Golden retriever

Golden Retrievers zijn lieve, goed gemanierde, intelligente honden met een grote charme. Zij zijn gemakkelijk op te leiden en altijd geduldig en zacht met kinderen. Het is een actieve familiehond. Ze genieten van de aanwezigheid van hun baasjes. Ze zijn zeer gehoorzaam en blinken dan ook uit in gehoorzaamheidscompetities. Ze zijn vriendelijk bij iedereen, met inbegrip van andere honden. Tegenover kinderen is hij doorgaans geduldig en goedmoedig.

Alhoewel ze een vreemdeling niet zullen aanvallen, zullen Golden Retrievers zich laten horen wanneer een vreemd persoon zich op hun domein bevindt. Het is een echte mensenvriend, maar daardoor niet erg waaks. Al zullen ze je wel waarschuwen bij iemand vreemd. Dit ras moet bij mensen zijn om gelukkig te zijn. Het is niet goed een hond lang alleen te laten of te isoleren van menselijk contact.

Goldens zijn ook fijne jachthonden, zowel op het land als in het water. Hij heeft een uitstekende neus en niet alleen voor de jacht en het volgen, maar ook voor narcoticaopsporing. Wegens zijn grote behoefte aan waardering en leren, wordt dit ras ook gebruikt als gids voor de blinde, therapiehond en diensthond voor de gehandicapten. Deze honden houden er ook van te zwemmen.

Hun vacht is waterdicht, matig golvend en ligt gewoonlijk vlak. De vachtkleuren kunnen gaan van bijna wit tot donkerbeige, tegen mahoniekleur. De vacht van een Golden Retriever pup is gewoonlijk veel lichter dan hun volwassen vacht, maar een donkerdere kleuring bij de uiteinden van de oren kan op een donkerdere volwassen kleur wijzen.

Golden Retrievers zijn zachter van aard dan de labrador Retrievers.

Golden retriever
Golden retriever kopen

Karakter en temperament van de Golden Retriever

Typisch bij Golden Retrievers is dat ze als pup vrij ongedisciplineerd zijn en op alles willen kauwen. Ook als volwassen hond blijft de Golden Retriever actief. Toch kan deze hond uren lang stil zitten omdat hij vroeger gekweekt werd voor de jacht en op de uitkijk moest kunnen zitten. Andere kenmerken met betrekking tot hun jachterfenis zijn hun buitensporige liefde voor water. Zij bezitten ook een enorme intelligentie.

Zoals de naam reeds doet vermoeden, houden Golden Retrievers van het apporteren. Terugbrengen van een geworpen stok, een tennisbal of vliegend schijf, men kan de Golden Retriever er uren mee bezighouden. Golden Retrievers zijn ook verdraagzaam naar hevige kinderen toe. Nochtans, als ze niet behoorlijk zijn opgeleid, kunnen zij een kind in spel toevallig verwonden.

Hoogte en gewicht

Hoogte: Reu: 56-61 cm, Teef: 51-56 cm
Gewicht: Reu: 27-36 kg, Teef: 25-32 kg

Levensomstandigheden

Goldens zijn zeer actief en vereist daarom veel oefening. Zij zijn een ras dat vlug zwaarlijvig wordt. De gemiddelde Golden Retriever is levendig en heeft behoefte aan wat loop. Hij kan in een flat gehouden worden, maar moet minstens twee keer per dag uitgelaten worden.

Levensverwachting

10 tot 12 jaar.

Verzorging

De vacht van de golden is lang en dik met een waterafstotende ondervacht en heeft weinig verzorging nodig. Regelmatig borstelen is echter wel nodig. Borstelen met een kam of borstel met vast varkenshaar. In de lente extra borstelen omdat ze dan hun wintervacht afleggen.
Geef ze alleen een bad als het nodig is.
Maak regelmatig hun oren proper om een oorbesmetting te voorkomen.

