accessoires en cursussen.

Best hou je elke maand een budget van 10-75 euro opzij voor voer, speelgoed en andere toebehoren, maar ook een spaarcentje voor als je naar de dierenarts moet.

Iedereen heeft een ander inkomsten- en uitgavenpatroon en zal dit aanpassen aan de hond. Sommigen willen een klein paleis maken voor hun labradoodle, anderen gaan voor een hondenmand in de keuken. Hoe dan ook, zolang je hond de basisverzorging krijgt en een hoop liefde, zal hij of zij vast een gelukkige hond worden.

In dit blogbericht informeren wij u over de kosten van een gemiddelde labradoodle. Buiten de kosten hieronder vermeld, is het verstandig om rekening te houden met onverwachte uitgaven. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je hondje een keer extra naar de dierenarts moet of dat je speciaal voer moet kopen omdat je hond niet tegen een bepaald merk kan.

Labradoodle prijs: Aanschaf

Labradoodle kopen

De prijs van een Labradoodle pup is afhankelijk van:

 • Beschikbaarheid
 • Leeftijd
 • Kleur

Een goede richtprijs voor een Labradoodle is € 2000 tot € 3000.

Bekijk onze beschikbare Labradoodle pups voor de actuele prijs

Hoeveel kost een labradoodle

Soms vind je op verkoopsites (kapaza, 2dehands, marktplaats, etc.…) Labradoodle pupjes aan abnormaal lage prijzen. Vaak zijn dit advertenties van oplichters.

Waar je ook een labradoodle koopt, vraag aan de fokker of je mag kijken bij het nestje als de pups oud genoeg zijn en stel vragen over de gezondheid van zijn ouders. Als de fokker dit weigert, is dit een slecht teken. Een goede fokker is trots op zijn honden en laat deze graag zien aan toekomstige baasjes.
Bij Woefkesranch kunt u de pups samen met hun moeder zien. Bel ons of kom langs!

Wat is de prijs van een mini labradoodle?

De prijs van een mini labradoodle puppy is meestal dezelfde als van een grotere labradoodle pup. Een goede richtprijs is tussen € 2000 en € 3000, afhankelijk van kleur en leeftijd.

Labradoodle te koop

Wat is de prijs van een labradoodle puppy?

De kosten voor het kopen van een labradoodle pup kunnen enorm verschillen, maar je zult moeten rekenen op een aankoopprijs tussen 1750 en 2500 euro. Toebehoren voor de start komen op € 100 tot € 500, daarna is een gemiddeld jaarbudget van ongeveer € 250 euro voldoende.

Dierenartskosten

Een volwassen labradoodle brengt minder dierenartskosten met zich mee dan een pup. Een pup moet gemiddeld enkele keren in zijn eerste jaar naar de dierenarts, een gezonde, volwassen hond moet alleen jaarlijks gecheckt worden. Een betrouwbare fokker heeft de pups al laten ontwormen, inenten en uitgebreid laten checken door de dierenarts.

Elke dierenarts is niet dezelfde en ook hun prijs niet. De ene werkt tegen een gemiddeld loon, terwijl de andere misschien graag snel rijk wordt (een brooddierenarts). Daarom is het ook niet altijd makkelijk om een gemiddelde prijs te geven.

Je kunt ook kiezen voor een dierenartsverzekering. Dat is niet onverstandig aangezien dierenartskosten dus ook behoorlijk kunnen oplopen, zeker bij puppy’s en oudere honden. Een dierenartsverzekering is afhankelijk van het gewicht, de leeftijd en het ras van een hond. Voor een labradoodle betaal je tussen de 20 en 35 euro per maand, afhankelijk van de dekking. Je kunt je dierenartsverzekering afsluiten bij Petplan.

Labradoodle pups kopen

Puppycursus

Een puppycursus is aan te raden, maar is geen verplichting. Bij een goede hondenschool leer je hoe je moet omgaan met je hond om hem of haar het juiste gedrag aan te leren.

Het zijn actieve en kindvriendelijke lieverds, maar ze moeten wel het juiste gedrag aanleren

Behalve dat deze cursussen erg nuttig zijn, vinden honden deze vaak erg leuk omdat ze met andere honden leren omgaan, veel beweging krijgen en leuke spelletjes doen. De band tussen baasje en hond wordt versterkt door de training, dus zie dit vooral als een investering in een leukere hond.

