Lebensdauer Shiba Inu – Wie alt wird ein Shiba Inu?

Wat is de gemiddelde levensduur van een Shiba Inu?

Wanneer u een Shiba Inu koopt of adopteert, krijgt u snel een band met uw nieuwe hond of puppy en maakt u zich misschien zorgen over wat de toekomst in petto heeft. Hoe lang zal uw Shiba Inu leven? Honden hebben een zeer korte levensduur in vergelijking met mensen, en het is vaak een moeilijke realiteit om te erkennen. Het verbeteren van de kansen met een gezonde levensstijl kan het verschil maken voor de levensduur van de Shiba.

Een oud ras
Als een Japans spitzras zijn Shiba Inu’s nauw verwant aan de Akita Inu, Hokkaido Ken en Kai Ken. De Shiba is de kleinste van deze rassen, die qua uiterlijk vrij veel op elkaar lijken. De oorsprong van deze rassen gaat terug tot AD 7, toen rasrecords werden opgesteld in Japan. DNA-onderzoek heeft aangetoond dat ze een van de oudste gedomesticeerde hondenrassen zijn.

Aanvankelijk waren er drie soorten Shiba’s uit de verschillende regio’s van Japan, maar het ras wordt nu erkend als één maat en één type. Ze werden oorspronkelijk gefokt voor de jacht op vogels en klein wild, en werden af en toe gebruikt bij de jacht op wilde zwijnen.

Omdat de Shiba een oud ras is, hebben ze een lichaam dat goed is aangepast om fysiologisch efficiënt en gezond te zijn. Ze hebben minder last van de effecten van doelgerichte fokprogramma’s van de moderne tijd.

Hoe oud wordt een Shiba Inu?

Als u van een goede gezondheid geniet, kunt u verwachten dat uw Shiba ongeveer 12 tot 15 jaar zal leven.

Een kleine, bruin-witte shiba inu-puppy zit op een effen witte achtergrond. De puppy heeft zijn mond open en lijkt te gapen of te blaffen, met roze tong en tanden. Hij draagt een zwarte halsband met een gele vlinderdas, waardoor hij er schattig en speels uitziet.

Dit is een goede levensduur voor een middelgrote hond, wat betekent dat dit ras over het algemeen een goede gezondheid heeft met weinig genetische problemen. Het steriliseren of castreren van uw Shiba kan ook zijn of haar levensduur verlengen door het risico op reproductieve kankers weg te nemen. Al zorgt dit meestal voor een slechtere gezondheid, dan dat je je Shiba natuurlijk laat.

Al is de kans dat je Shiba baarmoeder- of teelbalkanker krijgt zeer klein. Maar het risico op andere problemen verhoogt drastisch bij het steriliseren of castreren. Het is daarom beter NIET te castreren, dit geeft het minste problemen!

Hoe de levensduur verhogen?

Genetische ziekte bij Shiba Inu’s

Shiba Inu’s zijn over het algemeen een gezond en sterk ras, maar ze kunnen enkele veelvoorkomende gezondheidsproblemen ervaren die bij veel verschillende hondenrassen voorkomen. Een gezonde levensstijl en regelmatige veterinaire bezoeken kunnen de kans aanzienlijk vergroten dat de levensduur van uw Shiba wordt verlengd.

Patellaluxatie
Patellaluxatie is een aandoening die problemen in het kniegewricht veroorzaakt en kan leiden tot kreupelheid, waarbij soms een operatie nodig is. Als uw Shiba mank loopt, vooral aan de achterkant, moet u de dierenarts van uw hond bezoeken voor een onderzoek.

Heupdysplasie
Heupdysplasie kan ook van invloed zijn op uw Shiba en kan door uw dierenarts worden gediagnosticeerd met röntgenbeeldvorming. Een hond die aan de achterkant stijf of zwak lijkt, moet worden beoordeeld door een dierenarts en fokhonden moeten worden beoordeeld op goede heupen voordat ze deelnemen aan een fokprogramma en deze genetische ziekte doorgeven aan puppy’s.

Oogafwijkingen
Oogafwijkingen kunnen ook van invloed zijn op Shiba’s, zoals progressieve retinale atrofie, cataracten en glaucoom. Evaluatie van de ogen van uw Shiba kan worden gedaan door een bestuur gecertificeerde veterinaire oogarts.

