Unveiling Goldendoodle Price Mysteries

De Goldendoodle, een charmante kruising tussen een Golden Retriever en een Poedel, heeft de harten van hondenliefhebbers over de hele wereld veroverd. Met hun vriendelijke aard, intelligente blik, en pluizige vacht, is het geen wonder dat velen zich aangetrokken voelen tot dit unieke ras. Maar voordat je je hart verliest aan een Goldendoodle, is het essentieel om de totale kosten van het bezitten van deze hond te begrijpen, en niet alleen de aankoop prijs goldendoodle.

Het bezitten van een Goldendoodle gaat verder dan alleen de initiële kosten. Er zijn voedingskosten, verzorgingskosten, training, gezondheidszorg, en nog veel meer om rekening mee te houden. In deze blogpost zullen we een diepgaande blik werpen op alle aspecten die verband houden met de kosten van het bezitten van een Goldendoodle. Van de aankoopprijs tot de langetermijnkosten, we zullen elk detail onderzoeken om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Of je nu een doorgewinterde hondeneigenaar bent of overweegt je eerste pup aan te schaffen, deze gids zal je voorzien van de nodige informatie om de vreugde en verantwoordelijkheid van het bezitten van een Goldendoodle volledig te begrijpen. Lees verder om alles te ontdekken wat je moet weten over de Goldendoodle prijs!

Goldendoodle

Goldendoodle prijs: Aankoopprijs

Het kiezen van de juiste Goldendoodle begint met het begrijpen van de aankoopprijs. Deze prijs kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, en het is belangrijk om te weten wat deze factoren zijn om een weloverwogen keuze te maken.

Verschillende Prijsklassen

De prijs van een Goldendoodle kan sterk variëren, afhankelijk van de fokker, de stamboom van de hond, de leeftijd, de kleur, en andere specifieke kenmerken. De gemiddelde prijs ligt meestal tussen de €800 en €2500. Hier is een uitsplitsing van wat deze kosten kan beïnvloeden:

 • Stamboom: Een Goldendoodle met een kampioenslijnen kan duurder zijn.
 • Leeftijd: Pups zijn vaak duurder dan oudere honden.
 • Kleur en Vacht: Unieke kleuren en vachttypes kunnen de prijs verhogen.
 • Fokker: De reputatie en ervaring van de fokker spelen een grote rol in de prijs.

Aanbevolen Fokkers: Woefkesranch

Bij het kiezen van een Goldendoodle is het essentieel om een betrouwbare en professionele fokker te vinden. Woefkesranch is een voorbeeld van een fokker die bekend staat om hun toewijding aan de gezondheid en het welzijn van hun honden. Hier zijn enkele redenen waarom je zou kunnen overwegen om bij hen te kopen:

 • Ervaring: Woefkesranch heeft jarenlange ervaring in het fokken van Goldendoodles en andere rassen.
 • Gezondheidsgaranties: Ze bieden gezondheidsgaranties en zorgen ervoor dat alle pups de juiste vaccinaties en controles hebben gehad.
 • Ondersteuning: Woefkesranch biedt voortdurende ondersteuning aan nieuwe eigenaren en helpt bij de overgang naar een nieuw thuis.
Goldendoodle woefkesranch welpen tipps

Waarschuwingen over Mogelijke Oplichting

Helaas zijn er ook onbetrouwbare verkopers die misbruik maken van de populariteit van de Goldendoodle. Wees waakzaam en doe grondig onderzoek. Vermijd verkopers die geen transparantie bieden over de gezondheid van de hond, geen referenties kunnen geven, of ongewoon lage prijzen aanbieden.

De aankoopprijs van een Goldendoodle is slechts het begin van je reis als eigenaar. Door te kiezen voor een gerenommeerde fokker zoals Woefkesranch, investeer je in een gezonde en gelukkige hond die een liefdevol lid van je gezin zal worden. Begrijp de factoren die de prijs beïnvloeden en wees voorbereid om de juiste vragen te stellen, zodat je de perfecte Goldendoodle voor jouw situatie kunt vinden.

