Een hond in huis nemen is een grote verantwoordelijkheid. Het is daarom belangrijk om je goed te informeren door hondenboeken te lezen of onderzoek te doen op internet.

Om u te helpen in het vinden van goede literatuur hebben wij een lijstje samengesteld met de beste hondenboeken van het moment.

5 hondenboeken:

Honden opvoeden en trainen voor dummies

Hondenboeken: honden opvoeden en trainen voor dummies
Hondenboeken

‘Honden opvoeden en trainen voor dummies’ is een perfect boek voor beginner hondenbezitters. Het boek gaat niet uit van een specifieke opvoedmethode, maar bespreekt meerdere manieren van opvoeden. Dit maakt het boek ideaal in vele situaties.

Of je nu een puppy aanschaft of een volwassen hond adopteert, het boek leert je hoe je ze moet opvoeden.

Een puppy in huis – Martin Gaus

Een puppy in huis - martin gaus
Hondenboeken

Martin Gaus is waarschijnlijk de meest bekende Nederlandstalige hondentrainer van de Benelux. Die man barst van de ervaring wat je ook zult ondervinden in het boek.

Het boek is speciaal geschreven voor de eerste maanden na de aankoop van een puppy.

Het begint eigenlijk vanaf dat je met je puppy van de fokker naar huis rijdt. Uiteraard komt het zindelijk maken van je hond ook aan bod.

De benchtraining wordt niet alleen door ons aanbevolen, maar Martin leert je ook waarom de bench een belangrijke plaats voor je puppy is.

Elke puppy zal ook dingen stukbijten. Hoe ga je hier mee om zodat je puppy dit afleert? Dat lees je ook in het boek.

Hij leert je ook een goede relatie op te bouwen met je hond zodat hij jou als beste vriend ziet.

Als slot bespreekt hij hoe je een puppy moet klaarmaken voor de grote wereld en legt je de basis uit voor een goed opgevoegde hond op latere leeftijd.

Kortweg een must-read als je een puppy aanschaft.

Door de ogen van de hond – Jos Oosting

Door de ogen van de hond - jos oosting
Hondenboeken

Dit bestsellerboek leert je om het slechte gedrag van je hond af te leren.

Het boek gaat diep in detail in het (her)opvoeden van je hond. Van basis tot een specifiek probleem, het komt allemaal aan bod.

Een zeer belangrijk hoofdstuk is dat over leiderschap. De meeste gedragsproblemen bij honden worden veroorzaakt door slecht of geen leiderschap. Dit boek helpt je hier goed in.

Jos heeft de unieke Relaxed Dog Methode © bedacht. Dit is een strafloze methode zonder veel snoep te moeten geven als beloning. Door te trainen volgens de hond zijn instinct krijg je een blije en relaxte hond die weet wat van hem wordt verwacht.

Maar weet je wel wat de hond van jou verwacht? De hond gebruikt zijn hondentaal, maar als jij die niet begrijpt, zal het moeilijk zijn. Daarom gaat Jos ook hier uitgebreid op in.

De laatste 150 pagina’s van het 432 pagina’s lange boek gaan in op specifieke gedragsproblemen bij uw hond. Zeer handig.

Uw hond trainen en opvoeden – Geert de Bolster

Uw hond trainen en opvoeden - geert de bolster
Hondenboeken

Geert de Bolster is een van de bekendste hondentrainers van België.

Het boek vertrekt van de psychologie van een hond. Hier wordt vaak het waarom een hond x of y zal doen uitgelegd. Wat zijn instincten en basisbehoefte zijn.

Hoe het gedrag van een hond zich ontwikkelt, kan Geert als geen ander uitleggen. Het is belangrijk te weten wat erfelijk gedrag en aangeleerd gedrag is. Geert leert je het verschil in alle details dat nodig is.

Het tweede hoofdstuk gaat over het opvoeden van je hond. Het eerste deel gaat over de basis opvoeding. Verder in dit hoofdstuk begint hij over gehoorzaamheidstraining.

De Bolster besteedt ook een volledig hoofdstuk aan de gedragsproblemen. Hij bespreekt de oorzaak ervan, maar ook hoe je er van af kunt raken. Meestal heeft de oplossing met de oorzaak te maken. Indien je echt geen oplossing vindt, kun je ook het deel over gedragstherapie lezen.

Dit is een aanrader voor alle hondenbaasje in België maar ook in Nederland.

Praktische gids voor een gelukkige hond – Cesar Millan

Praktische gids voor een gelukkige hond - cesar millan
Hondenboeken

We hebben allemaal wel eens naar “The Dog Whisperer” gekeken en herkennen direct Cesar Millan. Deze Amerikaanse hondentherapeut heeft een andere aanpak van trainen dan bijvoorbeeld een Martin Gaus.

Cesar zal zowel belonen als straffen indien nodig. Dit is volgens onze ervaring de snelste en makkelijkste manier om je hond te trainen…

De auteur heeft al 22 jaar ervaring met hondentherapie als hij dit boek schreef. Hij weet dus hoe je een hond moet opvoeden.

De methode dat Cesar gebruikt, zal bij zowat elke (probleem)hond kunnen toegepast worden.

Een hondenras met een zacht karakter zoals een maltezer moet je ook zachter straffen natuurlijk.

Met deze 98 tips en trainingen zul je je hond de perfecte opvoeding kunnen geven.