Haarausfall bei einem Shiba Inu

Het is moeilijk om een Shiba Inu eigenaar te vinden die niet trots is op de prachtige vacht van zijn of haar hond. Deze schoonheid heeft echter een prijs. Shiba’s hebben een eindeloze aanvoer van haar tijdens het rui-seizoen, en ze zijn ook kwetsbaar voor een paar andere oorzaken van tijdelijk haarverlies.

Een shiba verliest redelijk veel haar tijdens de rui periode. Dit is tijdens de lente en de herfst. Verkeerde vachtverzorging kan het haarverlies versterken

Een Shiba zal nooit zoveel haar verliezen als op onderstaande foto, geen enkele hond trouwens.

Shiba inu vachtverlies

Hygiëne van de Shiba inu

Als er een wedstrijd voor persoonlijke hygiëne tussen erkende hondenrassen zou zijn, zou de Shiba Inu een kandidaat voor de eerste plaats zijn. Deze veeleisende honden maken zichzelf elke dag regelmatig schoon. Hun huid geeft een natuurlijke olie af die hen helpt de lichaamstemperatuur in verschillende omgevingen te reguleren.

Dit is belangrijk voor eigenaren van een Shiba om te weten, omdat het eigenlijk schadelijk is om deze honden in water onder te dompelen of hun vacht te schrobben met schoonmaakproducten. Shampoo en water verwijderen de natuurlijke olie die vrijkomt tijdens zelfverzorging. Ook kunnen ze veel problemen veroorzaken, waaronder lelijke haaruitval en jeuk. Als je hond echt vies wordt, bevochtig dan een doek of handdoek en maak hem er voorzichtig mee schoon.

Rui periode

Veel Shiba’s, vooral degenen die veel tijd buitenshuis doorbrengen, ondergaan elk jaar twee rui periodes. Veel Shiba eigenaren zeggen dat hun honden tijdens het verharen “vacht blazen”, omdat ze zoveel haar verliezen.

De vacht van de Shiba is vaak vol en ongerept in de winter. Hierdoor zult je misschien verrast zijn hoe komisch of vreemd uw hond eruit ziet als hij die vacht af werpt in de lente.

Er is niet veel dat je kunt doen om het afstoten te stoppen, maar je kunt de troep wel bedwingen. Poets het hele lichaam van je hond meerdere keren per dag, terwijl hij zijn jas blaast, en stofzuig je huis meerdere keren per week. Hij verliest elk seizoen twee tot drie weken vacht, maar je kunt hem beperken tot een klein deel van het huis tot hij stopt met afstoten.

Bij bol.com hebben ze speciale stofzuigers tegen allergie tegen een zeer goede prijs

Parasieten

Mijten, teken en vele andere parasieten kunnen problemen zijn voor de Shiba Inu, maar vlooien vormen een veel grotere bedreiging. Shiba’s zijn genetisch kwetsbaar voor allergieën en lopen volgens de Nationale Shiba Club van Amerika een hoog risico op het ontwikkelen van aandoeningen zoals vlooienallergie dermatitis.

Vlooienbeten jeuken genoeg om elke hond er aan te zetten steeds opnieuw op dezelfde plek te krabben, haar eruit te trekken en de huid te beschadigen. Maar ze zijn veel erger voor honden die allergisch zijn voor vlooienspeeksel, zoals huiduitslag, haaruitval en ontstekingen met de gewone symptomen van een vlooienplaag.

Omdat vlooien onmogelijk door de dikke winterjas van een Shiba kunnen kijken, is het belangrijk om elke week of twee door de vacht van je hond te kijken om te controleren of er geen parasieten op haar huid zijn gekoloniseerd.

Opgelet met preventief behandelen: het blijft vergif, dodelijk voor de kleine vlooien, maar ook niet goed voor de hond. In sommige gevallen krijgen honden neurologische problemen, zoals bijvoorbeeld epilepsie.

Andere oorzaken van haarverlies

Als je Shiba buiten het seizoen in de rui valt en er geen tekenen van parasieten zijn, dan kan hij een intern gezondheidsprobleem hebben. Breng je hond zo snel mogelijk naar de dierenarts. Een snelle diagnose betekent dat u uw hond zo snel mogelijk kunt behandelen, wat een groot verschil zou kunnen maken als zijn verharen een symptoom is van een ernstige ziekte. Er is een kleine mogelijkheid dat uw hond lijdt aan een disfunctie in een van zijn klieren of organen.

Maar maak je niet teveel zorgen; de kans is groot dat de oorzaak van het afstoten van uw hond volledig te behandelen en omkeerbaar is. Hij kan allergisch zijn voor iets in zijn omgeving, zoals pollen, stof of een ingrediënt in zijn voedsel. Het afwerpen is ook een teken van veel voorkomende schimmel- en bacteriële infecties, die meestal alleen regelmatige doses van een orale of actuele behandeling vereisen, voorgeschreven door uw dierenarts.

Reviews

Hier erhalten Sie Mails von unseren Kunden mit ihm Shiba inu.

Shiba Inu - Blitz - Herselt

Shiba Inu
Jules x Akira
°3/2/2024

Shiba Inu - Yoko - Stekene

Koekoek alles prima met mij, ben gisteren naar zee geweest 🐶🐶👋👋👋

°31/1/2024

Shiba Inu - Yuki

Beste Marleen,

Facebook hebben we niet dus via deze weg een aantal kiekjes.  

Groetjes familie Van Schagen

Shiba inu - Yuki
Yuki continue de grandir … 😇

Hatchi - Shiba Inu

Bonjour!

Hatchi,notre chien 🐕 viens de chez vous!!

Il est magnifique. Il n’ai pas encore castré,car nous avons mal au cœur. Vous n’êtes pas intéressé par lui avant de le stérilisé ?

Bonne journée…

  

Shiba Inu

Notre shiba est le plus beau et tout ce passe bien. On est très content de l’avoir. Merci pour la demande. Voici quelques photos.

 

 

bonne année et meilleures salutions.

Schäfer Jessica & Mozina Patrick

°25/12/2022

Jules x Lola

Shiba Inu - Yuki
Frohe Weihnachten! Es ist schon das 3. mit Yuki zusammen! Vielen Dank für diesen großartigen kleinen Kerl ❤️ liebe Grüße aus Stollberg Zweifall! Von Marina Krings und Familie

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Shiba inu -Mochi
Bonjour est-ce que vous souvenez de Mochi? il a 11mois déjà, le temps passe vite 😋il est plus en plus mignon, merci à sa maman de nous faire un super bébé chéri comme ça 😋

Shiba Inu - Suki

Met Suki gaat t heel goed,net ontwormd . Kei leuke hond en is al zinnelijk 👌bedankt voor de goede informatie

Marc

Mehr laden

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Shiba inu pups

Klik op de knop om onze Beschikbare pups te bekijken.