Wat zijn de bepalende factoren voor de prijs?

De initiële kosten van een Goldendoodle-puppy worden beïnvloed door verschillende factoren, net als bij veel andere hondenrassen. Hier zijn de belangrijkste overwegingen:

Stamboom en Fokkerreputatie: De prijs kan aanzienlijk stijgen als de ouders van de puppy afkomstig zijn van een gerenommeerde fokker. Goede fokkers investeren vaak meer in de zorg voor hun fokdieren en pups, wat de kosten verhoogt.

Training en Socialisatie: Als fokkers ervoor kiezen om hun honden te verkopen nadat ze zijn getraind en gesocialiseerd, kan dit de prijs verhogen. Hoewel dit de kosten kan verhogen, kan het ook besparingen opleveren in tijd en moeite voor de nieuwe eigenaar en de kans vergroten om een goed opgevoede hond te krijgen.

Raspopulariteit en Locatie van de Koper: De lokale vraag en aanbod kunnen de prijzen van Goldendoodle-pups beïnvloeden. Bijvoorbeeld, kleinere honden zoals Boomer, Pomeranian, of Poedels zijn vaak populairder in stedelijke gebieden, terwijl andere rassen zoals Husky’s en Beagles populairder kunnen zijn in bepaalde klimaten of regio’s. Het kan de moeite waard zijn om op verschillende locaties naar prijzen te zoeken, maar het is riskant om een pup te kopen zonder eerst de fokker en kennel te bezoeken.

Leeftijd: De leeftijd van de hond is een prominente factor in de kosten. Jongere honden zijn meestal duurder; bijvoorbeeld, een puppy van twee maanden oud zal waarschijnlijk meer kosten dan een puppy van 5-6 maanden oud.

Vachtkleur en Markeringen: Trends in vachtkleur, patroon, en stijl kunnen fluctueren. Sommige kleuren zijn tijdelijk meer gewild dan andere, wat de prijs kan verhogen. Een toename in populariteit van een bepaalde kleur of patroon kan leiden tot een hogere marktprijs, en zeldzaam gekleurde pups kunnen ook aanzienlijk duurder zijn.

Prijs Goldendoodle: Kosten van Verzorging

Het bezitten van een Goldendoodle gaat verder dan de initiële aankoopprijs. De verzorging van deze prachtige hond brengt doorlopende kosten met zich mee die belangrijk zijn om te begrijpen en te plannen. Hier is een overzicht van de belangrijkste verzorgingskosten:

Voeding

Goldendoodles hebben een uitgebalanceerd dieet nodig dat past bij hun leeftijd, gewicht, en activiteitsniveau. De gemiddelde kosten voor hoogwaardig hondenvoer liggen tussen de €15 en €30 per maand, afhankelijk van het merk en de specifieke voedingsbehoeften van je hond. Als je veel hondensnoep geeft zullen de kosten ook omhoog gaan, overdrijf niet vooral voor de gezondheid en je portemonnee.

Grooming

Met hun dikke en vaak krullende vacht hebben Goldendoodles regelmatige verzorging nodig. Dit kan variëren van eenvoudige borstelbeurten thuis tot professionele trimsessies.

 • Thuisverzorging: Borstels, shampoos, en andere benodigdheden kunnen ongeveer €50 tot €100 kosten. Het materiaal gaat meestal wel meer dan 10 jaar mee.
 • Professionele Verzorging: Een professionele trimbeurt kan variëren van €40 tot €80 per sessie, afhankelijk van de grootte en de vacht van de hond.

Gezondheidszorg

Preventieve gezondheidszorg is essentieel voor de levensduur en het welzijn van je Goldendoodle.