Allergieën
Allergieën kunnen ook een probleem zijn voor Shiba Inu’s. Vlooien-, voedsel- of omgevingsallergieën hebben niet noodzakelijkerwijs invloed op de levensduur van uw hond, maar ze kunnen de kwaliteit van leven beïnvloeden als ze niet effectief worden behandeld door een dierenarts.

Training om de levensduur van uw Shiba Inu te verbeteren
Door uw hond te trainen, kunt u zijn of haar levensduur verlengen door uw hond veilig aan uw zijde en onder controle te houden door verbale signalen. Oefening traint ook het brein van uw hond en houdt hem of haar blij, wat bijdraagt aan een goede gezondheid. Door uw Shiba Inu te trainen om op commando terug te roepen, wordt de kans groter dat hij of zij een lang en gezond leven leidt.

Hoogwaardig voedsel voor de gezondheid van uw Shiba Inu

Het kiezen van een uitstekend dieet voor uw Shiba Inu kan zijn of haar levensduur verlengen door uitstekende voeding te bieden die de gezondheid van botten en organen ondersteunt. Een hondenvoer van hoge kwaliteit met verschillende soorten uitstekende eiwitbronnen en uitgebalanceerde voeding zal uw Shiba helpen om jarenlang van uw gezelschap te genieten.

Het is ook belangrijk om de juiste hoeveelheid te voeren en ervoor te zorgen dat uw Shiba Inu voldoende beweging krijgt, aangezien een zwaarlijvige hond een kortere levensduur kan hebben. De dierenarts van uw hond kan u helpen bepalen of het gewicht van uw Shiba geschikt en gezond is.

Geniet van het gezelschap van je Shiba Inu

Hoewel honden niet zo lang leven als we zouden willen, zal uw Shiba Inu een lang leven hebben met uw zorg en toewijding aan zijn of haar gezondheid, training en voeding.

Heb je vragen over de levensduur van Shiba Inu’s? Laat dan je vraag achter in de comments. Onthoud dat u, door uw Shiba Inu van deze basisbehoeften te voorzien, hem of haar gezond kunt houden en vele jaren van gezelschap kunt genieten.

Besluit

• Regelmatige veterinaire bezoeken
• Uw Shiba Inu NIET steriliseren of castreren
• Test op genetische ziekte zodat behandeling kan worden gegeven
• Training voor gehoorzaamheid en veiligheid
• Een gezonde levensstijl, inclusief goede voeding en lichaamsbeweging

Reviews

Hier erhalten Sie Mails von unseren Kunden mit ihm Shiba inu.

Shiba Inu - Blitz - Herselt

Shiba Inu
Jules x Akira
°3/2/2024

Shiba Inu - Yoko - Stekene

Koekoek alles prima met mij, ben gisteren naar zee geweest 🐶🐶👋👋👋

°31/1/2024

Shiba Inu - Yuki

Beste Marleen,

Facebook hebben we niet dus via deze weg een aantal kiekjes.  

Groetjes familie Van Schagen

Shiba inu - Yuki
Yuki continue de grandir … 😇

Hatchi - Shiba Inu

Bonjour!

Hatchi,notre chien 🐕 viens de chez vous!!

Il est magnifique. Il n’ai pas encore castré,car nous avons mal au cœur. Vous n’êtes pas intéressé par lui avant de le stérilisé ?

Bonne journée…

  

Shiba Inu

Notre shiba est le plus beau et tout ce passe bien. On est très content de l’avoir. Merci pour la demande. Voici quelques photos.

 

 

bonne année et meilleures salutions.

Schäfer Jessica & Mozina Patrick

°25/12/2022

Jules x Lola

Shiba Inu - Yuki
Frohe Weihnachten! Es ist schon das 3. mit Yuki zusammen! Vielen Dank für diesen großartigen kleinen Kerl ❤️ liebe Grüße aus Stollberg Zweifall! Von Marina Krings und Familie

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Shiba inu -Mochi
Bonjour est-ce que vous souvenez de Mochi? il a 11mois déjà, le temps passe vite 😋il est plus en plus mignon, merci à sa maman de nous faire un super bébé chéri comme ça 😋

Shiba Inu - Suki

Met Suki gaat t heel goed,net ontwormd . Kei leuke hond en is al zinnelijk 👌bedankt voor de goede informatie

Marc

Mehr laden

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Shiba inu pups

Klik op de knop om onze Beschikbare pups te bekijken.