Net als mensen hebben honden allemaal hun eigen persoonlijkheid, en sommige zijn gewoon meer ontspannen dan andere. Maar het ras van een hond kan je ook veel vertellen over de problemen waarmee je te maken kunt krijgen voordat je de vreugdevolle taak op je neemt om ze naar hun nieuwe voor altijd thuis te brengen. 

Honden die weinig blaffen zijn meestal gezelschapshonden. Enkele voorbeelden zijn Franse bulldog, Shiba inu, Goldendoodle. Leer je hond van puppy af om niet te blaffen, indien je dit storend vindt!

Corgi’s, bijvoorbeeld, werden gefokt voor het drijven van vee, zoals schapen en runderen, en het zijn uitstekende waakhonden, dus blaffen zit in hun bloed (zoals blijkbaar het achtervolgen van mensen die in cirkels om hen heen joggen en blaffen). 

Franse bulldogs werden echter gefokt als gezelschapshonden en zijn daarom veel meer tevreden om gewoon op je schoot te zitten en je rustige genegenheid te geven.

Honden die weinig blaffen

Basenji

Basenji

Het ras dat zijn oorsprong vond als jachthond in Centraal-Afrika, staat ook bekend als de “blafloze” hond, omdat ze een jodelachtig geluid uitzenden (gewoonlijk een “baroe” genoemd) in plaats van een traditionele bas.

Shiba inu

Shiba obillie

Shiba Inu’s werden oorspronkelijk gefokt voor de jacht in Japan, en ze hebben een waardige, afstandelijke houding. Hoewel ze niet bekend staan om het blaffen, kunnen ze een hoog geluid voortbrengen dat bekend staat als de “Shiba-schreeuw” wanneer ze worden behandeld op een manier die ze onaanvaardbaar vinden.

Goldendoodle

Goldendoodle

Er is een reden waarom deze honden zo vaak als therapiedieren worden gebruikt. Oorspronkelijk gefokt om geschoten watervogels te halen, hebben ze een natuurlijke behoefte om te behagen en zijn ze heel gemakkelijk te trainen.

Franse bulldog

Franse bulldog

Franse bulldogs kwamen rond in het Frankrijk van de 19e eeuw als een mix tussen een Engelse bulldog en kleine honden die werden gebruikt voor de jacht op ongedierte in Parijs. Ze werden al snel erg populair in de high society als loyale metgezellen die niet veel ophef maakten.

Franse bulldogs zijn honden die weinig blaffen.