 • Vaccinaties: De initiële vaccinaties en boosters kunnen variëren van €50 tot €150.
 • Reguliere Controles: Een jaarlijkse controle bij de dierenarts kan rond de €50 tot €100 kosten.
 • Verzekeringsopties: Overweeg een huisdierenverzekering om onvoorziene medische kosten te dekken. De premies kunnen variëren van €20 tot €50 per maand.

Training en Socialisatie

Een Goldendoodle is niet alleen een liefdevolle metgezel, maar ook een intelligente en leergierige hond. De juiste training en socialisatie zijn cruciaal voor het ontwikkelen van een goed gedrag en een gelukkige relatie tussen jou en je hond. Hier zijn de belangrijkste aspecten van training en socialisatie:

Training en socialisatie zijn essentiële aspecten van het bezitten van een Goldendoodle. Door te investeren in de juiste training en tijd te besteden aan socialisatie, zorg je voor een gelukkige, gezonde, en goed aangepaste hond die een vreugde zal zijn in je leven. Of je nu kiest voor professionele klassen of zelfstudie, het begrijpen van deze aspecten en de bijbehorende kosten helpt je om een verantwoordelijke en liefdevolle Goldendoodle-eigenaar te zijn.

Puppytraining

Het trainen van je Goldendoodle als puppy legt de basis voor een gehoorzame en goed aangepaste volwassen hond.

 • Klassen: Puppytraining klassen kunnen variëren van €100 tot €200 voor een reeks lessen. Deze klassen kunnen nuttig zijn om basiscommando’s en gehoorzaamheid te leren.
 • Thuis Training: Er zijn ook boeken, online cursussen, en andere hulpmiddelen beschikbaar als je ervoor kiest om je pup zelf te trainen. De kosten hiervoor kunnen variëren.

Socialisatie

Socialisatie is het proces van het blootstellen van je Goldendoodle aan verschillende mensen, dieren, omgevingen, en ervaringen. Dit helpt om een zelfverzekerde en goed aangepaste hond te creëren.

 • Puppy Socialisatieklassen: Deze kunnen variëren van €50 tot €150 en bieden een veilige omgeving voor je pup om te leren omgaan met andere honden en mensen.
 • Dagelijkse Ervaringen: Het meenemen van je hond naar verschillende plaatsen, zoals parken, winkels die honden toelaten, en bezoeken aan vrienden, helpt bij de socialisatie zonder extra kosten.

Mogelijke Kosten

 • Gedragsconsultaties: Als je problemen ondervindt met het gedrag van je hond, kan een consult met een professionele gedragstherapeut nodig zijn. Dit kan variëren van €50 tot €150 per sessie.
Goldendoodle woefkesranch rasse

Huisvesting en Accessoires

Een comfortabel en veilig huis creëren voor je Goldendoodle is een essentieel onderdeel van het eigendom. Dit omvat niet alleen de ruimte waar je hond zal leven, maar ook de accessoires die nodig zijn voor hun dagelijkse verzorging en comfort. Hier zijn de belangrijkste overwegingen:

Het creëren van een liefdevol en comfortabel huis voor je Goldendoodle gaat verder dan alleen een plek om te slapen. Van de juiste bench tot speelgoed, tot mogelijke aanpassingen aan je huis, deze kosten zijn een belangrijk onderdeel van het bezitten van een Goldendoodle. Door deze kosten van tevoren te begrijpen en te plannen, zorg je ervoor dat je hond een veilige en gelukkige plek heeft om te noemen

Bench

Een bench biedt een veilige en gezellige plek voor je Goldendoodle om te rusten en te slapen.

 • Standaard Bench: Geschikt voor training en slapen, kost tussen de €40 en €100, afhankelijk van de grootte en het materiaal.
 • Reisbench: Handig voor reizen, prijzen variëren van €30 tot €70.

