Die Bedeutung des Namens Shiba Inu

De vertaling van de naam shiba inu is inderdaad ‘kreupelhout hond’. De term ‘inu’ staat daarbij voor ‘hond’ en ‘shiba’ is Japans voor ‘kreupelhout’.

De naam shiba inu

Wat betekent de naam Shiba Inu?

Het kreupelhout zou enerzijds kunnen verwijzen naar de roodbruin gekleurde vacht van het ras, anderzijds kan het ook een verwijzing zijn naar de bosrijke hellingen waarop de shiba inu vroeger vaak ingezet werd voor de jacht.

Maar daar stopt de discussie rond de term ‘shiba’ niet, want blijkt dat het woord ook in een oud Nagano dialect voorkomt, waar het niet ‘kreupelhout’, maar ‘kleine’ betekent. Laten we dus maar de kerk in het midden houden en stellen dat de vertaling van shiba inu een ‘kleine kreupelhout hond is’.

Dat de herkomst van de shiba in Japan ligt is inmiddels wel duidelijk. Het was toen wilde honden in de berggebieden op de eilanden van Japan terecht kwamen dat de geschiedenis van het ras zijn aanvang nam. De oudste voorvader van de shiba inu is de nippon inu. Deze laatste wordt zelf beschouwd als het ras waaruit alle keeshonden ontstaan zijn. En nu we dan toch met onze les Japans-Nederlands bezig zijn: nippon is Japans voor, jawel Japan. Letterlijk betekent het ‘oorsprong van de zon’.

bron: W O E F

Reviews

Hier erhalten Sie Mails von unseren Kunden mit ihm Shiba inu.

Shiba inu - Yuki
Yuki continue de grandir … 😇

Hatchi - Shiba Inu

Bonjour!

Hatchi,notre chien 🐕 viens de chez vous!!

Il est magnifique. Il n’ai pas encore castré,car nous avons mal au cœur. Vous n’êtes pas intéressé par lui avant de le stérilisé ?

Bonne journée…

  

Shiba Inu

Notre shiba est le plus beau et tout ce passe bien. On est très content de l’avoir. Merci pour la demande. Voici quelques photos.

 

 

bonne année et meilleures salutions.

Schäfer Jessica & Mozina Patrick

°25/12/2022

Jules x Lola

Shiba Inu - Yuki
Frohe Weihnachten! Es ist schon das 3. mit Yuki zusammen! Vielen Dank für diesen großartigen kleinen Kerl ❤️ liebe Grüße aus Stollberg Zweifall! Von Marina Krings und Familie

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Shiba inu -Mochi
Bonjour est-ce que vous souvenez de Mochi? il a 11mois déjà, le temps passe vite 😋il est plus en plus mignon, merci à sa maman de nous faire un super bébé chéri comme ça 😋

Shiba Inu - Suki

Met Suki gaat t heel goed,net ontwormd . Kei leuke hond en is al zinnelijk 👌bedankt voor de goede informatie

Marc

Shiba inu - Daisy

Bonjour, 

 

Daisy elle fait 1 an aujourd’hui!! Notre bebe🎉🎉

 

Daisy de Berg- Luxemburg

Nala x Jules , °29/9/2022

 

 

Shiba Inu - Suki

Onderwerp: 1ier anniversaire de Suki

Envoyé de mon iPhone

Shiba Inu - jupke

Alvast bedankt voor de verjaardagswensen.

Groetjes Tania.Tobyen Jupke

Mehr laden

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Shiba inu pups

Klik op de knop om onze Beschikbare pups te bekijken.