Oorsprong

Vroeger werd onze Golden Retriever of kortweg golden ‘gele Retriever’ genoemd. Golden Retriever, een naam bedacht door wijlen Lord Harcourt.
Al aan het begin van vorige eeuw bestond er verwarring omtrent de oorsprong van het ras. Zwarte Retrievers met golvende vacht waren reeds bekend in bepaalde kringen in Zuid-Schotland. In die tijd waren zwarte labradors zeer populair. In het midden van de 19e eeuw was er vraag naar apporterende jachthonden die door dichte begroeiing konden dringen, in koud water kon zwemmen en zacht apporteren.

Gele Retrievers waren nauwelijks bekend, behalve in adellijke kringen.

Sir Dudley Marjoribanks hield vanaf 1835 een stamboek bij waarin hij de naam en herkomst noteerde van zijn honden. In 1842 wordt er melding gemaakt van een Retriever, een zwarte klaarblijkelijk en in 1852 pas van een volgende. Het landgoed van de Heer Dudley Majoribanks ligt in Schotland in “Guisachan” dichtbij Glen Affric. In 1952 vermelden fokverslagen van Majoribanks de aankoop van een gehele troep Russische herdershonden van een circus.

Nous, een gele retriever met een golvende vacht werd gekruisd met Belle, een Water Spaniël (Een ras dat uitgestorven is). Deze gaven vier puppies die veel talent toonden voor de jacht op gevogelte. Deze vier puppies vormden de basis voor een kweekprogramma met Rode Setters, Bloedhonden, St.-John’s waterhond, Springer Spaniëls en nog twee retrievers met golvende vacht.

De Golden Retrievers werden eerst goedgekeurd voor registratie in Engeland in 1903. Zij werden eerst tentoongesteld in 1908.

Waar koop ik best een golden retriever

Een golden retriever koop je best waar je het beste gevoel hebt. Dus ga zeker eens een kijkje nemen bij de fokker, en bekijk hoe de puppy’s en ouders gehuisvest zijn. Praat ook met de fokker over het ras en leefomgeving van de honden. Ook de gezondheid is een must, ga na of dat de puppy’s gezond zijn! Een professionele fokker, zoals Woefkesranch, hoeft 2 jaar garantie te geven. We hebben er dus alle baat bij dat elke puppy gezond is!

De prijzen van de Golden Retriever pupjes kan u hier terug vinden!

Mails van onze klanten

Leuke foto’s en emails van onze Golden retrievers

Reviews

Hier erhalten Sie Mails von unseren Kunden mit ihm Golden retriever.

Golden Retriever - Jack

Hallo nu is het al even geleden maar onze jack doet het super goed om een 9m pup te zijn  zie foto’s

Golden retriever - Mia
Hallo, bij deze willen wij jullie bedanken voor de alweer 6 prachtige jaren dat onze allerliefste golden retriever Mia deel van ons gezin is , in 2017 hebben we haar als puppy bij jullie gekocht..👍🏻👌🏻💓 een warme groet uit Nederland , familie van Belzen

Golden Retriever - Jake

Jake is doing well! Today we had pupcakes and cupcakes! 

E.Beeson 

 

 

°19/11/2022

Baziel x Marleen

Golden retriever - June
Bonjour petite nouvelle de June (17/04/2020) à la côte d opale.

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Golden Retriever - Jack

Hallo ondertussen al 2 maanden bij ons en wat is jack een zalige hond. Doet het super goed. Luistert goed is happy speelt graag. 

Golden retriever - Mindy
Mandy, Golden Retriever, hulphond van Fam Hennevanger ,
nog maar 6 maanden jong,
en al zo goed opgevoed !
Proficiat Piet !!
Golden Retriever - Jake

Jake is growing up fast! Curious, how large was his dad (litter from 11/19/22). Jake is already 65 lbs at 7 months. 

Golden Retriever - Bruce - Seraing - Belgique

Onderwerp: Des nouvelles de Bruce

 

Bonjour,

 

Voici quelques photos et vidéo de notre Bruce, tout se passe à merveille, il est propre, il adore jouer mais il aime aussi beaucoup être dans le divan.😂 

 

Bien à vous, 

 

Golden Retriever - June - Spa, België
3 ans pour notre June

June est née le 17/04/2020
Mehr laden

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Golden retriever pups

Klik op de knop om onze Beschikbare pups te bekijken.