Bed, Speelgoed, en Riem

 • Bed: Een comfortabel hondenbed varieert van €20 tot €100, afhankelijk van de grootte en kwaliteit.
 • Speelgoed: Een assortiment speelgoed om je hond bezig te houden kan tussen de €10 en €50 kosten.
 • Riem en Halsband: Een goede kwaliteit riem en halsband kunnen samen tussen de €15 en €50 kosten.

Mogelijke Aanpassingen aan het Huis

Afhankelijk van je woonsituatie, kunnen er enkele aanpassingen nodig zijn om je huis geschikt te maken voor een Goldendoodle.

 • Hekwerk in de Tuin: Als je een tuin hebt, kan een hekwerk tussen de €200 en €2000 kosten, afhankelijk van de grootte en het materiaal.
 • Hondenluik: Een hondenluik voor toegang tot de tuin kan tussen de €50 en €200 kosten.
 • Veiligheidshekjes Binnen: Om bepaalde gebieden af te schermen, kunnen veiligheidshekjes tussen de €20 en €60 per stuk kosten.

Langetermijnkosten

Het bezitten van een Goldendoodle is een langetermijnverbintenis, en het is belangrijk om te begrijpen dat er doorlopende kosten zijn die gedurende de levensduur van de hond zullen worden gemaakt. Hier zijn de belangrijkste langetermijnkosten:

Jaarlijkse Gezondheidszorgkosten

 • Jaarlijkse Controles en Vaccinaties: Dit kan variëren van €70 tot €250 per jaar, afhankelijk van de dierenarts en de specifieke behoeften van je hond.
 • Preventieve Medicatie: Denk aan hartworm, vlooien, en tekenpreventie, die tussen de €30 en €90 per jaar kunnen kosten. Gebruik geen chemische middelen voor het bestrijden van vlooien en teken. Er bestaan ook ultrasone alternatieven zoals tickless.

Onvoorziene Medische Kosten

 • Ziekten en Ongevallen: Deze kosten kunnen sterk variëren, van een paar honderd euro voor kleine problemen tot enkele duizenden euro’s voor ernstige aandoeningen of operaties.
 • Verzekering: Een huisdierenverzekering kan helpen deze kosten te dekken, met premies die variëren van €200 tot €600 per jaar, afhankelijk van de dekking.

Kosten van Vakantieopvang of Huisdieroppas

 • Kennels of Hondenpensions: De kosten kunnen variëren van €20 tot €50 per nacht.
 • Huisdieroppas: Als je iemand inhuurt om voor je hond te zorgen in je eigen huis, kunnen de kosten variëren van €15 tot €40 per dag.

Voeding en Verzorging

 • Voeding: De jaarlijkse kosten voor voeding kunnen variëren van €480 tot €840, afhankelijk van het type en merk van het voer.
 • Grooming: Als je kiest voor professionele verzorging, kunnen de jaarlijkse kosten variëren van €240 tot €960, afhankelijk van de frequentie en de behoeften van de vacht van je hond.

Wat zijn de startkosten voor de basisbenodigdheden van een Goldendoodle?

Elke hondeneigenaar heeft bepaalde basisproducten nodig om de verzorging en opvoeding van de hond te vergemakkelijken. Dit omvat zaken zoals kommen, speelgoed, bedden, shampoo, een riem, en sanitaire voorzieningen, om er maar een paar te noemen.

Volgens prijzen van meer dan 250 bestsellers van Amazon, ZooPlus, en bol.com, variëren de startkosten voor een Goldendoodle tussen de €150 en €650 in het eerste jaar. De prijs varieert afhankelijk van de kwaliteit van de gekochte items en de locatie.

AccessoiresGemiddelde kosten
Voer- en waterbak€15
Riem€20
ID-tag met telefoonnummer€10
Hondenhalsbanden (x2)€20
Plastic poepzakjes€55
Poepschepper€20
Hondenbed€35
Hondenbench€50
Vlek- en geurverwijderaar€10
Speelgoed€30
Huistraining pads€25
EHBO-doos€30
Shampoo€10

De kosten voor benodigdheden dalen aanzienlijk na het eerste levensjaar van uw hond, met jaarlijkse kosten variërend van €55 tot €260, gemiddeld €140.