Puppycursussen kunnen behoorlijk in prijs verschillen, maar kosten gemiddeld tussen de 125 en 200 euro (voor acht tot tien bijeenkomsten). Veel hondentrainingscentra bieden vervolgcursussen en privétrainingen aan, deze zijn doorgaans een stuk duurder.

Labradoodle puppy kopen

Voer

Hondenvoer is een zeer belangrijke uitgave die je zo duur of zo goedkoop kunt maken als je zelf wilt. Bij de supermarkt kun je goedkoop hondenvoer krijgen. Bij speciaalzaken of via de dierenarts koop je duurder voer dat geschikt is voor honden met allergieën.

Je kunt best een kwaliteitsmerk voor je hond kopen, dit bespaard achteraf veel problemen. Voorbeelden zijn: Eukanuba, Royal canin. Iedereen maakt zijn eigen keuzes, maar bedenk wel dat voer van betere kwaliteit invloed heeft op de gezondheid van je hond. Een hond die gezond oud wordt, betekent lagere dierenartskosten én natuurlijk een actievere en gezelligere hond die een stuk gelukkiger is.

Hoe dan ook, een grotere hond zoals de labradoodle eet beduidend meer dan een kleine hond. Je mag ongeveer een budget van 15 tot 60 euro per maand tellen voor de voeding.

Trimsalon

De prachtige vacht van de labradoodle eist de nodige uurtjes aan verzorging. Een pup moet tussen de zeven maanden en één jaar oud voor het eerst naar een trimsalon omdat hij dan een volwassen vacht krijgt. Zowel puppy’s als volwassen labradoodles moeten regelmatig geborsteld en getrimd worden.

Een trimsalon vraagt tussen 80 euro en 110 euro voor een labradoodle, afhankelijk van het formaat.

Ook keurig geborstelde labradoodles kunnen vervilte stukken in hun vacht krijgen. Dan zit er maar één ding op: naar de kapper! In het ergste geval moet een labradoodle volledig worden kaalgeschoren. Je kunt om kosten te besparen een cursus volgen om te leren hoe je zelf de vacht van je hond moet verzorgen en trimmen.

Labradoodle pups kopen

Hoe herken je een oplichter? 

 • U krijgt een antwoordmail in gebrekkig Nederlands.
 • De adverteerder heeft geen site.
 • U kan de Labradoodle pupjes niet zelf afhalen bij de adverteerder.
 • U moet betalen met Western Union.
 • Na storting van de “lage” verkoopprijs, vraagt de “verkoper” extra geld voor douanekosten, extra vaccins, …
 • Al het gestorte geld is de koper KWIJT!

Een Labradoodle pup kopen bij Woefkesranch! Wat kan je verwachten?:

 • Een jong Labradoodle pupje (beschikbaar vanaf leeftijd van 8 weken)
 • Een pup die gevaccineerd is
 • Een pup die ontwormd is
 • Een pup die geïdentificeerd is met een microchip
 • De pup wordt verkocht met een schriftelijke garantie
 • Service na verkoop: u krijgt hier, uniek in België, een 24 uren-service: 24u op 24u kan u ons team bereiken voor dringende ‘puppyvragen’
 • Begeleiding met opvoedingstips

Lees de mailtjes van onze tevreden klanten via: https://www.woefkesranch.be/review-ras/labradoodle/

Bekijk onze beschikbare Labradoodle pupjes via: https://www.woefkesranch.be/pups-te-koop/labradoodle/

Wenst u op de hoogte gehouden te worden van onze beschikbaarheid,
schrijf u gratis in op onze puppy alert.

Zo krijgt u een EMAIL wanneer de foto’s van onze nieuwe pupjes in onze galerij komen. Op de leeftijd van 5 weken worden onze pups geïdentificeerd door onze dierenarts, wij nemen per puppy 2 individuele foto’s en publiceren deze in onze galerij.

Vanaf dan worden alle ingeschreven volgers vrijblijvend op de hoogte gebracht. U kan zich uiteraard op elk moment terug uitschrijven!

