De verzorging van een Welsh Corgi Pembroke

De Welsh corgi Pembroke is een heel oud hondenras. Het is een Noords ras met puntige oren, een scherpe snuit en een zware vacht. Dit ras is laag aangezet, stevig en actief met veel uithoudingsvermogen. Het is door de tijd heen gebruikt om vee te hoeden, evenals kippen. Dit zeer intelligente hondenras wordt vaak gebruikt bij wedstrijden voor gehoorzaamheid, hoeden, behendigheid en volgen. Met de juiste zorg en training kunnen deze honden een lang leven leiden als een onderdeel van uw gezin.

Dus je neemt een Corgi puppy mee naar huis. Dat betekent dat je ernaar streeft een Engelse monarch te worden of dat je er een toevoegt aan de familie. Deze pups hebben een rijke geschiedenis en zijn een beroemd loyaal ras. Zoals elke herdershond hebben Corgi’s echter een eigenwijs en onafhankelijk karakter dat veel werk vergt om in toom te blijven en gelukkig te blijven. Hier zijn een paar tips zodat je klaar bent voor een Corgi.

Maak tijd om te spelen

Corgi’s zijn een huisdier met veel energie, en je zult die energie moeten accommoderen. Ontwikkel een routine met veel speeltijd en wandelen, anders heb je misschien een erg rusteloze pup aan je handen. Honden hebben de neiging om luidruchtig en storend te worden als ze zich vervelen, en Corgi’s hebben de reputatie aanhoudende blaffers te zijn. Maar behandel speeltijd met uw hond niet als een hele klus. Ondanks hun korte benen en kleine gestalte zijn Corgi’s bedrieglijk snel en kunnen ze geweldig zijn in apporteren of achtervolgen. Als je geen tuin hebt die groot genoeg is om in te spelen, zoek dan naar hondenparken of andere parken in de buurt om de tijd van je huisdier te besteden.

Investeer in allerlei soorten speelgoed om uw puppy te vermaken. Corgi’s zijn intelligente honden die rusteloos kunnen worden met een simpele kauwtablet, dus gebruik puzzelspeelgoed zodat uw huisdier een grotere uitdaging heeft.

Dit heeft een bijkomend voordeel: gezonde tandjes van uw puppy, hoewel het niet volledig een voordeel is. Corgi’s werden gefokt om tijdens het hoeden in de hielen van vee te happen, dus je moet voorbereid zijn op een kleine hoeveelheid happen van je groeiende Corgi.

Zorg ervoor dat u aangeeft dat het ongewenst gedrag is, om te voorkomen dat uw Corgi leert u te hoeden.

corgi verzorging

Creëer een routine

Er zijn twee soorten corgi’s: Cardigan en Pembroke. Afhankelijk van het ras Corgi dat je hebt, ervaar je verschillende niveaus van onafhankelijkheid en koppigheid van je Corgi. Ongeacht het soort, het opstellen van een routine en het strikt naleven van de regels is de beste manier om uw nieuwe huisdier onder controle te houden. Zonder de structuur stellen Corgi’s vaak snel hun eigen regels vast en zijn ze niet bereid om te veranderen.

Regel de voedertijd met hen op specifieke tijden en zorg ervoor dat u die tijd aanhoudt, door hun voerbak alleen te verstrekken zolang het de hond nodig heeft om te eten. Door je pup de hele dag door te laten eten, wordt hij zelfgenoegzaam en verveeld met eten, en stelt u moeilijk vast wanneer ze hebben gegeten.

Doe hetzelfde met speeltijd en wandelingen, maar begin niet met meer dan je bereid bent te doen. Als je met je nieuwe Corgi een maand lang elke dag van de week hebt gelopen, zal hij het volgende maand ook verwachten wanneer je de frequentie begint te verlagen. Kies de consistentie die bij uw puppy, u en toekomstige u past.

Geef je puppy een veilige plek

Zoals bij alle puppy’s, zal je nieuwe Corgi zijn eigen ruimte willen. Voorzie hem van een krat of bench die ruim genoeg is om hem als volwassene rechtop te laten staan ​​en om te draaien. Corgi’s worden niet erg groot. Maar wat in zijn kleine puppydagen misschien ruim lijkt, zal als een volwassen hond een strakke pasvorm hebben.

Bewaar de bench in uw slaapkamer waar u in het zicht bent, en geef de puppy op zijn gemak toegang. Houd uw puppy daarbinnen als u andere dingen doet, om vast te stellen dat het geen straf is en laat het een vertrouwde ruimte worden. Het doel van bench training is om de bench te laten lijken op de kamer van je puppy, niet op zijn gevangeniscel.

Hetzelfde geldt voor grenzen. Corgi’s zijn van nature onafhankelijk, maar door uw constante aanwezigheid kan de puppy verlatingsangst ontwikkelen. Laat de pup korte tijd alleen in een kamer en laat hem zich vermaken met speelgoed. Stel vast dat alleen zijn geen reden is voor uw puppy om in paniek te raken.

Plan voor veterinaire verzorging en het onverwachte

Houd uw nieuwe puppy op de hoogte van vaccins en preventieve zorg. Maak uitstapjes naar de dierenarts leuk en maak uw Corgi vertrouwd met het hanteren door zachtjes met zijn poten te spelen en hem op te pakken, zodat de sensaties die worden ervaren tijdens controles geen onaangename verrassing zullen zijn.

U moet het ergste plannen, zelfs als u hoopt op het allerbeste voor uw hond. Overweeg om uw puppy een microchip te geven voor het geval hij ontsnapt, en investeer in een puppyverzekering ter voorbereiding op onvoorziene medische rekeningen.

Corgi’s zijn kleine honden met een groot hondenhart die een geweldige aanvulling zijn op elk gezin, ongeacht de grootte. Ongelooflijk loyaal en vriendelijk, ze zullen levenslange metgezellen in je hart zijn. Zoals bij alle honden, wordt de hoeveelheid tijd, moeite en liefde die je erin steekt vertienvoudigd. Hopelijk koester je goede herinneringen aan het opvoeden van je nieuwe puppy met een beetje hulp van deze tips.

Tips

  • Zorg ervoor dat uw Pembroke Welsh corgi niet te zwaar wordt. Extra gewicht kan rugproblemen veroorzaken bij dit langgerekte ras.
  • Verwijder haarknopen voor het baden. Door nat haar zijn de knopen moeilijker te verwijderen.
  • Uw hond castreren of steriliseren. Het heeft geen invloed op de persoonlijkheid van de hond of het vermogen om deel te nemen aan activiteiten.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Corgi.