Dit kan het opnieuw aanschaffen van items zoals speelgoed, bedden, shampoo, poepzakjes, en meer omvatten.

Houd er rekening mee dat uw pup mogelijk ook andere items nodig heeft die niet in de bovenstaande lijst zijn opgenomen, zoals boxen, hekken, muilkorven, kleding, schoenen, harnassen, en andere onderhouds- of cosmetische artikelen. Plan uw budget dienovereenkomstig.

De kosten voor hondenbenodigdheden kunnen oplopen. Als u op zoek bent naar manieren om te besparen, overweeg dan om tweedehandswinkels en websites te bezoeken voor geweldige deals.

Een Goldendoodle pupje kopen bij Woefkesranch:

 • Een Goldendoodle pup
 • Een Goldendoodle pup die ingeënt is
 • Een pup die ontwormd is
 • Een pup met een microchip
 • Een pup met garantie
 • Service na aankoop pup: 24/7 service bij problemen en vragen
 • Begeleiding met opvoedingstips

Benieuwd wat andere Goldendoodle eigenaars vinden van dit ras? Bekijk de reviews.

Volg ons op Facebook voor leuke foto’s en weetjes.

Reviews

Below are the emails from our customers with their Goldendoodle.

Goldendoodle - Dina

 

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Goldendoodle : berta

Bonjour, merci pour votre message à l occasion de l anniversaire de notre goldendoodle

Berta va très bien

voici des photos

bonne journée

Xhenceval

Goldendoodle - Zappa

Kerstwensen van onze Zappa voor heel de ploeg van Woefkesranch

Goldendoodle

°21/3/2023

Baron x Dina

Goldendoodle: Gaspard à 5 mois et demi

Gaspard à 5 mois et demi

 

Bonjour, voici une photo récente de Gaspar 💚

Baron x Djune

° 26/11/2023

Warzee – Belgique

Goldendoodle : Pebbles - Beerse -België

Hallo,

 

Één beetje later dan verwacht maar hier zijn toch enkele foto´s om te zien hoe het met onze hond Pebbles gesteld is! Ze is op 12 april 1 jaar geworden en is een super lieve hond!! 

 

Met vriendelijke groeten,

 

Joke 

 

 

°12/04/2022 – papa: Baron

Goldendoodle - Lou - Boechout, België

Hier enkele foto’s van ons Lou 1 jaar geworden

Hebben jullie misschien nog foto’s van haar eerste 3 maanden?

Mvg 

Lou is geboren op 1/04/2022.

Goldendoodle - Charlie - Groot-Bijgaarden, België

Bonjour Marleen,

 

Charlie va très bien.  Il a été très  vite propre et n’a pas fait beaucoup de bêtises.   Il a déjà vu la mer et adore être dans la voiture. C’est un vrai clown.  Il fait rire tout le monde à l’école (dressage) et il a beaucoup de succès, on le trouve très très beau. 

 

Voici quelques photos.  Les deux dernières sont d’aujourd’hui (il a été au toilettage le mois dernier).

 

Bien cordialement,

Charlie est né le 1/04/2022.

 

Goldendoodle: George

Depuis que nous sommes venus le chercher ( juin) tout va très bien le petit a bien grandit et est en pleine forme
« The Georges » fait notre bonheur ! C’est notre « bout d’amour »

 Il a un succès fou … c’est vrai qu’il est magnifique !!

Goldendoodle: Jazz
Jazz vous souhaites de joyeuses fêtes de fin d’année ❤️ 
 
Laad meer

Sharing?

Did you like the article? Then share it with your friends!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

More information about the Goldendoodle

Blog posts about the