Let op: klanten die gereserveerd hebben mogen als eerste kiezen!

Heeft u interesse in een puppy voor een bepaalde periode, en wenst u deze puppy bij ons aan te kopen?

Reserveer reeds met een aanbetaling van 100 euro.

 • Wij brengen u op de hoogte wanneer het nestje enkele dagen jong is
 • Wij sturen u regelmatig foto’s van dit nestje
 • Op de leeftijd van ongeveer 5 weken nodigen wij u uit om het nestje LIVE te bezoeken
 • In volgorde van reservatie mag u komen kiezen.
 • U mag uw pupje wekelijks bezoeken tot hij of zij het nestje kan verlaten

U KAN NU REEDS RESERVEREN VIA ONS RESERVATIEFORMULIER

Labradoodle kosten

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Labradoodle.

Chocolade Labradoodle – Karo – Zuienkerke

Flinke  KARO, hij gaat overal  mee waar het kan en mag. Ook  op restaurant, ligt hij onder tafel rustig. Op de  hondentraining, onze  trouwe Viervoeters, doet hij zijn best en gaat graag op strand  lopen, ook van het water  geen  schrik. En thuis gewillig en genieten van de  douche komt  er  ook bij! Mijn liefste  compagnon de route.

Dikke  poot van KARO en streeltje  en lieve groetjes van  zijn baasje.

° 28/04/2024
Balou x  Marga

Labradoodle – Leo – Oostnieuwkerke

Hallo Marleen,

Bedankt voor de felicitaties voor Leo zijn eerste verjaardag.
We stellen het heel goed met Leo 😀.

Het is een flinke hond geworden met natuurlijk de bijhorende puberstreken. We zouden hem niet meer kunnen missen. 

Ik heb in bijlage wat foto’s toegevoegd.

Veel groetjes 

Hannelore, Jelle, Janah, Lucas en Leo. 

°28/4/2023
Baloe x Marga

Labradoodle – Rocky

Lentefeest van Mauro en Rocky 😉💙💛

Labradoodle – Elvis

Slechts 5 dagen bij baasje …Onze kerel doet het prima…in de bench gaat hij al zelf liggen! Vraagt (meestal toch) om buiten te gaan. Af en toe nog een ongelukje maar hij doet het prima. Loopt zelf helemaal alleen de trap op 👍

Labradoodle – KARO uit Zuienkerke

Beste  Wensen en Gezond 2024.Mijn  KARO doet het  schitterend, ik  zou  hem  niet meer  kunnen  missen. We gaan  naar de honden training hier,Onze  Trouwe Viervoeters en hij gaat over al mee,zit ook graag mee ,in de auto.  We wandelen  ook veel,o.a.op het strand.         Mvg.                                                                 Catherine en  KARO.

R5r8b41ynn6s3zkh2fcrqw3h3y5k3f4zkpw1zmvbg1xn6dyw1gy2tc3bkmstw3z96k41y jphw22v0961 yr87n1s4kbj4w1

Labradoodle-olaf

Fijne kerstdagen en een gezond 2024!🎄 Groetjes Rob Moniek en Olaf

Olaf : nestje van Nougat en Baron dd 14/01/2023

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Labradoodle – Simba

Simba, 2 jaar

 

°1/12/2021

Mups x Baron

 

Jan C – Sijsele

 

 

 

 

Labradoodle – Beau

Diverse foto’s van onze jarige Beau

Beste Marleen,
Dank voor de felecitaties van onze jarige Beau Zoals u ziet is het al een flinke jongen.
Hij weegt 25 kilo en is heel sterk
Hij is heel lief en ook vaak niet, dan plakken wij hem achter het behang De laatste foto is hij net bij de kapper geweest.
Hij is een echte vrouwenversierder
Vriendelijke groet
Henk en Ria G.🎂🥂

Den Haan
° 29/10/2022
Freggle x Balou

Labradoodle – MAYA

MAYA en ARTIST gaan haar verjaardag vieren 🥳 🎈🎊🎉🎂

Freggle x Balou
°29-10-2022

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Labradoodle

Lees meer over de op onze blog.